Röviden: Insidious

A film nem az egyediségéről lesz híres, ahogy nagy utóéletet sem jósolnák neki, de működik. James Wan (Saw) nem váltja meg a világot, viszont végig élvezetes ijesztgetős horrort hoz nekünk. Na jó, az utolsó 10 percben már nehéz félni, de előtte van pár mozzanat, ami huhh.

Az Insidious főszereplői

A történet annyi, hogy család egyik gyereke leesik a létráról, egyenesen kómába. Az orvosoknak tippje sincs, hogy miért nem javul az állapota. A szülők tehetetlenül viselik a helyzetet egészen addig, amíg fel nem tűnnek a szellemek.

A film a klasszikus “öreg házat kísértik” alapokra építkezik, de csavar rajta párat. Igazából megijedni rajta csak a tipikus “hatalmas hangeffekt és hirtelen villanó kép” miatt lehet, de mondom, valahogy megmarad a tempó, végig érdekes marad, jó pár sorstársával ellentétben. Szerencsére még két főszereplő mellé castingolt névtelen színészekkel sincs baj, a gyerekszínészek meg úgyis keveset vannak.

Ha az Insidious költségvetésének 1,5 millió dollárjára nézünk, akkor bizony dicséretes, hogy mit hozott ki belőle Wan.

human
írta
2011. 07. 13. 16:07
megjelenés
11
hozzászolás


11 hozzászólás a “Röviden: Insidious” bejegyzéshez

 1. Nekem kifejezetten tetszett és tényleg voltak rajta olyan részek amin lehetett félni. Az utolsó 10perc nekem eléggé nyomasztóan hatott. Persze tényleg már kitaposott volt az egész de igy is jó.

 2. Tegnap néztem, nekem bejött bár lehet nem fog a kedvenceim közé kerülni. Ami pedig az utolsó 10 percet illeti, felemás volt, de azért a legvégén enyhén szólva a szívbajt hozták rám. Szóval pozitív élmény volt.

 3. jó ijesztgetős volt :) valóban az utolsó 10 perc kicsit nem odavaló volt, de kárpótolt a végső 2 perc érte :)

 4. Számomra az utobbi pár év legjobbja a stílusban. Mindenképpen kötelezőnek gondolom a műfaj kedvelőinek.

  Nem értek teljesen egyet a nagy hang, éles vágás parajeleneteivel, mert..
  SPOILER
  amikor bemennek a baby monitorból hallott furcsa beszéd okán a babához a szobába ott vágás sem volt, hang sem volt, ott állt az ürge a gyerekágy mögött és én mikor átfókuszáltam, instant befostam.
  persze lehet h csak én. :)

 5. Szerintem hozta amit kell. Horrorhoz kell a hangulat is különben nem jó. Azon horrorfilmekhez tartozik amiket nem bántam meg, hogy belekzedtem( vagy nem nyomtam ki menet közben) A vége számomra kicsit low budget hatást keltett, de a csattanó jó volt.

 6. Kulonosen szerettem Rose Byrnet :) Nekem az utobbi evek legjobbja a maga nemeben, sajnos megis nyugodtan tudtam aludni. Volt ahol nem mukodott, foleg az utolso jelenet megletet tartom etvagyrombolonak, de ez sem tudta lehuzni a kozepszerbe.

 7. SPOILER

  Ez a film egy kellemes csalódás volt- egy-két jeleneten tényleg kivert a víz (nálam az egyik hájlájt az volt, amikor a pasas anyja meséli, mit álmodott, és lassan mutat a kamera a gyerekszoba sarkára, s ott áll az a nyomorult… ehh!). Kellemesen borzongatós végig az egész, és igen, az utolsó 10 perc szürreálisan nyomasztó, de gagyi. Sajnos… nem kellett volna egy szinte zombie-attack-ot belepasszintani, anélkül jobb lenne.

 8. Szerintem kellemes darab volt.
  A médiumot játszó Lin Shaye azért szerintem nem egy névtelen színész. Az ennél a filmnél paráztatóbb Zsákutcában is jót alakított.

 9. Jó film. Elég gyenge manapság a felhozatal a hasonló filmekből, de ez tényleg izgalmas és van pár olyan csavar, amire már nem számítottam. Érdemes megnézni.

 10. Megnéztem ma a filmet.Hát nem volt gyenge film az biztos.Nem volt sok idő az embernek megnyugodnia,mert már is jött a következő jelenet.

  Ami kicsit bántó,hogy olyan lett a film vége amilyen … én másra számítottam volna,de talán így lett jó,hogy nem az lett a vége,mint amire vártunk!

  Összességében egy jó kis film volt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.