X-Men: Az elsők (X-Men: First Class)

Lehet ezzel egyedül leszek, de a témában, amit itt átdaráltak 2 óra alatt, simán volt egy 13 részes minisorozatnyi puskapor. Bár Matthew Vaughn (Kick-Ass) mindent megtett, hogy az X-Men: First Class filmként egymagában megállja a helyét, de így a rengeteg szereplőre alig akadt idő. A főszereplőkkel is épphogy csak sikerült kerekre kanyarítani az ívet.

Magneto az X-Men First Class-ban

Grandiózus vállalkozás volt bemutatni az X-men létrejöttét, Charles és Erik barátságának és ellenségességének alapjait. Sikerült? Épphogy, de igen. Ennek az akciójeleneteket várók látták kárát, mert hiába látványos a film, nagyjából kettő csatára jutott idő, abból is csak az egyik volt tényleg jó. Arról most ne beszéljünk, hogy a csodálatos tengeralattjárós jelenetet ellőtte a trailer így nem ütött.

Ami mindenképpen pozitív, hogy nem néztek minket hülyének az írók. Nyilván a történelem megmásítására érzékenyek felszisszennek most, aztán visszamenekülnek a History Channelre. A komolyan vett forgatókönyv ott érhető tetten, hogy nem papírmasék a karakterek. Látjuk honnan indulnak, mi alapozza meg felnőtt jellemük, és hát a törést is, amikor szembesülnek a világ tényleges reakciójával mutáns létükre. Charles a jólét elszigetelt optimizmusából, Erik pedig a nácik karmaiból érkezett, így természetesen kicsit máshogy gondolkodnak a világról.

Azt kell mondanom, hogy Michael Fassbender, avagy Magneto uralja a filmet. Hiába na, mindig a több lelki teherrel rendelkező az érdekesebb. Nyilván a Xavier professzort alakító James McAvoynak sem kell szégyenkezni, ő is kapott pár remek húzást. A barátságuk ábrázolása is teljesen jó lett, már amit engedett a játékidő, hiszen azért sietni kellett.

Őszintén szóval pont ez a sietség a fő bajom. Baromi jó, amikor elkezdik összeszedni végre a mutánscsapatot, ahogy a kiképzés is remek lenne, ha egyszerűen több idő lenne rá. Egyszerűen a csapatok összeszedése mindig baromi jó, de itt mégsem működik annyira. Elsikkadnak a mellékszereplők, pedig ők Az elsők elvileg. Talán csak Mystique és Beast kivétel, hiszen a dilemmájuk elég jól asszisztált a főszereplők ellentétéhez. Érdekes volt látni vívódásuk, hiszen tudtuk, hogy ki melyik oldalt választja végül.

A másik negatívum a filmben feltűnő gonoszok “hada”. Na nem Kevin Bacon, hiszen ő remekül elvan a főgonosz szerepében, hanem az egész sok jelenetet kapó January Jones, aki egyszerűen nulla színész.

A kikacsintások pedig? Tökéletesek. Utalnak a régi filmekre, bár vannak eltérések, de azért képregényes szinten szinte már koherenssé áll össze a kép, simán 4 X-men filmünk van, nem pedig egy First Class című reboot a régi 3 után.

Amit külön említenék, hogy a PG-13 besorolás egyetlen egy fuckot engedélyez, ezt tökéletesen használtak el az írók. Komolyan, a legjobb. Majd meglátjátok.

X-Men: Az elsők értékelése

Azt hiszem 7/10 simán. Közel volt a nyolchoz, de épphogy lemaradt. Azért dicséretes, hogy nem néztek értelmi fogyatékosnak minket, hiába látványfilm. A végefőcímet nem érdemes megvárni, mert nincs plusz jelenet, vagy csak az itthoni mozik lehagyják, amit azért nem hinnék. Hiába na, nem Marvel stúdiós film, hanem eladott jogok alapján készült.

80 hozzászólás a “X-Men: Az elsők (X-Men: First Class)” bejegyzéshez

 1. Hmmm…a kritika megerősítette a korábbi gyanúmat, hogy 2 részben talán jobb lehetett volna. Mindazonáltal örülök, hogy akkor ezek szerint nem kúrták el.

 2. Thor után megfogadtam, hogy szinkronosan többet semmit.. de nem lehet mindig annyit tömeg közlekedni/autózni egy filmért!

  Egyébként egész jó lett a végeredmény. nekem az hiányzott, hogy még többet tudjunk meg mindenkiről, mert jók a karakterek és érdekelt volna.

  SPOILEREK

  January Jones meg borzasztó.. Mindig ugyanolyan az arca, nulla érzelem vagy bármi ilyesmi.
  Kevin Bacon meg érezhetően lubickolt gonoszként. és nagyon tetszett a jelenet, ahogy Magneto megöli. nekem így hatásosabb volt.

  és nagyon működött a Fassbender/McAvoy páros. jó volt őket nézni.

  hol volt az a Fuck?

 3. Szerintem ez lett az eddigi legjobb X-film. Pedig a legelején még tartottam tőle. Csak a mellettem ülő tahó pár, akiknek a csámcsogását és a film végigpofázását kellett hallgatnom rontott az élményen. A zabálásukat még le tudtam volna nyelni, de mikor megkértem őket hogy legyenek szívesek nem dumálni, a reakció az volt, hogy üljek máshova és hogy ne szóljak be…
  Ettől függetlenül teljesen jó volt a film. A szereplőkre tényleg nem jutott annyi idő, leszámítva az említetteket. Remélem folytatják, mert kíváncsi vagyok, hogy akadnak rá Scott-ra pl. aki Plazma testvére ugyebár. Magneto sisakja is mennyivel jobb volt, tisztára képregényhű, s jobban is állt Fassbendernek. A toborzás haláli volt, főleg és most SPOILER Wolverines rész, azon az egész mozi felröhögött. Megnézném akár most rögtön újra. Én 10-et adtam neki imdb-n, s ezt nagyon ritkán teszem.

 4. Pluszként: J. Jones tényleg pocsék volt, de ő már az Ismeretlen férfi-ben is katasztrófa volt. A fuck-ot én sem vágom.

 5. Süci, örülj, hogy csak ennyi történt….náluk egy páros kihangosítva telefonált 3 x a film alatt. Üdítő volt hallgatni a kihangosított kicsengést, miközben Magnetó embereket gyilkolászik.

  A szinkronra csak annyit, hogy szerintem csak Hujber Ferenc-Magneto párosítás volt nagyon rossz.

