Még több törpe

Bombur, Bofur és Bifur az újabb törp csapat a Hobbitból.

human
írta
2011. 07. 14. 05:48
megjelenés
14
hozzászolás


14 hozzászólás a “Még több törpe” bejegyzéshez

 1. Bombur (bal szélső) tényleg jó kövér lett, ahogyan írva volt.
  Tetszik, hogy mindegyik törpnek egyénisége, karaktere van. Sokkal könnyebb lesz megkülönböztetni őket, már ránézésre is, hisz elég sokan vannak.
  A középsőn az a sapka azért elég mókás. Mintha az orosz tajgáról szalajtották volna az a csókát.

 2. A Bombur egy levesmerővel fogja aprítani az ellenséget? :) Az usánka szerintem is orosz jelleget ad Bofurnak. Viszont Bifur meggyőzött, a külsején nem látok kivetni valót, a fegyvere meg állat.

 3. “A középsőn az a sapka azért elég mókás.”

  Miért? A törpök kinézete meg brutál komoly? :)

 4. nem emléxem pontosan a regényre (le kéne már megint porolni), de az normális hogy eddig egy törp kezében se volt bárd?

 5. Gonzo
  Idézet Forgotten realms könyvből:
  – Madarat tolláról, törpét baltájáról
  ismerszik fel az ember…

 6. Alien Bull

  Azzal a merőkanállal jó nagyot lehet ám ütni. Majd úgy konganak a goblin fejek, mint ahogyan a Piedone filmekben szokott, tudod amikor előkerül a serpenyő :)

  Nekem tetszenek, szerintem nem véletlenül lesz két film. Be is kell őket mutatni, + felépíteni a karakterüket. Azt hiszem ebben nem lesz gond.

 7. Már volt bárd, plusz a legelső képek egyikén a fiatal törpe dual wielding két kardot tart, azok olyanok mint a konyhai húsbárdok. Nagyon tetszik hogy a jelmez és a fegyverek is egyazon stílust képviselik.

 8. turrican

  Nincs gondom a merőkanállal, csak azért jegyeztem meg, mert viccesnek találom. :) Biztos érdekes lesz, ahogyan szétloccsant vele pár fejet. De azért remélem kap “harcra szánt” fegyvert is, mert az 5 Sereg Csatájában érdekes lesz, ha orbitális csatakiáltások mellett beveti magát egy warg csapatba, egy szál merőkanállal. :D

 9. Nem lesz probléma a csatánál. Ahogy a könyvben, úgy a filmben is nehézfegyverzettel szerelik fel magukat, na meg konzervdobozba öltöznek :D

 10. Rémlik, a Hobbit erdetileg a Babó címmel jelent meg Magyarországon, ahol a “nevezéktan” még másképp votl, mint ahogy később a Gyűrűk urában. Talán az eltérő méretű orkoknak is más neve volt. Ti emlékeztek, mi volt az?

 11. Manó volt a nevük.Igaz még Tolkien is goblinnak hívta még őket. De nem a nevezéktan volt más, hanem Szobotkai Tibor nem kapta kézhez a Tolkien által közzétett fordítói segítséget. Később már újra fordították a LOTR alapján. Én is úgy olvastam, a 2006-os újított extra változatot, tele jegyzetekkel és rajzokkal. Érdemes nektek is elolvasnotok ezt a kiadást. Nagyon jó.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.