Rise of the Planet of the Apes másodszor

Ez már a rendesen történetet mesélő trailer. Láthatjuk, hogy Rise of the Planet of the Apes első órája mivel fog elmenni, mivel érdemlik ki az emberek a majmok haragját.

Mellesleg a CGI is jobban bevizsgálható. Nem 200 milliós film elvileg, a bemutató időpontja is egyre közelebb van, szóval ez lassan már a végleges trükkök környékén tarthat. Uncanny valley?

HD a nagyoknak.

41 hozzászólás a “Rise of the Planet of the Apes másodszor” bejegyzéshez

 1. Értem a folyamatot, viszont továbbra sem fér a fejembe, hogyan győzik le az emberiséget – nyers erős vs. pofán lőlek puskával, legalábbis az elején még nyilván nincs fegyverük. Plusz csak azok okosodnak fel, akiket ott tartanak fogva, nem?
  Mondjuk ennek ellenére érdekesnek tűnik, várom.

 2. A film hangulata meg minden rendben van, de a trükkök, hiába tűnik alaposnak, látszik hogy a majmok nem valódiak.

 3. Szerintem a majmok rendben vannak. fotomán, ülj távolabb a képernyőtől, és úgy teljesen élethű. :)
  Viszont előre látom: szegény majmokat bántják a gonosz emberek, én sírdogálok picinyt, drukkolok a majmoknak, majmok fellázadnak, megölik a gonosz embereket, önfeláldozás, stb., jóemberek segítenek, és kiszabadulnak.
  A végén megint fogok sírdogálni picinyt. :)

 4. hm… igen, arra én is kiváncsi leszek hogy győzik le a hadsereget, rendőrséget a fegyvertelen majmok… és sajna látszik hogy nem valódi a mozgás, nem okés még ez a full CGI, előző majmok bolygójában jobb volt.

 5. Hát ez nagyon tré. Kilencven millából nem lehet fotorealisztikus majmokat gyártani – ez van.
  Szerintem inkább kiábrándító mint várós.

 6. Nem tudom, miként mozog egy csimpánzcsecsemő, de a filmben látható nekem erősen emberi csecsemőre emlékeztetett…

 7. Hogy ti miken fennt tudtok akadni? Eszem megall. Szerintetek abszolut nem tanulmanyoztak a keszitok a majmok mozgasat? Jo hogy nem azt varjatok, hogy betanitsanak igazi majmokat szineszkedni es beszelni.

 8. szerintem kb olyan szinten van a CGI mint a Legenda vagyok-ban…

  én kiváncsian várom a filmet :)

 9. 1:57nél már van fegyvere néhányuknak..de szerintem sem elég néhány hegyes bot a lőfegyverek ellen.mindenesetre nagyon ellenszenvesek nekem ezek a dögök és remélem kaszobolják majd őket rendesen.:DDMoziba meg valahogy nem vonz…

 10. A majmokat nagyon nem bírom:D Főleg az emberiséget gyakó majmokat nem:D
  Szal nekem nem lesz mozis, nézzen ki bármilyen jól.

 11. A majomcsecsemő nem azért emberi mert az már kezelve van a szerrel? Lessz itt emberiség legyőzés egyáltalán, régebben nem az volt hogy semmi köze a majmok bolygója franchisehoz?

 12. Nem tetszik, mert semmi filozófiai plussz nincs benne, ami a korábbi majmok bolygójában volt. Feldühítik a majmokat, azok meg mennek gyilkolni, mint a hülye, húha. Ki van belőle hagyva az emberiség alapvető brutalitása és összefogása, ha egy közös ellenség bukkan fel, esélye nem lenne nem hogy 100 majomnak, de 3 milliárdnak sem. Szóval ez ilyen leszarom kategória, ráadásul csúnya cgi.

 13. A könyvben sem értettem hogy tudnának legyőzni minket… ezek után még úgy sem.. vagy lehet az egész egy új franchise kezdete?

 14. Egyedül Terry Gilliam ’12 majom’ című filmje volt képes reálisan bebizonyítani, hogy lehetséges az, hogy az állatok vegyék át a hatalmat a bolygón.

