The Girl With The Dragon Tattoo mindenhol

Ezúttal a bárhol leadható előzetest nézhetjük meg a Fincher-féle feldolgozáshoz. A zene maradt, pár explicit dolog eltűnt.

The feel bad movie of Christmas. Még mindig. A marketinges aki ezt kitalálta/elővette az gondolom elég rendes bónuszt fog kapni.

A stúdió tagadja, hogy a kamerás R rated trailer az víruskampány volt. Akár igazuk is lehet, bár gyanúsan sokáig nem volt letörölve youtuberól. Már le van, most hogy tagadják.

Már egy poszter is van, bár nem az amerikai piacra szánt.

23 hozzászólás a “The Girl With The Dragon Tattoo mindenhol” bejegyzéshez

 1. Hát, nem tudom. Nagyon tetszett az eredeti (még svédül is megnéztem), de ezzel az amerikanizált változattal vannak előítéleteim. Állítólag a svéd verzió is elég nagyvonalúan hasított a könyvekből (nem olvastam), az a tippem, hogy ez még inkább így tesz majd…

 2. Én olvastam a könyvet és az amcsi trailerben vannak olyan részek a könyvből ami a svéd filmben kimaradt (pl a baleset a hídon, Blomkvist és Cecilia Vagner afférja). Mindenképp megnézem mert számítok rá, hogy még több jelenet kerül be a könyvből esetleg más aspektusból.

 3. Nem tánik rossznak, de Rooney Mara-t túlságosan eldeformálták (egy szemöldökszerűség nem ártott volna)

 4. Off: Az eredeti egy korai Led Zeppelin dal, a kultikus Immigrant Song, ez a verzió pedig a Social Networknél már jól bevált Trent Reznor (Nine Inch Nails) és Karen-O (Yeah Yeah Yeah’s) indie úrhölgy közös feldolgozása.

 5. Noomi Rapace sokkal szebb volt a Svéd változatban. Craig-et csípem bár nem tartom túl változatos színésznek, részemről a csaj miatt nem biztos, hogy nézős lesz. A rendező miatt viszont nagyon kecsegtető, csak az a baj, hogy a Svéd változat is nagyon jó volt. Szóval így nem érzi az ember kényszernek, hogy ezt a változatot is megnézze.

 6. Hat ez nagyon a szex re van epitve meg a dugasra,NEM errol szolt ez az egesza sved filmben ami 1000x jobb mint ez a kommersz vacak

 7. rokkor: honnan tudod, hogy a szexre épít? honnan tudod, hogy 1000x jobb a svéd adaptáció? honnan tudod, hogy ez kommersz vacak?
  Már láttad a filmet, vagy ezt mind kiolvastad az 1 perces teaserből? (???)

 8. Nos, az ominózus svéd adaptáció egy fos, bátortalan, végletesen leegyszerűsítő valami volt. Azt etalonnak tekinteni ostobaság.

 9. Arról nem is beszélve, hogy míg a könyvet konkrétan letenni nem lehet, a filmél örültem a végének. Nevetségesen kiherélték a történetet, ritka szarul választották a szereplőket (már akit nem hagytak ki) és a főszereplők közötti interakciókat az egydimenziósnál is sikerült lejjebb venni.
  Ráadásul a főszereplő kisasszony is nevetséges. A karakter tökéletes félreértése.
  Ellenben a rövid tailerben látottak stimmelnek!

 10. először is azt kell észrevenni, hogy ez nem egy “EREDETI” svéd film versus amerikai “REMAKE” vita kellene hogy legyen. Az igazság az, hogy van egy EREDETI svéd REGÉNY trilógia (meglehetősen erős, hogy finoman fogalmazzak), és ennek van egy svéd film ADAPTÁCIÓJA és most lesz egy amerikai film ADAPTÁCIÓJA, mindkettő adaptáció, egyik sem eredeti, és egyik sem remake. Fincher-nek kezdetektől fogva az adaptáció a célja, és nem a remake. Persze, mivel a svéd film teljesen jogosan sikeres és jól sikerült lett, nyilván elkerülhetetlen az összehasonlítás, de csak azért utálni az egyébként hihetetlenül tetszetős és professzionálisnak igérkező fincher adaptációt, mert már van egy svéd film, nos, ez hülyeség. Illetve azt mondani, hogy az amerikai változat azoknak van kitalálva, akik túl hülyák ahhoz, hogy a svédet nézzék, pont annyira baromság, és lekezelő, mintha azt mondanánk, hogy a svéd film meg annak lett anno kitalálva, aki túl hülye ahhoz hogy elolvassa a könyvet.