  Nálam 10/9.

 6. Adam Knight: gondoltam, hogy írok Spoiler-t, de aztán arra gondoltam, hogy úgy is mindenki tudja mi történik.. de jogos!:)

 7. SPOILERERES CSAK AKKOR OLVASD HA LÁTTAD A FILMET

  naughtyL, Süci: a fuck hugh jackman száját hagyta el amikor felkeresték.

  human: teljesen igazad van, de én 8-ast adtam volna neki, egye fene a hibáit, mert legalább nem vettek hülyére 100 percen keresztül mint a wolverinben, de ez a te döntésed, elfogadom :)

 8. Jöhetnek a folytatások, ott majd több szerepet kapnak a többiek is :)

  January Jonest egyébként felesleges szapulni, egyszerűen “rossz” moziszerepeket kap. Mivel egyáltalán nem az a típus, aki a kamera elé áll és már a megjelenésével megteremti a karaktert. Jonesnak ehhez nincs kellő gravitációja, mégis olyan szerepekbe erőszakolják bele, ami ezt megkívánná. Ebből meg az következik, hogy mindenki ekézni kezdi az alakítását,joggal, hiszen egyszerűen nem elég a csaj kisugárzása egy felskiccelt figurához. Jonesnak rendesen meg kell írni a szerepet ahhoz, hogy jó teljesítményt nyújtson, hiszen képes rá, ha nem hiszitek nézzetek Mad Ment.

 9. Jó film volt, nekem tetszett, felüdülés volt a THOR miatti csalódás után.

  Fassbendernek jól állnak a keményfiú szerepek és végre Bacon is brillírozott a rosszfiú szerepében, akárcsak az utóbbi években (évtizedben?) Travolta.

 10. Eddigi legjobb x-men film, remélem hoz annyit h legyen folyatatása. Tetszett benne, hogy nem vették gagyira a figurát, mint a többi film esetében, amik enyhén sziruposak voltak

 11. Hát akkor a filmről (spoileres lehet):
  Őszintén szólva én Matthew Vaughntól a Kick-ass és a Stardust után azt vártam hogy rossz filmet nem tesz le az asztalra, főleg nem képregényen alapuló filmet baltáz el. Egész egyszerűen az egész film annyira súlytalan és gyerekes.. Vajon még hány filmben sütik el ezt a remek ötletet hogy a Pentagonban/CIA-nál/FBI-nál stb majd a fejesek szépen belemennek hogy gyerekekre bízzák a világ megmentését. Az egész film egy vicc ahogy próbálják komolyan előadni a pillangó szárnyakkal rendelkező 16 éves kiscsaj párharcát a srác ellen akinek az a képessége hogy nagyot tud fújni LOL. Sokan dícséritek a látványt ami kb 5 évvel ezelőtti filmben lett volna awesome de nem itt. (gondolok itt a drótos jelenetre,illetve a vasmacskás dobálózásra de a final battle sem volt épp tökéletes..)

 12. Én jól szórakoztam a filmen, főleg a rettentőre sikerült Wolverine film után:). Nekem egyetlen bajom volt, hogy a fiatal x-menek képességei nem voltak túl érdekesek (kiabáló srác, szitakötő csaj, halfejű srác, ezek nem voltak túl nagy eresztések) Nem tudom volt-e vmi előzményképregény amiből dolgoztak, vagy random válogatták a mutánsokat a filmhez (mármint a létező mutánsokból), de nekem nem igazán jöttek be. Etől eltekintve jól szórakoztam, 8/10-et megérdemel, mert idén eddig az is nagy szó, ha egy film leköt a moziban sajnos:).

 13. Alapvetően nem volt rossz film, viszont engem idegesít, hogy annak ellenére, hogy prequelként nem pedig rebootként akarták beadagolni nekünk, nem figyeltek a részletekre amik összekötik a többi X-Men filmmel.

 14. ja pg-13,pppffff meg se nezem,nem meset akartam nezni hanem filmet,pg-13 meg x-men se lehet csinalni rendesen

 15. Engem kellemesen lepett meg ez a film. Bevallom az előzetes alapján nem vártam túl sokat és kaptam egy nagyon jól összerakott, korrekt sztorit jó színészekkel és jelenetekkel. Baromi jól kötötték össze az előző filmekkel.

  January Jones látom sokan szidták: nekem a karakterhez ő pont elég volt, de ezzel úgy tűnik egyedül vagyok. :D

 16. Mint a képregény rajongója kíváncsian vártam a legújabb x-men filmet és egyáltalán nem csalódtam. A film egy az egybe a Chris Clermonti x-men érára emlékeztetett. Sőt, az jutott az eszembe, hogy ha nem Stan Lee hanem Clarmont alkotja meg az x-men 1963-ban, akkor az pont olyan lett volna mint ez a mostani film.
  A karakterek valóban nem voltak rendesen kidolgozva, de számonra aki ismerte őket a képregényből például egyáltalán nem volt zavaró. De ez a probléma már korábban is felmerült a régebbi x-men során, mert idáig mindegyik rész után kiselőadát kellett tartanom a barátaimnak a szereplőkről. :) Jó példa erre kardfog az első részből, akinek nem lett bemutatva az előélete, és nekem kellett megmagyaráznom, hogy azért nem sérült meg a Logan elleni harcban mert neki is öngyógyító képességi vannak, és ő is az x-fegyver programban volt.
  SPOILER
  Hugh Jackman jelente nagyon király volt, de nemcsak Ő cameózott. Ugye mindenki vágta, hogy mikor Mystique néhány évvel idősebb lett Erik javaslatára akkor Rebecca Romijn feküdt az ágyban. :)
  Szóval összeségében nálam 9/10 a film, és pont úgy ért véget a mozi mint a Claremonti képregények, rengeteg nyitott kérdést a folytásokra hagyva. :)

 17. Megnéztem!:) Tetszett. Fassbinder nem jó benne hanem ZSENIÁLIS! Iszonyatosan maga mellé állitja a nézőt… óóóh lehet rajta fogást találni. rossz film? akkor a Wolverine? hmmm.. na érdekes dilemma ugye? igen a 2 cameo szuper, az elsőnél majdnem leestem a székről. kicsit sem néztek hülyének. szerintem reális a 7pont/de jones kisasszonyt meghivnám egy csatos Bambira:)/

 18. Ahhha, szóval nem rossz… meglep. :D Az előzetes anyagok alapján hatalmas buktára számítottam, viszont ha ennyi a pozitív vélemény, X-Men kedvelő emberként meglesem a filmet.

