War Horse-előzetes

Steven Spielberg és az első világháború, na megy Savin Private Ló. A viccet félretéve egy elég jó filmnek tűnik a srácról, és a háborúba vitt lováról. Igazi könnyfakasztó lesz.

human
írta
2011. 06. 29. 17:00
megjelenés
27
hozzászolás


27 hozzászólás a “War Horse-előzetes” bejegyzéshez

  1. Ez de giccs…végig sem bírtam nézni az előzetest.Nekem ez filmként kész kínzás lenne.Biztos,hogy ameddig csak lehet kerülni fogom.

  2. És persze, hogy a végére kellett a naplementébe belelovagolás…. Kerülni fogom mindenképp

  3. Na ne már, most tényleg?!
    Romantikus látkép a bombatölcsérekkel teli senki földjéről a naplementében? Na ne már…

    Őszintén, mennyi lehetett egy harci paripának az átlagéletkora az I. világégés alatt, szerintem max. egy hét, mielőtt virslit csináltak belőle az ágyuk, az aknák vagy a géppuskák?
    Most az európai frontszakaszról van szó (nem a török vagy arab helyszínekről), ahol a pacik villámgyorsan lesérültek a terheléstől, és egyszerűen ebéd lett belőlük, vagy szétkenődtek a fent említett okok miatt.

    Spielberg megint ott tart, hogy milyen “szörnyűségesen szép” is volt a háború, nekem meg elkezd forogni a gyomrom, amiért ezt a nézőpontot kell ismét átélnem.

    Walt Disney sem csinálhatott volna jobb világháborús filmet, nemhogy Spielberg és a DreamWorks.

  4. aki nézte a az nph vezette tony díjátadó gálát, az tudja, hogy sikeres színházi darabból készül. kapott pár díjat, és érdekes a megvalósítása a lónak (mechanikus ill. két ember irányítja). vicces lett volna, ha filmben is így marad..

  5. Spielberg figyelmébe ajánlom Remarque Nyugaton a helyzet változatlan cimű könyvét. Valahogy hihetőbb ez a szori…

    “Ezek a sebesült lovak. De nem mind. Némelyik távolabb vágtat, leroskad. Aztán ismét továbbrohan. Egyiknek a hasa
    van föltépve. Belei hosszan kilógnak. Beléjük gabalyodik
    és leroskad, de ismét föláll.
    Detering fölkapja a puskáját és céloz. Kat felüti a
    levegőbe.
    – Megbolondultál?
    Detering megreszket, s a földre dobja puskáját.
    Leülünk és befogjuk a fülünket. De ez a szörnyű,
    panaszos nyögés, jajongás mindenen áthatol.
    Sokat el tudunk viselni mindnyájan, de most kiütközik
    rajtunk a verejték. Szeretnénk fölállni, és elszaladni
    akárhová, csak ezt az ordítást ne halljuk többé. Pedig hát
    nem is emberekről van szó – csak lovakról.”

  6. Remélem Spielberg jó filmet hozott össze. Kedvenc rendezőm. Ezt a filmet is ugyanúgy várom, mint a Tintin kalandjait.

    És inkább ilyen vagy a stílusához illő filmeket csináljon, mintsem hogy a Jurassic Park rebootján gondolkodjon.

    Várunk titeket War Horse & Tintin kalandjai!

  7. hát nem szeretem az ilyen csináljunk oscardíjas giccses filmeket, de egy azért tuti spielberg tud rendezni, van pár olyan snitt, gyönyörű beállítás ami nagyon szép (nem a naplementés :-P)
    tuti nem moziban nézős, meg úgy amúgysem, de azért szép és mestermunkának tűnik

  8. Spoiler alert!

    The Horse Dies!

    Mindig ez van, vlki meg kell, h halljon, d jobb ha állat és meg lesz az oscar :)

  9. Spielberg rendezhetne egyszer egy jó kis ameriaki western fiulmet. Ha majd ha John Wayne életéről forogna egy film, akkor neki kéne rendeznie. Az a naplementés kép, az gyönyörű, olyan John Ford hangulatú. Ember és természet egymással karöltve. Ez egy igazi, régivágású mozifilm.

  10. Ez a Spielberg mindig megtud lepni. Olykor beletrafál a közepébe (Schindler listája) máskor meg totálisan bakot lő (AI).

    Ez megint mellé ment… de k*rvára :)
    Legelső gondolatom az volt, hogy ez a Hallmarkra való.

