36 hozzászólás a “Star Wars: The Complete Saga másodszor” bejegyzéshez

 1. Never before seen footage – kíváncsi vagyok Lucas mennyire tervezte meg a dolgok kiszivárogtatását az elmúlt harminc valahány év alatt a kiadást, hogy még mindig van ilyen. De ügyes, mert ezzel a szöveggel bármelyik új release-t el lehet adni. Persze még ott x fajta vágás, minőség, fajta (VHS, DVD stb.).

 2. A tok az nagyon szép.
  A film meg jó ,és akinek esetleg még nincs meg egyben még is szereti a Star Wars-t annak tök jó vétel lehet :)

 3. Egyben senkinek nem lehet meg, mert ez az első alkalom, sőt Blu-Ray-n is most jelent meg először.

 4. Lassan építhetik a stadion méretű mozitermeket és szerelhetik fel a két méter átmérőjű mélynyomókat, mert már végül ott tartunk, hogy otthon a karosszékben nézve nagyobb képernyőn és szebb minőségben láthatjuk a képernyőt meg jobb hangzásban hallhatjuk a Dolby Digital-t, mint bárhol a Földön.

 5. Nahhh ehhez mindenki törje fel a Vaderes perselyt mert az abszolút díszdobozos vacak 40 rongy lesz…..már pedig aki komoly extrákat akar annak azt kell megvenni. Nekem speciel csak a klasszikus trilógia kellett volna de az csak a 3 film 3 lemez nuku kisfilmek, werkek,interjúk stb….tipikus Lucas!

 6. Olyan Blu-Ray kiadás nem lesz, ami csak az eredeti, változtatások és utólagos belebuzerálások nélküli trilógiát tartalmazza?

 7. Kicsit olyan ez, mintha Michelangelo úgy 5 évente nagyobb péniszt faragott volna a Dávid-szoborra :D

 8. Lucas egy f*sz. Az utóbbi időben annyira megutáltam a tagot, hogy csak na. Én tuti nem veszem meg.

 9. Remélem még sokan leírják, h mennyire utálják Lucast, az utólagos CGI-t, sőt a CGI-Lucast.

  Hiszen közérdekű dolgok, és fontos is a hír szempontjából.

  És itt is van a divatfika legszembetűnőbb példája.

 10. Szerintem senkinek ne egy látványfilm rendező legyen a hőse, hanem a szülei, vagy valami nagy történelmi személy, esetleg mitológiai alak.

  Sőt egy film attól nem lesz rosszabb, mert Mos Eisley nem egy utcából, ahol csak pár beöltözött statiszta sétál.

 11. Akkor tekintsünk el a szavak egyéni definíciójától. Szerintem gyerekként egyikünk sem pusztán látványfilmként tekintett a Csillagok háborújára, hanem mítoszként, ami igenis hozzájárult valamilyen mértékben az erkölcsi fejlődésünkhöz azon túl, hogy mérhetetlenül szórakoztató is volt közben. Ebben a tekintetben pedig nem gondolom, hogy sokkal rosszabb lenne a klasszikus mítoszoknál, hiszen hasonlóan azokhoz, egy gyerek számára is könnyen befogadható és elsajátítható morális értékeket közvetít, a szereplők pedig itt is jók vagy rosszak. Nem véletlen, hogy számtalan előképük van ugyan, ugyanakkor ma már önálló hivatkozási pontok is.

  Ami a felújított jeleneteket illeti, szerintem igenis rontanak a film színvonalán, mondjuk az általad kiemelt példa talán kevésbé, de az első film jabbás jelenetében(szintén Mos Eisley) például borzasztó silány minőségű a cgi, akármelyik eredeti púrhab figura élethűbben néz ki nála. Más kérdés, hogy dramaturgiailag sem tesz hozzá semmit a történethez.

 12. Mivel, hogy én (is?) SW-fan vagyok, ezért nem tartottam annak idején csak látványfilmnek, és most sem csak annak tartom. És a 6 film közül egyiket sem tartom sokkal jobbnak vagy rosszabbnak a többinél.

  Csak sokan a gyerekkoruk érzéseit, és a vele járó nosztalgiát szeretik, nem a filmeket.

  A ’97-es Jabba tényleg gáz, pláne mai szemmel, ez igaz, de 2004-ben az le lett cserélve, és szerintem az igenis jól sikerült, elvégre az Ep1-ben használt modell. Így van semmit nem tesz hozzá, de ezt mindenképpen szerette volna bele tenni, akkor még stop-motion technikával, csak elmaradt. (annyi minden van ami az SW-ben nem tesz hozzá a dramaturgiához, és mégis állati jó, h benne van)

  És nem tesz hozzá a dramaturgiához, de el sem vesz semmit, az a 1,5 perc.

