Röviden: Devil

Egy film arról, hogy néha az Ördög is liftezik. Természetesen ha ő kerül a fülkébe, akkor ott emberek fognak hullani. Mivel M. Night Shyamalan csak a Devil alapját ötölte ki, így kicsit nyugodtabb szívvel mertem nekiülni, és basszus, nem is bántam meg.

Nem kell direkt félreérteni, a film nagyon B, de ebben a kategóriában egész szórakoztató lett – nem mellesleg a főcíme gyönyörű. Szerencsére az előzetesekben ellőtt információ gyorsan felszínre került itt is, miszerint az Ördög kinyír pár bűnöst, miután egy liftbe szállt velük. Inkább arra ment ki a számunkra, hogy akkor mégis melyik utas az Ördög. Ha nem tudod elképzelni miképp lesz ebből 90 perc, akkor neked is neki kell ülni és megnézni. Engem például leginkább ez vonzott a megtekintés felé.

Pontban egy 6/10 elment rá. Legtipikusabb kihívója amúgy a Saw széria, szal így kell elhelyezni a skálán. Ami nagyon negatív volt benne, az a fő nyomozó borzasztó alakítása. Soha nem lesz nagy színész a csávóból.

human
írta
2011. 05. 25. 12:20
megjelenés
24
hozzászolás


24 hozzászólás a “Röviden: Devil” bejegyzéshez

 1. Nekem is egynek jó volt, bár aki ismeri a 10 kicsi négert sztoriját az itt is elég jól kitalálhatta a dolgot.
  human: miért hajaz Neked a fűrészre? A wodunnit miatt?

 2. Szerintem is jó volt ez. Én még a 7-est is megadtam rá. Lehet M. Night Shyamalan-nak lehet mostanság nem a rendezést kéne erőltetni, hanem csak így ötleteket adogatni, mint itt.

 3. Szerintem ez a film szörnyű volt – pedig reménykedtem – én inkább nem is értékelem.

 4. Nálam bejött, és nagyot ütött a vége. De talán csak azért mert valahogy elkerülte a figyelmemet az a lényeges utalás az elején.. 7/10.

 5. Picit SPOILERES

  Az alapötletből kiindulva még egész jóra sikeredett a film. Tartogatott meglepetéseket, meg a rendőr sztorija fasza körités volt ezzel a bűnbocsánatosdival.
  Eleve a plot miatt egyszernézős, de a megvalositás sem sír pár jelenet ujranézéséért. A 6os pont elég neki.

 6. Kóczy sztem Shyamalan rendezési stílusával sohasem volt gond.Amugy a film elég jó lett,bár nekem egyáltalán nem jut eszembe a Fürésszel összehasonlítani…Én is 7est adnék rá.

 7. Meglepően jó volt szerintem is.
  Szeretem a filmeket, amiben végig van feszültség.
  Nincs benne semmi ami miatt kiemelkedő lenne, de jól szórakoztam rajta, szinte egy percig sem unatkoztam.
  A Fűrésszel pedig tényleg nem lehet összehasonlítani.

 8. nicns értelme a fűrészhez hasonlítani? B horror, közepes rendezés, néhány borzasztó alakítás, de azért elfogadható szórakozás (saw eleinte?). abban nem hasonlítanak csak, hogy itt nincs tortúra-pornó

 9. Csak a Fűrész első része mérföldekkel jobb volt, mint ez.
  Viszont ezzel az értékeléssel egyetértek, részemről is 6/10.

 10. Az aggódó, nagyon hívő mexikói srác szerintem sokat dobott a filmen. Most nem? Nekem átjött hogy ő be van szarva. Nekem is bejött a film:)

 11. Ez a film nálam olyan volt, hogy az eleje jól indult (a főcím tényleg fasza), aztán ahogy haladt előre az egész, úgy lett egyre szarabb, a végén meg azon a tipikus Shyamalan-es csavaron már csak röhögni és szörnyülködni tudtam.
  Nálam max egy 3/10-et ért.

 12. Nekem tetszett, kissé krimiszagú volt, jól fel volt építve. Bírom az ilyen filmeket.

 13. Én pár hete néztem meg, nekem tetszett. Olyan kis nyugis, könnyed esti film. Kell ilyen is!:)

 14. hát a pontotok nagyon alacsony, mikor ez a movie jött már lassan egy éve nem láttam semm érdekes filmet,csak a napi sorozat adagokon éltem túl a hétköznapokat. de most is szivesen újranézném ha tudnám hol van. sima 8/10 a nyomozó tök jól alakított végig izgalmas a sztori nem unatkoztam egy pillanatra sem. csak ajánlani tudom

 15. Külön meg kell jegyeznem a film bevezető képsoraiban látható ‘fordított város bemutatást’ szerintem briliáns volt, megadta az alaphangulatot. Reménykedem ez talán már annak is az előjele, hogy Hollywood végre ébredezik és a filmkészítők megpróbálnak eltávolodni a fáradt kliséktől…..

 16. cyberfuker85: ott a válasz miért nem értékelted jól: rég láttál jó filmet. pedig rengeteg van.

 17. Nem gondoltam volna,hogy jó kritikát fog kapni tőletek a film!Nálam egyszer nézős és nem untatott!!!

 18. nem volt ez rossz film, csak valahogy az első 10-20 perc után érezni lehetett, hogy az lesz az hunyó aki lett is a végére.

 19. snl:

  Annyira lehetett, hogy már akkor megmondtam, hogy ki az amikor még csak a trailert láttam. És az is lett.

 20. történetem a filmmel:
  1.)trailer – hmm egész jóóó
  2.) M. Night Shyamalan – ajjjjajjj
  3.) oké,csak ötlet adó,akkor megnézzük ;)
  megnéztem imádtam :) lehet,hogy csak egyszer nézős,de már hiányzott vmi hasonló kaliberű film,a saw már egy jó ideje nem köt le… nálam 8/10 ;)

 21. A 10-ből 6 tökéletes. Max még egyszer nézhető ha tényleg nincs mibe beleállni. A b kategóriát a kis költségvetésre érted?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.