Amerika Kapitány (Captain America)

Elnézést kell kérnem, mert hiába néztem meg még a bemutató napján, egyszerűen nem volt kedvem írni róla, mivel csalódtam benne. Nem szar film, így nem éreztem jogosnak az oltását, pedig az könnyen ment volna, egyszerűen csak középszerű, “tipikus Marvel-film”, és még ezzel is majdnem a nyár legjobb szuperhős mozija lett. Ez inkább az idei szezonról árulkodik.

Amerika kapitányt körbeveszik

A film tényleges története annyi, hogy a második világháborúban zajlik a tudományok-misztikumok csatája is. Amerika a szuperkatonát akarja kifejleszteni egy szérum segítségével, a németek pedig a mágikus kockát keresik, ami hihetetlen energiával bír. Mindketten célba érnek, de mivel csak egy Amerika kapitány van, így gondolom sejthető, hogy az USA-nak akad némi gondja. Mázli, hogy az egyetlen sikeres kísérleti nyúl ennyire érző szívű: egymagában képes változtatni a dolgok menetén, mert elég hozzá. A másik oldalon pedig Red Skull simán beint Hitlernek, és inkább a saját világuralmára tör a kocka erejét felhasználva. Így lesz ő kapitányunk főellensége, miközben zajlik egy világháború körülöttük.

Amit mindenképp hangsúlyoznék újra, a film nem rossz. Bár van benne hazafiasság, de ez, és akárhány zászló engem egyáltalán nem zavart. Ahogy az elhelyezett poénok mennyisége is remek, kb. Iron Man szint lehetne, de valahol kicsúszott az egész.

A probléma, hogy mintha konfliktust nem tudnának írni. Bár ez a hős sebezhető, hiszen csak erősebb és strapabíróbb egy átlag emberhez képest, mégsem lehet vele együttérezni. Erről nem hiszem, hogy Chris Evans tehet, egyszerűen csak az átváltozása után közepesebb lett a film sokkal. Nyugisan építették addig a karaktert, tényleg, az első óra nekem kifejezetten tetszett a nulla akcióval, de aztán jött az ellenfél és nincs miért izgulni, vagy mi iránt érdeklődni. A tipikus karaktermélyítő drámai fordulat is puskapor nélkül durran el, pedig ott edzenék acéllá a karaktert.

Captain America egysíkú ellenfelei

Azt tudni kell, hogy mindezek mellé a Captain America trailere eléggé átverős. Nem a szokásos szinten, ami nyilván nem lepne meg senkit, hanem a filmben konkrétan vannak olyan akciójelenetek, amik kb. ugyan annyi ideig láthatóak, mint a trailerben. Mondok példát: van a “berúgom az ajtót, mindenki lő”, namost ez a filmben is kb. ennyi. Bár ügyesen helyezték el, illik a történetbe a hossza, de kvázi a trailerhez is forgathatták. Ez zavart. Nem azért, mert kacsung akciót vártam végig – mondom, a film eleje jobb, mint a vége –, hanem mert érdekelt azt a jelnetet például hogy fokozhatják. Hát sehogy.

A film kidolgozása viszont nagyon tetszett. Talán azért, mert remek volt a világháborús kori díszletek között látni a szereplőket. Ahogy a szokásos Marvel kacsingatások is mentek, hiszen az Iron Man utáni filmjeik szépen egy univerzumban játszódnak. Jól építik a szuperhős filmjeiket összefüggőre, de közben egyre közepesebbek lesznek maguk a művek. Az biztos, hogy legalább a jövőre érkező Avengers-ben már rendesen használhatóak lesznek, nem kell a háttérsztorijukat is belesűríteni abba a filmbe.

