61 hozzászólás a “Pókember is nagy felbontásban” bejegyzéshez

 1. Egy dolgot sosem értettem a pókemberben, mint például a metrókocsis képen, hogy hogyan marad ott a lába:D, mert oké hogy mint az előző pók filmben mutatták, hogy a kezéből nőnek kis pókszőrök és azok tapadnak rá a falra, de cipőn meg a csizmán keresztül mi tartja ott????

 2. Én olvastam a Pókember 1 filmjének a könyv változatát és ott úgy írják le hogy a lába ugyebár csizmán keresztül nem is tapadt a falhoz hanem minden tapadást az ujjai biztosítottak. Valószínűleg az egész karjával tartja ott magát! De hát a fantázia világ fizikáját ostobaság feszegetni!!

 3. NA ezen én is gondolkodtam már sokszor de hát ez van.. én mindig átalakítottam magamban hogy a lábujjainál lyukas a csizmája :) mert ugye kezén lábán kinőtt a kis tapadó szőr XD
  jah meg az üvegen egy rovar sem tapad meg XD sztem a pókembernek is csúszkálnia kéne XD

  Ennek ellenére imádom a kedvenc hősöm én is imádnék zuhanni meg ugrálni szabadon a magasban.. szóval az ilyen apróságokat leszámítom mikor nézem…

  A barátságos és közkedvelt pókember inkább Toby.. ez srác már képről sem szimpi sajnos.. de lényegben maszk lesz rajta meg remélem a régi szinkron hangot kapja akkor semmi bajom nem lesz a filmmel elvileg XD

 4. Üdv igazából elég ha a tenyere elég erősen tapad a plafonhoz, utána már karbol képes tartani magát mint pl a brake táncosok. Tekintve hogy Poki emberfeletti erővel rendelkezik nem hiszem, hogy nagy megerőltetés lenne azt a 70-80 kilót két kézzel a plafonon tartania!

 5. A csizma röhejes, a pók a mellkasán alig látható, a csávó meg az a tipikus irritáló nyálgép, akinek semmi köze a tudóspalánta szemüveges “nyápic Parker” karakteréhez.
  Ettől még mindig el tudom képzelni, hogy jó lesz a film.

 6. “Pókember valószínűleg mentálisan tudja befolyásolni a molekulahatárokon lévő atomok közötti vonzást. A felületek közötti vonzóerő befolyásolásának képessége Pókember testére és egy másik felületre korlátozott, és elsősorban kéz- és lábujjainál hat. Felső határa néhány tonna ujjanként. “- idézet a marvel database-ről

  a film egy szar ilyen téren, ne alapozzatok rá

 7. Ezt a girnyót… nagyon rossz a szereplő választás! A csaj is! Az előző is szar volt, négyzetre emelték és igazi balfaszt csináltak a főszereplőből, ettől sem várok el többet a képek alapján.
  Ja és csizmája sosem volt, ha megnézitek a képregényt igazából ugyanolyan vászon kellene hogy legyen a lába alatt is, mint a ruhája – a rajzokon hajlik a lábfejével együtt, ami egy merevtalpú csizma esetében nem igazán műkszik.

 8. Most nem kötözködésből, de ezt a ropi pókit nem tudnám komolyan venni, ha megjelenne előttem.

 9. Már nem azért, de szerintem a Pókember mindigis ropi volt, és nem azért annyira erős, mert nagy izmai vannak.
  Irreálisan is nézne ki, ha akkora izmai lennének, mint amekkora súlyokat elbír.

 10. Az az igazság, hogy ez a Pókember is olyasmi, ami csak képregényben, meg rajzfilmen néz ki jól. Nem kéne ezt erőltetni.