  11. AI -Mesterséges Értelem szerintem jó film volt tőle! Sőt szerintem igazából mindegyik filmje jó volt csak akkorára tette saját maga mércéjét, hogy ha kicsit gyengébb az alkotás egyből mindenki fikázza. Szerintem ez egy jó film lesz és egy Treserből ne itéljünk meg már egy filmet könyörgöm! Aki meg eleve nem szereti Spilberg műfaját vagy filmjeit az meg egyáltalán minek nézi meg az előzetest és aztán fikáz olyat amit nem is látott még! Tintin is jó lesz szerintem és ami még nagyon várós tőle az a LINCOLN film, de ez már nagyon off. Ja és csak annyit hogy Ryan közlegény… c. filmet is egyáltalán nem úgy ábrázolta milyen szép is a háború és ez sem lesz máshogy. Nem tudom mi a bajuk sokaknak vele, de ha minden rendező fele annyit lerakott volna az asztalra mint ő lehet sokkal több jó alkotás születne egy évben és nem csupán átlagosan 4 film amit érdemes újra és újra megnézni!

  12. bëiz véleményét annyiban támogatnom kell, hogy az előzetes alapján nekem is a Hallmark jutott eszembe elsőként. Az első kommentemhez mégsem fűztem hozzá ezt az megérzést, mert ezt inkább a saját benyomásomnak tekintettem, mintsem megalapozott véleménynek és nem is ez volt az igazán, ami nagyon lehúzta a kedvem a filmhez.

    AI spoiler

    Az A.I. szerintem is egy jó film, egészen a cselekmény utolsó negyedéig, Spielbergnek ott kellett volna lezárnia a dolgot, amikor Osment leveti magát a tengerbe, ehelyett megint jöttek a kedvenc űrlényei (Indy-t is ezzel rontotta el, örök harag!).

    Ha belegondolok a nagy mesternek 17 éve nem volt olyan filmje, amivel maradéktalanul elégedett lehettem volna és igen a Ryan első 20 perce miatt sem változtatok a véleményemen a Schindler óta nincs Spielbergben semmi kreatív erő, csak sodródik az árral, mint kortársai. Habár ő talán még mindig a legaktívabb közülük és ez pozitívum.

    Vegyük sorra, ha már szóba hoztam:
    Scorsese 16 éve nem csinált olyan kiváló filmet, mint azt tőle elvárnám, a Casino óta, remélem ez a Sinatrával megváltozik. A Nagy Coppola 23 éve nem tett le elénk semmi figyelemre méltót, A fájdalom kövei óta, mivel A keresztapa 3 egyértelműen elbaltázott koncepció volt a főszereplő személyiségfejlődésében (illetve leépülésében) ezt maga Pacino állapította meg később és sajnálja, hogy ilyen rossz búcsút vett a szereptől.

    Olyanok ezek a múltbeli nagy filmesek, mint a sakknagymesterek, vagy matematikusok, fizikusok. Üstökösként tűnnek fel, hírnevet szereznek, majd rövid idő alatt filmmogulokká válnak, akiket csupán a befolyás és régi tehetségük emléke tart a felszínen. Úszó jéghegyek mind, mint Spielberg, hisz felfigyelünk rájuk, súlyuk van, de jelenidejük alatt egyre csak olvadnak, sajnos :(

  13. Részben talán igaz amit mondasz… Másrészt Én még mindig azt mondom mindenki nagyobbra teszi a mércét ezeknél a rendezőknél. És az ilyen nagyobb neveket sokkal jobban fikázzák mint azokat a rendezőket akiknek van egy két filmjük jó lett , de semmi extra! Kapj el ha tudsz is szerintem lehet hogy nem egy élete munkája volt , de jó volt és ötletes és Scorsesi :) … Aviator, Tégla ?? Ja tudom az egyik feldolgozás a másik nem jobb mint egy dühöngő bika :)…. És akkor már szar rendező…. egy xy rendezőnél eszünkbe sincs ilyen ! Sőt a filmre emlékszünk arra nem is ki rendezte :). Túl nagyok az elvárások a mesterekkel, de nem rosszak szerintem a mai napig sem
    !

  14. A filmet várom, de a hócipőm tele van a fikázókkal. Minden eges rohadt filmnél jönnek, és magasröptű gondolataikat egy előzetes alapján ideírogatják… meglehet, hogy lesz benne 1-2 giccses jelenet, de azért az egész filmet nem húznám le ez alapján. Különben drága filmszakértőinknek nem tudom, hogy melyek lehetnek kedvenc filmjeik… Várj, kitalálom: Tarr Béla? Lars von Trier? pff…

  15. Fikázni divat :) És ha megfigyeled aki nagyon sikeres vagy ami nagyon jó azt ugyan annyian utálják is vagy nem szeretik! Megosztók ! Szerencsére nem vagyunk egyformák… És ez a legszebb… Még szerencse! :D

  16. Nekem ló témában mindig mindenhol Thomas Haden Church fantasztikus – riporter az álwestern faluban – jelenete ugrik be Sandra Bullock aranymálnadíjas vígjátékából (az egyetlen őszintén értékelhető momentum abban filmben) és ilyenkor mindig elröhögcsélek magamban fél percet.
    Persze ez már önmagában kizárja, hogy bármit komolyan vegyek a pacikról Spielbergtől Overdose-on át a suttogóig bezárva, így ez a film még a Tintinnél jobban sem érdekel.
    Steven megöregedett.

