Red Tails-előzetes

Harc az egekben a második világháborúban. A plusz az lenne, hogy az első afro-amerikai csapatról szól, akik bevetettek a harcban. A producer George Lucas, de kb. ő az egyetlen nagy név a készítők oldalán.

HD a nagyoknak

human
írta
2011. 07. 30. 03:08
megjelenés
29
hozzászolás


29 hozzászólás a “Red Tails-előzetes” bejegyzéshez

 1. “to the last minute, to the last bullet, to the last man we fight…”

  Kár, hogy csak januárban jön.

 2. eleg hatasos a trailer, de ami megint zavar, hogy eddig ugy nez ki, hogy megint nem sikerult egyetlen igazi repulot hasznalni egy “repulos” filmnel (hala lucasnak?)

 3. Úgy látom felkérték a Dogfights doku animátorait a filmhez, kaptak egy valag pénzt és egy jobb vinyót, és mi lett belőle? Egy kalap szar!

  A Majmok Bolygója újravariálásánál (Rise of the Planet of the Apes) kezdett véleményszkander ismét felütheti a fejét, miszerint CGI (minden tekintetben, nem csak támogatólag), vagy sem!

  A Red Tals miatt ugyanis könny szökik a szemembe, na nem a pátosz miatt, amivel vénásan beoltották a filmet, hanem a repülőjelenetek animációjának látványától. Pontosabban a keserűségtől, hogy egy ilyen témát olyan szinten videojátékosítanak a rossz CGI-vel, hogy eleve megundorodom. Mintha Lucas bácsi mesterműhelye ismét felállította volna a klónhadsereget, annak táboraival, csak ezúttal légcsavaros gépeket tolva a seggük alá.

  Borzalom az egész! A film technikai kivitelét lazán alázza Az angliai csata 40 évvel ezelőttről, és nem mert klasszikus (ami egyértelmű), hanem az eredeti repülők miatt. Annál a filmnél összesen 30 repülhető, korabeli gépet szedtek össze, azok nagy részét is úgy átalakítva makettekkel, hogy helyettesítsék, ami már nem volt megtalálható. Makettekkel, festéssel vadászgépekké alakítottak át kis civil rotoros gépeket is, mindezt ’69-ben. Animáció a közelben sem volt, Bill Gates még szopta az ujját.

  De jó, mondjuk, hogy a produkció költségvetésébe nem fért bele annyi vesződség, hogy repülőket keressenek világszerte, vagy átalakítsanak illúziókeltően pár hasonló típust. Rendben van.

  A film kinézetét viszont szerintem még a Memphis Belle is lekörözi, a maga abszolút minimalizmusával. Legyen, elfogadom, hogy valami látványosabbat szerettek volna csinálni, meg is tették, csak ne lenne ennyire olyan, mint egy digitális kiszínező.

  Ha pedig már kibosszankodtam magam ezen, csak csendben jegyzem meg, hogy ugyanezt a témát már értően feldolgozta az HBO a The Tuskegee Airmen (99-es alakulat) című filmjében. Az előzetesben látott fájdalmas hozsannázás nélkül nagyon jól visszanyúlva a történelmi alakulat gyökereihez és szereplőihez. Abban Laurence Fishburne, Courtney B. Vance, Mekhi Phifer és igen az ott is szereplő Cuba Gooding Jr. állított emléket az első fekete pilótarajnak. Gooding visszatért, arccal előre a gázsi felé, a többiek hál Isten megmaradtak a szép emlékű eredetinél.

 4. symor
  Tetszik vagy sem ez már a számítógépek kora.Ha most forgatnák az angliai csata c. filmet,már számítógépeket használnának az animáláshoz.Ennyi.
  (

 5. symor a film költségvetése 35-millió. Egyébként sem értem mi a bajod, kb ha 2 jelenetben érződik hogy cgi. Persze tudom a symorfilm company jobban megoldaná:) Egyébként a trailer elég jó, kíváncsi is lettem a filmre.

 6. Nekem ez nagyon tetszett!Már csodálkoztam is,hogy amikor újra divatba jöttek a háborús filmek a vadász pilótákról nem nagyon esett szó a nagy vásznon.Aztán persze jött a Michael Bay és a Pearl Harbour ami csak jött mi láttuk de nem győzött :))))szóval moziban ez most igazi hiány pótló.
  Az meg,hogy sok a cgi……hát böhhhh….azért az nem mindegy,hogy 67 vagy 24 évvel a háború után tudok e össze szedni ilyen monumentális jelenetekhez több száz gépet!!Azért maradjunk a realitások talaján.A bemutatóig van fél év szóval biztos csiszolnak még rajta majd, nem kell egyből fikkantani….szerintem.

