Keith

Eldugott kisfilmekben még parázslik a jó középiskolás szerelmes filmek tüze. Bár a történet ezer éve ismerős, ezen megvalósítása elég jó lett.

a Keith két főszerpelője

Fiatal lány az egyetemre való jelentkezése előtt küzd a jó jegyekért, az ösztöndíjért, a képzése utáni munka által elért boldog életért. Minden hajnalban teniszedzéssel kezd, a fiúja tipikusan jóképű és egzotikus, irigylik is érte a csajok, megvan a terve az életre. A gond az, hogy ezt igazából nem ő ötölte ki magának, hanem a szülei erőltették rá. Erre a felismerésre vezeti a kémiagyakorlaton mellé osztott furcsa fiú, Keith.

Eleinte nem tudja, hogy a biztos választásnak tűnő türelmes Ralph-fal maradjon, vagy válassza-e ezt a különös fiút, aki nem randira hívja, de közben mégis belopja magát a szívébe. Külön jó pont a filmnek azért, mert Ralph baromira nem szemét, izmos akárki, a megszokottan utálni való fiú, hanem teljesen normális. Így nekünk nézőknek sem bántó a jelenléte. Nyilván nem annyira erőteljes karakter, hogy egy percig kérdéses legyen merre kanyarodik a történet, de nem az a tipikus “minek jár ezzel a fasszal” eset, amire sok hasonló film épül.

Azért tetszett leginkább a Keith, mert valóságosnak érződnek a karakterek. Legalábbis többnyire. Mindezt két szerethető főszereplővel, akik a komolyabb drámai jeleneteket sem rontják el. A készítők mertek komoly témához is nyúlni, megtartva a gyermeki naivitást és túlzott érzelmességet, kikerülve mégis a giccset.

Ha negatívumot kéne mondanom, akkor gondolkodás nélkül a zenét tudnám említeni. Folyamatosan szól, és jó pár jelentet ki is nyír. Tudjátok, a tipikus “most dühösebb dallal sulykoljuk, hogy dühös a főszereplő” “most elkeseredett” satöbbi, mindig. És tényleg, jó párszor simán működne, sőt, ütne jobban a jelenet, hanem lenne folyamatos zaj.

Keith értékelés

Nyugodtan merek 8/10-et adni. Rég láttam ennyire jó tinifilmet. Az ilyen kincsek miatt érdemes még mindig figyelni a független filmekre, hiába alakult ki mostanra ott is egy sikerrecept, amitől lassan már ők sem mernek eltérni.

human
írta
2011. 05. 26. 14:40
megjelenés
29
hozzászolás


29 hozzászólás a “Keith” bejegyzéshez

 1. Gyönyörű film, olyan igaziak a karakterek, az érzelmek. Zseniális ahogy a srác berántja a lányt a saját világába, és az nem tud tőle szabadulni. Kevés film tud ennyire emberi lenni.

 2. Na végre, hogy írtál róla. :) A többség, amíg a filmbuzin meg nem lesz említve, az eldugottabb filmekről egy szót se tud…

 3. human meglepi az olvasótábort. az ilyen írások hiányoznak a filmbuziról. érdekesnek tűnik, a Flipped jutott róla eszembe, de az valahogy mégsem tetszett úgy igazán, bár nem volt rossz.

 4. Én sem hittem volna, hogy a Keith-ről lesz valaha is itt írás :)

  Azt sem hittem volna, hogy én megnézem nemhogy human. Engem még régebben fogott a barátnőm és szelíd erőszakkal maga mellé ültetett, mert ezt MEG AKAROM nézni. Néha olvas a rejtett szándékaimban :)
  És mit ad Isten tetszett, másrészről ezt eddig titkoltam mindenki elől, szóval ez nem csak egy komment, ez egy vallomás…

 5. Ennek a filmnek köszönhetem a Ten Inch Hero-t, szóval alapból örülök, hogy anno megnéztem.
  A film legnagyobb erényét jól megfogalmaztad:”Azért tetszett leginkább a Keith, mert valóságosnak érződnek a karakterek.”

