Igazi vagy konvertált 3D

Ezt a remek weboldalt ajánlanám ma nektek: http://realorfake3d.com/.

Összegyűjtötték rajta, hogy melyik film volt konvertált, és melyiket forgatták 3D kamerával.

Ugyanott linkelik ezt a slate cikket, amiben le van írva miképp zajlik egy 2D kép 3D-be konvertálása filmnél.

human
írta
2011. 05. 21. 20:17
megjelenés
26
hozzászolás


26 hozzászólás a “Igazi vagy konvertált 3D” bejegyzéshez

 1. Csak tudnám mire fel ez a nagy 3d mánia. Éppen most néztem meg a karib tenger kalózait, és inkább idegesítő mint élmény. Az avatar is jobban tetszett simán.Animációs filmeknél meg egyenesen katasztrofális. aktív szemüveget még mondjuk nem próbáltam. Gyakorlatilag a gyors mozgásoknál nem is látszik mi van a képen. Ettől aztán egy film se lesz jobb csak rosszabb. Természetellenes félmegoldás az egész. Csak parasztvakítás, tizenéveseknek.

 2. most tényleg abból indulsz ki, hogy mindenki ugyanazt az élményt éli át fizikálisan, mint te? és, ha nem?

  vagy, ha igen, akkor is, attól, hogy te nem élvezel valamit, más élvezheti.

  roppant beszédes, hogy így is megnéztél egy csomó 3d-filmet, hogy zombiként fizettél többet.

 3. De ha egy filmet néztem volna meg 3d-ben , akkor abba kötsz bele igaz?
  Nem ítélek elsőre, ez talán baj?
  Ettől még 50 éves félmegoldás az egész. Nem mondom hogy soha nem fog működni a dolog de jelenleg SZÁMOMRA élvezhetetlen. De ameddig lesznek 2d filmek, miattam aztán nézze akinek ez jön be.
  Csak nehogy az legyen mint pl. játékfronton hogy nincs választási lehetőséged ha nem jönnek be a véres akciójátékok.

 4. kihagyták a freddy 6-ot 91-ből :)

  én se szeretem, fáj tőle a fejem, de felőlem lehet 3d, miért zavarna, ha másnak bejön? én ettől még simán megnézem azokat a filmeket is 2d-ben, az meg nem szűnik meg olyan egykönnyen :)

 5. mammut: hm? nézd meg pl. a Karib Tenger vetítéseit porton, és azt, hogy mennyinél nincs 3D címke. Most azt hagyd figyelmen kívül hogy milyen a film és kit mennyire érdekel.

 6. Shenmuedc:

  Szerintem meg pont az animációs filmeknél üt igazán a 3D. Ott nem csak különböző távolságra lévő síkokat látni, hanem valódi mélysége van az alakoknak.

 7. Én az gondolom, hogy elsősorban az a lényege a 3D-nek, hogy visszacsalogassák az embereket a moziba, hogy valami olyat tudjon adni a mozi, amit (egész az utóbbi hónapokig – lásd. 3d tv) otthon nem kapsz meg semmilyen formában.
  Persze többe kerül a jegy is, tehát esetleg, a bevételek is nő(het)nek. Jó-jó, lehet, hogy a film elkészítése is több, ezt nem tudom, nem vagyok könyvelő.

  Ettől függetlenül a szubjektív véleményem az, hogy egyszerű játékfilmek esetén (Karib-tenger, Zöld Darázs – ezeket láttam 3D-ben) felesleges, illetve ahogy Shenmuedc is mondja, inkább zavaró. A sima 3D szemüvegek le vannak máris amortizálva, megtisztítani nem tudom, a filmhez nekem semmit nem ad hozzá, de szerintem nem bennem van a hiba, csak vagy a.) a rendező nem használja ki a technikában rejlő lehetőségeket b.) ez szerintem a valószínűbb – nem olyan nagy durranás ez az egész (sima film esetén), mint ahogy be van állítva.
  Ami nekem plusz zavaró, hogy a Karib-tengernél például nem tudtam választani, nem volt 2D előadás (akkor épp legalább is).

  Viszont animációs filmek esetén (Karácsonyi Ének (IMAX 3D, Sammy nagy kalandja – sima 3D, Toy Story 3D – ezeket szintén láttam) egészen lenyűgöző élmény tud lenni. Nem tudom, hogy az IMAX tette, vagy a filmben voltak igen jól kiaknázva a lehetőségek, de a Karácsonyi ének például majdhogynem varázslatos volt nekem (persze semmi sem tökéletes, a gyorsan, oldalirányba mozgó jelenetek itt is elég zavaróak, ismét csak Shenmuedc-re szeretnék hivatkozni itt :) ). Aztán jött a Sammy, amit egyszerű 3D-ben láttam, engem az talán még jobban megragadt látvány szempontjából.
  A Toy Story 3 inkább csak jó volt (3D tekintetében, a film szerintem csillagos 5).