 7. ez tényleg egy nagy fos. értem én, hogy cgi, de miért ez a nagyon gyenge szinvonal? a sztori és színészi munka még hagyján, hogy pocsék, nem is erről szól igazán, de a látványra igazán költhettek volna, hogy ne ez a trágya legyen.

 8. Engem az IL2 című játékra emlékeztet, csak jobb grafikával. :) Amúgy érdekesnek tűnik, rég volt már egy normális vadászgépes film.

 9. Szegény Me-262 meggyalázását, már meg sem említem… Pedig vártam olyan filmre ahol feltűnik, de egyből lelövik…pedig nem úgy megy az…

 10. Tökéletesen egyetértek symorral. Ha 1977-ben megoldották a Csillagok háborújában, hogy valóságosnak tűnjön az a nyamvadt csillagromboló, akkor tán 2011-ben is meg lehetett volna csinálni, hogy ne egy szép grafikájú számítógépes játéknak tűnjön egy légicsata.

  A sztori meg… nekem is a Pearl Harbor jutott eszembe. Az alapok valósak, ehhez hozzálöttyintünk egy jó adag amerikai propaganda-szerű katyvaszt, fűszerezzük egy maréknyi csöpögős, üres dumával, és kész is.
  A történelmi hűségből nagyjából annyi maradt meg, hogy létezett ilyen alakulat – akit egy kicsit is érdekel a II. világháború légi harcainak története, annak ez a trailer első fél perce után teljesen világos.

 11. És még valami:

  A témaválasztással se nagyon vagyok kibékülve. Azt hittem, a fekete egyenjogúság téma már lecsengett.
  És erről az alakulatról már készült egy film (ami ugyan elég gyenge, de ennél valószínűleg nem sokkal gyengébb, sőt).

  Még ha csak az amerikai oldalt nézzük, akkor is annyi II. világháborús alakulat, ember és bevetés van, ami/aki megérdemelne egy filmet, hogy hosszasan lehetne sorolni.

 12. “Ha 1977-ben megoldották a Csillagok háborújában, hogy valóságosnak tűnjön az a nyamvadt csillagromboló”

  Amikor először jött szembe a vonat a mozivásznon, úgy száztíz éve, akkor az emberek úgy megijedtek hogy kimenekültek a teremből. Ha akkor meg tudták oldani akkor ma miért nem?

  Ma az emberek kiröhögnék a Star Wars makettjeit. Ez van.

 13. Nem,nem fogom szeretni ezt a filmet……hanem imádni…engem megvesz kilóra…akit zavar a “bitek-háboruja” ne nézze..akkor nem fog fájni…!:)))

 14. érdekelne lucas név nélkül mekkora hype, elismerő komment lenne, amúgy nekem a trailer felkeltette az érdeklődésemet ez volt a célja

 15. DUPLÁZOK : úgy tudom a náciknak már nem sikerült igazi harcba is bevetniük a sugárhajtású gépeit

 16. Azért a szereplők közt vannak jó nevek : Cuba Gooding Jr, Cranston bá, Terence Howard…Na jó, Lucas nagyobb náluk, kétségtelen. De ők sem elhanyagolhatók.

 17. Az Me 262 -es gépek harcoltak a háborúban az nem kamu.
  1944 áprilisában már kikerültek a gyárból teszt jelleggel
  be is vetették őket, 44 szeptemberben pedig Me 262-es különítményt is létre hoztak Kommando Nowotny néven.Később jött a JG7 nevű Luftwaffe egység is ami a háború végéig a legerősebb Me 262-es század volt.

 18. Voltak bevetve nácis sugárhajtásúgépek, sőt az itteni film szereplői/ihletői szedtek le egyet/párat. Star Wars 77-ben került 11 milkóba, Birodalom meg még többe. Na most 2011-ben ez 35 milkóba, ahhoz képest “szép” és még olcsóbb is mint a Új remény.
  DvD-n tuti nézős.