 6. nah én azon többséghez tartozok aki ha nincs itt róla írás(főleg h még ily elismerő írás) akkor sose hallana valószínűleg erről a filmről
  szal így megtekintés előtt is köszönet human h növeled a filmes látószögem ismeretlenebb filmek bemutatásával

 7. Ugyan én régebben láttam a filmet, de nekem már akkor sem tetszett :) Túlságosan is sablonosnak éreztem az egészet, elég tucatfilm, persze Barátok Közt helyett még mindig jobb lenne.

 8. nah végre, pont nemrég gondoltam rá, hogy erről a filmről nem láttam tőled írást, pedig biztos voltam benne, hogy neked is tetszene…

  Sztem borzasztóan jó film lett, ajánlom mindnkinek…

 9. az előbb kimaradt:

  nem értek egyet veled a zene terén, nekem pont a zene hozta fel 9/10-re. Sztem pont hogy nagyon illet minden szituba a zene.
  Még napokkal a film megnézése után is szívesen hallgattam a filmzenét. De hát ízlések és pofonok

 10. és nekem a tv-ben volt hozzá szerencsém tök véletlen…hála a kábelnek. hasonlóan így leltem rá a TiMER-re is (nem tom lehet volt róla írás)ami kicsit have fun kategória, de az elgondolkodtató fajtából

 11. Na, ezt én sem gondoltam volna, hogy lesz róla írás, mindenképpen pozitívum. Jó kis film, egyszer csak úgy ráakadtam valamikor régen, de nem gondoltam volna h jobban is bejön az átlagnál..

 12. Amint kikerült az oldalra, meg is néztem. Köszi az infót tényleg egy szerethető film.

 13. de jó, hogy emlékeztettél rá. annyi mindent kell néznie az embernek és van ami feledésbe merül..

  Este megnéztem és nagyon jól esett. el is pityeredtem a végén, mert olyan szép volt az egész. olyan kis egyszerű és letisztult.. ez tényleg megért minden rá fordított percet:)

 14. Fantasztikus film, én voltam az első, aki készített hozzá magyar feliratot a SuperSubtitles oldalra. Nagyon szeretnivaló, legalább ezerszer láttam. Imádom, hogy kizárólag a karakterekre épül az egész, de ők mindent tökéletesen csinálnak.

 15. az éjjel nekem is megvolt ez a film,megtekintés előtt is köszöntem,most így utána is csak köszönni tudom nagyon h bemutattad a filmet human

 16. Kb 1 éve akadtam rá én is erre a filmre, teljesen magával ragadt.
  Az első jelenet alatt szerintem a zene is iszonyatosan jó :)

 17. Csatlakozom néhány előttem szólóhoz: itt hallottam erről a filmről először, és örülök, hogy megnéztem.

  7/10

  (Mellékes, de más szerint is zavaróak voltak a túlzottan sötét jelenetek? Bizonyára megvolt azoknak is a szerepük, de szerintem kicsit túlzásba vitték őket.)

 18. Tisztára “A Walk to a remember” :DDD csak forditott a felállás :D, szerintem abszolút jó film, csak sajnos nagyon eldugott és sokan nem találnak rá :D

 19. Mouserat: így van! nekem is zavaró volt a sok sötét snitt. Hasonlít a Remember me-re egy kicsit. Többet lehet nem nézem meg de tetszett. Köszönöm az ajánlást!

 20. én is köszi a tippet :) kedvet kaptam, megnéztem és baromira tetszett, egyik legjobb film ilyen témában, amit eddig láttam :)

 21. az Édes november kisöccse :) egyébként tényleg jó volt, a csaj szerepére mondjuk lehet, hogy jobb lett volna ha mást választanak, a srác viszont nagyon eltalálta a karaktert. jó film

 22. Ahogy megírtad a bejegyzést, egyből leszedtem. Annyira nem voltam elájulva tőle, néha kicsit sablonos volt valóban. Mindenesetre mégse tudom az “átlagtinifilmek” közé sorolni, mert volt benne valami plusz. 10/7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.