Amerika kapitány értékelés

Bár a Thorra 6 pontot adtam, de 7-et nincs szívem adni a kapitánynak, fél pontokra menni pedig nem érdemes, így bizony a 6/10 jár csak, hiába jobb a film. Lehet a Thort kéne így leülepedve picit lejjebb pontozni. Azt biztosan nem tudom mondani egyikre sem, hogy rohanjatok a moziba megnézni, mert kihagyhatatlan. Igazából pont olyan, amilyennek az ember egy Captain America cím alapján elképzeli, mint amikor megtalálod karácsony előtt az ajándékod 12 évesen, aztán ténylegesen meg is kapod. Nincs meglepetés.

A szinkron viszont szerintem katasztrófa volt. A német akcentussal magyarul beszélő alatti angol felirat alapján nem véletlenül ugrik be a kaotikus szó. Rossz volt hallani néhol.

58 hozzászólás a “Amerika Kapitány (Captain America)” bejegyzéshez

 1. Totál érdektelen film egy totál érdektelen főhőssel. Ha az egyik strammabb katonának odaadták volna azt a pajzsot, ugyanerre lett volna képes – akkor meg mire az egész nagy felhajtás?

  Értékelendő, h itt-ott próbálták ironikusra venni a hangnemet, de igazából majd minden jelenet akkora baromság, h az fáj.

  Az akciók egész jók ellenben, úgyhogy egy 5/10-re akár jó is lehet.

 2. Egyetértek a kritikával!
  A szinkronhoz annyit tennék hozzá.hogy bár tényleg borzasztó lett de Rajhona Ádám Tommy Lee Jones hangjaként azért kivétel volt!Öröm volt hallgatni!

 3. Annyira nem vagyok képben Captain Americaval, csak annyit tudok, hogy valami csoda folytán felerősítik, azt nem hallottam még, hogy halhatatlan is lenne, úgyhogy valaki homályosítson már fel légyszíves, hogy fog ő a II. Világháborúból napjainkba csöppenni az Avengersben? Mert az összes többi karakter filmje ott játszódott eddig. Komolyan érdekelne, nem szőrszálhasogatás. Előre is kösz :)

 4. Szerintem is reális a 6 pont, de nekem NEM tetszett jobban, mint a Thor!! Szerintem az is volt ilyen jó, hiába volt kevesebb akció……

  Mindegy, Kapitány bemutatására tökéletes volt.

  SPOILER(?)

  Már a felirat utáni bemutató miatt is érdemes volt megnézni:D:D:D

 5. ThomassLord:

  SPOILER!!!

  Amennyire én tudom, akkor valahogyan lefagyott az és napjainkban találtak rá.

  Spoiler vége

 6. AVENGERS spoilerek (próbáljuk hanyagolni – a szerk.)

  Nem kell megvárnia a stáblista végét.Elég a film végét megnézni meg a legelejét.A film végén bosszúállók kis előzetese látható :D Fúú abba Loki meg a Skrullok harcolnak ellenük.Viszont nagyon remélem, hogy igaz a hír miszerint Thanos is ellenség lesz.Ha beleteszik Thanos-t ááá nincsenek elegen még ígyse h legyőzzék őt :D

 7. Human: “nem kell a háttérsztorijukat is belesűríteni abba a filmbe”

  Szerintem pedig pont a háttérsztorik a legjobbak mindig, remélem az Avengers-nél is lesz valami toborzó-féleség az elején…

  Amúgy az Iron Man-nél nekem pont azért tetszett az első rész annyira, mert azzal foglalkozott, hogy hogyan lett T. Starkból Ironman. A csata csak úgy mellékes volt a végén. Mivel a 2. részben az akción volt a hangsúly, szerintem az nem is volt már annyira jó.

 8. SAjnos egyet kell értenem a kritikával és a 6ponttal is, pedig sokkal többet vártam ettől a filmtől. Az eleje tényleg jó volt, tetszett a sebezhető jó gyerek, de aztán az átváltozás után nagyon langyi lett. A kirakat hős rész nagyon elhúzta a filmet, tök fölösleges volt. Ha jobban rámentek volna a drámai részére a 2. felében akkor sokkal jobb lett volna, mert így rohadtul nem érdekelt,
  SPOILER:
  meghalt a legjobb barátja, vagy hogy összejön-e a csajjal, vagy hogy mi lesz a többi társával.
  OFF
  Az akciók jók voltak, de hát iszonyú rövidek. Tényleg némelyik annyi volt mint a trailerben. Kár érte, de amúgy AK amúgy se olyan látványosan harcoló emberke a képregényben sem, szóval az Avengerben jobban fog ütni az már biztos, ha csapatban fog harcolni.

