35 hozzászólás a “Rise of the Planet of the Apes a tévében” bejegyzéshez

 1. Nem akarok nyalizni Human szavainak, de tényleg ez a legjobb trailer. Ez már rágyúrt a film tényleges értelmére, úgy is mondhatnám, ez már teljesen hű a film címéhez.

 2. Igen, szerintem is ez a legjobb…viszont motoszkál bennem egy kérdés egy ideje, amit ez a trailer is csak megerősít, vagyis: kezdünk elérni a CGI határára? Mármint persze gyönyörű meg minden, de azért a hihetőtől messze van és sajnos az összes filmnél, amiben ilyen mű-lények vannak, ezt érzem, legyen szó bármilyen új sikermoziról. És mondhat bárki bármit, nekem pl. az Avatar sem nyújtotta azt a “hűha” élményt, amit elvártam volna.

 3. már majdnem kattintottam a play-re amikor valami csoda folytán eszembe jutott hogy de jó lesz meglepődni a filmen. nem is nézek meg róla több előzetest :D
  egy mozis élmény nem régről: moziban mellettem ülő csávó a majmok bolygója új részének trailere után: “na megint lehúznak róla egy bőrt”. de nem tűnt fel neki hogy az 5. xmen filmre ült be éppen FAIL :D nem minden embernek jön be a majmok bolygója ez igaz.

 4. LAckas: szerintem jól láttad… :)

  Én Malfoyon kuncogtam egy aprót, mikor megláttam :D

  Am tényleg jó lett :)

 5. Rita:
  Szerintem inkább csak arról van szó, hogy már önmagában kissé hihetetlen ilyen erős érzelmeket látni egy állat arcán. A másik dolog meg ugye az, hogy egyetlen dolgot nem tudnak a mai napig sem tökéletesen reprodukálni CGI-vel, az pedig a bőr plasztikussága, nyilván ez is hozzátesz a “műanyag-érzéshez”. Hozzáteszem, én sem vagyok híve annak, hogy állatokat animálnak a vásznon élő szereplők közé.

 6. DE arram ég mindig kíváncsi vagyok hogy zúzzák le az egész emberi civilizációt. :)

  Vagy legalábbis a városból hogy jutnak ki a sok gépfegyveres katonán át. Mert hiába gyorsak meg minden de az ellenfélnek mégis csak lőfegyvere van.

 7. ProfWilliam: pont ez jutott eszembe nekem is és csak remélni tudom, hogy nem valami olcsó megoldással oldják meg az egészet, pl. hogy a film végén inkább elmondják narrációban, hogy hát ez volt a kezdet és utána szépen leigáztak mindenkit.

 8. Ha igazán tökösek lennének a készítők akkor beleraknák ahogyan a PETÁs aktivisták akadályozzák a csúnya gonosz katonákat akik fegyverrel mennek a szegény ártatlan majmok ellen.

  Mert ha ez a film valóság lenne, akkor ez történne:)

 9. én alapból a majmoknak drukkolok, de ebben a trailerben rá is játszanak erre

  nálam megy a videó

 10. A CGI majdnem tökéletes, a baj az hogy a néző pontosan tudja hogy amit lát az valójában nem létezhet.

  Amikor viszont olyasmire használják a CGI-t, ami nem ennyire egyértelműen kamu, akkor gyakorlatilag egyikőtök sem veszi észre. A díszlet kiegészítések, a veszélyes jelenetekben használt CG kaszkadőrök, a statiszta többszörözések és hasonlók szinte mindig láthatatlanok maradnak már sok-sok éve.

 11. Ha rekordidő alatt be tudnák sorozni és felokosítani a föld összes főemlősét még akkor is mi lennénk jóval többen.

  Ha mondjuk középkorban lennénk úgy nagyobb realitása lenne de a gépfegyverek korában eléggé egyoldalú harc lenne.

  Ettől függetlenül érdekel a film.

 12. Az eddigi hozzászólóknak: ha megtanult a majom zárat feltörni, akkor igazán nem kell neki sok szerintem ahhoz sem, hogy ellesse, hogy használják a gépfegyvert az emberek. Aztán leüt egy katonát és máris ő is lövöldözhet…

 13. Főleg amerikában, ahol elég kevés főemlős él, és minden embernek van szinte lőfegyvere…, kb hány majom szabadul ki max 100-200, de már ez is irreálisan sok…egy kutató intézetnek is. Igazából, teljesen film+ szagú az egész, általában ott szoktak ilyen elvetemült “lényfilmek” menni…

 14. Nagy baromság az egész.A majmoknak át kéne verekediük magukat a nemzeti gárdán,a hadseregen meg a légierőn.És ez csak amerika!Akkor még nem is beszéltem a többi ország haderejéről.:-O
  Ha leigázásról van szó,már csak a földönkívüliek jöhetnek szóba.

 15. A kritikusabbak azért ne felejtsék el, hogy az alaptörténetet Pierre Boulle 1963-ban írta, és regényét, hasonlóan pl. George Orwell Állatfarmjához nem feltétlenül reális sci-finek, sokkal inkább kőkemény társadalomkritikának szánta. És ez a kritika ma is ugyanolyan aktuális, mint fél évszázada, ha nem még aktuálisabb. Lenyomnánk a majmokat pikk-pakk a mai fegyverekkel? Lehet. De nem is ez a lényeg, szerintem.

