The Thing-előzetes

Hát emberek, megérkezett az előzetes, októberben pedig nézhetjük a filmet. Bár prequel elvileg, nagyon úgy néz ki, hogy tényleg a norvég táborban járunk, de de… hát egyben eléggé remake hangulata is van a sok másolt beállítás és hasonló húzások miatt. Csak itt több ember ránt valami a sötétbe. És bénább? Kicsit feleslegesnek tűnik az egész film.

A cím pedig The Thing lesz, nem tököltek alcímmel. Mintha nem lenne múltja, viszont magában pedig… Nem tűnik ki semmivel a tipikus modern horrorfilmek közül.

<a href='http://http%3A%2F%2Fmovies.msn.com%2Fmovies%2Fmovie-trailers%2F%23%2Fvideo%2Ff749b83d-e1d0-4983-a918-a9c3914b03c0' target='_new' title='&#39;The Thing&#39; Movie Trailer' >Video: &#39;The Thing&#39; Movie Trailer</a>

human
írta
2011. 07. 15. 05:08
megjelenés
44
hozzászolás


44 hozzászólás a “The Thing-előzetes” bejegyzéshez

  1. Nekem tetszik eddig, amit (nem)láttam.
    Viszont csak engem zavar az nagyon, hogy a trailerek nagyrészében, a vége szöveg után van egy jelenet, ahol van valami ijesztés… ha látom, hogy utána raktak még valamit, akkor csak sóhajtok egyet, mert tudom, mi lesz.

  2. 1000ft teszek a szörnyre az ellen hogy senki más nem éli túl… ki akar fogadni?

  3. blade78: uriember biztosra nem fogad, ezert nem allom. a (norveg) helikopter pilotaja es egy “lovesz” biztosan tuleli…

  4. kicsit izgulok, remélem nem lesz műanyag íze túlzottan. jó volna, ha a para-faktor megmaradna. (ki ember, ki dolog). egyelőre a bizalmam még töretlen.

  5. A trailer alapján ebben nem lesz semmi feszültségkeltés, csak ez az olcsó vásári ijesztgetés.

  6. Eddig biztam ebben a filmben, hogy jo is lehet, mostmár nem annyira. a trailer mondjuk eléggé tucat, szinte mindegyik horroré ugyanigy van vágva, ettől még lehet jo lesz a film, vagy csak beáll a sorba az utóbbi idők kaki-remakejei mellé.

  7. Mit keres ez a tinilány mindennek a középpontjába tolakodva? Olyan tinihorror íze lesz tőle az egésznek. Pláne ha megfigyelitek, hogy minden jelenetben ugyanolyan szánalmasan kerekíti O betű alakúra a száját. :(

  8. Azért az a tinilány 27 éves… ;) A bajom az az egésszel, hogy 1. tudjuk mi a vége, ha valódi prequel, innentől kezdve olyan Péntek 13 érzés az egész, mert már csak az viszi előre az embert, hogy ki hol és mikor dobja fel a pacskert, 2. amit Human is írt, rengeteg a remake-gyanús beállítás. De azért még mindig lehet ebből valami jó is, de kicsit lentebb tekertem a várakozási potméteremet.

  9. Nem nyűgöz le különösebben. Aki látta az eredetit úgyis tudja, hogy megpusztul az összes. Ha meg tudod a végét sokkal kevésbé izgalmas.

    Inkább csináltak volna valamiféle folytatást. Itt még lehetett volna is normálisan.

  10. és az elképzelhetetlen, hogy mégiscsak más lesz a vége mint amire számítunk? :)

  11. hm, hát nem tudom. végül is sejthettük, hogy mi lesz, hogy mi történt a norvég táborban, szóval csak az volt kérdéses, milyen lesz a megvalósítás. most már látjuk, nem akartak/mertek/tudtak elszakadni az eredeti film világától. megcsinálták kb. tökugyanazt ez kicsit látványosabbra és kevésbé sötétre. átlagfilm lesz, de azért legalább nézhető. manapság már ez is valami.