 13. Nekem nagyjából tetszenek a változtatások, pl. az, hogy a végén az ünnepléskor látni a többi bolgyót is (John Williams zenéjével az ewokos hülyeség helyett), amit nem tudok megszokni, az Hayden Christensen bevágása az utolsó jelenetbe, ami pont az egyik legszebb pillanat lenne… (Anakinként nem volt vele bajom, de ez, na)

  Amúgy ez a kiadás nagyon tetszik, majd egyszer…

 14. Nekem speciel semmi bajom a filmekkel. A máig nagyon szeretem szinte az összeset, de persze a régi trilógiát sokkal jobban. Az meg, hogy leírtam az ellenérzéseimet az említett rendezőről, megint más tészta. Az pedig, hogy így vélekedem nem egyik pillanatról a másikra történt. Nem arról van szó, hogy divatból ma mindenki ezzel jön. Nálam ez egy lassú folyamat volt, ahogy olvasgattam Lucasról, illetve a filmek jogi dolgairól, pereskedéseiről stb. stb. Akit egykor nagyon szerettem, átalakult egy pénzsóvár büdös paraszttá. Ettől még a filmeket nagyon szeretem, felújítva meg pláne… És könyörgöm James Bond ne kezdjél osztani azért, mert megutáltam a rendezőt. Gondoltam leírom ide, hogy én nem fizetek már SW-re, mert elegem van ebből az emberből, ugyanis legutóbb ért tetőpontjára nálam a Lucas ellenszenv.

 15. Aláírom, hogy rengeteget számít a nosztalgia, de azt fenntartom, hogy sok minden puszta erőfitogtatás Lucas részéről. Az pedig, hogy valaki nosztalgiával közelít hozzájuk, koránt sem jelenti azt, hogy ne szeretné magukat a filmeket. Ettől még lehetnek a hozzáadott effektek gyengébb minőségűek/feleslegesek. A michelangelós párhuzamot nem csak viccnek szántam. A Blu-Ray kiadás mindenesetre üdvös dolog a HD-s tévék korában.

 16. Na jó, meg azt tényleg nem lehet nem észrevenni, hogy Lucas azért eléggé szereti a pénzt :D De befejezem, még végül az a vád ér, hogy divatmajomkodom ;)

 17. És eddig csak két változtatás ismeretes:

  – Yoda Ep3-as modellel fog szerepelni az Ep1-ben (ez nagyon jó hír, ugyanis az a bábú borzalmas volt, messze elmarad a régi Ep5-6os fantasztikus bábútól)
  – És a Jediben nem akadnak össze a fénykardok

 18. Persze, h szereti a pénzt! :) Ki nem? :D

  Ahogy Peter Jackson, Chris Nolan, James Cameron és a többi.

  De azon hogy kiadja az új szabványon is a filmjét, ráadásul, h fel is újítja nem látom a pénzsóvárgást. És valszeg nem fog összeomlani a Lucasfilm akkor sem, ha Süci nem veszed meg.

  De én meg elvakult vagyok biztos…

 19. Ez az gyűlöld Lucast! Ettől leszel fa..a, nagy film zsáner, igaz human? Ja bocs ha valaki leszólja a kedvenceidet, Nolant Jacksont Cameront akkor tuti hogy törlöd hozzászólását(mert nem tartozik a témához, személyeskedés, stb), persze ha a starwars Blu-ray kiadása jön szóba akkor nyugodtan lehet anyázni, ócsárolni, gyűlölködni. Na törlöd a hsz-emet?:)

 20. Azért a trailer is jól mutatja, hogy melyik részért érdemes végigülni mind a hatot.

  A “régi” SW-k újrakiadásai közül szerintem az 1995-ös volt az egyetlen értelmes. A vltoztatás nélküli filmek (jó, ne menjünk bele a IV. rész alcímébe) a korabeli technikára felhúzva – élesítve mind képileg, mind hangilag.

  Na, ezt kellett vola ezzel is.

  zért hogy meghazudtoljam magam, az 1977-s kiadást kötelező volt megnézni moziban, egyrészt mert moziban SW-t nézni azért mégiscsak… na…

  Másrészt meg ugye az akkori VHS technológia a nyomába sem érhetett a moziteremnek most gyakorlatilag majdnem egy szinten van a háziozi meg a filmszínház.