 15. Lehet, hogy lesz benne egy butító gén anyag is, ami idiótákká változtatja az embereket! :-)

 16. Inkább a majmok bójgója új változatát fojtatnák, mert elég szarúl lett vége!

 17. Nekem most ez alapján tetszik, az előző trailer nem tetszett. Várom!!! :)

 18. Tényleg jól néz ki, és lehet izgalmas is lesz, de nem nagyon tudom elképzelni hogyan tudják majd elhitetni, hogy ez megtörténhet, pedig egy jó sci-fi-be azért nem árt az ilyesmi.
  Ha nagyon nagy gőz lenne a várossal, az a valóságos ami a Cloverfieldben történt, nem cicózna itt a hadsereg a földbe gyalulni az egészet “a magasabb jóért”.
  Túl nagy hülyeségnek tűnik így.

 19. Hogyan győznek a majmok?
  Szerintem az emberiség egyszerűen atomkatasztrófát idéz elő, amit valahogyan majd a majmok túlélnek. Ezzel illesztenék az új filmet a klasszikushoz.

  Bár ha trilógiát akarnak belőle csinálni és még két rész várható, akkor csak a harmadik végén jön az atom, addig húzzák a véget valahogyan. Bár arra talán felesleges három rész.

 20. Egyébként szvsz az eredeti Majmok Bolygója még jó is volt, de az összes többi… Nem uncsi ez mán?:D Mellesleg nekem az eredeti végén abszolute nem ez az előzmény játszódott le, könyvet meg nem olvastam || Bááár. Valami kezd rémleni a majmok bolygója 2.3. meg x.edik részéből, ott is volt valami időutazás (majmok vissza az emberek idejébe, gondolom ott is ilyesmi végkifejlettel?

 21. Idézet a port.hu-ról (Majmok bolygója 4):
  “Nem sokkal a beszélő majmok kivégzése után a gorillák és a csimpánzok rabszolgaként kénytelenek az emberek mellett szolgálni. Időközben felnőtt Zira és Cornelius gyermeke, aki egy cirkuszban talált menedéket. Ceasar (Roddy McDowall) kilétére azonban hamarosan fény derül, s veszélybe kerül az élete. Menekülés közben döbben rá, csak úgy maradhat életben, ha a fejlettebb intelligenciájú majmokat gazdáik ellen fordítja. A karizmatikus, emberi intelligenciával rendelkező Caesar a fellázított majmok seregével támadásba lendül az emberiség ellen.”

  Nem tudom, hogy ez mindenkinek tiszta sor-e és bocs, hogy harmadszor is írok, de akkor valami ilyesmire számíthatunk gondolom itt is, néhány változtatással.

 22. human 2011. 06. 03. 14:56
  előző trailernél ki lett dumálva, olvasd vissza

  Ühüm. Akkor bocsánat :)

 23. Vicces, hogy kb. mindenki egy trailertől várja, hogy majd magyarázatot ad a film egyik legnagyobb kérdésére. Már ha a film ad, tekintve, hogy a “rise” szerepel a címben, vagyis nyilván nem az lesz a vége, hogy az emberek ketrecbe lesznek csukva, a majmok meg beköltöznek a felszabadult lakásokba és reggel mennek melózni.

 24. Nem tudom mi értelme fennakadni ezen a traileren és rommá lehúzni amennyire csak lehet. Ez a film nem valami elgondolkodtató, megrázó dráma lesz amin még hetekig agyal az ember, hanem egy “beülsz a moziba megnézed és közben jól szórakozol” kategória. Ennyi és semmi több.

  Mellesleg a legizgalmasabb majmok bolygója rész szerintem az eredeti 4 filmből a 2. volt, amikor lejutnak a föld alá a régi metrórendszerbe ahol az emberek szektája valamiféle telepatikus kontroll képességgel bír és az utolsó atombombát imádják. Az a része a filmnek gyerekkorom meghatározó (kissé paráztató :) ) élménye volt. A 3. és a 4. már nagyon rókabőr volt, a 2000 utáni változat meg egy nézhetetlen klisé gagyi.

  Erre a filmre meg kell próbálni elvonatkoztatni a régiektől, bármilyen nehéz is, 1x biztos nézhető lesz.

