Másnaposok 2 (Hangover Part II)

Na látjátok, ilyen egy jó remake. Igaz, két év sem telt el a Hangover sikere óta, de máris készítettek neki egy feldolgozást. A helyszínt természetesen megváltoztatták, és gagyi módon nem Dougot keresik, tipikus remake húzás, de a Másnaposok 2 még így is üt. Sőt, így üt igazán.

Képek a Hangover 2-ből

A viccet félretéve, remek lett a folytatás. Azért a remake-hülyülésnek olyan szempontból igaza is lehetne, hogy egyszerűen tudták min kell csiszolni, és pont azokon változtattak is, miközben az egész gerincét adó “mi történt?” nyomozást megtartották. Hiába szeretjük a karaktereket, ez a rejtély bizony nagyon kell a Hangover 2-nek.

Konkrétan ugyanaz a fő szál. Ezúttal Stu legénybúcsúján vagyunk és a menyasszony öccsét vesztik el, de teljesen a “rakjuk össze apróságokból merre jártunk éjszaka, hátha úgy meglesz” motívum dominál. Szerencsére Doug keveset szürkéllik a jelenetekben, hiába na, ő nem tagja a farkasfalkának, a három igazi őrültnek. Természetesen miattuk működik ismét a film: Bradley Cooper, Zach Galifianakis és Ed Helms triója továbbra is működik. Szerencsére nem is próbáltak meg közéjük beerőltetni még valakit, a film nagy részében 3-an ropják, na meg egy majom, méghozzá Bangkokban.

A helyszín külön bekezdést érdemel, hiszen pont emiatt tud jobb lenni a Part II az elődjénél. Bangkok egyrészt gyönyörű színekre ad lehetőséget, amit ki is használt a rendező, másrészt a folyamatos izzadás mintha egy plusz réteget adna a filmnek. Mocskosabb, szuszogósabb, már-már valóságosabb érzetű. Ehhez még nyugodtan hozzá lehet venni, hogy a főszereplők Vegasnál sokkal idegenebb közegben és emberek között vannak, ami szintén hoz pár meglepetést.

Képek a Hangover 2-ből

Ami nekem negatívum volt, az a motorcsónakos jelenet utáni giccs, de valahogy le kellett zárni a szálakat. Ezen kívül pedig Stu dala. Tényleg, ha valamit kéne mondani, ami erőltetett volt, az a dal lenne. Olyasmi gondolat lehetett, hogy “az előző részt nagyon feldobta, csináljunk már valamit ide is”. Többnyire azért igyekeztek elkerülni azt, hogy csak az első részre való utalások legyenek tényleg viccesek (a tipikus áhá, azt szerettem anno, poééén). Persze a jó emlékezettel megáldottaknak rengeteg apróság van, ami plusz mosolyt ér, viszont új nézők is nyugodtan leülhetnek, nem maradnak ki annyira sok mindenből.

Másnaposok 2 értékelés

Nekem jobban tetszett, mint az első rész. Ezt 2 éve el sem tudtam volna képzelni, így a pontszámmal maradok 9/10-nél, de egyáltalán nem szégyenteljes folytatásról van itt szó. Hiába a több pénz, a “még több kell” mentalitást csak a helyszínnél lehet tetten érni. Maradt ugyanaz a férfifilm, R besorolású vígjáték, amiben nem a romantikáé a főszerep.

Képek ezúttal is vannak, nem nyelte el őket Bangkok.

57 hozzászólás a “Másnaposok 2 (Hangover Part II)” bejegyzéshez

 1. eddig nem hallottam jókat, de felkeltetted az érdeklődésemet.
  Nem kötekedésből mondom, a farkasok nem csordában járnak, hanem falkában:)

 2. Nekem az elsőnél nem tetszett jobban, de majdnem olyan jó és szórakoztató az egész.
  nekem az sem volt zavaró, hogy ’emelték’ a téteket és tényleg eléggé bedurvultak.

  pont erre a 2 dologra gondoltam én is negatívumként.
  és tökre örültem, hogy semmi anyagot nem néztem/olvastam, szóval én mindenen nagyon tudtam nevetni.

  jöhet a farkasfalka következő bulija:D

 3. Nagyszerű film volt, nem gondoltam hogy egy folytatás még jobb is lehet mint az elődje, de most itt a példa rá. Szinkronosan néztem és nem sokat vett visza az élményböl persze eredeti-re is tuti elmegyek a dal-t én is erőltettnek éreztem de megbocsátom 9/10 simán pattan a filmnek.