  Én olvastam a könyveket, és nem láttam a svéd filmet. ugyanis a könyv volt a prioritás, mire végeztem a 2000 oldallal, addigra már Fincher is képben volt, és úgy döntöttem, az ő adaotáiója jobban érdekel, mint a svéd, úgyhogy megvárom. A könyv tartalmát ismerve, de a svéd film által nem befolyásolva, azt kell hogy mondjam, hogy el vagyok ájulva az amcsi teaser-től. Fincher láthatóan hatalmas alázattal, és háttérmunkával, az eredeti REGÉNY-hez nagyon hűen kezeli a filmet. Nagyon jól néz ki. ha ezt egyesek ugy élik meg, hogy a svéd filmet koppintja, az az ő bajuk. Ha valaki egy egyperces pillanatnyi snittekből összevágott teaser alapján el tudja dönteni, hogy ez a film rossz, gyenge, vagy a svéd film lemásolása, az megint csak szegénységi meg elfogultsági bizonyítvány.

  csodálatos eredeti regényből remek amerikai film adaptáció lesz, kérem, lépjünk már túl azon, hogy van svéd film is, az a film is jó, és fontos, és remek, de ez a film nem azzal akar versenyezni.

 11. steve-oh: hidd el, neked is menne személyeskedés nélkül.. Nem nehéz, csak emberek jelleméről nem kell feltételezéseket írni “szegénységi bizonyítvány” és a többi

 12. bocs, ha valaki ezt személyes sértésnek veszi, természetesen senkit nem akartam megbántani. személyeskedésnek én azt venném, ha valakit név szerint lehordanék, hogy butaságokat beszél.
  ennyi erővel minden olyan komment, ahol egyesek azt mondják, hogy az amerikaiak hülyék, mert nem néznek svéd filmet, azt is személyeskedésnek venném. De még egyszer bocs.

 13. steve-oh: nem, mert itt mondják páran, szal őket konkrétan lehordod, csak épp a nevüket nem írod oda. Ez személyeskedés. Az összes amerikai leszólása nem az, mert egy ország lakóiról van szó, 300 millió emberről.

 14. @ human – ugye azért te is érzed az utolsó mondatodnak a tartalmát. ha ez nem lekezelő és szélsőségesen negatív akkor semmi sem az. semmi értelme úgy netes diskurzus-t kezdeni, ha minden ellenvéleményt személyeskedésnek veszel, a saját negatív kommentjeidet megtartod, és mindent letörölsz, ami nem tetszik. Ha szerinted van izgalmas kizárólag veled egyetértő emberekkel beszélni, hajrá. Még mindig nem személyeskedésnek szánok semmit, nem azzal van bajom, ha valaki nem ért velem egyet, sőt, nyugodtan mondja el a véleményét, erre van a fórum, nem lehet úgy reagálni semmire, hogy valahogy nem utalsz egy előző kommentre. ez így nem diskurzus, bocs, hanem írtál egy mondatot, aztán hagyod hogy emberek egyetértsenek. Nyugodtan hagyhatnál bent kommenteket, amik nem tetszenek (persze, amíg nem anyázok, amit nem tettem), ha tényleg annyira bődületeset mondok, ugyis le leszek hurrogva.

  Tudom, off topic, csak ennek így semmi értelme. Törölheted.

 15. steve-oh: mivel ilyesmit levélben kéne írni. Ez a törlés baromságot nem értem, hiszen a filmmel kapcsolatos kommented ott van, és örül a trailernek, szal, amiben várod és ellenkezel a hurrogókkal (egy lett törölve, de az nagyjából duplázás volt, csak többsértést tettél bele másodszorra) az ott van, így az előbbi kommentednek pont a te írásod mond ellent.

  Rengeteg velem ellentétes vélemény van az oldalon, lehet most egy-kettő offtopik törlés miatt úgy érzed ez nem igaz, de tévedsz (nézd meg pl az elhajlási engedély kommentjeit, nem kell messzire menni). Eleve csak azért szóltam, mert értelmes a kommented, de felesleges személyeskedést tettél bele, ami csökkenti ez erejét, hiszen akkor többen válaszolhatnak csak a kötözködésre és zsigerből, aminek nincs értelme miután fél oldalt írtál.

  ha gondolok segíthetek:
  “Ha valaki egy egyperces pillanatnyi snittekből összevágott teaser alapján el tudja dönteni, hogy ez a film rossz, gyenge, vagy a svéd film lemásolása, az megint csak szegénységi meg elfogultsági bizonyítvány.”

  Ha valaki egy egyperces pillanatnyi snittekből összevágott teaser alapján el tudja dönteni, hogy ez a film rossz, gyenge annak szerintem nincs igaza, hiszen nem láttunk eleget hozzá.

