Priest

Atyaég. Ha valakit büntetnem kéne, akkor ezt a filmet nézetném meg vele háromszor. Áh, valójában a Transformers 2-3-at, hiszen azok még hosszúak is, de a Priest sem marad el butaságban tőlük. Ami miatt ez zavaró, hogy közben látni: lett volna benne lehetőség. Minap Joe-ker a sorozatok kapcsán megjegyezte, hogy nem az alapból szarok zavarják, hanem amikben ott a potenciál; hát ez a Priestre is illik teljesen.

Kép a Priest-ből a főszereplővel

A komor világkép pedig rendesen bejött itt. A hatalmas, atombombás vámpír vs. ember csaták után az utóbbiak a nagyvárosokban a vallás nyomása alatt “aki az egyház ellensége az Isten ellensége” dekkolnak, miközben a megmaradt vérszívók börtönökbe vannak zárva. A gond az, hogy a külterületeken kb. vadnyugati körülmények között élő emberek között újra feltűnik a vámpírveszély, az egyház pedig tagadja, hogy bármi ilyesmi fennállna. A vámpírok itt követik el a az egyetlen hibát a visszatérésük kapcsán született tervükben: a Pap testvérének lányát rabolják el, ő pedig utánuk ered.

A pozitívumokkal kezdeném: az akció egész jó. Vannak gagyi jelenetek, meg hát aki nézte a trailereket az mindent látott, de a wuxia harccal sem volt bajom. Amikor aprítanak, azzal nincs probléma. Ami még tetszett, hogy a vámpírok ilyen csúf lények voltak, nem pedig emberszabásúak.

A gond csak az, hogy egy 2 oldalas vázlattal ültek le forgatni. És akkor már lehet, hogy sokat mondtam. A cselekményt atomsivatagban tett random motorozások szakítják meg, amik elsőre jól néznek ki, tizedszerre már nem annyira. Néha random be van dobva pár karakterépítő, információadagoló jelenet, minden felvezetés és levezetés nélkül, és hasonló.

Lehet az a baj inkább, hogy hatalmas forgatókönyvvel ültek le, amit erőteljesen meg kellett nyirbálni a 80 perc körüli játékidőhöz? Áh, nem hiszem. Egyszerűen volt egy cool ötletük, amit senki sem tudott rendesen kibontani. Ez lehetett volna az új Pitch Black, most nem stílusra értem, de inkább vaktölténnyel lőttek.

Priest értékelés

Egyszerűen olyan volt, mintha egy Syfy sorozat másfél órás pilotja lenne. Vagy legalább egy trilógiájé, de hát abból semmi nem lesz. Kihagyott ziccer 1-2 jobb pillanattal, 4/10-nél nem ér többet.

human
írta
2011. 07. 27. 16:13
megjelenés
30
hozzászolás


30 hozzászólás a “Priest” bejegyzéshez

 1. Jajj… tényleg nagyon gyenge volt. A sztori egy nagy baromság volt. A vonatos résznél meg teljesen elszállt a valóság… a fizika. A vonatos rész az nagyon nagyon nagyon szörnyű volt.

 2. Hát elég fos volt. Olyan Dredd bírós hangulatom volt a város miatt, aztán ültem még 1,5 órát, és átverve éreztem magam. Aki jó vámpíros filmet akar, ahol még az akciók is rendben vannak, nézze meg inkább huszadszorra a Pengét. :P

 3. Nekem már az elején az volt a bajom vele, hogy eladták, mint a priest manwha filmes átiratát, amikor rohadtul nem ugyanarról szól, mégpedig nem is ugyanabban a stílusban. Esküszöm megnézném, ha nem tudnám előre, hogy eszméletlenül felháborodnék rajta. Eygébként ennek ellenére, vagy éppen ezért mindenkinek ajánlom a manwhát, mert az egyszerűen fenomenális. Van benne cselekmény, történet és filozófia is (plusz megtudod miért is van fekete kereszt a Ivan Isaacs fején),tehát kb. minden amit ebből a filmből kihagytak, ha hihetek Humannak.

 4. szinte a leírásodban több pozitívum volt, mint magában az egész filmben. Ami meg kifejezetten nem tetszett (már-már vérgáz), hogy a vámpírok ilyen csúf lények voltak, nem pedig emberszabásúak.
  Egy hulladék lett, 0/10.

  (és lehet félni, mert ez a csávó rendezi a Thor 2-őt – tuti, hogy az albínó borzalomnak is talál benne valami apokaliptikus hős-lovag szerepet a Legion meg ez után szabadon…)

 5. Tényleg lehetett volna többet is kihozni a filmből. Nem voltak elvárásaim a filmmel kapcsolatban, nekem 5/10.

 6. 4/10????????????
  Talán inkább 2/10 de az is csak nagyon nagyon nagyon jó indulattal.

 7. Vannak dolgok, amik egyszerűen nem működnek, bármennyire is erőlteti az ember. Scott Stewart pontosan így van a rendezéssel, bizonyította most már nem is egyszer hanem kétszer is. 3/10 nagy jó indulattal.

 8. Pedig anyaguk lett volna, mivel egy koreai képregényből készült ami annyira népszerű, hogy egy MMORPG-t is akartak belőle csinálni.

 9. Afene. Pedig iszonyúan kíváncsi voltam erre a filmre. Így viszont már nem igazán :( De azért meglesem, ha egyszer nézhető, akkor már megéri egy HD :)

 10. dasd,
  nem, nekünk is tetszett:-)
  egyszerűen a tarnsformes 3 után örültem, hogy egy film csak bő 80 perc és bár Paul Bettany-nak megint nem jött össze egy jó film, de a Légiónál nekem ez jobban tetszett. meg az elején lévő történet meséléssel megvettek maguknak, ez a gyengém. gagyira készültem és ezt bár csak egy kicsit, de sikerült fölé lőniük.