 19. Nekem tetszik, jól néz ki és érdekes is. Nem tudom egyesek mit siránkoznak a CGI miatt.
  Inkább örülnétek hogy van erre lehetőség és nem valami gagyi nevetséges már-már szánalmas megoldásokkal van megcsinálva, mint a 30-40 éves filmek.

 20. Leadfoot, hülyeségeket sztem hanyagold. SW meg mittudomén még mi, nézd már meg pl: a Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag repülős jelenetét, ha már annyira maketteznél, botrányos mai szemmel. Én se vagyok kibékülve sok mindennel, de el kell fogadni, hogy minden téren jobb a CG, felhasználhatóság, kreativitás, munkaóra és kinézet, ha nem így lenne hidd el, maradtak volna a régi dolgok. Az ember technika téren racionális, ha nem a CG lenne a jelen/jövő nem abba az irányba indult volna el halivúd.

 21. Olyan ritkák mostanában a WW2 filmek, hogy már ez is város. Plusz pont messer 262 végre filmen!

 22. “ha már annyira maketteznél, botrányos mai szemmel”

  Félreértesz. Nem mondom, hogy makettezni kéne. Viszont úgy gondolom, hogy eltelt 3x év, és ehhez képest alig fejlődtünk valamit. A 60-as, 70-es években látni lehetett, hogy makett a repülőgép, ma meg látni lehet, hogy CGI. Én nem látom azt az oltári nagy előrelépést.

  Mielőtt valaki megint lehülyéz: ez szigorúan a – teljességgel szubjektív – magánvéleményem, de számomra ezeknek a csupa-CGI filmeknek semmi hangulata nincs. Másnak meg az tetszik, ha olyan a film, hogy a fele CGI – nem vagyunk egyformák.

  De mondok mást: a mai technikával is meg lehetne látványosan csinálni, csak akarni kéne. Ha a Titanic-nak építettek 1:5 léptékű makettet…
  A repülőgépeknél maradva az egyik kedvenc példám az Aviátor. Ott egy filmen belül lehet látni példákat a nagyon műnek ható, számomra taszító CGI-s, és az élethű, remek megoldásokra is. De még egy jeleneten belül is.

  Pl.:

  http://www.youtube.com/watch?v=giEV8fvrDd8

  Szerintem bántóan csili-vili CGI az egész. De ott van az a jelenet, mikor 1:27-nél a gép elrepül a kamera előtt. Az valami olyan de olyan hangulatos és realisztikus, hogy repülőbuziként megkönnyeztem, mikor először láttam. :-)

 23. Uhum. A Tuskegee Airmen c. film is hatareset volt a megnezzem-ne nezzem kerdeskorben az “amcsi hosi eposz” jellege miatt, de ez tulmegy minden hataron. Erre tuti nem veszek jegyet.
  -Valoszerutlen manoverek (kb. mint a Star Wars-ban a TIE-fighterek osszecsapnak az X-Wingekkel)
  – A muszerfal csak “meg van rajzolva”
  es ez csak az elozetes.

  A “Vadaszpilotak” c. 2005-os filmhez kepesek voltak egy rohadt kamerat betenni a Mirage ala, es ugy felvenni az egeszet. Mielott valaki azzal jon, hogy a masodik vilaghaboru 66 eve volt:
  – Me-109-esbol csak Amerikaban a nemet gyartasubol van 2, a spanyol gyartasubol 3, plusz meg amit felujitanak. Europaban van a nemeteknel, lengyeleknel repulokepes, Itthon meg egy felujitas alatt. (Nem muzeumba, repulokepesnek.)
  – B-17-esbol Angliaban/Franciaorszagban 1-1, kb. 8 meg az USA-ban.
  – Mustangbol meg rengeteg. 30 biztos. Azt tudom, hogy meg a korai szeriak, sot meg a prototipusa is repulokepes.
  – Me-262-esbol is mar van ujragyartott peldany.
  El kene donteni a filmeseknek, hogy most rendesen megcsinalnak egy filmet rendes repulogepekkel – es ax. melle a durvan serulo gepeket modellezik CGI-vel (oke, penzbe kerul, de ha jo, akkor tobben beulnek ra), vagy pedig osszehanynak par okadek CGI animaciot es akkor huudef.szak vagyunk. (Aha, persze.)
  Ha Michael Bay 10 eve kepes volt szerezni 3 nyamvadt Zero-t a Pearl Harbor-hoz, akkor Lucasnak se lehetett volna nagy problema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.