  Bár nekem is tetszett, felfogom ez laza előzményfilmnek, amit látni kellett a Bosszúállók előtt! :) 6/10

 9. A kritikával teljesen egyetértek, még hozzátenném hogy nem értettem a végén SPOILER miért nem dobta bele a bombákat a vízbe és szállt le hogy vidáman elautózhassanak a naplementében. SPOILER OFF

  Legjobb rész a stáblista után van meg az utolsó 5 perc.

  Ja és az emberek nem tanulnak… haverokkal négyen néztük a film utáni jelenetet.

 10. Nos a kritika részben jogos.

  Kevés volt történetben, a főhőssel nem tudtam azonosulni, nem volt valódi szál amin el lehetett jutni a katarzisig (ami meg volt az gyenge volt mint vizeskóla)
  Red Skull a filmben egy komplett idióta volt
  -spoiler- ha én találtam volna egy ilyen energiaforrást sokkal fifikásabb módon használtam volna fel ( ingyen energia= sok pénz= hatalom). –
  Már nem az 50-es években vagyunk amikor lecsupaszított jó/rossz párhuzam még elvitt egy filmet.

  Összefoglalva: gyenge forgatókönyv, közepes színészek, látvány átlagos

  4/10

 11. Az előző hozzászólásomban a “felirat” = a stáblistával:P

  Egy kérdés azoktól,akik már látták a filmet:

  !SPOILER!

  A film végén Vöröskoponya a kockával nem a bifröst-öt nyissa meg és úgy tűnik el? Mert ha igen ,akkor nem biztos hogy meghalt, hanem egy másik világba került…..mondjuk Asgardba:P:P:P

 12. SPOILER

  De az a végén Asgard. de kizárt h életben maradt szerintem.Loki meg a végén csak másolta magát így elhitette, hogy meghalt :D

 13. na vazze, én nem maradtam stáblista végéig…

  Viszont SPOILER

  Barátnőmet nem hagyja a kérdés: úgye megtalálják az elején, ami a napjainkban lehet/van a pajzsát, viszont az hogy kerül Tony Starkhoz, mert ugye Ironman2-ben van egy finom utalás rá.

  Amúgy volt több a filmben. Thorr-t nem láttam szóval ahhoz nem tudok viszonyítani. Bár 2D-ben néztük, még jó, hogy 3D-re nem vettünk jegyet, mert nem volt meg az a feeling, hogy fa**a lehetett volna 3D-ben mint mondjuk a kungfupanda.

 14. SPOILER

  gondolom mint ahogy a pajzsát az apja csinálta neki meg a szerkóját úgy a fia TOny fogja az új szerkóját :D Lehet már azis a rendes új pajzs volt amin dolgozott.Alátétnek azért tette oda mert tudja, hogy semmi sem árthat neki a legerősebb fémből készült :D

 15. Spoileres lehet.
  Szerintem meg nagyon állat volt a film. Én 9.-et adtam neki imdb-n, Thornak meg 8-at, de én képregényfan vagyok. Evans teljesen jó volt a Kapitánynak, pedig anno hogy féltem. A marveles utalások nagyon tetszettek. Stark faterja, a 40-es évekbeli Stark Expo, Teseract, ami Odin kincstárának az ékköve, vagy a világfa ábrázolása. :D Amúgy a koponya nem hal meg, hanem megnyitja a kaput, de szerintem az nem Asgard, barátnőmmel direkt néztük, hogy az-e, de bármely más világ lehet. + V. Koponya, olyan mint Superman-nek Luthor, vagy Batman-nek Joker, őt nem irtják ki a történetből tuti, ezért is volt úgy a filmben, ahogy. Stáblista végét megnéztem, fasza volt. :D De már lassan megutálok moziba járni, mert kurva idegesítőek az emberek. Csámcsognak, böfögnek, ordítoznak az akciójelenet közben, pofáznak, telefonálnak, ha emg szólsz nekik, neked akarnak menni. Undorító. :S Így fog leszokni egy mozifanatikus a moziról…