 21. Never before seen footage

  Állandóan csak négy jelenetet mutatnak a trailerben. Luke bekapcsolja a kardját, robot menekül egy folyosóban, Han Leia kiss, és Luke néz a kukkerben (ami mellesleg a SW behind the magic softveren rajta volt, szóval hahaha)

 22. Aang: hát eléggé off, látod, te is tudod. Nem gyűlölöm Lucast, de eléggé pénzhajhászan viselkedik, miközben az élőszereplős Star Wars sorozat meg sehol nincs (vagy az utótrilógia?). Kb a BluRay kiadás költségéből leforgathana 13 nagyköltségvetésű részt hozzá, ez a baj. Azt látni, hogy gyűjti pénzt, de mire? A három említettből amúgy egy az igazán kedvencem, de hát ők csinálják is a filmeket sorba, nem egyet fejnek a végtelenségbe, és marhára sok negatív vélemény van a kommentekben mind a háromhoz, szal még ez a törlés baromság sem áll.

 23. “Nem gyűlölöm Lucast” Ha nem gyűlölöd, akkor miért kell minden cikkben ami róla szól, csak negatív dolgot írni, ráadásul olyat ami majdnem minden más rendezőre alkotóra igaz? Mondok egy példát. nézd meg az avatart, moziba kerülése előtt vehettél jegyet egy előzetesre(15 perc, fél jegy áráért), aztán később megnézhetted az egészet, utánna megvehetted dvd-én Blu-ray-en, aztán kiadták blu-rayen 3d-be, aztán megnézhetted újra mert hogy bemutatták a moziba bővitettben, aztán ujra megvehetted a bővítettet blu-rayen. Szal Cameront miért nem nevezed pénzéhesnek? De még sorolhatnám napestig más rendezőket, érdekes módon mégis csak róla lehet ilyet olvasni. “a BluRay kiadás költségéből leforgathatna 13 nagyköltségvetésű részt” Igazad van, spielberg meg ingyen forgathatná a filmjeit, hiszen 900 millára teszik a vagyonát, nem is értem miért kér pénzt a munkájáért. De ez mondható Bay-re Jacksonra Cameronra és a többiekre is. Nem is értem Lucas miért nem forgatja le a sorozatot, hiszen csak pár tíz millát bukna rajta, ennyit mi rajongók igazán megérdemlünk, és kell a filmes forumokra egy újabb lucas alkotás amit trendből lehet oltogatni(amit egyébként nem is értek te miért vársz a sorozatra, mikor élből rühelled azt amit az öreg csinál). Szal a kérdésed bárkire igaz lehet, akinek van pénze.

 24. Aang szerintem senki sem gyűlöli Lucast. Gyűlölni akkor tudnám, ha ismerném személyesen. Én sem gyúlölöm, de az, hogy PÉNZT PÉNZT még PÉNZT mert az JÓ politikát folytat, azt a vak is látja. (persze ha tudja, akkor csinálja)
  De bűnei azért vannak. Sorolhatnám végtelenségig. A star wars történelmi vonal összekuszálása, például. És nem is érdekli, hogy mi van vele. Erre példáknak ott vannak az elmúlt évek sw könyvei, videojátékai (például a The Force unleshead, ahol a készítők meséltek arról, hogy magát a játék történetét GL nézte át!!! és kijavította a hibákat hogy az passzoljon a film történetéhez!! ((ami azért hülyeség, mert így pontosan, hogy nem passzol)), Clone wars sorozat, stb.
  (Személyesen ami a legjobban fájt, az az volt, hogy az egyik sz. játék alapján csináltak angol fiatalok egy non profit sorozatocskát, ((a red vs blue hasonló sz. játék alapján elkészített sorozat mintájára, ami azóta legendás lett) volt benne fantázia, jó volt, de lucas letiltatta az egészet, mert sajt, mert sérülnek szegénynek a jogai)

 25. Aang: szerintem gondold át még párszor, olvasd át a siteot, mielőtt ilyeneket írsz. Minden felhozott neved csinál még filmeket, és nem egyből él, szal nem tudod napestig sorolni a hasonló rendezőket. Hajtja őket a kraft, Lucas meg egyszerűen csak ül az egészen és a Clone Warson kívül csak feji a tehenet, mintha nem merne semmibe sem fogni, de még csak egy SW folytatásba sem. Akár forgathatna egy drámát, hogy ne csak az újabb és újabb Star Wars pénzsajtolást lássuk. Azt nem tudom minek hozod fel Cameront ennyiszer, hiszen az Avatarról nem a legdicsérőbb kritika volt itt, a Titanic újra moziba hozására sem ujjongtam mert feleslegesnek tartom, a híreket elég tárgyilagosan írtam ennek kapcsán, satöbbi.