 4. “Ezt 2 éve el sem tudtam volna képzelni” – én most sem bírom elhinni, hogy jobbnak tartod mint az elsőt :D már nagyon kíváncsi vagyok rá, elég pozitívakat olvastam eddig róla, meg pár ismerős is dicsérte. asszem moziznom kell egyet.

 5. Most értem haza moziból, szerintem is van olyan jó, ha nem jobb mint az első. Csak ajánlani tudom, a mozi is végig nevette a filmet, szerintem is simán 9/10.

 6. Beültünk 1 rekesz sörrel a moziba és volt 100 rohadt jó percünk
  Csak ajánlani tudom! :D

 7. Nekem jobban bejött, mint az első rész. Nem mondom, hogy azon nem nevettem, de ebben sokkal több poén volt nekem vicces. Persze lehet, hogy az is közrejátszott, hogy már ismertem a karaktereket és ezért tűntek viccesebbnek a poénok. Szóval nálam ez bizony 9/10.

 8. “Nekem jobban tetszett, mint az első rész.”

  Nekem is ! Az egyre alig emlékszem már, szerintem az egy közepes vígjáték volt . Ritka hogy a folytatás jobb mint az előző rész….ez az egyik kivétel.

 9. Már a premier napján megnéztem, és egy rossz szót sem tudok mondani a filmre. Méltó folytatás volt, már alig várom, hogy megvehessem az első rész mellé.

  A legtöbben amúgy pont a “remake” feeling miatt rinyálnak az imdb-s értékelésekben, mondván, hogy ez konkrétan az első rész újraeladása. Csak azt nem értem, hogy ez miért ért bárkit is meglepetésként? Úgy értem; aki elment a moziba, az szerintem pont azért tette ezt, mert tudta, mire számíthat. Tudta, hogy ugyanazt a koncepciót kapja az arcába, és pont ezért ment el, mert ezt is akarta.

  Mondjuk ha esetlegesen bepróbálnak egy 3. részt, ott valóban lehetne némi módosítást alkamazni. Mit tudom én… Phil x-edik házassági évfordulóját ünneplik, és onnan indul a g*basz, stb.

  Mellesleg filmben ennyi falloszt nagytotálban még nem láttam… :D

 10. nagyon nehezen mentem el rá a negatív kritikák miatt. Feleségem nem kicsi unszolására viszont engedtem.

  Az elsőre én 10 pontot adtam, erre könnyű szível adok egy 8-ast. Nem vártem, hogy ilyen jó lesz mégha tényleg egy remakeről van is szó. Önismétlés de valahogy mégis nagyon működik. Vicces volt, viszont Bangkoktól nem voltam elszállva, szerintem a sexturizmusra jobban rámehettek volna:D 1-2 üresjáratot eltekintve, ami alig volt több pár percnél nagyon jó volt, ha nincs az első rész erre is kiszórnék egy 10-et szerintem

  mégegyszer 10/8

 11. Nekem is nagyon tetszett, főleg a felkelős jelenet :D
  Aminek kifejezetten örültem hogy a szinkron ismét egész élvezhető volt.

 12. Örültem amikor elolvastam a kritikát, mely hál’istennek megcáfolja az origó filmkritikusnak nem nevezhető, minden popcorn mozit fikázó “szakértőit”:D

 13. origós is egy vélemény,ez is
  csak human véleményével többen értenek egyet,ennyi :D
  egyébként alig várom h láthassam én is,és még előtte azért megnézem újra az elsőt,ráhangolódásnak,meg a + mosolyok kedvéért

 14. Attól hogy az origo szerint nem jó a film, human szerint meg nagyon jó, még nem feltétlenül az utóbbi az igaz. :)

 15. Kicsit meglepődtem ezen a kritikán és komolyan elgondolkodtam, hogy lehet, hogy más filmre ültem be, mint az itt hozzászólók…Nekem az elmúlt évek egyik legnagyobb csalódása volt, az első fél órán majdnem el is aludtam, utána meg szörnyen sablonosak voltak az “átvett” jelenetek, egyedül a visszaemlékezés rész tetszett, amikor a szerzeteseknél voltak.
  Az első részt nagyon szerettem és pont a váratlan fordulatokkal és a kicsit perverz, de azért határokon belül maradó humor miatt volt más, mint a többi. Itt szerintem nagyon kiszámítható volt az egész és a nyersséggel túllőttek a célon( pl a sok drog, meg a travi)
  Igazából, ha az elsőt nem láttam volna, talán jónak gondolnám, de így az év csalódása számomra