 19. Iszonyat jó volt, a legjobb rész az X-men filmek közül. A cameok és a két főszereplő (McAvoy/Fassbender) megvettek kilóra. :) Ami persze nem azt jelenti, hogy más nem volt nagyon jó, de ők uraltak. :))

 20. “Imádtam, nálam 10/10!”

  szóval a világon nincs ennél jobb film. elkészült a tökéletes?

 21. most értem haza a moziból és én mondom…felrobbant körülöttem a terem annyira nagy volt :D

  a legjobban attól féltem hogy nem fog kötődni az előző sztorikhoz,és a Wolverine féle bugyutaság belekavar,de egyáltalán nem így volt :) nagyon jól helyeztek el mindent,és a szereplők is jók voltak :) Bár Fassbender és McAvoy uralta a vásznat együtt,mégis Fassbender volt aki ellopta a filmet :) a mellékszereplők is jók voltak,akire kellett arra fordítottak időt,itt Raven-re és Beast-re gondolok,a többiek csak töltelékek voltak,de cool képességekkel :) a főgonoszok közül Azazel-re lettem volna még kíváncsi de ha sikeres lesz a film,biztos folytatják,és sztem jó lesz :)
  Kevin Bacon meg lubickolt,annyira nagy szerepe volt :)
  a zenét és a cameo-kat kiemelném,mindegyik nagyon tetszett
  szóval,sztem ez lett a legjobb X-Men film eddig :)
  üdítő szórakozás volt,szívesen néztem volna még tovább :)

 22. January Jones pedig kifejezetten zseniális a Mad Men-ben, bár filmes nagydobást tény, hogy nem tudnék tőle felidézni ez tény, de Betty tényleg nagyon ott van a sorozatban, így ez a “nulla” elég erős vele kapcsolatban.

  Egyébként meg ez egy messze értelmesebb irány, mint amit sok szuperhősös mozi fel akar venni. Talán tényleg ott kezdődne a minőség, ha húznának egy szintet, ami alá még csak kacsintani se mernének, ha értelemről van szó. Ez se a csúcsa, de legalább nem a gyerekszobában műanyag figurákkal harcoló szintre lövik be a nézőket.

 23. CyClotroniC: Végre van aki nézi rajtam kívül is itt a Mad Ment, feljebb eddig nagyon egyedül éreztem magam a véleményemmel miszerint Jones jó színésznő, a megfelelő szerepben :)

 24. mindenki aki azt írta, hogy mennyire jól kötötték össze az előző filmekkel, azokat nem zavarják az olyan apróságok például, hogy a Prof azt mondta az X1-ben hogy 17 évesen találkozott Magnetoval, vagy hogy az X3 nyitójelenéteben még országos cimborák + lebénulva sincs az öreg, vagy hogy az X2-ben még emberi alakban van a Beast? (az originst bele sem veszem mert az én is utálom, de pl ott sincs még lebénulva az idősebb prof, és Emma Frost is sokkal fiatalabbként szerepel abban)

 25. dvd24: teljes mértékig egyet értek veled, de a készítők külön hangsúlyozták, hogy ezeket a logikátlanságokat direkt tették bele a filmbe a sztori kedvéért. más kérdés hogy most az akkori énjüknek adtak egy hatalmas pofont, de hát most őszintén mit vársz Hollywoodtól?

  Egyébként a Brett Ratner féle X-ment befejező filmet nem igazán adnám mérvadónak. Inkább a Singerét venném alapul. Viszont ő rendesen elbánt a saját sorozatával amikor átigazolt a Warnerhez és megcsinálta a Supermant. Kb ezzel szembe köpte a saját munkáját és befejezetlenül hagyta.

 26. Szerintem ez már egy majdnem 9es kategória. Green Lanternnek és Captain Americanak felrakták a lécet.

 27. SPOILER

  Hugh Jackman 20 másodperce a film legjobb része, és legjobb poénja is egyben:)

 28. Most jövök a moziból :) Nekem nagyon tetszett maga film, viszont Erik/Magneto szinkronja mélyrepülés. Már az elején volt egy baki: belógott a mikrofon felül a képbe, a nagy szőrős miki, mikor fiatal Erik beszélget Kevin Békönnel az irodájában :) Poén volt :)

  SPOILER:

  Ami átrázott, annyira gyönyörű jelenet volt, amikor Átnyomja Békön fején a pénzérmét és közben Xavier üvölt, az fenomenális jelenetsor!!! Nagyon tetszett még ahogy a lebénulást és a kettészakadást megoldották. És angyal (szitakötőlány, aki tüzet köpött) semmi értelme nem volt sztem, kilógott, nagyon nem illett a filmbe :S

  VÉGE

  Nem bántam meg egyáltalán a mozit. Tetszett: 8/10 nekem.
  Viszont magukkal a karakterekkel, történetükkel és hovatartozásukkal kapcsolatban számtalan kérdés merült fel bennem. Főleg ha az EREDETI képregényhez és a film trilógiához viszonyítok. De megéri megnézni, nagy élmény!

 29. Baromi jó volt. Az, hogy a sok szereplő közül páran csak asszisztálni fognak az várható volt. A korábbi X-Men filmekben is így volt. Itt viszont a főszereplők jobban kidolgozottak, főleg Eric. A film címe kis túlzással lehetne akár X-Men Origins Magneto is, vagy X-Men Begins, mert ez az elsők dolog tényleg kicsit félre vezető. Mystic is végre igazi szerepet kapott és külön jó, hogy ezúttal nem az akciójeleneteket szállítja, hanem az érzelmi többletet. A kidolgozatlan karakterek közül tényleg Jones alakítása tűnik ki, bár Frost is elmehetett volna olyan kétmondatos, vagy szótlan gonosz karakternek, mint a másik kettő. A főszereplőkön kívül egyébként kidolgozottságtól függetlenül az össze többi mutáns olyan semmilyen. Gyakorlatilag bárki szerepelhetett volna helyettük. A korábbiakban a kevésbé kidolgozott mutánsok is kiváltottak azért valami szimpátiát, vagy ellenszenvet.
  Nálam a film simán egy szinten van a Brian Singer rendezte első két résszel. Nem tökéletes, de nem is csak egy csim-bumm képregényfilm. A régebbiekkel is jól összekötötték, bár tényleg van pár ütközés.

