A World War Z forgatása

Közben a minden idők legjobb zombifilmjének kinéző World War Z is készül, Brad Pitt ezúttal egy hajón dekkol. Közben kiderül, hogy egy kisebb szerepre Bryan Cranston is beugrik.





human
írta
2011. 08. 09. 11:58
megjelenés
18
hozzászolás


18 hozzászólás a “A World War Z forgatása” bejegyzéshez

  1. Épp most olvasom a könyvet és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan fogják megvalósítani ezt sztorit egy nagyköltségvetésű filmben, főleg, hogy állítólag meg akarják tartani az interjút szerkezetet is

  2. Én is most olvasom a könyvet, beszarás, hogy mennyire ki van találva az egész. Nem mellesleg brutális drámaiság is van a sztoriban. Sírtam is rajta. Ez most baromi viccesen hangozhat, hogy egy zombis könyvön valaki sír, de azt hiszem, hogy ez az író (és a fordító) érdeme…

  3. ja breking bad leforgatva mind a 13 reszevel erre az evre.Szal az a kis szerep sztem nem lesz olyan kis szerep.

  4. bryan cranstont bármikor bárhol. aki nem ismeri a breaking bad sorozatot, azonnal pótolja!

  5. A könyv szerzője, Max Brooks rém nagyvonalúan tucatnyi olyan sztoritöredéket írt meg, melyek kb. mindegyikéből komplett regényeket/filmeket lehetne csinálni/bővíteni, ezért én is kíváncsi vagyok, hogyan zsúfolják bele egy filmbe a legjobb jeleneteket. Vagy rögtön trilógiát terveznek? (Úúú, de meglepő és rendhagyó volna! :D)

  6. Csigusz:

    én az angolt szereztem be, így azt kezdtem el olvasni is, csak utána vettem észre, hogy megjelent magyarul, nem is gondoltam :)
    szóval részemről mindkét kérdésre a válasz: igen :)

  7. Lehet tudni mekkora költségvetésű lesz a film?

    A képek vajon miből vannak? Ilyesmire nem emlékszem a könyvből.

  8. Abba már belefér pár szép effekt. Az a jó hogy annyira nem is kell megerőltetniük magukat. Pl 1-2 égő/kiürült város + bedugult autópálya meg ilyen nagyoltál képek majdnem ingyen kijőnek főleg ha me, CGI-zik hanem díszleteznek. Persze tuti lessz benne CGI-is de az manapság már nem olyan nagy szám mint régen szóval viszonylag olcsón az is összehozható. Pl a Walking Dead 1-2 része is inkább tűnt nagy költségvetésű filmnek mint sorozatnak és arra töredék annyi pénz volt.

  9. Itt főleg Brad Pitt vihette el a költségvetés negyedét kb. :) Valahol azt olvastam 150 millióból készül, ami nem tűnik túlzásnak, olvasva a regényt. Szóval infláció ide vagy oda, ez lesz az eddigi legdrágább zombifilm! :) Ergó, ha bukta lesz, Marc Forster megy a süllyesztőbe…

  10. Plusz még mi is kinyírjuk m ert elcseszett egy remek könyvet.

    Szerencsére nem trilógia lesz szóval ha megcsinálja könyv hűen aztán bukik mert sírnak az emberek hogy miért ilyen fura akkor már nekem mind1 mert készen van. :)

  11. Sziasztok!

    Na,hát én is most olvasom a könyvet. Talán egyedül vagyok ezzel, de mellettem teljesen elmegy a dolog. Egyáltalán nem tetszik, pedig azon még simán túl is teszem magam,hogy egy komolytalan témát (zombik) komolyan, drámai hangon próbál feldolgozni. Ami nem tetszik az az, hogy tulajdonképpen nincsen semmi történet, csak ilyen villanások, amik mondjuk olvashatóvá teszik, de például egyetlen karakter sincs igazán kialakítva. Az interjú alanyok feltűnően ugyan olyanok, nem erőltette meg magát az író, hogy tényleg úgy tűnjön más más emberek történetei. Ráadásul minden történet feltűnően ugyanolyan: jöttek a zombik és minden tönkrement, zűrzavar lett és gyilkolászás. Gondolom az a mondanivaló, hogy a társadalmunk és és az élet amire berendezkedtünk milyen könnyen hullik darabokra a varrás mentén…Aztán újdonság sem sok van benne, mert az ilyen világvége hangulat már sok helyen el lett sütve korábban. Pl Stepen K. nagyon jó sztorikat írt erről és persze tudom én is, hogy nem a történet a lényeg, hanem az, hogy hogy van elmondva, de arról meg már elmondtam a véleményem korábban. Talán szőrszálhasógató vagyok,de ha már a könyv ilyen komolyan akarja venni magát akkor had vegyem komolyan :)

  12. “minden történet feltűnően ugyanolyan: jöttek a zombik és minden tönkrement, zűrzavar lett és gyilkolászás. Gondolom az a mondanivaló, hogy a társadalmunk és és az élet amire berendezkedtünk milyen könnyen hullik darabokra a varrás mentén…”

    A zombis/apokalipszisos történeteknek időtlen idők óta ez a lényege de míg más filmekben/könyvekben csak villanásokat láthatunk abból míg a könyv csak ennek a leírásával foglalkozik. Ez nekem nagyon bejött. Csak azzal foglalkozik aminek a szép kifejtős leírását eddig hiányoltam a hasonló történetekből.

    A zombik meg belegondolva tényleg fura és aki nem szereti az ilyen dolgokat annak furcsa is lehet.

    Pont a szép összeszedett stílusa tetszik hogy nem vágják az arcinka hogy “és akkor a zombi vértől csöpögő pofával” stb. de mégis élvezhető a sztori. + néha sejtet olyan dolgokat ami sokkal durváb ezer leírt horrorjelenetnél.

  13. Igencsak a könyv elején járhatsz, ha ugyanolyannak érzed a sztorikat. Nekem nagyon bejött, hogy míg bizonyos sztorik azt mesélik el milyen hadmozdulatok, társadalmi átalakulások voltak, addig be-becsúszik egy-egy személyes története valakinek, aki kamaszként eleinte egy nagy kalandként tekintett a család menekülésére, aztán olyan is van, aki megzakkant a látottaktól (SPOILER! pl.: anyák inkább falhozcsapdosták gyerekeiket, hogy ne bántásk őket a zombik – SPOILER OFF!), és van olyan is, aki megrázóan bátran és kitartóan viselkedett olyan helyzetekben, amikor már más rég feladta volna… Nagyon átgondolt és hiteles a történések felépítése, és egészen átgondolt lépések és fodulatok vannak benne, úgyhogy szerintem megérdemelten dicsőítik…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.