  12. A trailer alapján csak egyvalamiért volt érdemes megcsinálni ezt a filmet, a számítógépes animáció miatt, ami mutatja, hogy hogyan teszi magáévá a külföldi sejt az itthonit! :D Mert az eredeti a mai szemmel nézve elég megmosolyogtató. Atari feeling. :D

  13. Az lesz a vége, hogy belebujik a csajba, akit egyetlen túlélőként kiemntenek, és a végén a kamera mutatja, hogy benne van.
    Szívesen… nem kell megnéznetek ezután :D

  14. A végén belemegy a kutyába, aki elszökik és elkezdik kergetni helikopterrel. Persze csak akkor, ha az eredetit pontosan követik.
    A 82-es The Thing eleje azért elég vicces, mikor egyetlen gránáttól szinte molekuláira robban az ominózus helikopter, és mindezek után még egy rakás üzemanyagot kimentenek belőle.

  15. biztos azért rakják ezt a csajt már kb hatodszorra is horrorba, mert jól tud ijedt pofát vágni és sikítani…

  16. Eddig jónak tűnik. Csak reménykedni tudok, hogy nem olyan lesz, mint a mai gagyi unalmas horrorfilmek, amiben minden létező klisét felhasználnak.

  17. Mary Elizabeth Winstead, ha már annyiszor említettétek, és a Scott Pilgrim-ből emlékezhettek rá.

  18. Hát persze hogy lesznek túlélők…
    nem is értem a kérdést
    egy helikopter pilóta, egy lövész, és egy kutya.
    ez lesz a heppiend…

  19. Az eredeti Carpenteres szerintem Horror klasszikus, tökéletes film, tökéletesen félelmetes zenével :)
    Attól félek ezt elbóvlizzák…

  20. Nekem csak egy bajom van ezzel,hogy a trailer alapján az,hogy úgy tűnik mintha itt az idegen sejt nyíltan vadászgatna rájuk holott az eredeti filmben rejtőzködni akart és kijutni a nagy világba.

  21. MSN video player? Seriously? 2 megás kábellel félóra alatt FÉLIG töltődött be :( Pedig a régi Thing az egyik kedvenc filmjeim közé tartozik, kíváncsi vagyok mit hoznak össze.

  22. ha tippelnem kéne akkor lesz még valami a bázison is sejtelmesen, mittomén, motoros szánt indít be valaki, akinek a hideg ugye smafu

  23. Hát, amikor megjelent a kutya a ketrecben, elröhögtem magam.

    Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ez nem remake, annyira ctrl+c/ctrl+v amit a trailer mutat.

    A vége úgyis az lesz, hogy a mutatott kutya éli túl (úgy emlékszem, pont olyan volt a film eleji kutya mint ez), a helikopter pilóta meg nem tudja melyikük a hunyó és ezért repül utána. Ha ő lezuhan, akkor win-win, mondván.

    Bár a csaj megbonyolítja az egészet.

    Folytatást inkább el tudtam volna képzelni.

  24. Máig a legjobb horror film számomra a ’82-es Thing, Kurt Russel = Gáspár Sándor hangjával.

    Ez a trailer pedig ugyan tartalmaz klisés megoldásokat, illetve ez a pincébe berántós dolog sem az amikor az eredetiben hátba támad közvetlen közelből, de azért én reménykedem!

    Az meg hogy tudjuk mi lesz a vége nem jelent semmit, szerintem tuti beletesznek a végébe valmi extra meglepit de persze a helikopteresek és a kutya is megmarad, hogy összekössék a régivel.

    Az is nagyon tetszik, hogy nem ilyen agyonsztárolt színészek nyomulnak benne (bredpitt és társai) mondjuk ez valszeg a gázsi miatt is lehet, de szerintem sokkal ehetőbb így a film ilyen többnyire ismeretlen arcokkal.