  SPOILERES gondolatok

  A toborzás nagyon ott volt.
  Illetve a másik cameo is, annak meg külön örülök, hogy azelőtt megnéztem a filmet, hogy akár csak a cameo említés szintű spoilerbve is belefutottam volna.
  Szerintem a legnagyobb ellentmondás a korábbi filmekkel Hank karakter. Bár megmagyarázható, hogy az X-2 idejére sikerült elnyomnia a bundáját, de akkor is oda a karakter minimális vívódása az X-3-ban, mikor megkapná az esélyt, hogy újra ember lehessen. Illetve ott van a kora, amit Mystic esetében egy mondattal szépen megmagyaráztak,d e minden második karakternél elég unalmas lenne.
  Mystic esetében az tetszett, ahogy az itteni részletesebb karakter kép remekül kiegészül, és egésszé áll össze a korábbi egy-két mondatos megvillanásokkal. Itt végig vívódik, végül hallgat Ericre, aki szinte egyediként elfogadja olyannak, amilyen. Az X-1-2-ben Magneto leghűségesebb és leghasznosabb társa, aki már büszkén viseli külsejét minden ruha nélkül, hogy aztán az X-3-ban mikor megfosztják erejétől Magneto azonnal eltaszítsa magától.
  Kár, hogy az előzetesbeli, hasba szúrt orosz katonás rész kimaradt. Egy mondatot vesztegethettek volna arra, hogy az oroszok honnan tudnak a gondolatolvasás sisakkal való blokkolhatóságáról. Illetve akkor a többi gonosz miért nem kapott?
  Ami eléggé szúrta a szememet, az a gyémánt alakú Emma Frost vasággyal való fojtogatása.

 30. Human én ez most nem értem!!! Azt mondod eladták a jogokat és ez nem MARVEL produkció , de akkor miért van az elején a bazi nagy MARVEL logó???
  Spoiler:
  Nos van egy kis idő zavar!!! Xavier megbénul a végén és két részre oszlik a csapat!!! A Farkasban viszont a végénél ami a 80as 90es évek ben játszódik ott helikopterből száll ki a már eredeti Xavier (Patrick Stuar vagy ki) És ott még nem béna!!! Amúgy a film nálam is olyan 10/7-8 között van !

 31. SPOILER

  nagyon jó volt.a Logan az hatalmas volt,legjobb cameo a világon.Csak a tolószékes részt ki kellett volna hagyni.

 32. Még valami:
  Ha lesz DVD egy angol hangos megtekintést mindenképpen beiktatok majd. A magyar hangokat nem húznám le, de csak egy tök átlagos szinkron volt. Még Hujber Feri sem vette el Eric karaterének komolyságát, és eredetivel nyilván hatásosabb, de a “mondom, hogy csináljuk” mondat minden esetben és hangsúllyal nagyon jó volt. Ha lenne itt is hét vagy hónap idézete, ezt jelölném.

  SPOILER

  A végső “mondom, hogy csináljuk” jelenet nagyon hatásos volt, és kár lett volna kihagyni, de azért alternatív verzióként megnéznék egy olyat, ahol a Shaw magabiztos főgonosz monológja közben Eric beszól, hogy hagyjuk a dumát és laza mozdulattal a fejére nyomja a sisakot, mint az elején a katonáknak.

 33. Ha már cameo-k, akkor ugyan ez nem az, de SPOILER: a kis Ororo Monroe, vagyis Vihar is megjelent a filmben. Amikor Charles használja a béta Cerebrót. :)

 34. Spoiler hegyek!

  Süci, én nem emléxem Viharra, mit csinált?

  KikiZuzu, Xprof Rozsomákos szereplését egy az egyben el lehet felejteni, az a film bűn rossz volt, számomra semmi akadás nincs amiatt. Ha visszagondolsz, ott is ott volt Emma Frost fiatalként, itt meg felnőtt csaj.

  Többen kritizálják Emma Frost színészét, szerintem nagyon cuki csaj volt, és a hidegsége is teljesen okés volt. Ilyen az eredeti comic karakter is, nekem tetszett!!

  Szinkronokat én se szeretem nagyon, de itt tetszett!

 35. Kiki_Zuzu: van a Marvel Studios, aki csinálja az IronMan és a többi filmeket, de rengeteg Marvel képregény van, aminek még régen eladták a jogait. Ezeknek a filmeknek az elején is van logó, de nem a Marvel Studios csinálja.

 36. Na ez 8/10 volt:)

  Végre, rendbe rakják talán az X-men franchise-t. Fassbender nagyon jó volt, de McAvoy szerintem őt is überelte. Cameok a helyükön, mind a kettő ütött.
  Ja és a Charles-hajas poénok nagyon ott voltak:D

  Remélem lesz folytatás, hajrá X-men!:)

 37. Bástya:
  Mikor elkezdenek keresgélni mutánsokat Cerebro-val, akkor Ororo/Vihar/Ciklon az elő, akit meglát: egy hosszú fehér hajú kislány :)

 38. Human: Köszi a felvilágosítást! :) Akkor most már értem miért van 6 millió fajta képregény és film változat belőle és egyik sem hű a már felállított story-hoz!!! :( Kár érte, mert remek filmek jöhetnének még belőle, de így hogy mindenkinek más az elképzelése …… Marvelnek vissza kéne venni a jogokat!!! X-Men filmek amúgyis jól tejelnek :D!!

 39. Csak hogy a magyar-kapcsolat is előjöjjön, Erik anyját Magyar Éva játszotta.

 40. Az mekkora, nem is tudtam :) Úgy látom a képregényes mozikban egyre gyakrabban vagyunk ott :D Lásd Hellboy: Kamarás Iván, Oroszlán Szonja pl.

 41. Gambit: Akkor ezek szerint nem csak nekem tűnt fel a Mystique-es dolog. Ez jó! :-)

 42. most őszintén, elég nyilvánvaló volt, szerintetek csak nektek? ahol én ültem a fél terem hangot adott ki amikor volt ez az átváltozás.

 43. human: Mivel előttünk senki más nem említette (én nem olvastam máshol sem erről a dologról, így a válaszom igen.) Miért kellett volna hogy feltűnjön minden embernek, aki megnézi a filmet?

 44. Gobiakas:
  Gambit hozta szóba először, de azóta jó páran említettük. A filmben meg tök nyilvánvaló volt. Aki látta a korábbiakat és van minimális arcmemóriája, az biztos levágta.

 45. Gobiakos: mert estleg direkt nem hozták szóba csomóan, hogy meglepi legyen. Tényleg nem nagy észrevétel, ahogy Llew is mondja.