 16. Azért megemlítettem volna a cikkben, hogy a rendező nem más, mint Joe Johnston. Ezt azért érdekes kiemelni, mert sok másik ismerőssel együtt a moziból kifele jövet elfogott a nosztalgikus érzés, mintha a Rocketeer-t néztük volna meg, amit újraforgattak volna.

  Spoiler
  -Gyenge ifjúból erős hős válik
  -Tudós, aki ezt az erőt adta meghal, így egyedül ez a szérum/fegyver marad
  -Parádézik a hős, mielőtt a tettek mezejére lépne
  -Második világháború
  -Fejlettebb náci hadigépezet
  -Jelképe lesz az ellenállásnak

  Egyedül ebben a filmben, csak a lányt nem rabolják el, mint anno a rakétásban. :)

 17. Csalódás volt, ahogy maga a 3D is. Viszont annyiból szerencsém volt, hogy még 10-en sem voltunk a vetítésen, tehát nem zavart senki :)

 18. SPOILEREK EZERREL

  Nagyobb utalások nemcsak a bosszúállókra voltak a különböző filmekben.Hanem Dr.Strange -re is.Thorba viszont benne volt a végtelen kesztyű ami Thanos-é aki egy Félisten.Szerelmes a halálba.A halál megbízta,hogy pusztítsa el az univerzum felét.Egy nagy Istenség unatkozott és 6 darabra szedte erejét ez a 6 drágakő(végtelen kesztyűn) külön külön is nagy hatalmúak de egybe legyőzhetetlen..Képregénybe amikor Thanos emgszerezte mindet ráment vagy 1000 hős és simán szétverte őket beszélek itt most Galactus-ról,Odin-ről,Hulk-ról.Ha tényleg benne lesz akkor fúúha :D

 19. Igen, egyetértek Süci-vel: a 40-es évekbeli Stark expo és maga Tony faterja is nagyon el volt találva, számomra talán a film legszórakoztatóbb részletei voltak.
  A hydra (és vezérük a Vörös Koponya) viszont olyan érzést keltett, hogy ez retardáltak alakulata, akikkel egy sport tagozatos ötödik osztály is simán elbánik egy tornaóra keretében.
  A 3D is gyenge volt sajnos, közel sem érte el a T3 színvonalát. Mindazonáltal szórakoztató volt, egy igazi “másfél óra felhőtlen szórakozást” nyújtó mozi és nekem is az a véleményem, hogy Chris Evans nem rossz választás Kapi szerepére. És várom már az Avengers-t is.

 20. Az egész írással egyetértek, csak a pontszámmal nem. A Fast Five után, ha kategóriáján belül nézzük, akkor ez azért többet hozott 6/10-nél. Szerintem.

 21. Már az egész popcorn irányvonaltól herótom van. Erről az érzésről a tipikusan ilyen filmek tehetnek. Sorra szemezem a 2000 előtt készült nagyobb költségvetésű filmeket, mert az az utániakat már nem bírom elviselni( tisztelet a kivételnek persze). Valamerre nagyon rossz fele megy amerika. Annyira ötlettelen ez a sok képregény feldolgozás és remake, hogy már a látvány se menti meg. Kisírtam magam, ennyi. Még azért vannak független filmek, indie cuccok, európai jobbak, meg a múlt.

