Super 8

Lassan ott tartunk, hogy ha az ember majdnem tökéletes popcorn filmre vágyik, akkor JJ. Abrams munkáira kell adafigyelnie. Nem azt mondom, hogy hibátlan minden, amit moziba hozott nekünk, de az MI:3 és a Star Trek után most a Super 8-cal is betalált.

a Super 8 gyerekszereplői

Miről van szó? A 80-as évekről. Egy olyan szörnyfilmről, aminek gyerekek a főszereplői, és mégis működik. Na igen, pont miattuk lehetett a legjobban aggódni előzetesen, de szerencsére a casting szinte tökéletes lett. Na meg a hozzájuk kapcsolt rengeteg párbeszéd is. Egyáltalán nem idegesítőek, nem vernek vissza csúzlival 123 idegent, vagy hasonló. Ehelyett csak pár srác és egy lány kalandjait láthatjuk a nem mindennapi helyzetben. Mi is az?

A Super 8 arról szól, hogy míg a gyerekek a videóra készülő amatőr zombifilmjüket forgatják az éjszaka a vasútállomáson, addig szépen (baromi hangosan) kisiklik a közelükben egy vonat, amin a légierő szállítmánya volt. A csattanó, hogy az egyik felborult szerelvény ajtaját kiüti valami. Na meg az, hogy menekülniük kell a helyszínről, többek között azért, mert jönnek a katonák. Pont ezért nem is mernek beszélni a dologról a felnőttekkel. Nem sokkal később fosztogatások és eltűnő emberek dobják fel a kisváros életét, míg a srácok bőven el vannak foglalva az eseményeken kívül mással is.

Van itt a szülő tragikus halála utána a gyerekkel kommunikálni nem igazán tudó apukától át a gyerekszerelemig minden. Nem ez lesz az eredetiség tökéletes példája, de az írók egyáltalán nem néztek minket hülyének a készítése során. Egyszerűen összedobtak egy szerethető, néhol megható szörnyfilmet. Olyat, ahol mindenki érhetően cselekszik, nem változik 2 perc alatt gyökeresen, hanem minden szépen fel van vezetve.

a Super 8 gyerekszereplői megint

Természetesen a karakterek kibontását az is segíti, hogy a film nem egy Cloverfield gyerekekkel, és talált super8-as filmmel. Egyáltalán nem a szörny elől menekülés a fő téma. Lehet már így is sokat mondtam. Az biztos, hogy bőven van idejük mindennek a bemutatására, így tényleg hihetőek lesznek a főbb cselekedetek. Mindezt szerethető gyerekszereplőkkel, akik párbeszédét addig csiszolták, amíg tele nem rakták olyan apróságokkal, amiktől hihetőek lettek. Lehet, hogy fel sem tűnik elsőre, de ott a legerősebb a forgatókönyv. Na jó, a szörnyhöz kapcsolódó részeknek sem kell szégyenkezni.

A megvalósítás is jó. Bár a lens flaret úgy tűnk direkt erőlteti Abrams, pedig nem a legjobb rendezői védjegy az azért, de a film tempója remek, a trükkökre nincs panasz. Egyedüli probléma, hogy a szörny olyan hangokat kapott, mintha transformer lenne, szinte várod, hogy kocsivá alakul és elhajt, pedig szerves lény.

Super 8 értékelés

Ez bizony egy jó popcorn film lett. Igazából pont olyan lett, amit előzetesen sugalltak a trailerek, és nem is lőttek el mindent előre. Most szeretném, ha az X-Men marketingesei jól megnéznék a kiadott anyagok után a filmet, aztán rádöbbennének, hogy így is lehet reklámozni, spoilereső nélkül. Egy 8/10. Ezen a nyáron, a szuperhős filmek esőjében főleg jól esett ez a kirándulás.

human
írta
2011. 06. 22. 16:22
megjelenés
57
hozzászolás


57 hozzászólás a “Super 8” bejegyzéshez

 1. A pontozással egyetértek nekem is tetszett, viszont dolog van, ami szemet szúrt vagy kérdés maradt mennem miatta:

  SPOILER
  Mit épített a föld alatt, meg minek, ha a végén a kis kockáiból állt össze a hajója?
  SPOILER VÉGE

  Érdemes megnézni mert izgi, látványos és még poénok is vannak benne :)

 2. SPOILER

  Nem vagyok fizikus, de szerintem egy k*rva nagy elektromágnest, ami elég komolyan megröptette a Mustangot a végén.