 46. Régebbi részek jobbak voltak, de nem kell szégyenkeznie. Jó kis popcorn-film. Látványra kicsit gyúrhattak volna, de sztori jó volt, színészek pedig remekek, Bacon-Fassbender-McAvoy szerződtetése jó húzás volt. Az most, hogy 1-2 helyen nem passzolt az előző részekkel, hát Istenem ez van, ez halivúd.
  Wolverine:Originst lazán veri, olyan 7/10

 47. A legjobb eddigi X-men rész,ez tuti…Bacon jól tolja,de Fassbander a legnagyobb arc :)Matthew Vaughn megint letett vmit az asztalra.8/10

 48. Igen, sajnos Hujber Feri nem igazán az a kemény Magnetós hangszín, bár a lelki szenvedéssel teli hangot jól hozta.

  A film jó volt, bár néhány helyen mintha zavaros lett volna realitás

  SPOILER SPOILER SPOILER

  pl hogy repült a srác, amikor nem is adott ki hangot? hogy repült, amikor maga elé rikoltott?

  Hank hogy hozta össze azokat az új cuccokat olyan gyorsan (kb. pár hét alatt)?

  SPOILER SPOILER SPOILER

  De ettől még szerethető a film, kedvet hozott a régi X-men képregények elolvasására.

 49. Kevin Bacon meg a Wolwerine volt a filmben a legjobb, x-men fan vagyok, de ez most nem tetszett annyira (valszeg a képregényes tudásom hiánya miatt)

 50. Nem volt rossz. Januári Jonessal nem tudom mi a baj. A felpolcolt csöcsöknél és a szőke fürtöknél sztem nem kellett több. Ellenben Zoë Kravitz hihetetlenül irritált. Kevin Bacon adta, Wolwerine tényleg vitte a legnagyobb poént. Ha alapigazságot akarnék belevinni: A feka mindig elsőnek hal, a ribanc meg elsőnek árul el. Kidomborítani Xavier csajozós, nőfaló múltját, későbbi derék alatti inaktivitásának fényében a készítők részéről gonosz és beteg humorra vall.

  Szubjekt élmény: Begörcsölt a lábam úgy a film felénél és komoly küzdelem volt nem ordítani(tudom rossz tartás). Haverokkal csak úgy szabad moziba menni, hogy nem hívják az ő haverjaikat.Különben mozi után film fikázás,fél órányi számomra érthetetlen és lényegtelen eszmecsere lóerőkről, gumikról, kinek a farka hosszabb monológok autókról, bringások kiröhögése…(hányinger).

 51. Én úgy tudom, hogy eredetileg ennek is X-men Origins lett volna a címe, mégpedig:
  X-Men Origins: Magneto, talán ezért kapott ő nagyobb hangsúlyt :)

 52. Hát, a fehérbikinis szöszinek azt se lehet az erényeként említeni, hogy jó teste van meg szexi stb. Mert igencsak fonnyadt alakja van, és melle is a köldökénél van. :D Engem zavart, hogy erőltetetten szexinak akarták beállítani, holott nem az. Amúgy legjobb X-Men film lett. Remélem ezután Wolverine is hasonló színvonalon tér vissza.

 53. Én úgy ültem le ennek a filmnek a megnézésével h min. 9/10!

  SPOILER

  Ebből lett 8/10, trailerben, egyéb promokban stb el lőttek mindent. A karaktereket be se mutatták rendesen, pl. azt se tudom h vöri mellett ki volt az az ipse(imdb-n néztem utána, mert először azt hittem h Gambit, de az nem lehet). Mondjuk az kellemes meglepetés volt Magne vs X egyből nem egymással harcoltak hanem SS-el. Na mindegy.

  2 észrevétel:
  – X3-ban Charles és Erik együtt mennek el Jean-ért, és ott ugyebár tud járni X.
  -Moira, nem emlékszik semmire, oks, de szintén az X3-ban stáblista végén van egy kis jelenet amikor egy faszi testébe ,költözik’ X és ott van mint nővérke Moira, és ott egy középkorú nő, de közben eltelt 50év?
  zek bakik, vagy én látom rosszul!

  u.i.:a cameo az azt jeleni h egy színész kap pár mp-es szerepet, de a nagy közönségnek nem szólnak róla..?

  u.i.2.: Stáblista után volt valami?

 54. Phoenix, már ezerszer kitárgyaltuk az ellentmondásokat. Akadnak szép számmal, de ez egy rohadt jó film lett, így senkinek nem lesz álmatlan éjszakája.

 55. SPOILERES

  Bacon volt a legnagyobb a filmben, főleg hogy a képregénybeli Shawnak negyed ennyi szerepe sincs. Sajnos rengeteg dologra nem figyeltek, pl. a későbbi filmekben Charles jopárszor ellent mond a történéseknek mikor Rozsomáknak mesél. Nomeg ott az X3 nyitójelenete, mikor meglátogatják a fiatal Jeant. Azt a jelenetet ki is lehet lőni. Emma Frostról nem is beszélve.
  És eddig engem az dühitett, hogy a Wolverine film díszletei nem hasonlitottak az X2ére, de igaz ami fennebb elhangzott, a marvel képregényeknek is ez a szépsége hogy az írók néha tojnak egymásra (Jeph Loeb ugye).
  De minden megbocsátható, mert két óra faszaság volt a film, a főszereplők közül senit sem éreztem gáznak, szóba jöhetett volna hogy Alex és Scott (Küklopsz) testvérek, mondjuk remélem az ilyesmit a folytatásra tartogatják, ha lesz.
  Tőlem 8/10 simán.

 56. Wolverine után nagyon féltem megnézni de nagyon kellemes csalódás volt. Valóban Fassbender vitte a filmet, szó se róla zseniális volt, de McAvoy is jelentősen jót alakított és még a szinkron sem volt olyan borzasztó mint vártam de azért majd eredeti nyelven is illik megnézni.
  January Jones meg kb olyan volt mint az ezerarcú Steven Seagal csak még annál is rosszabb. Emma karaktere szerintem ennél jóval dinamikusabb, erősebb, ridegebb ez meg csak úgy lógott a levegőben. A tini mutánsok meg hát… azért lehettek volna valamivel ha nem is eredetibb de ütősebb képességek is vagy azt amelyik az volt részletesebben is kidolgozhatták volna, pl ugye a tréning alatt amit szintén sajnálok, hogy ennyire futotta. A mutáns összeszedés pedig tényleg jó volt, (SPOILER! Wolverine jeleneten jót nevettem), zenék ott voltak, azért a főszereplők játéka sokat adott és a látvány sem volt rossz. A történet is tetszett és a számomra valóban hozta az első film hangulatát. Összességében még a 8/10-et is megérdemli szerintem :)

 57. Szerintem színvonalát tekintve az X-men Origins vonalon mentek tovább a készítők:

  – félkész karakterek (a két főszereplőt leszámítva)
  – béna CGI
  – de tényleg, NAGYON béna CGI
  – össze-vissza gányolt történet

  Gyakorlatilag az egész filmet végigkísérte az az érzés, hogy a forgatókönyv írói (Hányan is voltak? Négyen? Öten? :) ) nézegették a korábbi filmeket és görcsösen próbáltak mindenhez előtörténetet beletuszkolni. Valahogy így:

  – A Magnetónak kell előtörténet.

