Blockbuster watch: Transformers 3, Karib 4 és Super 8

A Transformers 3 a hazájában $181 milliót szedett össze eddig. Múlt szerdától vetítik és ott most ünnep van, tudjátok, függetlenség napja meg Will Smith blabla. Ami durvább, hogy a világ $218 milliót tett hozzá, ebben már a magyar nézők is benne vannak. Tehát 6 napja megy és 399 milliónál jár világszinten.

Összehasonlításnak: A Transformers $155.4 milliónál járt a 6. napján, a Transformers: Revenge of the Fallen pedig $214.9-nél. Nemsokára Potter, addig királykodhat, de ezekhez az adatokhoz viszonyítva nem annyira erős, főleg ha a 3D miatti magasabb jegyárat figyelembe vesszük.

Az emberek főleg 3D-ben voltak kíváncsiak a filmre. Ez két dolgot jelent: egyrészt hiába mentek el kevesebben, mint a Transformers-re (sokkal kevesebben mint a Transformers 2-re), mégis több pénzt gyűjt be annál, másrészt pedig Bay megakasztotta a 3D esési görbéjét picit. A mostanában moziba kerülő nagyobb filmek 3D vetítései átlagosan 40% körül érdekelték az embereket, a többi 2D-re ment, de a Transformers 3 ezt megfordította, mert itt 60% ment a 3D-re.

És akkor a Pirates of the Caribbean:
On Stranger Tides
érdekesség. A film átlépte az 1 milliárd dolláros bevételt. Amerikában csak $234-et szedett össze, ami nem annyira erős, de a többi ország ehhez hozzájárult $774 millióval.

Ha már a pénzeket nézem, akkor gyorsan ellenőriztem a Super 8-at is. 150 milliónál jár, 50-ből készült, szóval elfogadhatóan hoz, bár ennél valószínűleg kicsit többre számítottak. Azért így is van némi hely a nem folytatásoknak/feldolgozásoknak a piacon.

13 hozzászólás a “Blockbuster watch: Transformers 3, Karib 4 és Super 8” bejegyzéshez

 1. a Fast Five-ot kifelejtettetek.. tudom hogy mar 10 hete vetitik, de erdemes megemliteni a bevetelet.

 2. nha az a karibtenger meglepett, lehet venni abból a bevételből pár zacsi szotyit.

 3. Mondjuk van olyan mozi ahol nincs választás csak 3D van és kész, így kénytelen vagy úgy nézni.

 4. Én imádom az ilyen statisztikákat, még,még még, és ne csak blockbustereknél

 5. Akkor azért a TF2 eléggé elvette a kedvét az embereknek a 3. résztől, amit mondjuk meg is értek. Mondjuk a 3D-vel én is úgy voltam, hogy általában inkább majdnem mindenre 2D-ben megyek, de erre muszáj volt 3D-ben beülni, nem bántam meg mondjuk.
  A karib meg mondjuk szerintem elég durva, a 3. rész után még mindig sokan kiváncsiak voltak Depp-re, ez jó :)

 6. Akkor a Karibnak várható az 5. 6. rész. ahogy ígérték?

  A karib 1-2-3 annó milyen számokat hozott?

 7. lynx:

  Amúgy nem úgy volt régen hogy csak 5 részes lesz? vagy most letolnak egy rebootolt trilógiát?

 8. Hááh elég gáz ez a 3d dolog (tf3)… én simán a 2dre mentem volna, ha vetítettek volna egyáltalán olyat szegeden… de neeem… hallgattam volna eredeti angol hangon… de az sem volt…
  Szerintem a robotok cgije talán a 3d miatt is sok hely sucks volt, főleg a komolyabb harcoknál amikor letépik egymás fejét… láva fröcsköl mindenhonnan… sokszor a robotok nekem inkább játékfigurának tűntek mintsem hatalmas gépeknek…
  Élveztem, de azért nagyot csalódtam a filmben… ennél többet vártam jóval…

  A karib 4 bevételét meg egyáltalán nem értem…

 9. Pirates of the Caribbean(2003)
  $653,200,000

  Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest (2006) $1,065,896,541

  Pirates of the Caribbean: At World’s End (2007) $958,404,152

 10. igen, még több Blockbuster watch-t a népnek, ez engem is érdekelne, nem csak blockbustereknél…

 11. Ezúton köszönném meg mindenkinek aki képes moziban nézni a Transformers 3 at is az előző kettő minősége után, hogy kifizették a jegyárat és ezzel támogatták Bay papát.
  Támogassuk a szar filmeket! Így majd jól megmutatjuk igenis érdemes szart csinálni, mert az emberek vevők rá!

 12. A TF3 jobb volt, mint a második rész, szóval megérte megnézni moziban. Amúgy meg itthon ugye 98%-ban csak 3D-ben ment, az is leginkább szinkronosan sajna. Szerencsére nem a tré 3D volt, ami cseszi az ember szemét, meg fáj tőle a feje. Megérte 3D-ben nézni, ez tény. De ha 2D-ben nézed se maradsz le semmiről.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.