Minden idők 25 legjobb animációs filmje

A TIME magazin szerint. Mindegyikről írnak egy kicsit, itt a teljes cikk.

 1. Pinocchio (1940)
 2. WALL-E (2008)
 3. The Bugs Bunny/Road Runner Movie (1979)
 4. Dumbo (1941)
 5. Spirited Away (2001)
 6. South Park: Bigger, Longer & Uncut (1999)
 7. Up (2009)
 8. The Triplets of Belleville (2003)
 9. Finding Nemo (2003)
 10. The Little Mermaid (1989)
human
írta
2011. 06. 24. 03:37
megjelenés
40
hozzászolás


40 hozzászólás a “Minden idők 25 legjobb animációs filmje” bejegyzéshez

 1. hm, szavakba sem lehet önteni, mennyire nem értek egyet ezzel a listával, de hát ahány lista, annyiféle, ugye

 2. Én szavakba tudnám önteni, de inkább nem teszem : )Az Oroszlánkirály csak 18., míg a South Park 6.? És a Szörny Rt. hova lett? Vagy az csak nekem tetszett?

 3. a Tangled ott van, de a szépség és a szörnyeteg nem fért bele egy 25-ös listába..

  ahány lista, annyi ízlés:)

 4. Egy kettő megfelelő helyen van, de hol az Elvitte a víz (Flushed away), én azt akárhányszor nézem szakadok. Bár lehet túl jó lett a szinkron, angolul nem láttam.

 5. szerintem tornymagasan az orszlánkirálynak kellett volna nyernie és hol van pl. a pocahontas meg a macskarisztokraták? :S szerintem ezek jóval többet érnek mint az up!(ami szerintem hihetetlenül túl van értékelve.. )vagy a south park (ami tetszett, de nem is említhető egy lapon a fentebb említettekkel…

 6. Én is egy-kettővel egyetértek, de azért hm… PL a Horton helyett tuti valami mást tettem volna bele.

 7. Szubjektív lista, milyen meglepő, hogy nem értünk vele egyet. Nekem pl. az általatok hiányoltak semmiképp nem hiányoznak a listáról (Flushed Away eszembe sem jutna, jó, az Oroszlánkirály tényleg előkelőbb helyet érdemelne, vagy nekem pl. Az Emperor’s New Groove az, ami igencsak top 10 lenne stb.) Most őszintén, van egy ilyen lista, valaki szerint ezek a jók. Nincs jelentősége.

 8. Hát élből egy Disneyt se raknék a listára. De Ghost in the Shell hiányzik róla. Az első hely nálam vagy Akira vagy Mr. Fox

 9. Ez a lista – enyhén fogalmazva – nagyon bűzlik. Szerintem nem sokat foglalkozhatott vele a kiötlője.

 10. Se Jégkorszak, se Egy bogár élete…a többivel naggyából egyetértek, de azokkal sem ebben a sorrendben.

 11. Hát ez… nagyon fura egy lista. A felével egyetértek, a másik felén meg csak pislogok. Kung Fu Panda? Aranyhaj? Táncoló Talpak???? Jó filmek, na de hogy ezek szerepeljenek egy mindenidők legjobbjait összesítő listán az túlzás… szerintem. Persze mindenkinek más az ízlése de akkor is.

  Amiket kapásból hiányoltam: Aladdin, Szörny Rt, Eszeveszett Birodalom (bár azt sokan nem szerik az tény) és amit a legjobban hiányoltam: TOY STORY 2 (trilógia messze legjobb része).

 12. ö, úgy látom páran nem kattintottak hiányolás előtt. Itt 10 van, a címben 25-öt írok, hopp

 13. Wall-E nálam első helyen van, nagyon rajzfilm és nagyon kortalan. Amit hiányolok, az a Titan A.E.

  Nah de hol van a Macskafogó?!?! :)

 14. Az a rossz, hogy TIME magazinnal csinalnak ilyen “na nezzuk meg a kislanyomnak melyikek a kedvenc filmjei es csinalok beloluk egy cikket” listat. Ha kis blog lenne akkor azt mondom OK, sajat izles, de most hogy a lobrokiba hatarozza meg a cikk iro ezt a sorrendet ami inkabb hasrautesnek tunik. Es persze kirakja egy Time honlapon.
  Inkabb csinalna valami IMDB pont szerint (fele maris kiesik), vagy korszakalkotas szerint (egesz estes animacio, japan rajzfilmkultusz elso nagyszam alkotasa, elso 3D Mozifilm stbstb.)

 15. Olyan lista ahol a Dumbo első 10-s de az Oroszlán király, Szépség és a szörnyeteg,és a Csipkerózsika sincs benne az nem érdekel :D

 16. Aladdin, Madagaszkár, Shrek??? Ilyen Akira meg Sout Park helyett pl. Ezek sem rosszak, de azért az említett filmek toronymagasan verik őket részemről…

 17. “Ja meg persze ez csak amcsi lista.”

  Jaja, biztos ezért van rajta a Spirited Away (japán) meg a The Triplets of Belleville (francia)… ;)

  BTW, mindig vicces figyelni a reakciókat, amikor valahol közzétesznek egy “Az N db legjobb X” típusú listát. Az összes ilyen listának egyetlen célja van, hogy felhívja a figyelmet az adott médiatermékre, ahol megjelent, azáltal, hogy az értékeléssel egyet nem értő X-rajongókat (vagyis nagyjából az X-rajongók 100%-át) heves vitára, méltatlankodásra, fenyegetőzésre és hajtépésre készteti.