  És ott van az amit már egy kommentelő is említett, hogy tényleg nem gyűlölöm (miért tenném?), max nem kedvelem amit csinál a helyes jelző. Szerencsére nyugodtan le is írhatom a posztba, ha nem tetszik egy lépése. Hidd el, ha arról jönne hír, hogy Lucas rendez egy új filmet, akkor baromira nem említenék egy Lamborginit sem.

  Igazából a kötözködésnek nincs értelme, főleg hogy elég gyenge lábakon áll. Az nem ellenvélemény hogy képzelsz valamit ami nem igaz, az ellenvélemény az lenne, ha leírnád miért fasza, hogy Lucast ezt most megteszi végre meg akármi, nem pedig az, hogy akármilyen vendetta megy ellene míg Nolanról vagy Cameronról ha valaki negataívat ír, akkor az törölve lesz, hiszen ez nincs így, elég csak megnézni a Batman 3 posztok kommentjeit. Vagy ha itt ír valaki pozitívat Lucasról, az sem megy sehova. Tényleg olyasmibe kössetek, ami igaz inkább.

 26. Na, az ugy van, hogy igazabol a trilogia minden tagja 6 oras. Es Lucas minden 5 evben kozzetesz meg 10 percet, es ujra kiadja. Meg eltart egy darabig.

 27. Nem értem, miért fanyalogtok. Miért számít az lehúzásnak, ha kiadnak egy filmet blu-ray-en? Az nem számít, hogy nagyon sokan szeretnék élvezni a kedvenc filmjüket a lehető legjobb minőségben? Jó, persze, ez a sok soha nem látott anyag talán vakítás, de a filmek akkor is megjelennek blu-n, ami nem elhanyagolható tény (és nem az első eset: ilyen eredménnyel minden régi film blu megjelenésére lehetne azt mondani, hogy lehúzás). Nem kötelező megvenni sem, akinek elég a DVD, de vannak olyan fanatikusok, akik lecserélnék szívesen a régi DVD-jüket a tökéletes házimozi érdekéért (pl. én az Alien Quadriology-mat a kék antológiára, vagy a Back to the Future-ömet az új, speceditionre).

  Lucas tényleg egy nagy lehúzó, de azért ne haragudjatok rá, hogy nálunk 40 rugóba kerül a gyűjtemény, az nem az ő hibája. Az angol oldalakon pl feleennyiért lehet megvenni, és a megjelenés után egy-két hónappal már árzuhanások szoktak történni (pl. a LOTR bővített blu változata a megjelenés óta 27 fontot esett).

 28. 40 rugo pazar,akkor várunk 4-5,évetdvd is 2-3 ezer most igaz 4-5-6 meg veszünk lejátszot hozzá.

  Spoiller:Han Solo nem leilát csokolgatja hisz a sw 4 elején kocsmai jelenetnél játszodik.

 29. Én szeretem a Star Wars-t, a 4-5-6-ot kifejezetten, hiszen ezeken nőttem fel :) Az 1-2-3-at kevésbé. :(
  Ettől függetlenül nem Lucas a kedvenc rendezőm, vannak nála sokkal jobbak.

  anthony711 megállapításával teljesen egyetértek. Nem Lucas tehet arról, hogy nálunk 40e-be kerül a cucc. Szomorú tény ez, hogy Magyarországon ilyen rohadt drágák a Bluray-ek, még mindig… a kiadók húznak le minket. Amíg az USA-ban átszámolva kb 1000 HUF-ért már hozzájuthaszt a Bluray-ekhez, addig idehaza? Van pofájuk még mindig 8000-ért árulni őket. És csodálják, hogy kevés fogy belőle, inkább letöltik az emberek 1080p felbontásban a netről, vagy 720p-ben, mert még így is kb. 2x jobb a minősége, mint a DVD-nek.

  Szóval nálam a SW-nak ez lesz a sorsa. Előbb vmi szupi minőségű torrent, aztán, ha lemegy az ára, elgondolkodom a vételen.

 30. És majd megveheted 3dben is legközelebb. Az viszont tényleg fura hogy ebből nem volt blue eddig…

 31. A következő über, utolsó, digitalizált, feljavított extrakiadásba, már csak Csubi fanszőrzetének kis zacskóban való hozzácsatolásával lehet újat hozni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.