  17. Na, szóval a Tintinnél is kevésbé érdekel.
    Hogy végre már magyarul írjam le :)

  18. Én ezt a story-t nem ismerem, de úgy gondolom, hogy a ló megmentése csak egy alkalom lesz arra, hogy Spielberg mester ismét bemutassa nekünk a háború borzalmait a maga hiper-realista módján.
    Egyébként ha épp nem popcorn filmet rendez, akkor az bizony üt, és nekem ebbe még egy kis giccs és pátosz is belefér, mert a mozi… bocsánat, A MOZI egy kicsit erről is szól!!! Csak itt (meg mindenhol) ezt sokan kezdik már elfelejteni, sajnos…

  19. Steven Spielberg belebetegszik, ha 5 évente nem szállhat partra egy filmben, vagy játékban…
    De most lesz mellé egy ló is, de jó lesz!!
    (Enyhén giccsesnek néz ki)

  20. Giccses? És ha az??? Kell már egy ilyen is a sok robotos, ürlényes, “szétverjükavilágot” film mellett! Szerintem az alaptörténet nem rossz, az pedig h egy állat van a dolgok középpontjában még egy kis pluszt ad az egészhez…
    Én ugy látom h az operatőri, zenei munka kiváló lesz (nézzétek csak meg a hozzá kapcsolodo neveket), ami pedig a rendezőt illeti, hát nagyon remélem h hozza a régebbi formáját, és akkor egy jo filmet láthatunk, egy meghato sztorival! Csak azért meg nem mondom rá h giccses, h ettol magamnak vagy éppen másoknak férfiasabbnak tűnjek! Aki szereti a filmeket, akkor az a drámátol sem riad el!
    Azért az egy kicsit meredek h egy Spielberg filmet a megnézése előtt a Hallmark szintjén emlegetjük! Ezt azért a rendező nem érdemli meg! Az biztos h voltak melléfogásai (az uj Indiana film!!!!), de h Hallmark…. XD
    Ja és az AI egy kiválló film, akkor már inkább a világok harcát tenném a gyengébbek közé!

  21. kaito-t annyiban egészíteném ki, hogy ez egy bábelőadásból evolválódott, lefelé. Az előadás kitudja mióta telt házzal fut, jegyet kapni lehetetlen (2012 oktoberéig foglalva), felvétel nincs. A grandiózusságáról csak annyit, hogy Magyarországra kerek 250 millió forintért hozták volna el, plusz 3 év a betanuási idő. Érdemes rákeresni, lenyűgöző a mechanika amivel/ahogyan a lovat mozgatják, de természetesen másfajta állatok és emberbábúk is vannak.

  22. Klasszikus mozifilm, biztos szép lesz, bár nem szeretem a lovakat. Spielbergnek ez a stílusa, szerintem senki ne várjon tőle mást, a “giccses” képeken kívül remélhetőleg lesz benne egy-két beszólás, vagy poén amivel oldja az oscar-szagot.

    AI spoiler

    Egyébként az AI-ban nem voltak űrlények. Csak figyeljetek oda a végére, és ha rájöttök, hogy nem azok, akkor megértitek miért kell ez a vége:)

  23. Giccs? Valószínűleg nem giccses lesz, hanem egyszerűen csak szép. A gond persze ott van, hogy manapság már ha használod ezt a szót egy filmre, az egyesek szemében máris a giccsel lesz egyenlő. Akik ennyire vágynak a kiontott belekre, dögvészre, 18-as karikára és a hipernaturalista ábrázolásra minden háborús filmnél, az gondolkozzon el, hogy mit tenne egy ún “családi” moziba. Nincs rá igény? De. Van, még ha neked fel is fordul a gyomrod tőle.
    Spielbergől meg annyit mondanék még, hogy ő egy igazi mesélő, aki nem hatásvadász, hanem hatásos elemekkel dolgozik, és szinte mindig tudja mit akar. És megteheti, hogy ezen már nem változtat egy ilyen életmű után.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.