  Ahol kilógott a lóláb, az az Alice volt, és ahogy látom, az pl. konvertált 3D volt csak. Erre végül is mondhatjuk hogy animált 3D, bár a szereplők többnyire hús-vér emberek. Nekem nem tetszett sem a 3D (IMAX), sem a gyors mozgások, sem a film. Próbáltam közben objektív lenni, nem a film miatt nem tetszett a technika, egyszerűen nem volt nekem élvezetes.

  Illetve az Avatar IMAX 3D változata, ami eredeti 3D-s kamerás megoldás, nekem ez a Karácsonyi ének után jött, és nem érte egyáltalán el azt a szintet, bár nem mondom, még így is elég látványos volt. Ettől függetlenül már itt megrendült a hitem a 3D-ben.

  Íme, 3D-s filmélményeim sora, plusz még 2000 környékén valamikor a Duna Plazaban a Rémálom 6, kék-piros szemüveggel, az aranyos volt :).

  Remélem nem olvasta senki végig, inkább csak magamnak írtam, önigazolásként :)

 8. human: nem számolom meg, de úgy kb. a felénél saccra, majd akkor szólj, ha nem lesz egy 2d sem, még a filmek mittomén 5. mozihetén sem :) mert akkor szűnt meg

  de én alapban nem járok homályzónába, ettől függetlenül a bd 2d lesz, amit megveszek majd belőle

 9. Supul_et_Flow én is a Karácsonyi ének után láttam az Avatart, de míg a Karácsonyi énekben kicsit céltalannak, hatásvadásznak éreztem a 3D-t, addig az Avatarban mélységet adott a képnek és nem “cirkuszosan” volt használva. És ez utóbbi nekem emiatt sokkal jobban bejött.

 10. Tűéles 2D. Nálam ez viszi. Vagy egy igazán jó film akkor mind1. Láttam pár 3D-t de sajnos a multi plex mozi mint olyan csak egy multi. Sokszor vettem észre 2D-nél is, hogy nincs rendesen beállítva a vászon fókusztávolsága és iszonyatosan el van mosódva a kép. Nézegettem demó videókat Médiában 3D TV-n. Na az már jobban tetszik. De ott a szemüveg is aktív, valamint általában nem egy pörgős akció mozit vetítenek. Természetfilm, miegymás az nem rossz. Tehát a véleményem HD felbontás és szigorúan 2D. Amíg ezeket a gondokat ár/érték arányban ki nem tudják küszöbölni.

 11. Zolij, értem, mire gondolsz, van benne valami. De nem is az a legnagyobb bajom a nekem nem tetsző 3D filmekkel (leginkább amúgy a Green Hornetnél láttam 99%-ig feleslegesnek, egyszerűen azért, mert mintha ott sem lett volna a 3D), hogy céltalan maga a technika benne, hanem az, hogy nem szép, észrevehetetlen stb. Ha kissé öncélú, az persze nem jó, de legalább kinéz valahogy. Ne értsd félre, nem tartottam rossznak az Avatar látványát, kicsit nagyképű dolog lenn pont azt lefikázni a részemről (is). Egyszerűen csak nem az tetszett a legjobban.

 12. Supul_et_Flow a Green Hornet az konvertált 3D és mint ilyen a pokol legmélyebb bugyraiba való:) Bár majd talán Cameron Titanicja megmutatja, hogy van-e a konvertálásban jövő.

 13. Én a My Bloody Valentine-t láttam először 3D, és azóta szórakoztatott olyan jól maga a 3D mint abban. Tény, hatásvadász a vászonról kinyúló csákány, puska, tűz, stb, de én pont azt élveztem benne.
  A többi film, ahol a mélységérzetre mennek, valahogy nem jelentett semmit, 5 perc alatt hozzászoktam, és onnantól olyan mintha egy 2D-s filmet néznék.

  Egyébként ez a szép ebben a témában: mindenkinek másképp jön le a 3D, és kivételesen nem csak azért, mert más a véleménye mindenkinek, de fizikailag is másképp érheti meg mindenki.

 14. Fél-OFF: Csak nálam nekem nem működik a Slate cikkhez vezető link?

  A 3D-ről amúgy: én “vidéki” (nem budapesti) ember vagyok, és felénk nincsenek 3D-vetítések (illetve egy volt nemrég, de az is ilyen ismeretterjesztő nyolcadikosoknak), viszont ha lennének, sem nagyon érdekel ez a technika.

  A nap huszonnégy órájában 3D-ben látom a világot, ez nekem bőségesen elég :D A film az mozgó kép, kétdimenziós ablak egy másik világba, maradjon is így.

  Venom balra el.

 15. Kedves Venom!

  Ahogy most rágondoltam is belekönnyeztem, annyira nagy élmény volt számomra az Avatar. Ha egyszer teheted, mindenképp nézd meg 3D-ben, hogy megtapasztalhasd milyen, amikor a mozi nem csak 2D-s ablak, hanem pont olyan, mintha egy igazin tekintenél kifelé. ;)

 16. Venom, én is kívánom, hogy legyen lehetőséged egy szép 3D vetítést élvezni! Minden negatív érzetem ellenére mondom, próbálkozz valamilyen animált darabbal, biztosan nem fogod megbánni…Nem olyan ez, mint a Beavis & Butthead a Jackass 3D elején :) az ‘igazi 3D’ is más 3D szemüvegben :)

  Zolij – dióhéjban, nem is ragoznám tovább szavaidat :).