 16. Killjoy: az eredeti könyvben nincs benne a felemelkedésük. Ebben az esetben a társadalomkritika, amiről beszélsz nem hozható fel, mint pozitívum a Rise of the planet of the apes-ben. Ha már mögöttes tartalommal kéne felruháznom, akkor biztos mást mondanék.

 17. Azért ez messze van már attól a majmok bolygójától, iszonyat messze. Ehhez képest makó-jeruzsálem egy kistérség…

 18. Az eredeti 5. részes majmok bolygója sorozatban, nem győzték le a majmok az emberiséget, csak a szabadságukat vívták ki.
  És mivel Cézár tudta hogy atomháború lesz ezért biztonságos helyre vezette népét, majd megvárták, hogy az emberiség kiírtsa magát. Lehet itt is valami ilyesmire játszanak.
  Az is lehet, hogy ez a szer amitől a majmok megokosdnak(kivéve Cézárt) halálos lesz az emberiségre.

 19. Szerintem nagy jelentőséget nem kell tulajdonítani a korábbi történetnek. Itt az előzetes is sugallja, hogy a fő csata a hídon lesz, ahol Cézár is megjelenik, így viszont tökéletes a csapda ahhoz, hogy a vadászgépek szétlőjék az egész majomsereget. Ide csak olyan véget tudok elképzelni, mint a Godzillába, hogy egy azért talán túléli

 20. Okosmajmos akciófilm.
  Az eredetit már csak a hangulat miatt sem fogja megközelíteni, ott ami igazán adta az érzést az az volt hogy az ember végre második helyre szorult a ranglétrán. Itt meg az hogy a maki ráugrik a helikopterre. :S
  Egyébként inkább az Én, a robothoz tudnám hasonlítani.

 21. Ennek a filmnek még mindig az a legnagyobb (mármint a megnézéstől) visszatartó ereje, hogy hogy a fenébe veszi fel a harcot pár száz okos majom a gépfegyveres emberekkel. Mert ha nem számítanak a majmok és gond nélkül meg lehet őket ölni, akkor ez a csata kb 10 percig tartana. Majmok szitává lőve, max egy rendőr/katona karja megkarcolódott egy lándzsától. Szóval a trailer-ek alapján ez az egész film egy nagy fa..ság, már elnézést. Ez már a harmadik trailer és egyik sem sugallt mást. Szóval WTF az egész.

 22. Én kiváncsian várom, hogy mit hoznak ki belőle. Egyébként nekem az ilyen sztoriknál mindig Neil Gaiman Babahús című szösszenete jut eszembe. Előre is elnézést, kicsit hosszú lesz, de talán a végére mindenki megérti, mire gondolok! (Vagy nem… :)

  Neil Gaiman: Babahús

  Pár évvel ezelőtt az összes állat eltűnt. Egyik reggel fölkeltünk és már nem voltak sehol. Még üzenetet sem hagytak hátra, sem búcsúlevelet. Sosem jöttünk rá, hova mentek. Hiányoztak. Néhányan azt gondolták, hogy vége a világnak, de nem így történt. Egyszerűen csak állatok nem voltak többé. Se macska, se nyúl, kutya, vagy bálna, sem hal a tengerben, vagy madár az égen. Egyedül maradtunk. Nem tudtuk mit csináljunk.

  Egy darabig csak céltalanul kóvályogtunk, aztán valaki rájött, hogy csak azért, mert nincs több állat, még nem kell megváltoztatni az életünket, nem kell lemondanunk megszokott étrendünkről, sem a biológiai és kémiai kísérletekről. Végtére is babák még voltak. A csecsemők nem tudnak beszélni, szinte mozgásképtelenek. Nem racionális, gondolkodó lények. Babákat gyártottuk és fölhasználtuk őket. Puha, tápláló húsukat ettük, lenyúztuk a bőrüket, és abba öltöztünk. A baba bőre lágy és kényelemes. Kísérleteztünk velük. Kipeckeltük a szemüket, olajokat, sampont csöpögtettünk bele. Fölvágtuk, fölboncoltuk, megégettük, földaraboltuk őket, elektródákat ültettünk az agyukba. Permeteztünk rájuk, lefagyasztottuk és besugároztuk a csecsemőket. Belélegezték a füstöt, ereikben kísérleti gyógyszereink csordogáltak, amíg meg nem állt a szívük, vagy a tüdejük felmondta a szolgálatot.

  Nehéz dolog volt persze, de szükség volt rá. Ezt senki sem tagadhatta. Most, hogy az állatok elmentek mi mást tehettünk volna? Voltak akik tiltakoztak, persze, de hát ilyenek mindig akadnak. Minden visszatért a régi kerékvágásba. Amíg… Tegnap az összes baba eltűnt. Nem tudjuk hová lettek, még csak nem is láttuk távozni őket. Nem tudom mihez kezdünk nélkülük. De találunk megoldást. Az emberek okosak. Ebben különbözünk az állatoktól és a csecsemőktől. Valamit majdcsak kitalálunk.

 23. Ezek a majom mimikák engem nagyon irritálnak cgi szempontból :S

  Attól h emberies lesz a gondolkodásuk, attól még az arcjátékuk nem változik meg ennyire.

  Nem (csak) emiatt, de egyre kevésbé várós.

 24. Beszarás milyenjólett az a rész amikor lapozta az újságot. Még látszik rajtuk hogy CG, de legalább térben hihetően elhelyezték őket.

 25. Killjoy ez nagyon kemény! Ennek tükrében kezdem átértékelni az állatkísérleteket ellenzők munkáját. :-(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.