 18. “9. Finding Nemo (2003)”

  Innentől nincs miről beszélni. 20 percet bírtam belőle megnézni, de aztán szenvedéseim enyhítése végett átkapcsoltam másik csatornára.

 19. Kung Fu Panda????! Happy Feet?!!!!! Kik írták ezt?! Nálam kedvenc a Herkules és az Eszeveszett Birodalom, na meg a Jégkorszak. Szerencsére legalább a Wall-E benne van.

 20. szerintem hülyeség ez a listázás. képlékeny h kinek melyik mesefilm tetszik. egyszerűbb lett volna összegyűjteni, h melyik 25 mesefilmet érdemes megnézni. és akkor nem lenne ez a felháborodás. már akinél van :)

 21. Hmm, szerintem jó a lista, bár a sorrenddel én sem értek mindenhol egyet, valamint van pár olyan alkotás, amit hiányolok, például a Karácsonyi lidércnyomást, vagy a Ghost in the Shell-t. Nálam az Oroszlánkirály a favorit. :)

 22. látom a Macskafogót csak egy ember hiányolta eddig. nem mondom, hogy az első helyre raknám, de tuti az első háromba a Spirited Away és a Belleville mellé. bár nem is tudnék igazából ilyen sorrendet felállítani, mert akkor hol marad a Vándorló palota, a Ghost in the shell, vagy, hogy ne csak anime legyen, a Rango, sőt nekem az első Madagaszkár is tetszett, meg a Jégkorszak is.

 23. Na igen, másnak eszembe jutott, ami nekem elsőre nem, de illett volna: Eszeveszett birodalom.

 24. Hát én sem vagyok megelégedve, de más kontinens, más emberek…

  nekem inkább ezek a toplistásak, akármennyire gyermetegnek is tűnik:

  János Vitéz, Fehérlófia, Macskafogó, Belleville randevú, Kells titkai, Chihiro, Toy Story 3 (!), Fantasztikus rókaúr :D (szeretem a magyar szinkront, de ezt tilos úgy nézni), Gost in the Shell, WALL-E, Persepolis, meg hasonlók…

  Ha a kiskoromat is belevenném, akkor közte lenne még a kisvakond, az összes Magyar Népmesék sorozat, meg a kistücsök és barátai, akkor is, ha ezek csak sorozatok :D

 25. Kacagnom kell kedves uraim.
  Nyilvánvalóan az első hely a Porco Rosso-t illeti.
  Teljesen egyértelmű.

 26. Porco Rosso???? Akkor sürgősen pótold a többi Ghiblit.
  Gondolok itt főleg ezekre:
  -Nausicaä of the Valley of the Wind (pre-ghibli)
  -Mononoke hime
  -Grave of the fireflies
  -My neighbour Totoro

  Amúgy nemcsak ezek hiányoznak a listáról, hanem még jó pár japán rajzfilm.
  Furcsálom, hogy a franciáktól csak The Triplets of Belleville került a listára, pedig nem kéne elfeledkezni az Asterix a gallról, vagy a Time Mastersről.

 27. Ez kész… Elég furcsa lista, és furcsa sorrend.
  Szerintem írok én is egy listát. :)

 28. Zag-Zag:
  Láttam az összes Ghibli filmet.
  Többször is.
  Imádom őket.
  De a nagy szerelem a Porco Rosso marad :)

 29. Úgy éreztem, hogy a chihiro/akira/paprika trió lesz japánból. valószínű csak erről a háromról tud a cikkíró, mert, ha ismerné az anime világot akkor a lista 2/3-át japánból töltötte volna fel ráadásul jobbakkal, mint ezek, és a kungfupanda meg a táncos talpak élből felejtve lennének.

 30. Nem csak az, hogy tényleg mennyi jó nincs rajta (Herkules, Simpson, klasszikusok…) hanem hogy helyette rosszak vannak. A horton elmegy, de nem jó. A kungfu panda viszont már kifejezetten összecsapott és semmilyen volt.
  Persze szubjektív, de akkor is felmerül hogy ahhoz hogy ez legyen a lista, sok mesét ki kellett hagynia ;)

 31. Az Iceage és a Cars kimaradt, amit mi mindig újranézünk a gyerekekkel… imádjuk.
  Aladdin? 30+ is fújom a szövegét :D

 32. nem értem, hogy az animékat hogy keveritek ide, de ha egy animésnak lerajzfilmezed a GitS-t, akkor kikaparja a szemed. :D

 33. Nekem saját “best of all times” listám van, de sajnos kicsi az a 25-ös keret. Lányommal vagy 10szer végignéztük a Dínó-t, megtetszett a végére. Az Idő Uraitól meg gyerekkoromban ugyan rosszakat álmodtam, de mára az egyik favorit.
  A Lista mellett legyen azért mondva, mindegyik mese amolyan “must see”, tehát nem árt ez a kis “reklám” senkinek (Happy feet nincs megés nem is láttam, de ha látom 999’ért valahol, ezután biztos megveszem a “gyereknek”:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.