 22. Dettó ugyanilyen érzésem volt a filmmel. Sejtettem is, hogy valahol ez az oka a kései kritikának.

  Az eleje még felkeltette az érdeklődésemet, ahogy az esetlen karakterből lett egy “sztár”, de mikor a tényleges akció megindult, onnan valami nagyon egysíkúvá vált a film. Az események futószalagon jöttek, a jelenetek végkifejlete kitalálható és ledarálódott a film maradék része. Egynek jó volt.

  Remélem a Bosszúállókra rendesen rágyúrnak. Az azért mindenképpen rossz, hogy ezek után érdekes szájízzel, előítélettel fogok beülni arra is. Na de talán pont ez menti meg, nem várok majd tőle sokat.

 23. Teljesen egyetértek a szerkesztővel. Ebből a filmből többet is ki lehetett volna hozni… A Trailer túl rózsaszín álom volt számomra :)

 24. Nekem tetszett a film és kicsit nem értem a sok elvárást.. megnézed az összes trailert és nem látsz újat? ilyenkor nem értem a sírást. Meg azért ha a saját kategóriáján belül nézzük azaz képregényfilmként, abból is az eredettörténetes fajta akkor szerintem egész jó filmet kaptunk. Voltak benne poénok, a látvány is jó volt, az egész egy háborúban játszódott és a színészek is jók voltak, a nyálból is pont elég volt. És bár tény, hogy végig tudtuk, hogy úgy se lesz semmi baja, részemről nem volt annyira feltűnő és végül is együtt izgultam a szereplővel… Ezek a filmek pedig szépen lassan elkezdenek összekapcsolódni és vezetni valami nagyobb felé, amit az Avengers film jelent ez esetben.. Szóval én egy kicsit inkább sorozatos szemmel tekintek az egészre, így kap tőlem az Amerika Kapitány 9/10-et.

 25. Ja és aki 3D miatt ment a filmre az megis érdemli..:P De majd kimegy a divatból ez is.

 26. Huha! Úgy tűnik, hogy csak én voltam oda érte? Meg Robi110 akivel teljesen egyetértek!!!Jó film volt ez! Egyrészt a témája, engem nagyon érdekel ez az okkult nácik dolog és ebből mozivásznon eddig nem sokat láttunk a Hellboy 1 érintette, meg ott van Indi 1-3 de ezek jóval “földhözragadottabbak” , de ez a Return of the Caste Wolfenstein hangulat nálam célba ért.
  A látvány szuper, az akciók hosszát meg fölösleges kritizálni, hiszen “csak” 140 millióból készült a film és minden dollár meglátszik rajta hogy jó helyre került, nem úgy mint sok más filmnél. A humor tényleg Vasember színvonal. A színészekkel sem volt semmi baj. A forgatókönyv pedig egyszerű de szerintem remekül működött, igazából én annyi harcra sem számítottam ami volt benne. Azt aláírom, hogy többet lehetett volna kihozni belőle és volt is hiányérzetem a végén. De Joe Johnston-tól már ez is csoda, hogy egy ilyen mozit összerakott. Elfogultan és a jóindulat is benne van, én 10-est adok rá! Jól csinálja a Marvel a dolgokat. Ez tényleg valami nagyobbá fog összeállni, jelenleg pedig az Avangers számomra a legjobban várt film.

 27. Evans teljesen jó volt kapitányként,viszont a szinkron az tényleg förtelem.Nekem a Thor sokkal jobban tetszett,sztem több poén is volt benne,mint az AK-ban,de ettöl függetlenül nem volt rossz film.Az értékeléssel egyetértek 6/10,de sztem Thor viszi idén a pálmát.

 28. Én elvoltam a moziban a 3D igen kevés pluszt adott a filmhez, talán valahol még el is vett belőle… Én sokkal kevesebbet vártam az Amerika kapitánytól szóval jó érzésekkel jöttem ki. Ez végülis az avangers egyik előzetese akár a Thor. Amit viszonylag gyorsan összekellett hozni. Szóval gondolhattuk, hogy nem ez lesz az év filmje… Annyi kérdésem lenne a nálam is fanatikusabbaktól, hogy Peggy ( a csaj a filmben ) nem lehet, hogy black widow anya vagy valami kapcsolat van kettejük között? Másik, hogy kicsit megnyomták a hangsúlyt amerika kapitány elit csapatán. amibből talán még dum-dum dugan ismertem ( bajszos a shot gunnal) ő még valahol megjelenhet a későbbiekben-? kicsit hülye kérdések, de hol kérdezem meg ha nem itt:):)?