 11. Az a poén,hogy a címe ugye Amazing spiderman. De ez amilyen girhes úgy néz ki mintha az Ultimate spiderman univerzuma lenne ott ilyen kákabélű! A ruhája egyébként tetszik bár azt rendesen meg kell majd magyarázniuk,hogy honnan vett ilyen anyagot hozzá hacsak nem a sarki szuperhős és latex méretárúból szerezte.A szemei miért tükrök?
  A legfőbb gond a főszereplő manus…..gondolom valami nagyon trendi arc kellett meg hát biztos gondolták a neve alapján fel van jogosítva arra,hogy képregény filmben parádézzon :D
  a dagadt macskája!
  Nem tudom nekem olybá tűnik,hogy nem azért lett kiválasztva mert annyira Peter Parker hanem,hogy a tinicsajok is bemenjenek sikongatni már pedig a tinilányok sok sok millió dodót meg tudnak mozgatni.És persze arról ne beszéljünk,hogy már megint egy 28 éves játszik gimnazistát!!!!Pedig Parker okos …..itt most bukott szamár aki éveket ismétel?? :)
  A régebbi képregényekben azért jóval fittebb volt a pók ez mostanában lett divat az utóbbi években,hogy ilyen nyeszledék amit mindig azzal hárítanak el,hogy még fiatal.

 12. A metró teteje nem üveg. Az egyik lábával kitámasztja magát a lámpáknál, a másikat pedig hozzászorítja a plafonhoz. A kezével pedig kapaszkodik.

 13. A ruha akkor csak szerintem nagyon menő(bár azzal az előző részekben sem volt nagy gond).Én inkább attól félek,hogy megint kihagyják a spider legjobb elemét:a szarkasztikus és/vagy ironikus beszólásokat(vagy elmélkedéseket).A dumák kiötlésére egyébként én a House MD szövegíróit kérném fel..

 14. Nekem az előző Pókember filmekkel semmi bajom nemvolt. Minek kell megint előröl kezdeni…a főszereplő meg nevetséges.

 15. nekem nincs bajom Andrew Garfield-dal, mert jó színész, elég csak vissza emlékezni a Social Network-ös alakítására vagy a Never let me go-ra. mellesleg pókember mindig is gizda volt, nem egy testépítő alkat….
  Emma Stone pedig szintén jó színész, és látványnak sem utolsó :DD

 16. Szerintem király a ruha, engem az UM világ összemosása sem zavar. Az viszont elég hihetetlen, hogy ezt ő varrta. Már az anyag beszerzése is macerás lehet, simán ki lehetne deríteni, ki is rendelt ilyen alapanyagokat.

 17. Hagyján, hogy milyen erősen tapad a keze, na de milyen hasizmok kellenek ehhez, hogy így megtartsa a lábát? :)

  Na de ez a gizdázás elég unalmas már, hogy kellene kinéznie egy “kezdő” pókembernek? Egyébként sem olyan gizda, szép kis izmai vannak, látszik az ötödik képen, éppen megfelelő lesz az első részhez.

  Tobey-nál csak jobb lehet. Amúgy sem nézne már ki jól a feszes, latex pókruciban: jaunted.com/files/4196/leo.jpg

 18. A srác szerintem tökéletes pókember, csak nehéz lesz megint végigszenvedni az eredettörténetet, amit ráadásul most még korábbról kezdenek, szóval még később fog beindulni az igazi eksün.

 19. Engem csak annyi zavar hogy Gwen már tudni fogja azt hogy Peter a pókember.Utolsó előtti képen látszik a derekánál a pókember ruha! Nem tom miért kell neki tudnia róla. De remélem hogy legalább jól megoldják történet szempontjából!

 20. A főszereplő 1:1ben Kristen Stewart csak férfiben, mindegy mi a szitu, ugyan az a fész.

 21. Pókember sosem volt izmos. Első filmben a pókcsípés után mikor izmai nőnek, na az volt röhejes. Mindig is vékony, atléta-alkatú volt Parker, akinek nem az izmaiban van az ereje, hanem inkább a képességében. Mikor harcol, inkább lendületből rúg, tárgyakat dobál, vagy pókfonalazik, nem boxol. Emberfeletti ereje van a pókcsípéstől, de nem lett izomkolosszus. A felületekre pedig nem kis kampókkal tapad ami a kezéből nő ki, annál a jelenetnél sírtam. Óh és egyébként pl.: a légy is tud járkálni az üvegen.

  Nekem nem tetszett Tobey childrape-elős arcszerkezete, ez a Garfield jobban hasonlít az átlagos gizda képregénybeli Parkerra. Emma Stone pedig még egy pluszpont.