 17. Én sem szeretem a 3D-ét, és ennek hangot is adok. :-) Erre mindenki azt hiszi, hogy valami beképzelt sznob vagyok, aki kritizálja a technikát és semmi újnak nem tud örülni.
  Pedig nem eskü nem így van. :-)
  Egyszerűen nekem NEM JÖN BE. Zavar. Homályos. Nem tudom, mire figyeljek. Egy picit mintha a fejem is megfájdulna (nem vészes, de “érzem, hogy van fejem” :))

  Igazolni kell nekem, hogy mi mindenen vagyok túl? :-) Jópárat láttam már. Rajzfilmet is, filmet is. IMAX-et is, 3D kamerásat is, konvertáltat is. Avatart is, természetfilmet is. Még 3D-és tévét is próbáltam (jajj, azt is minek erőltetik?????)

  Nekem jó sztorik kellenek, nagyfelbontás, amennyire lehet éles kép. Ez a 3D mánia nem…

 18. utáljátok csak, nyugodtan, legalább mindig lesz jó hely középtájt a moziban:) engem semmilyen módon nem idegesít a 3d, mindigis élveztem. a cikkben kicsit meglepődtem, azt hittem a fake 3d van többségben.

 19. s: abból kiindulva, hogy van ott egy Running Man is, azt tudom elképzelni, hogy a régi filmet konvertálták át 3D-be.

 20. “bëiz 2011. 05. 22. 21:02

  Még 3D-és tévét is próbáltam (jajj, azt is minek erőltetik?????)”

  Pénz, pénz, pénz mi másért?

  A karib tenger kalózait csak 3D ben lehet/lehetett megnézni Kecskeméten pl. A Thort is. Utóbbit csak emiatt nem néztem meg…:-/
  Lehet, hogy Pesten játsszák nem 3D ben is meg még talán 2 városban az országban de arra magasról teszek rá. Csak emiatt nem fogok kiadni még pár ezer forintot, hogy láthassam a filmet 2D ben.
  Mellesleg jó a 3D de kb csak animációs filmekben szokták kihasználni rendesen. Karibnál kb csak azért lehetett észrevenni mert a sötét részeknél zavaró volt.

 21. A cikkben ajánlott linket böngészve két film szemet szúrt:

  Justin Bieber: Never Say Never
  Torrente 4

  Ezeknek annyira hiányzik a 3D mint lónak a hátúszás.
  Főleg az elsőre lennék kíváncsi, hogy megfogja e nézni bárki is.

 22. Bandido:

  Megnézték Bieber NSN-jét elég sokan. Az USA-ban többen, mint Michael Jackson This Is It-jét…

  Amúgy, koncertfilmnél szerintem még akár értelme is lehet.

  De amúgy…?

 23. Szerintem vagy IMAX 3D, vagy 2D. Eddig néztem Avatart IMAX-ben, az tetszett. Rávettek hogy nézzem meg az őrzők legendáját 3D-ben, sokkal rosszabb élmény, még elfogadható, de ha lehet inkább 2D-re mentem volna. Konvertált 3D pedig mehet a szemétbe úgy ahogy van.

  A legnagyobb baj hogy vidéki vagyok, az Avatar miatt elmentem pestre mert kíváncsi voltam arra a vizuális orgiára amit sok helyen olvastam, és azzal tényleg elégedett voltam. De a köelemben, Székesfehérváron ha egy filmből van 3D verzió, akkor csak azt adják, vagy nagy ritkán egyszer-kétszer 2D-ben. (Eredeti nyelven egyszer se, de az másik probléma.) Egyetértek azzal amit human írt a karibnál, ha ezzel akarnak több nézőt, akkor kölcsenek szépen azokra a kamerákra. Nemtom hányan vagyunk így, de ha csak rossz3D-ben lehet megnézni a filmet moziban, akkor inkább itthon maradok és vagy megvárom a dvd-megjelenést, vagy ha nagyon meg akarom nézni akkor R5.

 24. Én pl. azért megyek 3D-t nézni, hogy kirepkedjenek a dolgok a vászonból. A hong kongi-i Disney Land-ben voltam eddig a legjobb 3d-vetítésen ott tényleg előttem repkedett az Aladdin, meg a Tinkerbell. Én pl. az Avatar 3d-jében csalódtam kicsit, mert semmi nem lógott ki a vászonból, és ahogy már valaki előttem említette a mélységhez egy idő után hozzászoktam. Mondjuk azóta is messze az a legjobb 3d-s film amit láttam. A Karib4-is hasonló, vagy ott azért kilóg a kard egyszer kétszer, nem tudjátok?

 25. 3d-ben az agynak meg kell tanulni nézni ugyanis másodpercenként 30 kőpkockát kell egy szemnek ősszerakni a ketőnek 60-vanat. ráadásul vannak emberek akik nem érzékelik a 3d hatásokat vagy csak kevésbé. minben ember szem és agy mukődésétől fug a 3d hatás. na erre varjatok gombot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.