  – De akkor már legyen Xaviernek is.

  – Jó, de akkor kell Mistique.

  – De basszus, hogy bénult le a kopasz fickó? Várj! Várj! Legyen egy pisztolygolyó, az olyan veszternes.

  – Emlékszem, hogy a Magnetónak pedig van valami sisakja. Na, az honnan lett?

  – Tudod, mit? Lopta, bazmeg. Még ötlet?

  – Hát, kéne még kék lény, mert azok az Avatar óta elég jól hoznak. Jó ötlet, de ki??

  – Hmm…várj csak, a 3. részben mintha lett volna valami nekünk való. Tudod, aki úgy nézett ki, mint a Liptai Klaudia exférje. Ja, nem, csak úgy beszélt.

  – Igen-igen, a Bestia. Akkor legyen ő is tini. Legyen hülye már most is, mert akkor később összevágnak majd a dolgok, amikor kinevezik miniszterré.

  – Legyen má’ piros lény is!!

  – Ugyan…

  – Deeee, tényleg. Hidd el, be fog jönni. A piros amúgy is olcsóbb festék, mint a kék.

  – Végül is…De akkor legyen az Azazel.

  – Várj, várj, várj! Azért Denzel Washingtonra nincsen pénzünk….

  – Hmmm….oké. Kell főgonosz is. Legyen a Kevin Bacon. Neki olyan náci feje van.

  – Te is érzed? Megtaláltuk a Magneto előtörténetét.

  – Nem értem.

  – Hát a Kevin lesz a náci és akkor máris felhasználhatjuk az első X-men kezdő képsorait, sőt a zenéjét is. Igazi Tesco megoldás.

  – Kell cameo is.

  – Jaja. Tudom, az a gép, amivel a mutánsokat keresik. De az már benne volt a többi részben is. Igaz, azt én leszarom.

  – Dehogyis! Korábbi részek szereplőire gondoltam, akik egy pár másodperces jelenetben feltünnek.

  – Legyen Stan Lee!”

  Szerintem valahogy így készülhetett a forgatókönyv. :)

 58. Merlinicus, sztem meg nem vagy tisztában egy eredet történettel, hogy bizony benne kell lennie az akkori dolgoknak és haveroknak, ismerősöknek. Ezért eredet sztori, hogy mi, hogy lett. Nagyon erőltetett vagy :-)

 59. sandor8206: Szerintem komoly különbség van a között, hogy egy filmnek elkészítik a -1. részét, ahol a korábbi eseményszálak ügyesen (ami nem jelenti azt, hogy feltételenül könnyedén) belesimulnak a komplett storyba, illetve a között, hogy a sokrészes X-men széria elé készítenek egy mozifilmnek álcázott, sokszor bugyuta sorozat pilotot. Mert ez szerintem maximum annak volt elfogadható.

  Egyébként a gondolatmenetnek az volt a célja, hogy megmutassam, hogy engem az zavart a filmben, hogy nem előzmény filmet csináltak, hanem egy filmben akarták megválaszolni még azt is, hogy honnan van Magneto sapkáján a bojt.

  Nálam ez a film nem ugrotta meg a lécet. Az eddigiek igen. Illetve a Wolverine sem igazán. Sajnos.

 60. Azért ez most kicsapta a biztosítékot. Mint képregény és az eddigi X-men filmek rajongója, csak ennyit tudok rá mondani.

  SPOILER:

  Azért kicsit erős volt ez a Raven-Xavier felállás, de az igazi K.O. az “eltalál a golyó, és lebénulok” rész volt. :S
  pfff… A többi, apróbb, de mégis semet szúró hibákat már nem is nézve. Az előző X-men filmek szépen illettek a megkezdett sorba, de ez! :S

  OFF SPOILER:

  Minden esetre élvezhető film, nálam kimerítette az egy “jó mozi” fogalmát; de sajnos semmi több, egy szimpla Hollywood film, és ennyi.
  Aki “fanatiukus” (vagy legalábbis ahhoz közeli) rajongó, az ne várjon sokat, máskülönben nagyot csalódik.

 61. Az előző filmeket isteníteni ezzel szemben kicsit érdekes. Főleg, ha valaki az “előző filmek” kategóriába az X3-at is beleveszi… Szerintem jó lett a mostani. Tényleg nem szabad összemosni a többivel, mert az eléggé kaotikus lenne, de ez a rész sokkal(!) jobb lett, mint pl az X-men 3.

 62. tegnap neztem meg, eloszor az volt bennem, hogy oke ujabb elcseszett marvel kepregeny, de aztan nem tudtam ellenallni,
  a story jora sikeredett, vegre egy jo kis filmecske.
  Legjobb X-men film.. kar hogy ilyen sokat kelett varni erre.

  Nezos film, szeretem 9/10

 63. x-men képregényen nőttem fel, szóval minden részt baromira vártam. nekem egyiksem hozta azt a misztikumot, eredetiséget, minőséget, amit a lapokban láttam. ettől is sokat vártam. valamit mindig eltalálnak az alkotók, de úgy egészében soha nem sikerül nagyot alkotni. de kinek is kellene. én már annak örülök, ha felismerem az eldugott utalásokat.

  S…
  egyértelmű rozsomák volt a kedvencem – mindig is -, örültem is neki, h feltűnt…mondjuk csak egy pillanatra, de bőven elég volt! csak akkor röhögtem… :D

  sok emberrel értek itt egyet, de valljuk be őszintén: ez a film még mindig nem az, amit mi szeretnénk, csak elfogultak vagyunk kicsit. így vagyok a shyamalan filmekkel is sajnos…

 64. Ma néztem meg a nyugatvégben. Imádtam az az összes percét. Magneto szerepe igen jól meg lett csinálva. A motivációi a flashbackek a stílusa. Várom a folytatást. Mert ez igen jó film lett.