 16. Nekem mind a két rész ugyan úgy tetszik kb, ha választanom kellene talán az első picit jobban. A második rész is hatalmas poénokat hozott, de újranézéskor biztos lenne 2-3 hosszabb jelenet amit átpörgetnék, míg az egyben ilyet nem éreztem. Ennek ellenére 9/10 pontot simán megérdemel a film, ritkán lehet ennyit nevetni moziban. Tetszett, hogy míg a film kb tök ugyan az volt mint az első, mégis friss volt, és nem zavart ez a párhuzam. Igaz elég könnyű dolguk volt a nézők megnyerésével, a fél mozi már attól dőlt, amikor először megjelentek a vásznon a főszereplők:).

 17. Mekkora vicc volt ez a film! Nagyon jó. :D Azok a szituációk, amik az elsőbe is voltak, külön dobott rajt szerintem, hogy “na bazz, már megint”. :) Szal jó volt.

 18. 3.rész!
  Allen esküvője….az lenne a korona a trilógiára :D
  eleve azon röhögök hogy ezt leirtam…xD :D

 19. Ebben igazatok van hogy az is csak egy kritika és ez is. Annyi a különbség hogy az Origon szint még egy pozitív kritikát sem láttam. Legalábbis idén biztosan nem.

 20. Lényeg a lényeg, hogy 2.résszel sikerült megint egy nagyon jó vígjátékot hozni ismét és egyáltalán nem erőltetett szerintem!!! Mind 2 film nagyon szuper! Todd P. megcsinálta megint!!! Várjuk a 3.részt!

 21. Nekem ugyan az volt a gondom, mint az 1. résszel.
  Az első 40 perc vicces és utánna lefullad a film.

 22. Nekem az első jobban tetszett, azért mert abba meg volt a meglepetés, váratlanul jött és hatalmasat ütött.

  Sajnos a második szerintem mind cselekményben, mind poénokban túlságosan is hasonlít az elsőre (tényleg mint, ha remake lenne)ezért hiányzik a meglepetés belőle. (Persze a film marketingja, nem hazudott, hogy nem így lesz, de akkor is zavart egy kicsit).

  Félreértés ne essék így is marha jól szórakoztam alatta. Hisz a poénok jók (sokkal durvábbak), Todd Philips jól, dinamikus rendez, a környezet jobb mint Las Vegas és ugye ott a három marha akik szintén ugyan olyan jók mint az előzményben (nekem a dal is tetszett).

  6,5/10 de csak a kiszámíthatóság miatt (az is lehet, hogy pár év múlva inkább ezt nézem újra és nem az elsőt).

  De azért remélem igaz az amit olvastam és a harmadikra tényleg valami új formulát találnak ki.

 23. Rotten minden filmet lehúz amit sokan szeretnek, épp emiatt sohasem adok az ottani értékelésre. Beteg egy film volt, de a célját elérte, jót szórakoztam rajta, éppúgy mint az elsőn. Méltó folytatás. asthma meg jól bekopizta a szabvány trollkodós lehúzást, grat. A dalnál egyből beugrott hogy ezt csak amiatt rakták bele mert a tigrises dal jól sült el. Ez így magyarul nem ütött annyira, de lehet hogy angol nyelven jobban hangzott.

 24. 9/10,és remek folytatás? szinte semmi újítás nincs benne,ha van,annak a megfelelőjét is meg lehet találni az első részben (baba – majom,kihulott fog – tetoválás,és a többi)…ez valóban remake,az első rész ismétlése,és ha valaki ezt pozitívumnak tekinti,kritikusként meg főleg,annak semmi keresnivalója a szakmájában
  az első rész fényében ez a film nem vicces,az utalások az első részre meg feleslegesen és szánalmasak
  Bradley Cooper meg kapjon már egy rendes főszerepet,ne romantikus filmekben…a Nip/Tuck-ban is igen oda tudja tenni magát,levethetné a szépfiú imidzset pár jó szereppel,nem tehetségtelen a kölyök

 25. Szerintem nagyon jó folytatás lett, bár az első még mindig jobban tetszik, de most is jól szórakoztam.

  Eszter: te meg nézd meg a Csúcshatást akkor.

  Amúgy meg az origóról annyit, hogy… amíg szerintük az Expendables-ben mindenki saját magát alakította, addig nem érdekel, mit írnak!