 3. Egyetértek a kritikával, tényleg igazán jó filmélmény volt. 9/10
  Facehugger:
  spoiler: A föld alatt az energiaforrást építette szerintem ami a kilövéshez szükséges. Meg ott volt az éléskamra is..:D
  spoiler vége..

 4. mi is megnéztük múlt héten, szuper volt, én megadnám rá a 10-est, itt szeretném felhívni a figyelmet Dakota Fanning testvérére, Elle Fanningre, iszonyú tehetséges, a legjobb volt az összes szereplő közül, nővérét simán lejátssza, pedig Dakota is jó. várom blurayen.

 5. SPOILER

  Facehugger : Te láttad a filmet?
  Mert ha igen akkor légyszíves írd hanyadik percben hangzott el az a mondat hogy azok műanyagból vannak?
  Olyan volt benne hogy a földön nem ismert anyag, ami akár mágnesezhető is lehet. De írtam hogy csak tipp, valószínüleg robi110-nek lesz igaza.

 6. nálam is simán elérte a 10 pontot, annak ellenére, hogy eléggé mást vártam látatlanban a pár infófoszlány után, amit tudtam róla… mindenesetre rögtön beszippantott, és nagyon élveztem az egészet, sajnáltam, hogy vége lett :)

  elle fanning pedig tényleg nagyon jó, de a többiekkel sem volt bajom

 7. légyszíves jelöljétek a spoilereket a válaszokban is, csak 4 kommentbe kellett most beleírnom

 8. Nekem nem jött be, borzasztó kliséhegy. Egyedül a hangulat volt egész jó, de leginkább akkor örültem, amikor vége lett. Se a sztoritól, se a látványtól nem dobtam hanyatt magam. A vége pedig kritikán aluli giccshalmaz. Nekem csupán 3/10…

 9. annyira, annyira jó volt! egészen az utolsó 15-20 perces részig…de tényleg, ha valaki ennyire marha jó filmet képes készíteni, akkor miért cseszi el az egészet a végén egy totálisan hiteltelen és értelmetlen és giccses és üres befejezéssel? annyira simán 10/10 a film 3/4-e és annyira simán NULLA/10 az utolsó egy negyed, hogy az döbbenet.

  SPOILER

  de komolyan, érdeklődve kérdezem: honnan vette a kölyök azt a két mondatot, amivel aztán szelídített? honnan jött? miből? nem értem. na mindegy, onnan, hogy visszatértek a városba a végén, az egész egy hihetetlen zagyvaságba fordult. az apák békülése? vicc. életszerűtlen. és máskor megbocsátanám a végén a giccsáradatot, de így, így nem. Abrams eddigi legrosszabb mozis munkája. azért bánt nagyon, mert a nagy részét zabáltam. de a vége…érthetetlen, hogy hozták így össze. hatalmas kontraszt, az első zseniális 90 perc csak kihangsúlyozza, mennyire nagy rakás szar az utolsó 20. vagy akármennyi. kár érte.

 10. 8 /10

  A vonat-szerencsétlenséges rész döbbenetesen jó volt moziban. Elle Faning meg fantasztikus.

  -1 pont a gagyi zene

  -1 pont a vége

 11. Én is megadom a 10/10-et, mert amennyire izgultam rajta, annyira megható is volt a vége a láncos dologgal..
  Magasan az év legjobbja az X mellett.

 12. Spoileres, szóval óvatosan:

  45 percig bírtam, aztán az órámat kezdtem nézegetni. Misztikus-szörnyes filmet vártam gyerekszemszögből, erre kaptam egy amerikai giccses mázba csomagolt love sztorit. Az a baj, hogy még így is működhetett volna, mivel a gyerekszereplők nagyon jól hozták a karakterüket (egy-két kivétellel), mégis mikor már ráhangolódna az ember a történetükre, jön a szörny és pár perc alatt hazavágja a hangulatot. El kellett volna dönteni, hogy most az apa-gyerek kapcsolatra, a filmes szálra, a szerelmi történetre, vagy az űrlényre koncentrálnak.
  A film besorolása is vicces, 12-s korhatárnál bizony nem gyengén fosatós egy-két jelenet.