 22. Nem értem miért kell folyton belekötni abba, hogy a ruha nem teljesen olyan, mint a képregényben. Pedig ez majdnem minden képregény feldolgozásnál szóba kerül. Mi van akkor, ha másképp néz ki a ruhája, mint a rajzokon? Semmi. Igazából több okot is fel tudnék sorolni, hogy miért is nem baj, ha teljesen más a ruha, mint az eredeti művekben.

  1. Sok képregény már több mint 50 éves. Akkoriban teljesen más számított trendinek, meg futurisztikusnak, mint manapság. Azok a kosztümök, amiket régebben megálmodtak, mai fejjel inkább már nevetségesnek hatnak. Egyáltalán lehetséges-e korrektül modernizálni az eredeti képregényes ruhákat, vagy inkább egy teljesen új, a mai kornak megfelelő öltözékben kellene gondolkodniuk? Én inkább az utóbbira szavazok.

  2. Sok képregényhős számos feldolgozáson átesett. Majd minden kiadásban változott a főszereplő testfelépítése és a ruhája. Akkor most melyiket is kellene mérvadónak tekintenünk? Ha tényleg hűek akarunk maradni a gyökerekhez, akkor a legelső kiadásnál kellene maradni.

  3. A képregény fanatikusok persze már a legkisebb változtatásokon is kiakadnak. De szerintem ezeket a filmeket nem csak a fanatikusoknak készítik. A képregény filmek nézői sok esetben még soha nem olvastak egy képregényt sem az adott karakterről. Szóval tesznek rá, hogy a filmben 42-es csizmát hord, miközben a képregényben minimum 48-ast.

  4. Sok esetben túlságosan is próbálnak ragaszkodni a gyökerekhez. Ha egy sokkal realisztikusabb oldalról közelítenék meg ezeket a képregényeket, valószínűleg nem lenne ennyi bukta, képregény feldolgozások között. Most ezzel nem arra gondoltam, hogy legyen mind komor hangvételű film, mint a Batman új részei. Csak úgy álljanak hozzá a dolgokhoz, hogy a végeredmény ugyanúgy emészthető legyen a 20-ik életévüket betöltött személyek számára is.

  5. A ruha kinézete számomra lényegtelen egy ilyen filmben. Persze nézzen ki korrektül, de felőlem akár egy munkás overált is viselhet a főszereplő, ha a színészek és a történet visz a hátán a filmet. Az már régen rossz, ha csak a látványvilággal akarják eladni az egészet. Pedig ez sajnos már majdnem minden filmre igaz.

  A főszereplő viszont engem is eléggé zavar. Mint már írták előttem jó páran, túlságosan is a tini lányok kedvére akartak tenni. Amolyan ellenszenves, nyálas kisugárzása van. Meg persze már megint egy huszon akárhány éves színészt kellett keresni, egy középiskolás tini szerepére.

 23. Mindíg is a Pókember volt szerintem a leggyerekesebb szuperhős. Tényleg nem lehet komolyan venni. A ruha legalább jó.

 24. Én Pókembert tekintve annak idején a Fox Kids-en vetített rajzfimet nézem alapként. Abban nem volt póki dizda.

 25. “igazából elég ha a tenyere elég erősen tapad a plafonhoz, utána már karbol képes tartani magát mint pl a brake táncosok.”

  az oké, hogy megtartja magát mert olyan erős, de nem hinném, hogy pont egy metrókocsi tetőlap fog megtartani 70 kilót, mondjuk 5-10 cm2-nyi felületen. az erőkarról már nem is beszélve.

 26. A ruha k***** jó :D:D:
  Az igazi pókember sose volt 1 kigyúrt állat.. egy vézna stréber egyetemista srác volt :D Tehát akik ezután egy Vin Diesel-t várnak akkor azok még várhatnak is nagyon sokáig :D
  A film remélem jó lesz és a szereplőkkel sincsen semmi gondom.. jobb lesz mind az eddigiek ebben biztos vagyok :)

 27. Oren: a képregénybe máshogy van, mint a filmbe. ott a fizikára hat, minden élettelen tárgyhoz hozzátud tapadni. a “vonzás” az ujjain a legerősebb.
  “Peter saját elmélete szerint, rendelkezik egy biomagnetikus képességgel, amely valamilyenfajta vonzerőt fejt ki testének molekulái, és egy másik tárgy között, ezzel lehetővé téve azt, hogy Peter egyszerűen hozzátapadjon az adott dologhoz.” a Pókfej képregénylexikon,(lol) ahonnan idéztem még azt is leírja, hogy mentálisan irányítja ezt a képességet.

