The Girl with the Dragon Tattoo-előzetes

Az amerikaiak, pontosabban David Fincher így adaptálja a svéd sikerkönyvet. She is coming. És Craig is. És ez egy akcióval teli trailer, gagyi Led Zeppelin feldolgozással. Érdekes lesz, hogy mit tud kihozni belőle, mert egyelőre semmi hatás nálam.

Sajna csak kamerás, de legalább rated R, cserélem ha jön a rendes minőség.

32 hozzászólás a “The Girl with the Dragon Tattoo-előzetes” bejegyzéshez

  1. Hát ez… -> GÁZ! A könyveket nem olvastam, de az eredeti filmeknél nagyon eltalálták az első részt hangulatilag meg mindenhogy, nagyon jó volt (bár a folytatások már kevésbé). De ez hulladék sztem a trailer alapján :S

  2. ebből aztán ki nem derül, hogy milyen film lesz. egyelőre engem csak felidegesített ez a trailer a folyamatos vágással…

  3. Elég zavaró ez a pármásodperces vágás, meg elég csúnyán megmutatták szinte az egész filmet.

  4. “meg elég csúnyán megmutatták szinte az egész filmet.”

    az előzeteseknek az a dolguk. aki ismeri a filmet,annak mindegy, aki nem ismeri, az fel sem fogja, hogy mit látott, és amit felfog, azt is elfelejti hamar.

    a film nyilván várós ezerrel, a trailer nem befolyásol ebben, de mondjuk az általában mindig indifferens, hogy egy rendező által összeállított filmből mit vág össze 1-2 percben egy stúdiós marketinges.

  5. Hát, mintha az eredeti filmet mutogatták volna el, csak más színészekkel. Így ugyanolyannak tűnt. Am. az eredetibe az újságíró csókát bírtam, akit itt Craig játszik. Még hasonlít is rá.

  6. winnie: a későbbi trailerek kapcsán nincs igazad, mert itt tényleg elég sok vágókép van, nincs 2 perces történetmesélés, de a második trailerek általában már tényleg elmesélik a filmet.

  7. Ez alapján azt lehet gondolni, hogy snittről-snittre lemásolták az eredeti filmet. Ami nem lenne baj, hiszen az eredeti rohadt jó volt. Csak hát mégiscsak Fincher, tőle többet várnánk…

  8. Én majd a rendes előzetes után mondok véleményt. Ennél majdnem epilepsziát kaptam a sok vágás miatt. Ki lehetett következtetni a jeleneteket valamennyire, de ez így trágya… (Az előzetes, nem a film.)

  9. gyenge… ez alapján biztos,hogy nem nézném meg… ez alapján biztos,hogy nem nézem meg,még így se,hogy pontosan tudtam melyik képkocka mit jelent…

    maradok az eredetinél…

  10. ha csak a gagyi Led Zeppel lenne a baj, azt mondanám rá, hogy megint Trent Reznor szerezné a filmzenét

  11. Ez ahogy mások is leírták tényleg 1 az 1ben ua a film lesz jelenetről-jelenetre, csak más színészekkel. Ennek van vmi értelme?

  12. Kérdése: Ezt most minek? Nem kell rá válaszolni.
    DC ide, DC oda… én nem fogom megnézni. Én elégedett vagyok az eredetivel.

  13. Az eredtiben sztem Naomi Rapace vagy ki nagyon jó volt, nagyon illett a szerephez, mert a punkot is nagyon jól adta, de az érzelmek is átjöttek rendesen . Na trailertől függetlenül már a képeken is látszott, hogy az új lány egy próbababa, hideg, sivár már az arcvonásai is, míg Rapace valamilyen szinten “babaarcú” és “aranyos”. Csak Fincher és Craig miatt érdemes esetleg, de mint látva az eredeti svédet, tök érdektelen. Ez nem nekünk készült hanem az amcsikanak, akik nem szeretik a feliratos filmeket.

  14. Még ha Trent Reznor is csinálta, szerintem nagyon nem jó, és a trailer sem. Tényleg semmi hatással nincs az emberre (legalábbis rám).

  15. Mi az, hogy ez a Fincher nem az a Fincher? Ember, láttad te a Hetediket vagy a harcosok klubbját? Fincher klipprendezőként indult, s noha nem tudom, a trailer összevágásában mennyi szerepe van, ez abszolút őt tükrözi. Nekem tetszik, abszolút a hatása alá vont, az meg hogy felismerem a jeleneteket még szép, miután láttam az eredetit is. Másfelől azon változtatni sincs min, nem várhatunk új fordulatokat, más megoldásokat, ha egyszer az egész alapja a könyv marad.

  16. na úgy néz ki divat lesz lehúzni ezt a filmet… :(
    pedig semmi baj nincs vele.

    ha szabad megjegyeznem, én a svéd változatnál 5 percenként ásítottam, a 2-3. résznél a’sziszem percenként…

  17. Pár tényt nem árt tisztázni mielőtt fikázni kezdi bárki a trailert:

    1. A filmet amerikai piacra szánják
    2. Az amerikainak nem néznek európai filmeket, így nekik mindez újdonság lesz
    3. Fincher egy filmes zseni, akár iparosmunka, amit készít, akár szívből teszi

    Ha olyan szemmel néznénk a trailert, ami nem látta az eredeti svéd feldolgozást az eredmény több mint korrekt lenne. Azon pedig meg sem lepődnék, hogy pont emiatt a film miatt kárpótolnák majd Finchert az Oscaron, hiszen Scorsese-t is csak egy újrahasznosítása miatt ismerték el.

    Remélem a fennmaradó két részt egyben forgatják le, mert nagyon utálnám ha 2015-ig elhúznák ezeket a mozikat.