  A film mélypontja amikor
  !SPOILER! a lény felkapja a főszereplő hülyegyereket, az pedig két mondattal meggyőzi őt: “shit happens”, vagy valami ilyesmi, na én ott komolyan azt vártam, hogy ránéz a lény a kölyökre a Csizmás Kandúr szemekkel és tőből leharapja a fejét.
  !SPOILER VÉGE!

  A film vége meg azt sugallja, mintha forgatás közben szóltak volna, hogy: “na srácok, most kitomboltuk magunkat, de már csak 5 percnyi játékidőnk van, gyerünk zárjuk le ezt a szart gyorsan.”

  A látványra nem panaszkodom, a vonatos jelenet és a szörny kidolgozása remek lett. A szinkron is teljesen jó volt, egyedül a dagi srác kapott fülsértően elütő hangot.

  4/10, de attól még ugyanúgy beülök JJ Abrams következő filmjére.

  UI: tudja valaki, hogy a !SPOILER! kocsi mitől robbantotta fel, és siklatta ki a vonatot, és a tanár mitől élte túl? !SPOILER VÉGE!

 13. Malachi: Kliséhegyek? Ismétlések? Ezerszer látott frazírok? Naná, hiszen ez a film ARRÓL SZÓL!!! J. J. Abrams többször is elmondta, hogy ez a film elsősorban arról szól, hogy ő mennyire imádja a filmeket, és egy olyan mozit szeretett volna készíteni, amilyet a filmben szereplő gyerekek a saját idejükben, vagyis ’79-ben megtekinthettek a moziban. És mivel már egymillió ilyet láttunk azóta, persze, hogy azt érzed, tele van klisékkel. Még azt sem mondhatod, hogy csalódtál benne, ugyanis ez már régóta köztudott tény, hogy Abrams afféle nosztalgiának fogja fel filmjét.

 14. Én sajnos elég nagyot csalódtam a filmben. Lehet csak a sok jó kritika miatt, de ennél sokkal jobbra számítottam.
  SPOILER
  Abrams nagyon szeret titkolózni de a szörny 3 felbukkanásánál már annyira nevetséges, és izzadtságszagú volt, ahogy el akarták rejteni a lényt. Jelzem tök feleslegesen mert szinte ugyan olyan mint a Cloverfieldes idegen, csak kicsit kisebb és fekete :). A történet kiszámítható, semmi csavar vagy feszültség. Jól eltelt ez a két óra, de utána semmi…
  A gyerekszínészek mind jók, de egy idő után idegesítő, hogy folyton szívatják egymást ( ez szándékszik a film humorforrása lenni ).
  Feszültség pedig abból áll, hogy mielőtt a szörny elragadná valamelyik embert, lekevernek minden hangot és zenét, majd hirtelen feltolják.
  Nálam sajnos csak 6/10. :S

 15. Jó volt, de azért még 8 pont is sok rá. Legyen inkább Super 7. Az egész olyan volt, mintha a rendező nem tudta volna eldönteni, hogy akkor most gyerekfilmet csinál felnőtteknek, vagy felnőttfilmet gyerekeknek. (Persze nem OLYAN felnőttfilmet! : )

 16. SPOILER

  a lénnyel beszélős részhez: ti láttátok is a filmet, amit néztetek? ugyanúgy kapcsolatba került a srác a lénnyel, ahogy a tanáruk is régen tudósként, így a szöveg csak a közönségnek szólt, de igazából nem is lett volna szükség rá

 17. anthony711

  “Malachi: Kliséhegyek? Ismétlések? Ezerszer látott frazírok? Naná, hiszen ez a film ARRÓL SZÓL!!!”

  figyelj csak, muti már, hogy hol írtam kliséről, ismétlésről meg frazírokról. de tényleg. azokkal nem volt bajom, szerettem mindet. főleg azért szerettem a filmet, mert remekül tisztelgett a régi kalandos/kölykös filmek előtt. szóval ezt szerintem nem nekem szántad.

 18. SPOILER

  Mammut: naná, ez nyilvánvaló. és? attól még szar jelenet volt. esetleg ha látjuk, hogy az ufóvakondon átfut valami, BÁRMI a srác múltjából – de nem láttuk. szó se volt róla, talán ki se tértek rá, hogy a kommunikáció kétirányú-e vagy csak a szörny mutat valamit annak, akit elkap.