 65. az eddigi leghangulatosabb x-men mozi, ami valaha készült. annyi lehetőség van benne, hogy talán megérne egy sorozatot is, ahogy a kritikában is említi human.
  annak ellenére, hogy az előző filmek látványban talán kidolgozottabbak voltak, számomra ez elfeledtette teljesen az azok utáni “csalódottságot”. őszintén szólva nem tetszettek az egyenruháik és én sem voltam teljesen kibékülve a “szitakötős lánnyal”, de a hangulat amit nyújtott ez a film, kárpótolt 100%-ig, szívesen néztem volna még, túl rövid volt.

 66. Biztos velem van a baj, de nekem annyira nem jött be. Igazából a legjobban zavart az a angyal volt, ha mást tettek volna mondjuk a helyére speciel jobban bejött volna a film. De ez csak az én véleményem, ami igazából nem mérvadó mivel nem vagyok nagy szuperhős fan :D

 67. Hola!

  (SPOILER)

  Egyet értek a szerkesztővel, én is 7/10-re értékelném a filmet. A gondom az az, hogy a százakárhány percbe beletettek mindent. Úgy tudom, hogy trilógiát terveznek/terveztek. Ha pedig így van, akkor legyen inkább 6/10… Túl sok minden alatt értem, hogy Magnetónak miért kellett már ebben a részben gonosszá válnia, vagy Xavier-nek miért kellet már itt lebénulnia. Azt a lebénítós jelenetet pedig jól elcseszték… Miért védi ki a golyókat, és miért nem állítja meg őket. A végén az a sisak az röhej.

  A legnagyobb bukfenc a filmben, amin sírtam: Emma Frost itt van vagy 30 évas (gyémántos, gondolatolvasós szöszi). A Wolverine filmben meg 18 éves (Farkas csajának a húga, a végén van benne, amikor kiszabadítja a mutánsokat), és ott már Charles kopasz is, meg tolószékes is. Most akkor mi van?! WTF?! Valaki nagyon benézett valamit…

  A szinkron sem a legjobb. A színészi alakítás viszont ott van.

  Peace off!

 68. Pár megjegyzés, mert szinte minden át lett beszélve:))

  1. Én is nagy X-men fan vagyok. Nem beszélve arról, hogy az X-1 megjelenése késztette az álomgyárosokat arra hogy kicsit komolyabban is lehetne venni a comix-filmeket(BRAVÓ, örök hála)..na persze azóta is vannak kivételek.

  2.january Jones valóban nem a legjobb erre a szerepre , ahogy már páran említették, én szeretem a MAD MEnsorozatot! ahogy sokan mások is! és eleinte a kisasszony ott sem tünt túl jónak , de aztán elkezdtem figyelni, és ahogy teltek múltak a részek rájöttem hogy k*rvajó az a visszafogottság ahogy megjeleníti Betty-t.Jó ő!!! De az Emma Frost szerep tényleg nem neki való, sem a szerkó:)(pedig nem rossza az alkja)azért meg külön mérges vagyok hogy a promóciós anyagokon félrevezetően előtérbe van helyezve, ahhoz képest hogy kb nulla jelentősége van a filmben.

  3.gyerekek ez egy élvezhető film, jobb mint a plakátjai, avagy a többi nyomtatott sajtós anyaga…azt hittem egy vérszegény mozi lesz, de kellemeset csalódtam!

 69. Spoilerezni fogok, az biztos.

  Én Elég nagy X-men fan vagyok, rengeteg képregényt olvastam, és az eddigi filmek nagyon tetszettek. Még a gyakran kritizált X-3 és Wolverine is.

  Azonban hogy ez a First Class nevű valami legyen az eddigi legjobb X-men film, vagy hogy nem vették a készítők hülyére a nézőket az finoman szólva is túlzás.

  Millió egy ellent mondás van a régi filmek kapcsán, ami nagyon is lehúzza a filmet. Köztük a kedvencem, hogy míg a régi szerint a Prof meg Magneto együtt építette meg Celebrot, it Bestia csinálta. Ezzel nem lenne alapvetően nagy baj… leszámítva hogy csípőből húzza keresztbe az egész X-men 2-t. Pl. Stryker Magnetotól szerzett információk alapján kezdi építeni saját celebróját. Vagy a tény, hogy mivel Magneto segített megépíteni, ezért át tudta állítani a gépet úgy hogy az embereket keressen mutánsok helyett. (több ellentmondást a régi filmekkel nem sorolok fel, mert előttem már jó páran megtették)

  Továbbá a lehető legbugyutább karakter választások. Mint a Pillangó kisasszony, vagy Alex Summers… aki most a küldőkéből lövi a sugarakat? Vagy mi van? Az oké hogy a bartyója a szeméből tud sugarakat lőni (a szem szervünknek legalább van valami köze a fényhez, így némileg reálisabb) Vészmadár aki a síkojtásával repül? Oké hogy az eredeti képregényben is tud repülni… de Ciklon és Vadóc is tudott, mindkettő eme képességét mellőzték a korábbi filmekben talán nem véletlenül… Darwint meg sok értelme volt bele rakni…. bár igaz amennyire tudom ő eredetileg is kb ennyi volt.

  Sebastian Shaw (ő az eredeti képregényben véleményem szerint elég ötlet hiányos karakter volt, a Pokol Tűz Klubbal együtt.) Én nem vagyok az ellen ha módosítanak a karaktereken amennyiben ez érettebbé/reálisabbá teszik őket. Shaw mint ex náci kicsit meredek, de belefér. Azonban Shaw eredeti képesség kb olyan mint Hulké, roppant nagy ellenállás a sérüléssekkel szemben, és minél tovább püfölöd annál erősebb. Azonban az energia elszívó és visszaadó képesség a fiatalodásról nem is beszélve a film készítők szülemény. Ami szintén nem lett volna baj, ha kicsit jobban körbe járják a témát. Az nyilván való hogy a fiatalító képesség annak a kényszernek köszönhető hogy Shaw nem lehet egy véncsont a filmben, és az az egy kapkodva és szőnyeg alá söpört mondat egy kicsit labilis… De akkor most hogy is van ez az energia elnyelés/kibocsájtás? Meddig tudja tárolni, nem feltétlenül kell rögtön leadnia? Vagy ha megtartja nem kezd fiatalodni tőle? És ami ennél is lényegesebb mikor a Prof megfagyasztja nem kellett volna valaminek történnie e téren? Hisz Shaw abban a pillanatban olyan volt mint egy két lábon járó atom bomba… vagy mondjuk amikor meghal?