 28. Brianaspirin: Most komolyan azon agonizálsz hogy megtart-e egy 70 kilós embert egy 5-10cm2-nyi metróplafon????? Miért kell minden képnek a mondanivalóját kiforgatni???? A metrós kép nem azért készül hogy azon gondolkozzunk vajon megtartja e spidy tömegét a metrómennyezet!!!Öcsém ….. :)

 29. Gwen karaktere nagyon jól néz ki ezen a képen, telitalálat. :) Amúgy látom Póki saját cipőt is dizájnolt magának, érdekesek azok a fémbetétek a talpánál és a sarkánál. :D Jöhet a nike/adidas licence. :D

 30. brianaspirin: a hivatalos Marvel-adatok szerint Pókember 10-15 tonnát bír felemelni és kinyomni. Szerinted mekkora erőfeszítésébe kerül megtartani magát? :P

  Atilorn: Parker átlagos testalkatú maximum, és kölyökként kimondottan vékony volt. A rajzfilmek általában izmosabbnak mutatták, mint a kanonikus kinézete.

 31. a ruha anyaga mintha hasonlítana a szupermen cuccára. a Marvel lenyúlja a DC-t ?

 32. Conquistador: Épp fordítva. A pókemberes képek már kb 1 hónapja fent vannak a neten.A supermanes meg még csak ezen a héten került fel!!!

 33. wolverine, én nem póki képességéről beszéltem, hanem a környezetéről :)

  george, nem agonizálok, csak ha már próbáljuk fizikával magyarázni egy képregény(!)film(!) tulajdonságait, akkor már csináljuk jól

 34. A szereplővel semmi gondom. Barna a haja és a szeme is, akárcsak az eredeti karakternek.
  A ruha viszont zavar. Igazán lehetne valódibb hatású is. Miért kell egy szuperhősnek ennyire feltűnő és gáz ruciban feszítenie? Ami képregényben elfogadható, (bár én már ott sem szerettem a fura jelmezeket) a vásznon még gagyibb.
  Olyan jó akció-dráma alapanyag a Pókember történet. Amit még hatásosabbá tehetne, ha a filmbeli Parker gyerek is szórná a fanyar poénjait bunyó közben.
  A mostani X-men filmben Magneto eredetsztorija jó volt. Valami hasonlót és még hatásosabbat várnék el a Pókembertől is, de már most tudom, hogy nem kapom meg. :-(

 35. Algeieba: Szerinted hogy nézne ki a pókember pulcsiban meg cicanaciban??? Mondjuk a Csodálatos pókember képregényekben Skarlát póknak van ilyen ruhája :D

  A feltűnő jobban eladható, mint a hétköznapi szerelés.
  Az X-menben pedig Magneto kb 10 percig szerepelt az “új” jelmezében és nem kb 130 percig ;)

 36. Peter azért vékony, mert mindig gofrit és hot-dogot eszik és nem marad pénze fehérjeporra, mivel a fényképezésből nyert pénzmagból beszáll a rezsibe.