    Engem megvett a trailer, a vége utáni tucat ilyesztgetős baromság ellenére is.

  25. Amúgy egy néger mit keres a norvég táborban? Vagy a csajjal jön? Mert amúgy eléggé fail-nek érzem.

  26. Egyébként amikor ilyen remékeket csináljak, nem tudják bevonni az eredeti készítőjét? Arra lennék kiváncsi, ha nem is nyilvánosan, de nem keresték meg Carpentert hogy véleményezze a forgatókönyet, forgatást vagy “valamit” ? :D ?

    Szegény öreg elég csóró lehet már, ha ilyen FPS akciójátékok promóvideóiban dícséri szarrá az adott játékot, miközben értelmesebb dologgal is foglalkozhatna :)

  27. Spoiler lehet:

    Egyébként azt észrevettétek, mikor a végén felvillan egy csomó képkocka, ott az egyiken ott van a lövész ugyanolyan ruhában azzal a szemüveggel és egy távcsöves puskát szorongat? :)

  28. Az eredeti 82-es verziónak még volt igazi klausztrofóbiás hangulata! Akkor még Carpenter tudott rendezni…Kurt Russel pedig jól adni a macsó kemény gyereket. Ebből az előzetesből mindez a hangulat tovatűnni látszik! Inkább a régit századszor is…

  29. Meglátjuk mit sikerül alkotni. Én szintén azért is remélem, hogy jól sikerül, és jól teljesít a film, mert akkor lehetne csinálni folytatást is. Persze, nem mindegy, milyen színvonalon:)
    Am meg azon kívül, hogy a lövész, a kutya, meg a pilóta túlélik ezt a filmet, mást rohadtul nem tudunk:)

  30. a kutya rohadtul nem éli túl :)

    amúgy ha a kikicsodára helyezik a hangsúlyt, és nem az olcsó ijesztgetésre, akkor még kurva jó is lehet, a 82-es verziónak is az adta a sava-borsát. na meg az igazán beteg önmagukból kiforduló rémségek :D

  31. 1:03-nál a X-aktákból vették a zenét:)
    Pár évvel ezelőtt láttam a filmet és elég sok jelenetet újra megnéztem, hát ilyen nem sok filmnél van, főleg nem 82-es filmnél. Pont jó volt az úgy, hogy nem tudtuk mi történt.
    Mert most megtudjuk szinte ugyanazt amit már tudtunk eddig is.
    Egyetértek azzal hogy felesleges. Reméljük jobb lesz mint Val Kilmer The Thaw című filmje.

  32. Nálam már ott megbukott a film, hogy női főszereplője van. Ezt most miért kellett!?

  33. Jól néz ki, meg az is tetszik, hogy egy rakat európai színész bekasztingoltak.

    Az eredetit a mai napig évente legalább 1x megnézem, egyszerűen minden újranézés során ugyanaz a parahangulat uzralkodik el rajtam, mint mikor először láttam. Ennél jobb horror azóta sem volt számomra.

    Igaz, hoyg ez előzmény film, de azért remélem tartogat meglepetéseket, kár hogy több csavart ellőttek az előzetesben.

    Winstead meg jöhet bármekkora mennyiségben, kamázom a csajt. Én tuti moziban nézem, ha lesz nálunk is.

  34. Vannak ebben lehetőségek, kérdés mennyire élnek vele. John W. Campbell: Who Goes there? c. novellájából (Don A. Stuart néven publikálta) már készült egy adaptáció 1951-ben, de a történet az 1981-es, jóval komorabb Carpenter mozi által lett igazán ismert (Morricone minimalista zenei aláfestése is adott a hangulatnak).

    Az eredeti novellában még nem is szerepeltek norvégok, ott még az amcsik kotortak a jégben, pechükre. Ilyen szempontból nézve ez a prequel az alapokhoz tér vissza (csak ezúttal nem amcsikkal).

