Stake Land

Kis független film, amiben vámpírokat döfnek le, méghozzá nem CGI segítséggel? Hát persze, hogy jöhetett. Gondolom ők is gyorsan rájöttek, hogy minimális harcnál többre nincs pénzük, vagy csak filozofálni akartak, így bizony egy lassú, de hangulatos filmet sikerül kotyvasztaniuk.

A Stake Land főszereplői a kocsijukban

A készítők nagy rajongói lehetnek a Road és a Thin Red Line filmeknek, hiszen a vámpírok ellenére ezek kevert és higított verziójának tűnt a Stake Land. A főszerepelő srác folyamatosan próbált mélyeket mondani a belső monológban, miközben az apokalipszis utáni Amerikán keltek át. Nem is tudom miért ugrott be a Road, hiszen itt még élhetőbbnek tűnt a környezet, de valamiért mégis, nem csak az utazás miatt, hiszen az rengeteg Posztapok filmben van.

A vámpírok? Bár emberszerű volt a kinézetük, de állatként viselkedtek, csak ösztönből, bután. Őszintén szólva inkább zombikra hasonlítottak, csak épp elégtek a napfényben. Bár főszereplőink vadásztak a lényekre, gyűjtötték a fogaikat, de bajuk inkább az emberekkel akadt.

Hiába na, a civilizáció halála után az emberiség maradéka középkori szintre süllyed vissza, csak épp akad pár komolyabb fegyvere mellé. Természetesen a vallás tette be a kaput itt is, pár túlélő város elzárkózott a hit minden formájától, míg mások tejes fanatizmusba torkolltak.

Negatívumok közé a főellenséget sorolnám. Ki kellett volna hagyni, bár azzal 15 percet dobnának az amúgy is rövid játékidőből. A másik rossz húzás, hogy olyan befejezetlen a film. Mondom ezt úgy, hogy a fő szálat természetesen lezárják, a fiú története kerek egésszé válik. Vagy csak egyszerűen érdekelne még pár történet ebben a teremtett világban? Hm, lehet, hogy ez.

Stake Land értékelés

Valahova 7/10 környékére lőném be. Valami hiányzott a 8 ponthoz, újra nem nézném mostanában, de a folytatásnál rögtön ott lennék. Kicsit furcsa érzés.

human
írta
2011. 08. 01. 15:53
megjelenés
11
hozzászolás


11 hozzászólás a “Stake Land” bejegyzéshez

  1. Teljesen véletlenül akadtam rá erre a filmre 1-2 hónapja, nem is hallottam róla előtte. Ennek ellenére vámpír és posztap film rajongóként bepróbáltam, és nagyon kellemes meglepetés volt. Az értékeléssel egyetértek szinte mindenben, engem a The Road-ra, és a Passage-re (könyv -> az ottani vámpírok is hasonlóan viselkedtek) emlékeztetett leginkább, és abban is egyetértek, hogy a főellenséget ki lehetett volna hagyni. Ennek ellenére nekem 8 pontot is megér a film, ha figyelembe veszem milyen filmek jelentek meg az utóbbi években a témában, akkor akár 9-et is:).

    Az ismertető amúgy jól sikerült, ráadásul szerintem hozzám hasonlóan sokan lehetnek akik nem hallottak a filmről, vagy csak a szerencse folytán.

  2. Már nem emlékszem mennyit adtam rá, de szerintem ennyit nem. Voltak zavaró hülyeségek:

    SPOILER SPOILER

    Mondja a kocsmáros azt hiszem, hogy az a taktika, hogy bedobják a városba a vámpírokat. Már nem tudom, hogy pontosan hogy fogalmazott, de azt hiszem azt mondta, hogy ez köztudott… Aztán amikor bedobálják tényleg, akkor mindenki néz bambán, meg odamegy… a főhős meg csak ott áll mint egy fa…

  3. “Teljesen véletlenül akadtam rá erre a filmre 1-2 hónapja, nem is hallottam róla előtte. ”

    de hát erre van ez a blog, már korábban volt róla hír.

  4. Ez egy nagyon jó film, komolyan rám régen hatott ennyire egy film a vámpírfilmek műfajából.
    Az ösztöneik valóban inkább egy ragadozóéhoz hasonlítottak, bár az ős vámpírok már használták a vértet.
    Tetszett hogy megmertek lépni egy csomó dolgot, és durván odalökték elénk.
    A palinak kicsit nekem Őrült Stone-os beütése volt, de lehet csak a szemüveg, meg a hidegsége miatt.
    Annak külön örültem hogy nem volt benne cigi aminek csak füstje lett volna nagy.
    A folytatásnál tuti én is ott lennék.

  5. “de hát erre van ez a blog, már korábban volt róla hír.”

    Pedig olvasom szorgalmasan a blogot, de időnként egy-egy bejegyzés fölött elsiklok, főleg ha épp nincs kép hozzá:).

  6. Jó film, az ajánló miatt néztem ma meg, nálam megér nyolcat is. Igaz, én imádok mindent, ami posztapokaliptikus.

  7. Imádom, mikor már egy ideje filózok, hogy megnézzek-e egy filmet, vagy se, erre Human megnézni, és ír róla egy olyat, hogy egyből átlendülök a holtponton, és azt mondom magamban: na jó, akkor asszem majd megnézem valamikor :)
    Szóval köszi :)

  8. Én is láttam és egész jó film. Danielle Harris pedig nagyon jó csaj még mindig. Bevallom én meg nem mondtam volna, hogy már 34 éves. Döbbenet! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.