 37. A vicc az, amikor Wolverine panaszkodik az X-men-ben, hogy szűk a cucc, mire asszem Cyclops benyögi: jobb lenne 1 sárga spandex? Utalva a vállalhatatlan képregényes ruhákra ugye. Szóval akár itt is lehetne pl normális ruhája, de abban nincs semmi pláne. Ennyi erővel Vasembernek is miért néz ki úgy a gönce, mint a képregényben, vagy Batmannak és Supermannek. Szerintem a ruha simán jól néz ki, az meg, hogy a csaj meg pasi jelmezben közösen le van fotózva még nem jelenti azt, hogy a filmben tudni fogja Gwen, h Peter a Pókember. Meg így semmit nem tudunk a story-ról, szóval addig kár belemenni a fizikába meg az összes hülyeségbe. Majd szépen megmagyaráznak mindent a filmben. :D De örülök, h mindenki leoltja már most pár kép meg 1 teaser alapján. 15 éves színvonal. :D

 38. Szerintem az előző Pókemberek teljesen jók voltak, teljesen szükségtelen újraforgatni ezzel a kis búzával.

 39. Még mindig maradok a régi pókembereknél… XD a pasi és a szőke csajszi aajaj…. a tiniknek lesz megint jó ismételten :) már iszonyat unalmas a tini/gimi téma XD

 40. A faltapadásról:

  Az első trilógiában persze ott voltak a tapadó szőrök, de az eredeti karakternél ez egész másképp történik.

  “Peter saját teóriája szerint, rendelkezik egy különleges bio-magnatikus képességgel, amely valamilyfajta vonzóerőt fejt ki testének molekulái, és egy másik tárgy között, ezzel lehetővé téve azt, hogy Peter egyszerűen hozzátapadjon az adott dologhoz. Pókember valószínűleg mentálisan tudja befolyásolni a molekulahatárokon lévő atomok közötti vonzást. A felületek közötti vonzóerő befolyásolásának képessége Pókember testére és egy másik felületre korlátozott, és elsősorban kéz- és lábujjainál hat. Felső határa néhány tonna ujjanként. Pókember nem képes használni ezt a képességét vastagabb talpú cipőben, testének közvetlenül érintkeznie kell azzal az anyaggal amihez hozzátapad.”

  Persze ez nem magyarázza a metrótetőt, de azt, hogy az eredeti karakter miképp tapad a falhoz lábnál, azt igen. Ez a képessége mutálódott az Other történetfolyam után, már háttal és fejjel is tud tapadni, igy tartja magán a maszkot ha le akarják szedni.

 41. Nem vagyok otthon Pókember témában, nem is tud nagyon lekötni, az előző filmekből is csak részleteket láttam, mikor adták a TVben. De a kommentek információ-morzsáiból szerintem pont megfelelő Pókembernek a srác. Barna haja van, és elég gizda is. Én speicel meg nem mondanám, hogy 28 vagy hány éves, szerintem simán fiatalabbnak néz ki, és elmegy idősebbnek látszó gimnazistának.
  A képek viszont jók voltak arra, hogy felkeltsék az érdeklődésemet, és még az is lehet, hogy végignézem a filmet.

 42. És azt meg tudjátok magyarázni, a Zöld Manó hogy irányította a röpdeszkáját? Mentálisan, mint Pókember az atomok közötti vonzást? :)

 43. Scorpion82

  Egyszerü. Amerre dőlt, arra ment. A legjobb kérdés hogy mivel mehetett, mert hogy hova fér anyi kerozin vagy ilyesmi amely ekkora repüléshez kell, nomeg mi alapján maradt a levegőben mert a repgépmotorokhoz távolrol sincs köze, na az a jo kérdés.

 44. Nekem tetszik a ruha. Először még szokatlan volt, de nem zavar, hogy most nem az eredeti kinézete van. Illetve a cipője még kicsit fura, de ettől még nem írom le a filmet, inkább várom. A srác sokkal inkább Peter, mint Toby, pedig ő sem volt rossz. Gwen pedig telitalálat. Pókember pedig sosem volt egy kigyúrt állat. Sokszor harcolt az Avengers oldalán és Thor, meg a Kap. mellett egy gizda gyerkőcnek tűnt. Ettől függetlenül marha erős.
  Amiről itt vitatkoztok az már sokszor nevetséges, bár jókat derültem rajtuk. :) Kicsit olyan volt, mint a The Big Bang Theory-ban, amikor a Sheldonék, arról vitatkoznak, hogy a legelső Superman filmben, mikor Lois leesik a tetőről és Supi elkapja, az fizikailag mennyire lehetetlen, mert hogy a gravitáció, a gyorsulás stb. miatt amikor Superman elkapja, akkor a nő a karjai között leginkább csak felnyársalódna. De akkor jön az ellenelmélet, miszerint Superman felgyorsul, majd lelassít, nőhöz gyorsul és így el tudja kapni stb stb. xD

 45. “Mindíg is a Pókember volt szerintem a leggyerekesebb szuperhős. Nem lehet komolyan venni.”