  18. Ron: igen, szerintem arra utalt, hogy a HK és a Hetedik rég volt és szerinte szart cisnál mostanában

  19. zolimode azért ez kemény :-) szted semmi baj ezzel a filmmel és mindenki fikázza, de a svéd eredetinél meg 5. percenként ásítoztál??? Szted akkor miben fog különbözni az amcsi remake a svédtől, 5 percenként robbanást vársz ?! :-) nem fika, csak érdekes a gondolatmenet.

  20. Ron: Human rávilágított a lényegre, a HK és A hetedik természetesen istenkirály filmek. :)

  21. Én nem értem, miért is várjuk ezt a filmet… oké, az amcsiknak kell a remake, mert hülyék ahhoz, hogy európai filmet nézzenek… de valljuk be, hogy a svéd változat azért igencsak jó volt… Én most végignéztem ezt a trailert, de baromira nem látom, hogy ez most hol tud több lenni….

  22. Értem én, hogy a Harcosok Klubja a legjobb film a világon (számomra), és éppen e miatt nehéz überelni. De sajnos a Pánikszoba óta csak iparos munkák kerültek ki Fincher kezéből, amik mind tuti 90%-os teljesítményt nyújtanak, de nincs bennük az a plusz, ami miatt (jogosan) isteníti Finchert mindenki, hiszen újranézni már nem nagyon érdemes őket. Kiégett a pali, vagy nem tudom. Lehet, hogy csak belefáradt eredetit alkotni, mert az többnyire anyagilag bukta.

  23. Én csak azt mondom, hogy a svéd változat nekem nem volt egy katartikus élmény. Egy közepes filmecske volt egy jó könyv alapján. A 2-3. rész pedig kifejezetten gyenge volt.
    De ez amiatt is van, mert ebből a könyvből nehéz jó filmet csinálni…

    Várjuk meg mit csinál belőle Fincher! Biztos nem lesz gyengébb, mint a svéd változat.

    Totál igaz az is, amit symor mondott, az amerikaiak nem néznek európai filmeket, nem olvasnak a mozizás közben… ez van, ezért lehet őket utálni, de ez van…
    nekik ez a film újdonság lesz, és már most fogadok rá, hogy sikeres is lesz.

  24. Az eredeti svéd filmek véleményem szerint nagyon szépen fényképezett és vágott, a hangulatot nagyon jól elkapó darabok voltak…főleg az első rész. Noomi Rapace pedig mindamellett, hogy nagyon jól hozta a fura punk-ot, mégis volt benne valami szerethető, amitől már az első pillanatokban szerethetővé vált. Az előzetes alapján attól félek, hogy az amerikai lány ezt nem fogja tudni megoldani ilyen átütően. Azért természetesen meg fogom nézni (az első részt legalábbis biztosan), kíváncsi vagyok, Fincher mit gondol erről a történetről. Bizonyára izgalmas lesz összevetni az amerikai és az európai látásmódot. Aztán majd mindenki levonhatja a saját következtetését.

  25. Azt olvastam, hogy ez nem leak, hanem a hivatalos verzió.

    Egyébként a hangsáv jó minősége is erre enged következtetni.

    Valószínűleg lekapták volna már youtube-ról, ha nem így lenne…

    Nekem tetszik, egyre jobban, a zene meg főleg! :)

  26. zolimode: a kép egyértelműen kamerás, nézz rá. tény, hogy ennyi idő után még mindig ugyanott van youtubeon az gyanússá teszi.

  27. ez a marketing koncepció része. ilyen leak formában tolták fel direkt.

    ezért zseniális szerintem, hiszen az egész mű a hacking-ről szól. ez a teaser periódus.
    ügyes.

    és nyilván később jönni fog egy letisztult igazi trailer.

    nem lepődnék meg, ha TR keze is benne lenne, ő ebben amúgy is nagy.

  28. Hasonló hangulatú kommentek voltak a let me in feldolgozás kapcsán is mikor megjött az első előzetes, hogy minek, meg képről képre leforgatták a svéd eredetit. Végül maga a film szerintem redben volt és volt benne annyi plusz ami miatt érdemes volt megnézni. Arról nem is beszélve, hogy minek film a facebookról topic is népszerű volt, meg Fincher megőrűlt, hogy ilyesmiről filmet csinál, pedig a social network maga megint csak jó volt (magán vélemény persze) Szóval ebből is lehet még akármi.

  29. és még valami, bocs hogy ennyit rizsázok.

    oké, azt írjátok, hogy ez a film tól hasonlít a svéd filmre. na jó, hát persze. ugyanaz a könyv, ugyanaz a történet, mit lehet csinálni? akkor mit vártok? ha mondjuk fincher valami kreatív ötletrohamtól vezérelve zenés vígjátékot kerekít a műből, melyben Lisbeth egy platinaszőke fruska, akkor jön majd az üdvrivalgás, hogy mekkora ötlet??? persze retorikus a kérdés – tudom, hogy akkor meg azon menne a fikázás, hogy miért nem ugyanolyan mint a svéd… egyesek itt eldöntötték, hogy ez a film szar, és punktum.

    És akik fincher utóbbi műveit iparosmunkának nevezik, azoktól azért megkérdezném hogy mi NEM iparosmunka az ő szemükben, mert számomra a Zodiac és a Social Network pont az iparosmunka ellentéte. Vicces, hogy egyesek azt várják el tehetséges rendezőktől, hogy ugyanazt a filmet forgassák le 2 évente. Igen, a Fight Club klasszikus, de fincher azóta tovább lépett, és más érdekli. Próbáljunk meg mi is tovább lépni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.