 25. a film nem nagyon érdekel, de a témához annyit, hogy nagyon is megérdemelne már az emberiség egy kibaszott nagy pofont, hogy aztán ketrecbe zárva gondolkodhassunk mekkora barmok voltunk (vagyunk)

 26. Jó lesz ez. A régebbi, eredeti film, annak filozófiája jobban tetszett, de szerintem egynek ez is megteszi majd.
  Aki nem érti, hogy győzhet le egy fegyvertelen majom egy embert, az menjen ki az állatkertbe, álljon meg a gorillák kifutója előtt, majd képzelje azt, hogy ezek támadnak, miközben ő ott áll egy szál puskával. Akár egy kifejlett csimpánz is gond nélkül el tud intézni egy felnőtt férfit. Ja, és persze a filmben ezek humán intelligenciával is rendelkeznek majd, szóval elvileg okosabbak lesznek, mint sok ember, aki a moziban nézi majd őket :)

 27. vicvega mondja a tutit. :)
  Nem tudom, miért várom annyira, mert a könyvet ezer éve olvastam, a film meg nem tetszett, de ez most máááááás.
  De ami a legjobb a trailerben: a sziréna!

 28. Szerintem meg nagyon is emberien viselkednek, látva a nagyban történő kaszabolást. Ez megy most is, és ez volt 10.000 évvel ezelőtt is. Az persze érdekes, hogy legyőzik az emberiséget, na de nem láttuk még a filmet, nem tudjuk, hogy hogyan…

 29. sztem jó, majd meglátjuk! Lehet konkrét vége nem lesz a filmnek, csak a lázadás a lényeg, az eredmény még lehet nem.

 30. Szerintem mindegy, hogy mit hoznak ki a filmből(már ami a majmok uralomra jutását illeti), mert a könyvhöz képest mindegyik film eltért a mondanivalótól. Pierre Boulle egy saját univerzumot hozott létre, ahol a majmok a domináns faj. Ez a regény csattanója.
  Ez a film pedig elég látványos lesz ahhoz, hogy kikapcsolódhassunk rajta és ne azon agyaljunk: vajon miért tűnik el lassan a régi klasszikus sci-fi írók szellemisége a mai filmgyártásból.

 31. Brian Cox megint eljátssza Strykert az X-Men 2-ből.
  A szemfehérjével rendelkező csimpánz meg érdekes látvány. Van ilyen, csak nagyon ritka. Remélem, nem az összes lesz ilyenre animálva, csak Cesar.

 32. Tiszta hülyék vagytok ,azon vitáztok hogy le tudnának e győzni a majmok stb… Ez csak film ,lehetnének benne repülő csigák meg lézerkardos majmok is akik Quinn Mallory-val utazgatnak a dimenziók között :D
  És igazából szerintem ha jó sok majdom lenne simán elpicsáznák az embereket. (legalább is a civilekkel ,nőkkel ,gyerekekkel hamar elbánnának) a katonaság ,rendörség stb… se annyira hatékony ha lakott területen van 1 csomó ember meg majom akik bunyóznak.

 33. Jó lesz ez. Nem tudom h egyedül vagyok-e vele, de nekem ez vhol kib…..tt hátborzongató..:P

 34. Úgy rémlik hogy a könyvben (már rég olvastam) valami vírus miatt kipusztultak az emberek házikedvencei (kutya, macska) és majmokat kezdtek helyettük tartani. Egy bizonyos idő elteltével a majmok már mindenhol ott voltak, egyre erőszakosabbak lettek. Több ember félelmében otthagyta a lakását és az erdőkbe menekült.
  Tehát ez a hatalomátvétel, a majmok egyre okosabbá válása és az emberek elvadulása, primitívvé válása egy hosszú folyamat volt, amire a majmok “felkelése” már csak feltette a koronát.

  Bocs ha valamire nem jól emlékszem, de a könyv elég hihetően leírta ezt az egészet, az eddigi filmváltozatok viszont mindig gyökeresen eltértek tőle. (Bár az eredeti sorozatból csak az 1-2 volt meg, a többit már kihagytam.)

  Ez várós lesz, de az eredeti mondanivalót nem várom vissza ettől a feldolgozástól sem. Az emberiség harcban történő legyőzése szerintem fele annyira sem sokkoló mint a fokozatos szellemi elsatnyulása miatti bukás.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.