    A történettel már nem hiszem hogy nagyot lehetne dobni, a hangulattal viszont igen. Ha egy ütős, klausztrofób, paranoid mozit összehoznak (manapság ez ritka) és jól adagolják a feszültséget akkor lehet belőle kitűnő film. Feszültség alatt nem a gore elemeket értem, azoknak is megvan a helyük megfelelő módon adagolva de nem fogják elvinni a filmet önmagukban.

  35. Nos.Jó magam The Thing fanatikus vagyok.Rajongok érte.Mikor megtudtam, hogy készülni fog egy prequel, nagyon is ellene voltam.Aztán elgondolkodtam, hogy mennyire érdekes is lenne megtudni, mi is történt az öngyilkos Norvéggal.Hogy is nézett ki az eredeti formájában a dolog (persze kérdéses, hogy volt-e egyáltalán formája, és nem egy vírus volt)Ki is volt a “splithead” félig elégett idegen.És hogy jutottak odáig, hogy ők maguk is végeztek az egész bázissal, és ketten túlélve az utolsó dolog után eredtek, aki egy kutyát másolt le.Amiben nagyon reménykedtem még, hogy nem a CGI-t fogják használni nagyobb részt, hanem a maszkos, bűbús megoldásokat.(A kérdés az, hogy mi a fenéért nem kérték fel Rob Bottint?Mikor látjuk pl, hogy a helikopterben utazó bajszos figurának így szétcsúszik az arca, az nagyon randán néz ki.)
    És akkor most itt a trailer.Megmondom őszíntén.Rohadtul felcsigázott.DE.Amit látok az a következő: Az idegen amolyan Alien szerűen vadászik az emberekre.(Az eredetiben pont a bizalmatlanság, a paranoia kapta a főszerepet) itt meg nagyon úgy tűnik, hogy az “olcsó” rémisztgetés.Ami még nem túl pozitív, az az, hogy nőt raktak a főszerepbe, és hogy amerikaiak vannak a Norvég bázison.A nők jelenléte érthető, mivel a John Carpenter féle Thingben a Norvég fényképen bizony két nő is látható.(érdemes jó minőségben kinagyítva megnézni)
    Na de hogy főszerepet kapjon az egyik.És hogy ameriaiakat is beszervezzenek…az már picit túlzás.És hogy ezeket konkrétan az USA-ból importálják, holott az Outpost 31-es amerikai állomás majdhogynem egy köpésre található tőlük.
    És akkor pár álltalam észrevett SOILER

    Ugye a Carpenter féle Thingben az űrhajó konkrétan a jég alatt, fedetlenül található.Itt viszont azt látjuk a trailerben, hogy még jég alatt van, és a végén aktívvá válik.Szóval amire jutottam, az az, hogy az idegen eljutott az űrhajóhoz, beindította, és félig meddig ki is tudott jutni, ám valószínűleg elpusztították.Gondolom a film vége is ott játszódik.
    Ami nem pozitív túlzottan, az a pár átalauklás lelövése.Legalább is a karakterek felismerhetősége.Így pár arcról már tudhatjuk, hogy ő lesz a Dolog.(bajszos arc a helikopterben, Norvég bázis vezetője fetrengvem rángatózva a padlón, és a másik csaj Winstead háta mögött)
    És akkor még flismerhetjük a jó öreg Norvégot, akit ugye Garry fejbe is lő.Nagyon pozitív, hogy kinézetre lényegében teljesen ugyan az, mint a Carpenter félében.(ruházat, arcforma, stb)

    SOILER vége

    Na szóval, ha nem rontják el a filmet azza, hogy túl sokat akarnak megmutatni, és a csaj valamilyen oknál fogja még emberként túléli, akkor talán visszakaphatunk egy kis töredéknyi hangulatot a John Carpenter féle zseniális remekműből.Csak legyen így!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.