  Tényleg, egy tinédzser hős aki brutális felelősségtudatot kapott és gyakorlatilag bűntudatból született meg a karaktere. Hétköznapi gondokkal mint a suli, megélhetés, nőügyek, a két élet összeegyezthetetlensége ugye mikor az első nőjét egy szupergonosz nyirja ki. Aztán mégiscsak összejön neki hogy több mint tiz évig házaséletet éljen és dolgozzon mindamellett, hogy egyetlen kamaszkori hiba mellett rohan és önzetlenül segít, mindezért fél new york meghurcolja.
  Gyerekes, nem vitás. Ennél nincs is gyerekesebb, ugye a korai Amerika kapitány, a sebezhetetlen ujságíró Superman, a vietnámbol spéci géppáncéllal megszökő milliárdos Stark, nomeg a zöld gyűrű erejét mindenféle dilettáns vacakká alakitó Green Lantern sokkal komolyabb és árnyaltabb.

 46. yosha

  Ez jó volt! Egyetértek. Ezért is a legnépszerűbb képregényhős a Póki, csak nincs mindenki tisztában a kánonjával. :)

 47. gyerekek…nekem jobban bejött az elözö szereposztas…hogy ugy mondjam…
  A sracc szerintem is az alapjan lett kivalasztva hogy hany csaj fog beülni a moziba és ez valahol talán érthetö is azonban személy szerint nekem aztan nem kéne a hapsi..na de izlések és pofonok..a csaj sem egy nagy durranás ha már itt járunk…
  ahogy olvastam nagy a dilemma hogy hogyan is tud ottmaradni a metro tetején…nos szuperhös a kis édes..akkor csak tud valamit de ha ez nem jo válasz akkor csak egyszerüen hinni kell tudni abban hogy nem fog leesni…végtére is ha 3 rész alatt nem esett le akkor csak nem a negyedikbe fog…………

 48. Miért kell az ilyen szuperhősöket egy nyálas nyominak játszania?! Nem azt mondom, hogy Vick Mackie legyen a pókember, de azért legyen már egy szint….

 49. sosem gondoltam volna, hogy andrew garfield minden tini lány álma, de akkor biztos ezért választották… engem tökre hidegen hagy ki játssza, de még mindig jobb, mintha fluor tomi lenne a következő spider-man… a filmet meg mindenképp megnézem, mert egyrészt a jelmez már magában odaveri az előző filmekben levőt, másrészt érdekel mi újat tudnak kihozni filmen ebből az anyagból.

  úgy tűnik a szuperhős-filmes cikkek troll-mágnesként működnek itt a filmbuzin.

 50. komolyan, ha valaki abba köt bele, hogy pókembert miért nem egy kigyúrtabb ember játssza, azzal büntetésből 3 napon át folyamatosan teletubbies-t nézetnék…ennyire kevés anyag van a neten a pókemberről? hány film, rajzfilm és képregény kell még, hogy ne beszéljenek zöldségeket egy 49 éves figuráról?

 51. Ez a twiglightos fej nagyon megy mostanság… Szóval nem is tudom, hogy milyen kritériumok alapján, de beválogatnak ide egy ilyen homorú mellkasú tválylálytnyomit, ami már eleve megalapozza, hogy ki fogja moziban megnézni és ki nem. Itt a szó a mozin van ugye. Most én itt fikázok már jó előre, pedig még nem is láttam. Ergo tipikus Magyar bunkó vagyok. Vagy: ez a promó elintézte, hogy moziba egész biztosan nem megyek már el rá, de ide a rozsdás bökőt, ha le sem töltöm megnézni, mert meg fogom. Amig van loxar veréb is lesz.

 52. Hát nekem ez már sok. Bár most már a képregényben is 10évesnek néz ki de amikor én még olvastam akkor még ember volt Peter, nem kisfiú. Grr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.