 11. Ritkán értek veled egyet, de most teljesen. Iszonyat mekkora kihagyott ziccer ez a film, nálam ennél nagyobb csak a Battle Los Angeles volt. Azt még nézni is fájdalmas volt, itt legalább jók voltak bizonyos jelenetek. Kár érte. :/

 12. Valahol az 5. percnél hangzott el az a mondat, hogy: “A vámpírok nagy részét kiírtották, a maradékot pedig rezervátumokba zárták.” Én pedig csak ültem magam elé meredve és csak arra tudtam gondolni, hogy: DE MIÉRT? meg, hogy: ATYAÉG.
  A másik kedvencem amikor a sugármeghajtású motorjaikkal 400 km/h-val mennek fél napot a kisvárosból, megállnak valami szikláknál a semmi közepén, és a csávó ilyet szól: “Mindig ide jártam ki gyerekkoromban”. WTF???
  Meg ezeken túl is tele volt ilyennel. Mi végigröhögtük az egészet, úgyhogy csak ezért megérdemel egy 5/10-et. :D
  Persze szomorú belegondolni, hogy nem direkt volt vicces.

 13. dasd:
  Itt vagyok még egynek, még ha súlyos kisebbségben is vagyunk… :)
  A képregényre pedig baromi kíváncsi lettem.

 14. A képi világ fantasztikus(sztem),a többi 0.
  A vonatos jeleneténél én azért kicsit megrendültem és arra gondoltam…..nem gondoltam semmire,majd aztán….még mindig semmire…majd,hogy a hülyeségnek nincs határa.

 15. Egyetértek… Legviccesebb rész a naplemente volt… fényes nappalból sötét éjszaka lett 5mp alatt. WTF?

 16. A filmet nem láttam, nem is tervezem, de szerintem a zenét emeljük ki. Meghallgattam magában és szerintem valami frenetikusan jó lett!

 17. Szerencsére kimaradtam az enyhén spoileres trailerekből, de azért vártam a filmet mikor anno olvasgattam róla. Hollywood ismét nem hazudtolta meg magát, és sikerült letenniük az asztalra egy jó alapötletet nulla történettel, és gyenge megvalósítással. A színészek sem igazán voltak hitelesek… bár erről nem csak ők tehettek, hanem az ócska forgatókönyv is. Már persze ha volt ilyen. Egyébként a film végén engem hasonló érzés fogott el, mint a Titánok harca után. Kb. hasonlóan üres, összecsapott film. Ami esetleg megmentheti a Priest világát az talán egy esetleges folytatás egy alkalmasabb rendezővel, forgatókönyvíróval, és színészekkel. De addig sajnos egy újabb tucatfilm marad.

 18. Háhá, amiben ez a Paul Bettany főszereplő, az legalább 95%, hogy igen gyenge film… Szerintem érzéke van hozzá, hogy melyik film lesz katasztrófálisan silány, de ez jó, mert legalább tudom, hogy azokat véletlenül se nézzem meg. :D

 19. én pont a motorozós részeken mosolyogtam el mindig magam, mintha egy majom ülne a köszörűkövön, azokkal a felfelé húzott könyökökkel, hogy “most nagyon de nagyon gyorsan megyünk”

 20. félve mondom ki, de nekem tetszett :D no nem az évszázad filmje, de 1xnézősnek simán jó :)

 21. Az alapötletnek Hollywoodnak semmi köze sincs, valami képregényadaptáció ha jól tudom.

 22. azt eszrevette masis, hogy nitro-t nyomattak egyfeszt a motorokon de napelemmel toltottek…az nagyon WTF volt…:P akkor most napelemes…vagy rendes motor…esetleg hibrid? :P Kicsit sokvolt benne a gagyi…:))

 23. Maximálisan egyet értek a kritika írójával. Dühöngtem, hogy ebből igazán jó filmet is lehetett volna csinálni..

 24. Asszem pszichologushoz kellene jarnom. Merhogy a kritika minden szavaval egyetertek, de ennek ellenere jol szorakoztam a filmen. Nem kirohogtem, hanem az “egy popcornnak jo volt” taborba tartozoan elveztem.

  Sokat szamit, hogy annyi lehuzo kritikat olvastam rola, hogy nagyion rosszra szamitottam, azt meg tulteljesitette. Ennyiben siman jobb a Transformarsnel. Ott szarra szamitottam es meg azt is kepes volt alulmulni a mozi.

 25. Én is alig merek megszólalni, de Paul Bettanyt védenem kell. Elfogult vagyok, mert (nevezhettek hülyének és ízléstelennek) ő a kedvenc színészem, valamint Karl Urban is benne van, aki a Gyűrűk Urában valahogy megfogott. A film szerintem is kissé üres, és vannak benne érthetetlen részek (a naplemente szerintem is érdekes volt, és a vámpírok rezervátumba zárása is), de annyira azért nem borzalmas. Egyszer meglehet nézni, egy délután, ha éppen ráér valaki… De ez is olyan, hogy ami bejön az egyiknek, az nem feltétlenül tetszik a másiknak. Valószínűleg tényleg a rendezés (vagyis a nem rendezés) volt a hiba, lehetett volna ezerszer jobb is, de vannak sokkal-sokkal rosszabb filmek. A színészek jók voltak, az alap is, csak a kivitelezést rontották el, de nagyon. Azért szerintem egy 5/10 mehet rá…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.