 26. Megnéztem a filmet, és nekem is nagyon tetszett, van olyan jó, mint az első rész, ha nem jobb, de ez még pár nézés után kiderül.

  Viszont én nem szúrtam ki benne Bill Clintont. Nem úgy volt, hogy cameozik benne?

 27. Gyors megjegyzés és el is tüntem, szerintem butaság a remake jelző, egyértelmű folytatás, az hogy az alapkoncepció maradt az nem remake-esiti el.
  Nekem nem jött be jobban mint az 1, de hozta a szintet.
  9/10

 28. 9/10???
  Gyakorlatilag ugyanaz a film volt, mint az első rész, voltak jelenetek, amiket egy az egyben átvettek. Ez azért pofátlanság a készítőktől.
  Az első is csak egy agyatlan hülyéskedés volt, de az még talán ért 6-7 pontot egy tízes skálán. Így ez a másolós második jóindulattal is csak 5/10.

 29. WTF?9/10?? Human megőrültél?Olyan nehezen adsz magas pontszámokat,most meg egy erös túlzással is középszerű vigjátékra 9pontot kiosztasz??
  Egyáltalán nem vártam sokat ettöl a filmtöl,de még azt is messze alulmúlta,erőltetett kiszámitható és pár sablonos poéntol eltekintve egyáltalán nem vicces.A kommentelők nagy részének nincsen humorérzéke?(vagy nekem nincs?:D)
  Max 5/10

 30. gericore: a többi vígjátékkal versenyzik azért, nem a Heatet üti nyilván.

 31. Ez a második rész az első egy szánalmas másolata a legnagyobb jóindulattal is legfeljebb 5/10 pontos. De elvonatkoztatva ettől, ha külön vizsgálom, akkor is csak max 6 pontot érdemelne.

  Egyet értek gericore-nal, furcsállom, hogy 9 pontot adtál rá…

 32. tényleg több az értékelhetetlen mint az értékelhető rész, de így elsőre egy 6 pontot adnék

 33. “Egyet értek gericore-nal, furcsállom, hogy 9 pontot adtál rá…”

  rengetegen meg 10/10-eznek. nehogymár furcsálljuk, ha valakinek tetszeni mer egy film.

  “Gyakorlatilag ugyanaz a film volt, mint az első rész, voltak jelenetek, amiket egy az egyben átvettek”

  ha ugyanaz a sablon, akkor ugyanaz. és, ha jobban használták az elemeket, akkor egyértelmű, hogy jobb osztályzatot is kap. az megint miért probléma, ha valaki képes a két filmet külön kezelni? ha látom x filmet és az 7/10. és utána y filmet, ami snittről-snittre ugyanaz, ugyanazokkal színészekkel, 100% karbonkopi, akkor y film mekkora osztályzatot érdemel? nem 1/10-et, mert kopi, hanem 7/10-et, mert az is jó lett. mert ugyanaz.

  véleményre tényleg érdemesebb kontravéleménnyel reagálni, nem pedig a véleményt véleményezni:) mert most én is azt tettem. ezt szüli.

 34. “Rotten minden filmet lehúz amit sokan szeretnek”

  imádnivaló brutális ostobaság. eleve nem a rotten húzza le, hiszen az egy kritikaösszesítő oldal, de ott a bridesmaids 89%, a kung fu panda 2 és a fast five 80%, a thor 77%, az új xmen 96%, a rango 88%.

  ezeket is sokan szeretik. ergó, ha valami lehúzáésra kerül, az nem véletlen. lásd itt is bőven van negatív vélemény.

 35. A film maga egy 100% copy saját magáról, de még a poénok is szinte, ugyanazok. Nálam ez a film 3/10. Magunkat másolni, nagy gáz…

 36. A film egy jó társasággal nem volt rossz, lehetett rajta röhögcsélni és kb. ennyi. Itt-ott gagyi szinkron, gagyi poénok. Nem az a fergeteges vígjáték, láttam ennél már ezerszer viccesebbeket is. Alan flashbackje nagyon ütős lett, egyik legjobb ötlet volt. A film ívével, ritmusával volt még bajom. Nem volt neki. Elkezdődött, 100 perc és vége lett. A lezárás pedig a kötelező genny. Viszont Scherer Péter hangja sok mindenért kárpótolt.:)
  6/10.

