Röviden: You Will Meet a Tall Dark Stranger

Ilyen, amikor Woody Allen tv-sorozatot rendez? A film teljesen ötlettelenül van rendezve és írva, és hiába van ott a keret, mégis olyan, mintha egy tv-sorozat évadjának a közepén járnánk pár résznyit.

Férfit látok álmaidban, főleg Naomi Wattséban itt

Azt rögtön érdemes elfelejteni, hogy bármiféle könnyedség lesz a You Will Meet a Tall Dark Strangerben. Semmi nincs itt abból, ami Woody 2000 utáni filmjeit feldobta. Ehelyett csak a kőkemény dráma, az emberek gyarlósága és az élet illúziótlansága maradt. Meg egy nagyon kevés fekete humor.

A történetbe nem mennék, pár kapcsolat fordulópontján járunk, és szinte mindenki rossz ember benne. Olyan 5/10, ha véletlen kihagyod, akkor nem vesztesz semmit, hiába remek a szereplőgárda.

5 hozzászólás a “Röviden: You Will Meet a Tall Dark Stranger” bejegyzéshez

  1. Kb egy hónapja néztük moziban. Kifejezetten csalódás volt.
    Ha nem tudtam volna és a végén mondja valaki hogy Woody Allen rendezte akkor nem hiszem el.
    Teljesen egyetértek az ötlettelen rendezéssel.

  2. Na jó, én már azt hittem csak én nem tudom értékelni Woody-t, pedig a Barcelonás egész jó volt.

  3. Én is egyetértek. Pár hónapja néztem én is, és szinte semmi nem maradt meg belőle, legfeljebb az az érzés, hogy egyfolytában azt kérdezem magamtól: “ez most mi a fene, és mikor lesz már vége?” Ez nálam egy Woody Allen-filmmel nagyon ritkán fordul elő. Remélem ez csak átmeneti írói/rendezői válság, nagyon nem szeretném, ha elvesztené a stílusát.

  4. Nem volt rossz. Nekem a Barcelonás nem tetszett, túl gejl volt, mint valami túristafilm, mint az Ízek imák szerelmek. Itt viszont volt feketehumor, amit én már nagyon rég élveztem filmben. Mostanában már nem divat úgy tűnik, legfeljebb a skandináv filmekben. De azok már ritkásabban jutnak el hozzánk. Szóval Woody Allen és feketehumor együtt nem volt rossz.

  5. szerintem is abszolút kellemes volt, fekete humor, Josh Brolin és Anthony Hopkins pedig kifejezetten élvezte a szerepet, látszott rajtuk. simán jó film – bár sosem voltam nagy Allen fan, nem sok filmjét láttam. A Barcelonát mondjuk pont igen: különlegesség az tuti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.