 29. superr0x:

  SPOILER

  Ha jól tévedek, bár nem olvastam a képregényeket, csak a filmeket láttam, amikor a SHIELD megtalálja Amerika kapitányt, akkor rakják el a pajzsát, és berakják egy ládába, a többi Howard Stark cucc (tervrajzok, kütyük, egyebek) közé, amit cakumpakk odaadnak Tony-nak.

  Ezt könnyen megtehetik, mert AK még hónapokat feküdt abban a szobában, miután megtalálták.

  SPOILER

  Amúgy szerinte fasza film volt. A történet ugyan egyszerű volt, mint a faék, de tökéletes felvezetés volt. Mondjuk a harc elég súlytalan lett, simán leverték a rosszarcúakat, hiába volt nekik szuper fegyverük, de végülis egy képregényfilm, belefér.
  A túlzott hazafiasság meg abszolút nem zavart, sőt. Egy “Amerika kapitány” nevű emberkétől és a róla szóló filmről mégis mit vár az ember? Propaganda és piros-fehér lobogó mindenfelé. Egyedül talán ezt a bazári majomkodást húzták egy kicsit el, egyébként hozta a film, amit el lehetett várni tőle.

 30. SPOILER is

  Én 7/10-et adnék rá. Nem volt ez rossz csak én is többet vártam.
  Először is így nem lehet filmet bejezni. Ezzel a mondattal van vége? Komolyan? akkor már inkább a lezuhanásnál hagyták volna abba, ez így annyira semmilyen lett, tényleg csak egy Avengers felvezetés a vége.

  A másik, hogy Bucky halála annyira súlytalan lett. Persze ismerem Bucky Barnes/Winter Soldier történetét, mégis mikor meghalt, mondom ez biztos nem lehet A halála… nagyon gyengén volt felvezetve maga a karakter is Bucky többet érdemelt volna.

  A többi vonal jó volt a filmbe, főleg Howard Stark, de azért az mekkora poén volt mikor a Kapitány az amerikai zászlós pajzsával a hátán próbál beolvadni a környezetbe a mentőakciója alatt…:D

  Mellesleg Szegeden pl. csak 3D-ben adják, még választási lehetőség sincsen, pedig ha lehetne én egy forintot sem fizetnék, mert a szemüveg a szürkés árnyalatával egyszerűen rontja a filmélményt. De majd csak leszoknak róla egyszer.

 31. Hozza az idei atlagos szuperhos filmek nivojat, nem extra extra de nem is rossz. En mint kepregeny rajongo nagyon ertekelem ezt a filmet, orvendek, hogy nem sultelengedtek el, es hoztak a jelenbe az origins sztorit, hanem meghagytak a masodik vilaghaboruban, orvendek, hogy Red Skull volt az ellenseg (sztem o sincs kinyirva), szoval en 8/10-el ajandekozom meg, persze abszolut szubjektiv velemeny a kepregeny rajnogasom miatt. Szamomra a legjobb szuperhosos film az iden az X-Men, de meg nem mondok vegso velemenyt addig amig nem nezem meg a Thor-t (elorendelve :) )

  SPOILER

  Bucky halala nem vilagos. Igazabol, az irok visszahozhatjak barmikor akarjak, nincsen holtest mutatva, szoval ki tudja …

 32. SPOILER

  AMúgy tuti, hogy Bucky nem halt meg.Nem úgy van, hogy amikor AK a Shield-ben van meglátogatja őt a jelenben? Öreg és azzal a csajjal él akivel AK akart randit(filmben)
  Csak nem így halt meg h leesett a vonatról..