 19. Malachi: igazad van, ne haragudj, nem neked szántam, hanem boszimesternek, csak elnéztem :S De mellesleg nem támadásképpen szántam, hanem tájékoztatásul, ugyanis úgy látom, hogy rengetegen egy formabontó, vadonatúj elemekkel dolgozó, hatalmas csattanóval a végén operáló művel számoltak, holott ez sohasem akart az lenni.

 20. Hát, nekem sem jött be túlzottan. Igaz, nem olvastam utána a megtekintés előtt, szóval nemtudom, hogy milyen lelkiállapotban találta ki az író a sztorit, de az biztos, hogy ha előre tudom, hogy kliséhegy, akkor nem nézem meg moziban. Ezen az sem segít, hogy – az itteni hozzászólások szerint – állítólag előtte többször elmondta, hogy ilyen lesz…

  3/10, de csak a stáblista alatti kisfilm miatt, az húzta fel ennyire. Az tényleg jópofa volt.

 21. Nálam elmegy rá 9 pont. Jó film volt, a hibáival együtt. Nálam pont a vonatszerencsétlenség az egyik, mert hát az nagyon “erőltetett fizikájú”… A vége is gyengébb, de összességében szórakoztató.

 22. Malachi:

  SPOILER

  már nem azért, de amit a lény tesz ezután, az bizonyítja, hogy kétirányú

 23. Cloverfield és ET összegyúrva, egy nagy szerethető mozivá. Részemről is 8/10.

  Spoiler!
  A vonatbaleset kicsit túlzás volt.
  Piromániás gyereken sírtam! :D
  Spoiler off!

  Jó film. Élvezhető.

 24. Elhiszem én, hogy ez egy nagyon jó film, de az ilyenek, hogy “gyerekek a főszereplői”, “rengeteg párbeszéd”, “szerethető” marhára illúziórombolók. Ez a kritika sajna egyáltalán nem csigázott fel (épp ellenkezőleg), de a kommentek alapján tényleg bennem lehet a hiba és nem Human írásában. Majd DVD-n meglátjuk.

 25. nem kötözködés képpen de nem írók voltak hanem 1 író volt mégpedig maga J.J Abrams

 26. Mammut – akkor my bad, elsiklottam felette. viszont még így sem tetszik. ez van. :)

 27. anthony711:

  A hibát ott követtem el, hogy nem néztem utána, csak úgy beültem rá… De ettől függetlenül sem tetszik.
  Jó páran már fentebb megfogalmazták részletesebben is azokat, amikbe én is belekötöttem.

 28. Ezzel is úgy voltam mint az utolsó léghajlítóval , meg i am number 4 , még csak az előzetesét sem néztem meg , mert amit olvastam róluk az alapján rájöttem hogy ez nekem nem gyere be.

  hát ezzel is így voltam/vagyok igazából , de az hogy 10/8at kapott itt , elgondolkodtatott, lehet hogy megnézem egyszer.

 29. A super 8 nem videó, hanem rendes filmszalag. Legalábbis szerintem ezért mentek előhívatni a szakállas sráchoz. Amúgy a pontozással egyetértek, a dagi gyerek szinkronhangja egy tévedés, a kezdő kép zseniális, ráadásul a cselekmény pontos dátumát nagyon elegánsan rakták bele. Szép munka volt ez J.J.-től.

 30. Nagyon jól indult, bár a katonák elég gyökerek voltak, de a vége borzalmas lett – és úgy látom nem vagyok egyedül ezzel a véleménnyel…

  SPOILER

  mert hát… ízelítőül: megeszünk-elhajigálunk mindenkit, DE gyerekeket, na azt nem, sőt, kifogdossuk belőlük, romlatlan-e a kis lelkük? bazi nagy mágnes random választja ki, mit vonz, például ha előveszem a medált, akkor már azt is, de mellettem a bringát nem, csak mögöttem a puskát? összeáll az űrhajó, hogy minden legós elbőgi magát gyönyörében – de mi hajtja meg, üzemanyag nem kéne..? elrepül a lény, és a _légierő_ pont egy vadászgépet nem küldött oda, hogy leszedje, ha már a többi fegyver elromlott…mitől is? a mágnestől..a puska..? apu meg az ellenségbácsi egymásra találása pedig…no comment.

  SPOILER vége

  de a kisfilm a legvégén jópofa lett.

 31. SPOILER:

  Jah, ami még vicces volt, hogy a 2 extra gomez zászlós, akit kiszabadítottak a szörnynél (mivel is? Pofonokkal?) kb csak arra kellett, hogy legyen akit fél perc múlva kicsináljon a szörny… :) Legalább egy pici erőfeszítést tehettek volna, hogy nem teszik ezt ennyire nyilvánvalóvá.