  Az ilyen apróságok mellett az érzelmi és logikai butítást sem árt figyelmen kívül hagyni, pár példa erre:
  1) Mikor Shaw megöli Magneto anyját, az oké hogy összenyomja a csengőt, az már kezd necces lenni mikor az öröket kinyírja (mellékesen a nácik valószínűleg “nem” lőttek volna szitává egy zsidót aki két társukkal végzett.) Amikor meg már a késeket meg egyéb finomságokat mozgatja az kifejezetten necc… még pedig azért, mert nem Shaw ellen kéne támadnia? Rá mérges, ellene irányul a haragja… bár tudom, tudom ott van a mindent felül író magyarázat. “Shaw nem holhat mög, me kell a film tübbi részéhez.” De legalább pár megközelítőleg felé repülő fém tárgy vagy hasonló próbálkozás kicsit jobb lett volna.
  2) Ami az egyik legfurább dolog… az Amerikai és Orosz katonák viselkedése… hangsúlyoznám KATONÁK, és nem szabadnapon lévők, hanem egy hadi művelet kellős közepében részvevő felszerelt katonák. Egy azonosítatlan repülő behatol a hadművelet kellős közepébe a két oldal közt keringve és azt sem mondják “huuu, ez mi a…” A másik, hány tucat felszerelt hajó van jelen? egynek sincs szonár radarja? De vészmadarunk belecsattanva a vízbe egy sikítással rögtön megtalálja a tengeralattjárót. Emellett katonáink bambán pislogva figyelik ahogy az ismeretlen repülő kiemeli a vízből az ismeretlen tengeralattjárót. Majd cigi és kávé mellet még arra is rábambulnak hogy tornádók jelennek meg a semmiből, amik mellesleg rájuk egyáltalán nincsenek hatással. Plusz adalék hogy nem kell különösebb magyarázat/bemutatás annak hogy Azazel hogy fegyverez le egy teljes hajónyi katonát feltűnés nélkül. Oké hogy tud teleportálni azonban ez egy picit látványos képesség mint már korábban láthattuk (Árnyék a Fehérházban, Azazel az FBI bázisának támadása közben) nem túl kivédhető emberek számára, viszont hogy nem veszik egyáltalán észre? O.o Bizonyára csak pár nyugdíjas őr volt a fedélzeten, és a többi kísérőhajó nem is törődött ezzel a hajóval, hisz végül is csak nukleáris robbanó fejeket szállítottak. És végül de nem utolsó sorban, nagyon szép megoldás lenne a Prof mentő akciója, amennyiben a hajó nem lett volna megpakolva a korábban említett robbanó szerrel. Bombát felrobbantani… pardon atombombát felrobbantani egy rakétával nem jár egy pici… csak egy pöp…rohadt nagy robbanással? Más felől oké hogy bele lép a halott katona elméjébe? (mellesleg bele tud lépni halottak elméjébe?) De nem láttam Azazelon a sisakot, és tudtommal nem telepata…ergo nem lett volna egyszerűbb talán… belelépni Azazel elméjében megfordítani vele a hajót, majd megbénítani piroskát?
  3) Hm most ettől lett Charels és Eric öri barik? Kb egyetlen jelenet sincs amiben egyetértenének, ami egy mély barátsághoz nem ártana. Mennyi időt töltöttek együtt? Film alapján olyan 1 hónapot, max 2-t. Melynek végén Magnetó megöli Shawot, amire kifejezetten megkérte Charles hogy ne tegye. Emellett miközben Magnetó megteszi ezt, “pici” fájdalmat okoz Charlesnak… majd az emberekre támad, ami szintén olyasmi amire Charles többször megkéri, hogy ne tegye. És merőben ellenkezik azzal, amiben a Prof hisz, majd egy enyhén mondva gagyi és erőltette balesetnek köszönhetően örök életre lebénítja. Ergo olyan 3-4 alkalommal szúrja hátba pár perc leforgása alatt, 2 hónapos együtt lógás tökéletesen elég, hogy a Prof vállat vonjon és továbbra is barátok maradjanak. Ez csak nekem furcsa? -Igaz nekik barátoknak kell lennie, mert a képregénybe azok voltak, de tényleg ennyi kell ahhoz, hogy egy olyan barátság kialakuljon, ami örökre összefűzi őket, és hogy még “ellenségekként” is lényegében barátnak tekintsék egymást?

  Összefoglalva: a film buta, gyerekes, átgondolatlan “csapjunk gyorsan össze valami x-men-est.”… Maximum 3 csillagot érdemel a tízből.

 70. Nekem tetszett összességében. Eddig talán ez volt a legjobb X-film, de biztosan benne van az 5-ben :)

  Szóval, 10/8,5 simán.

  A tinicsapat azonban nekem sem tetszett nagyon, ezt jobban is megoldhatták volna. De Bacon, Fassbinder és McAvoy jók voltak nagyon-nagyon.

 71. a fő gondom nekem is a film tempójával volt; egyébként Nemoda is jól összeszedte a hibákat, ennek ellenére mégis voltak élvezhető dolgok és ezért 7,5 nálam a first class

 72. Mikor láttam először a film bemutatóját leírtam a filmet mert úgy gondoltam hegy ez valami kopaszuk meg a nézőket ezzel az X-nem címmel és dobjunk össze valami 1 és fél órás mutáns filmet, de szerencsére nem ez. Előzménynek nagyon jobb ellet találva a film és a története és külön őröm és meglepetés (mivel nem tudtam hogy) Kevin Bacon is szerepel a filmben méghozzá Fő rossz fiú szerepében kissé isten komplexussal ( azért mondom mert nagyon tetszett a “rosszasága” az Árnyák nélkül-ben is :). A film látványos, szép és nincs benne unalmas rész. Egy nagy negatívumot találtan a filmen, mégpedig azt hogy ezek az régi, új vagyis első mutánsok nem az alap mutánsok (egy két tagot kivétel) akik a többi X-nem filmben játszottak (kivéve a X-Men kezdetek: Farkas mert az egy rossz vicc film).
  Pont: 10/8

  Spoiler:
  Jót mosolyogtam azon hogy Logan (is megjelent a filmen és) gyorsan lerendezte Charles-ek felkérését XDXDXD.

 73. még írjátok le párszor a logikai hibákat az előző filmekhez képest, hátha valaki nem vette észre őket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.