  Hopp, máris nem személyeskedős és felesleges indulatokat kiváltó, hanem esetleg előrébb mozdíthatja a vitát. Komolyan zavar néha, hogy itthon a személyeskedés alap vitákban, és az emberek nem is tudják, hogy épp azt teszik, aztán csodálkoznak, hogy nem jut sehova a társalgás és ha véletlen törlik őket akkor meg a szólásszabadságggal jönnek, ami aztán baromira nem illik ide, de ezen a wikipédia segíthet.

  (azt továbbra sem értem, miért nem fogod fel a különbséget 15 komentelőnek beolvasás és Amerika leszólása között. Tényleg, gondold végig. Amerika leszólása sem konstruktív vagy okos, baromira nem védem őket, de nem mosható a te kommentedhez – a haveroddal aki rögtön helyesel és véd téged meg nyugodtan nevethettek msnen vagy valami, de felesleges még neki is plusz offtopikot generálni a témában, így is túl sok komment lett ami eltér a témától)

 16. értelek és egyetértek. nagy részben.
  (nem a haverom egyébként, láttam a kommentjét, ameddig ott volt, nem védett, csak lehet hogy egyetértett.)

  na jó, visszatérve a topic-ra, mert ténylge az itt a lényeg. Számomra úgy tűnik, hogy egy csomó ember itt zsiegrből leírja a filmet, és alapból úgy áll hozzá, hogy a svéd film a jó, míg ez egy lebutított amerikai változat. ez egyáltalán nem igaz, számomra legalábbis egyáltalán nem így tűnik. amerika tényleg választhatta volna azt az utat, hogy mivel az alapanyag nagyon ismert és már most sikeres, odaadhatták volna valami kicsi noname direktorra, aztán csináltak volna valami korrekt se nem túl érdekes filmet, de ehelyett megszerezték a legkultikusabb direktor-t és láthatóan nagyon odafigyelnek hogy minden passzoljon, szerintem Craig és Mara eszement jó választás, Trent Reznor is jó helyen van itt, léthatólag ő sem akarja megismételni a SN OST receptjét, hanem inkább visszakanyarodott az industriál alapokhoz, amin nagyon illik Lisbeth karakteréhez… szerintem. emellett beletettek egy csomo skandináv / EU színészt és az eredeti helyen forgatták – ez nekem mind ugy jön le, hogy nagyon hűek az eredetihez, és nagyon tisztelettel bánnak vele, ami jó. de egyesek ezt ugy fogják fel, hogy a svéd filmet másolják… ami sztem rossz hozzáállás. a svéd filmet itt most el kell felejteni, nem azért mert az nem jó, de bezavar az amerikai film valós értékelésénél.

 17. Szerintem is célszerű lenne visszatérni a film értékeléséhez. Az msn összemosolygást inkább viccnek veszem.
  Legutóbbi hozzászólásod korrekt volt human, mint ahogy steve-oh-nak is. Én legalább ilyen összefogott válaszokat várnék másoktól is a filmről, illetve az ehhez kapcsolódó véleményükről. És nem csak vagdalkozást, hogy “ez *ar”.

  Magam nem tagadom, hogy Fincher-rel kapcsolatosan elfogult vagyok, amellett, hogy nem biztos hogy minden filmje ugyanannyira tetszik. Mégis minden filmje tökéletes a maga nemében. Sokan tényleg azt várják tőle, hogy csináljon még egy Harcosok klubját, vagy Hetedik 2. És az miért lenne jó? Kérdem őket. Nem ismétli magát. Helyes.
  A Hetedik-Játsz/ma-Harcosok klubja amúgy is egy korszaknak tekinthető az életében. Várostrilógiának is hívják ezt a három filmet az életpályájában.

  Trent zenéje is fantasztikus, és messze nem gagyi, ahogy azt “VALAKITŐL” olvashattam itt korábban, pont illik a film hangulatához. Örülök, hogy ők így ketten egymásra találtak, mert nagyon érzik egymás gondolatait!

 18. én sem tartom túl jónak a svéd filmet, talán a könyv “hibája”, hogy megugorhatatlan a léc. egyébként is ritka – most hirtelen mondani sem tudnék címeket -, mikor egy adaptáció eléri vagy meghaladja a könyv színvonalát. ezzel nem azt akarom mondani, hogy az amerikai változat jobb lesz. se azt, hogy rosszabb. az amerikai mellett szól, hogy én a svédet nem is tudtam eredeti nyelven végignézni, annyira idegesített a nyelv.

 19. Elég tökös húzás ez a projekt szerintem, mert egy siker könyvről van szó, ahol baromi nagy az elvárás mindig. Mivel még viszonylag friss az előző adaptáció élménye, sokan csak egy gagyi amcsi “remake-ként” tekintenek rá. Na, de ki más, ha nem David Fincher lesz képes erre rácáfolni. Trailer és zene is bejött nagyon. Szóval várós a film mindenképp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.