 32. Középszerű a film. Zavaró, hogy a főszereplő gyerekeknek abszolút semmi hatásuk a történtekre, a super 8-as filmszalagnak szintén. 5/10

 33. Simán megérdemli a 8/10 pontot. Sőt.
  A gyerekszínészek nagyon jók voltak. A poénok jó ütemben jöttek. Persze ez a film sem lesz mindenki kedvence, de attól még a nyár eddigi kellemes meglepetése.

  Spoiler-light:
  ebben a filmben is annyi szerepe volt az ufonautának, mint a Jelekben.asszisztált főszereplőink történetéhez, jellemfejlődéséhez. Ennyi. Legalábbis én így éreztem

 34. Nalam a gyerekszereplogarda vitte el a filmet. Ha ugyanez megy mondjuk felnottekkel, be sem megyek a moziba.
  7/10-et adtam neki.

  SPOILER:

  Egy x-box generacionak keszult ET-t láttunk.

 35. Háát. Az a baj a filmmel, hogy megy az egyik jelenet és már tudod mi fog történni a következő percekben (főleg a végén mikor megfogják egymás kezét. Akkor volt valami ilyesmi érzésem, hogy: nanemáár). Sajnos kliséhegy :( És szomorú vagyok, mert alig láttam idén normális filmet.

 36. A végét leszámítva nekem is tetszett nagyon a film. Nekem ami legjobban bejött az a gyerekek filmet készítenek vonal volt, az elég jól meg volt valósítva.

  SPOILER

  A végén az űrlény szerintem is hatalmas mágnest épített, de csak akkor jött rá, hogy “modellt fog építeni”, amikor megtapogatta a gyereket, szóval előtte mire használta volna?. Vagy ha előtte is ez volt a célja, akkor meg megint nem volt értelme annak a jelenetnek. És miért rabolt embereket? Úgy lógtak, mint vmi autóillatosító, lehet arra kellettek az űrhajóban:D. Meg a jelenet a nyaklánccal a végén is nagyon erőltetett volt. Mintha az utolsó 10 perc más film lett volna:D.

  Ettől eltekintve 8/10-et adok rá, mert a végéig vezető út nagyon élvezetes volt.

 37. SPOILER
  szendroib: az embereket azért vitte a kuckóba mert megette őket, volt olyan jelenet, mikor egy lábat szopogatott, és a kis srác is mondta h megeszi őket :)

 38. Lehet, hogy az a baj, hogy nagyon vártam a filmet, mert nekem így csalódás lett :(
  Eléggé E.T. utánzat lett, meg a film felénél vártam, hogy mi lesz az, ami majd igazi lendületet ad az eseményeknek, de nem igazán történt meg.
  A gyerekekre viszont nincs panasz, és a kor hangulatát is átadta, nem úgy mint az X-Men. Ennek ellenére mégis csalódtam, mint filmben.

 39. 14 nap alatt 110 milliót szedet össze 50 milla volt a gyártási költség 200 millió simán lesz az összbevétele plusz dvd blu-ray bevételek , a világon azért komálják az elözö filmjei azért jobban tetszetek de igéretes rendezőnek tünik .simon szólt

 40. Hát… Lehet túl sokat vártam a filmtől, de ez egy icipicit csalódás volt. Nekem úgy 10/7 max 7,5 lehetne. Utolsó háromnegyed órát élveztem, mert pörgött, de előtte tényleg nagyon lassan indul be minden. Ám mint mondottam, lehet én voltam nagyon rákattanva és ezért lett végül egy apró csalódás.

 41. Zseniális film, a nyár NAGYON kellemes meglepetése. Ez az Abrams tud valamit. Mostantól végleg az egyik kedvenc filmesemmé lépett elő.

 42. Nem nagyon volt a filmben olyan amit annak előtte ne láttunk volna már korábban(sokkal jobb prezentálásban), ráadásul nagyon unalmas is volt.
  A végét meg kellett volna könnyezni? Mert belőlem semmiféle érzelmet nem váltott ki a film. Egy kedvelhető/utálható karakter nem volt benne. Egyszerűen üres volt az egész.