 37. valójában annyi volt a változtatás, h nem Vegasban voltak, és ennyi :D viszont tetszett a film, jó poénok is voltak, Alan megint hülye volt, de a képek a végén felhúzták az egészet. és omg a srác levágta az ujját, hát az kész :D meg a tetkó, meg a transzi tyúk, ááá jó volt ez. de egyébként tényleg 100% copy volt, még ahogy kezdődött az is. de egy 7/10-re simán tudom értékelni.

 38. Másnaposok 1,5 találóbb cím lett volna. Nekem hatalmas csalódás volt az elsőhöz képest. Voltak jó pillanatai, de jobban megerőltethették volna magukat a készítők. Szinkron se jött be igazán. Mondjuk Ed Helms-nek az eredeti hangját szoktam meg az Office-ból, talán emiatt volt zavaró, az a Mr. Chow hangja meg szabályszerűen idegesített. Összességében gyengus lett 4/10.

 39. Egyetértek human kritikájának a nagy részével, de nekem egy kicsit csalódás volt. Tényleg egy remake volt, viszont számomra túl közeli volt az első film élménye (mindössze 2 éve volt…), így nem tudtam teljes mértékben elvonatkoztatni attól, és többször is teljesen úgy hatott, mintha az írók alig írtak volna valami pluszt ehhez a második részhez. Azért egy 7-7.5/10-re értékelni tudom ezt a filmet is.

  A képek megint dobtak rajta, az biztos! :)

 40. Bajban vagyok az értékeléssel. Jól film volt, de tényleg túl sok mindenben hasonlítot. Persze nem tudom, hogy lehetett volna kevesebb hasonlósággal átvenni a koncepciót. Azt hiszem az értékelést nagyban befolyásolja a sorrend, az első rész azért is ütött nagyott, mert friss, üde volt, nem sok hasonlót láttunk korábban, ez mindenképp rányomja bélyegét a második részre.

 41. Azért nehogy már egy ilyen copyzás annyi pontot kapjon, mint mondjuk egy önmagában “totál eredeti”, okos, humoros, stílusos High Fidelity…

 42. Tegnap jutottam el moziba megnézni, és tényleg 9/10-es!
  Nagyon ütött, rengeteget röhögtünk! Nálam ugyen épp hogy, de egy hajszállal az első nyert, az jobban tetszett! De attól még ez is nagyon ott volt, örülök, hogy nem rontották el semmivel, és végre egy jó filmnek jó folytatása is volt!

 43. Hát én előtte néztem meg nem sokkal az első részt, de nekem így is tetszett. A legkevésbé sem zavart, hogy a főszál ugyan az, nekem azért volt ami jobban is tetszett benne mint az elsőben. Nekem nem csak egyszer nézős, jól szórakoztam rajta. Az értékelés korrekt szerintem…

 44. kíváncsi voltam miért mondogatják, hogy a Dude, Where’s my car-ból jöhetett ez meg az.. áhá. már értem. viszont a Hangover-ek viccesek az meg nem igazán.

 45. Hát, az a nagy helyzet, hogy én élek halok a remekül összerakott vígjátékokért, ilyen volt pl a Hangover első része, talán két kezemen sem tudnám megszámolni, hányszor néztem meg, és mégis mindig jókat tudtam rajta nevetni. Erre jött a második rész, mint update jó volt, de valami erős befolyásra lenne szükségem, hogy újranézzem. Izzadság szagú az egész, érezni a filmen a “kaszáltunk az első résszel, megcsináljuk újra?” feelinget. Persze, röhögtem rajta, imádom a farkasfalkát, de csak vártam és vártam az áttörést és aztán egyszer csak vége lett. Tényleg odavagyok a vígjátékokért, de erre nagyon nagyon jó szívvel is csak egy 6/10 jut. Egy poént csak egyszer sütünk el.

 46. nem azert…tudom nem mai gyerek,de ez a film csak azert jo mert volt elso resze,de viszomt ebbe is ellentmondas van mert az elso se jo csak egy kozepes vigjatek ez meg meg annyi sem mert full ugyanaz a sztori,csak mas poenok,amik ugyanolyan szarok,egyszerneztem ha lesz harmadik meg se fogom nezni.

  kerdes
  Hol vannak az igazan jo vigjatekok?Vaklarma,This is my boy,40 eves szuz…….ezekhezckepest ez a film…..nulla ennel meg az Amerikai Pite az osztalytalalkozo is jobb.

  Ezeket lattad??????Ha nem nezd meg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.