Elhajlási engedély (Hall Pass)

Kőkemény romantikus film undorító férfihumorba csomagolva? Tipikus Farrelly tesók által készített mű?

Hall Pass főszereplői egy kocsiban

Az Elhajlási engedély története röviden az, hogy a 2 főszereplő kimenőt kap a házasságából egy hétre. Mindezt egy önsegítő könyveket író nő hatására lépik meg a feleségek? Igazából mindegy. Azért van erre szükség, mert a csávók nagyon kifelé kacsingatnak, és azt hiszik a nők bomlanának utánuk, ha nem lenne a oldalborda. Tehát hűségesek, nem léptek félre bazisok év alatt, de majd most a kimenő alatt. Na igen. Innen jön az, hogy a csajok rájönnek: a kimenő tulajdonképpen nekik is kell. Természetesen ők sokkal de sokkal könnyebben találnak kísértő partnert, mint a szürke és kicsit perverz férjeik.

A fő probléma nem is azzal volt, hogy ez egy romantikus film, hanem hogy az undorító részek teljesen céltalanok. Vagyis mikor nem azok? Inkább átfogalmazom picit: olyanok, mintha erővel lettek volna a történetbe erőltetve, csak hogy ne legyen tipikus a film, de közben mégis az lett.

Nyilván akad 1-2 őszintébb mondat, és a nők felé elejtett “lebegős” beszólás működik, de közben ott van egy tényleg borzasztó fingós poén, aminek nő a főszereplője. Ahogy a klasszikus menekülős baromkodó humort is egy nyilvános homokba szarás előz meg.

Elhajlási engedély értékelés

Sajnos nem lett túl erős vígjáték ebből. Olyan, mintha akartak volna csinálni egy őszinte drámát a házasságok mélypontjáról, a 40 körüli pasik pánikáról, de ebből csak 30 perc jött ki nekik, szal inkább komédiává bővítették. A probléma, hogy nem jó a mix, és kevés is a poén.

22 hozzászólás a “Elhajlási engedély (Hall Pass)” bejegyzéshez

 1. Kivételesen nem értek veled egyet. Nagyon rég nevettem ilyen jót vígjátékon. Végig szakadtam a filmen. Szerintem marha jó lett. A vége lett csak kicsit lapos, a “drámától”.

 2. Szerintem is nagyon jó film! Igen, tele van sablonos, várható jelenetekkel, de mégis; nekem nagyon kellemes másfél órát hozott, hangos és gyakori nevetésekkel. Az általad is említett nagyon gusztustalan fingós poén annyira váratlanul ért, hogy utána 3 percig azon röhögtem, pedig nem szeretem az altesti humort. Ennek a filmnek még ez is jól állt.
  Egy erős 7/10-et én kiosztanék neki.

 3. Én sem értek egyet a kritikával szerintem 2011 eddigi legjobb vígjátéka mondom ezt úgy hogy már láttam a Hangover 2-öt és szerintem az meg abszolút felejtős volt. Persze az is lehet hogy míg a Hangover 2-től sokat vártam és egy két mosolyogtató résznél nem volt több addig a Hall Pass-től nem vártam túl sok mindent és ahhoz képest majdnem kiestem a székből a nevetéstől. Úgyhogy szerintem ez 8/10 és sokszor újra nézendő film.

 4. az undorító jelenetek -100 pontról indulnak, sokat kéne nyújtania mellettük, hogy bejöjjön, delete

 5. Hangover 2-nél jobb, mégis több lehetőséget rejtett volna ez a téma szerintem. Lehetett volna jobb is, de így is kellemesebb szórakozás, mint az idei “vígjátékok” többsége.

 6. Nem értek egyet. Kevés a jó vígjáték, és ez bizony az. Nagyon jól szórakoztunk rajta. Ajánlom mindenkinek!
  Biztonságos 7/10 a részemről…

 7. hát ez a film nekem is tetszett, nem volt életem legjobb vígjátéka, de én sokat tudtam rajta röhögni :D a kedvencem a a befüvezős rész, amikor megkérdezi a csávót h milyen szappant használsz? Dove, nézd meg milyen selymes. hát komolyan annyira beteg rész volt h most elröhögöm magam ha rágondolok.

 8. Értékeléssel egyetértek. Mondjuk a füves-golfozós jeleneten korrektül szétröhögtem magam…. :D (megnéznék már egy olyan filmet ami egy light-drogos szemszögéből mutatja be a szerelmet :D )

 9. Az utóbbi évek legjobb vígjátéka, többször is székről lefordulós…

 10. Kellemes kikapcsolódás volt, semmi meglepő, már elején lehetett tudni a végét is, de azért jól szórakoztam. Igaz nem vártam semmit:). Erős közepes (6 körül).

 11. tudom, ízlések és stb, mégis csodálkozom, hogy ennyi embernek tetszett. számomra inkább volt felváltva unalmas/kínos/undorító mint vicces.

 12. Oké, szerintem is gyenge közepes a film, bár a “borzasztó fingós poén” után én pont lefordultam a székről a nevetéstől (annyira meglepett a dolog – mondjuk nem lenne Farrelly film ilyen betétek nélkül).
  De ez tényleg nem több mint egy dramedy altesti poénokkal és a csúnyán öregedő Owen Wilsont (és a mindig mindent tönkretevő Larry Joe Cambellt) nézni majdnem két órán át nekem nem a felhőtlen szórakozás szinonimája.
  Akinek viszont bejött a Grown Ups annak ez is tuti nézős.

 13. Nem volt rossz film, volt pár vicces rész, de jó néhány jóval jobb Farrelly bros filmet láttam már.

 14. Viszont az utolsó jelenet az hatalmas volt, szerintem talán a film legjobbja, mikor a magas csávó elképzeli, h mi lenne ha neki is lenne Hall Passa. :D

 15. hangover 2
  Csak human kedvéért :D
  Egyébként 10/6 XD a film. Bőven a nézhető kategória de a kellékfeleség az jobb volt :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.