 43. Azt hiszem azzal rontottam el magamnak a filmet, hogy tök más elvárásokkal ültem be a moziba mint ahogy kellett volna. Amikor megláttam először a posztert meg Abrams, rögtön tudtam hogy moziban nézős, ezért nem is néztem jobban utána (trailert sosem nézek) és azt hittem, hogy egy király látványos szörnyes film lesz aztán ugye végképp nem erről volt szó, így amikor kijöttem a moziból azon gondolkodtam, hogy végignéztem-e már ennyire unalmas filmet. Végig azt vártam, hogy ?SPOILER? jöjjön az arc és daráljon, de erre nem nagyon került sor.?S.vége? Szerintem nem fogom még egyszer megnézni, de Abrams még mindig kedvenc.

 44. gyönyörü benne a lány meg a föszereplö fiu is
  ujra bebizonyosodott hogy amerikában minden ember vagy szép vagy kövér

  amugy jo film,nagyon ügyesen van megcsinálva a hajo,tökéletes képek

 45. A Super 8 sem a mai pörgős kategória (HÁLA ISTENNEK) hanem kicsit retro sci-fi a 70-es – 80-as évek hangulatával.

  Parádés film… igazi felüdülés volt moziban megtekinteni!

 46. SPOILER!

  A gyerekekre osztott felnött szerepek az elején nem tetszettek, túl komolyak voltak, nem tudtak gyerekként érvényesülni a szememben, de megszoktam és egész jól haladt a történet a vonatos részig.Hatalmas túlzásnak tartottam és végig csak röhögtem, ahogy robbantak fel a vagonok és repült minden szanaszét, nem beszélve, hogy az egész “állomást” letarolta az egyik kocsi és a felszerelés mégsem sérült.A csattanó meg az volt, hogy a tanár épségben megúszta:D.Még meg is jósolta az egyik jelenetben, az őrmesternek, hogy szemtől szembe fog nézni a szörnyeteggel, de ezt valamiért elfelejtették.

  Nem értem miért akarták mindenáron megölni a szörnyet, miért nem lehetett csak úgy elengedni és a végén ami egyébként borzasztóra sikeredett, miért engedték el mégis “csak úgy simán”?

  A lány vagy 4 évvel idősebb volt a fiuknál, de bele tudott szeretni az egyik szereplőbe, az ő románcuk valahogy giccsesen és eltúlzottan hatott.

  Amikor kijöttem a moziból mégis arra gondoltam h nem volt rossz film, bár a szörnyes részek nagyobb hangsúlyt is kaphattak volna( vártam mikor mutatja be rettentően fejlett intelligenciáját és vártam még valami gigászi csatát persze ez csak az én hülyeségem).

 47. a fehér kockákat a rubik kockához hasonlította a kiskölök, pedig 79-ben még nem volt olyan
  ettől és még pár hülyeségtől eltekintve nem volt egy rossz film

 48. Most néztem meg az előbb a filmet, és számomra a nyár legjobb blockbuster filmje volt. Nagyon kellemesen csalódtam, 9/10. Tud valamit ez a JJ. HD-ban majd újranézem a szemkápráztató akciós részek miatt.

  tibi: a rubikos beszólás tipikus magyar szinkrongyártás, hungarikumos kikacsintás, mint már oly sokszor tapasztalhattuk szinkronizált filmeknél. Magyar szokás, na.

 49. Elég sok logikátlan dolog volt benne. néhány jelenet az erősen túlzás és blődség kategóriáját rendesen kimerítette. Túl sok szálon futott a film ezért nem is tudott mélyen kibontakozni pár jelenet, amiben pedig ott volt az érzelmi töltet, de nem sült el rendesen… A szereplők jól hozták az aranyos karaktereket… és Kyle Chandler meg… FNL óta szeretem :)
  minden hibája ellenére szerethető film, igazi jóféle pop-corn movie :)

 50. Tetszett, tényleg nagyon jók voltak a gyerekszínészek, de Abramstől annyiban csalódás, hogy ez egy tribute-film (főleg) Spielbergnek, tele a filmjeire utaló képpel. Szép, szép, csak szerintem Abramsben több van annál, minthogy mindig folytatásokban meg tiszteletadó köröket fusson. Várnám a nagy, átütő filmet tőle.

 51. Marha jó volt. Visszaadta gyerekkorom gyerekfilmjeinek hangulatát. Majdnem felért egy időutazással. A gyerekszereplők előtt le a kalappal, szuperek voltak. Elle Fanning meg imádni való.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.