 33. Max 4/10, de az is jóindulattal. Hihetetlen sz*r egy film. És érdekesmód nem a szokásos Amerika-pátosz, meg a gusztustalan történelemhamisítás miatt, bár abban is bővelkedik…
  Egész egyszerűen gagyi, nincs erre jobb szó. Bénák az akciók, nevetségesek az ellenfelek. Amerika kapitány egész hadseregeket ver szét Európa közepén, miközben övék az über-szuper technológia, meg minden erőforrás, amit csak el lehet képzelni. A szereplők motivációja nem tisztázott, a jelenetek dramaturgiája egy vicc. És még estig sorolhatnám…

 34. “Azt aláírom, hogy többet lehetett volna kihozni belőle és volt is hiányérzetem a végén. (…) én 10-est adok rá! ” öööö

 35. Látom engem idéztél. Úgy mintha valami hülyeséget írtam volna… :) De szerintem nem. Igen többet kilehetett volna hozni belőle. De mint írtam elfogultan és jóindulattal 10-es és tudom hogy ez azt jelenti, hogy a kedvenc filmjeim közé emelem. De ha egyszer remekül szórakoztam rajta és úgy ültem be moziba, hogy a haverok rángattak el azt se érdekelt mi lesz ez. Aztán tátott szájjal ültetem végig a filmet, mert már régóta egy ilyen szupernácik lerohanják a világot mozira vártam. A szinkron meg tényleg pocsék volt, de én ezért nem vonok le pontot, mert nem az alkotók hibája.

 36. Nem értek eggyet nekem a Thor sokkal jobban bejött kicsit sietős lett de jó volt végig!
  Itt meg ahogy mondtad is az első 1 óra az fasza volt a többi meg átlagos és még inkább sietős az egész.
  Mellesleg a Thor stáblistájának a végén az a kocka nem ez a kocka? Először azt hittem hogy a jégoriások ereklyéje de az sokkal nagyobb volt.
  Tényleg nagyon jól összekapcsolják ezt az univerzumot és ez nekem egyre jobban tetszik :)
  Ja és igen a Pokember filmek nekem se bejövősek láttam valaki írta, ezek a filmek sokkal jobbak

  SPOILER
  Én annyiban tudtam azonosulni/sajnálni AK-t hogy nem tudott a nőcivel fondüzni, azért reméltem hogy valahogy megoldják lefagyasztják/hibernálják vagy bánatában ő is a jeges vízbe ugrik vagy időutazik vagy valami :)

 37. SPOILER!!
  Anthony Stark készítette a pajzsot, csinált egy rakás prototípust is (ez látható a filmben). A félig kész pajzs ami az Iron-manben van lehet egy változat, amit félredobott, és a hagyatékkal együtt Tonyhoz került. :D

  Nekem a film am. bejött, de nem voltak olyan HÚHA érzéseim mint pl a vasemberekben az utalásokkal kapcsolatban, azért megéri megnézni szerintem, nekem tetszett.

 38. Kritikával egyetértek teljesen, nagyot pukkant a buborék de ennyi.

  SPOILER

  Koponya tuti halott, ahogy látszott feloldodott a bifröstben (kell valaki aki irányitja az átvitelt szerintem), az utolso mondaton a stáblista előtt szabályosan sirtam (nem azért mert müködött a romantikus szál). Minden megvolt hogy működjön, jo szinészek, aránylag okés sztori, weaving, és mégsem. Nem tudom megmondani miért, mert amit elvártam azt mind láttam a vásznon.
  Angol verzio javit rajta de nem tul sokat. A magyarban a csinált német akcentusért szivesen átmentem volna vörös koponyába.
  A bunkó böfögő fingó telefonáló közönségről is egyetértek, aki magára ismer az simán csak nyalja ki.

  SPOILERES válasz SPOILERES hozzászolásnak:

  “billbester:
  AMúgy tuti, hogy Bucky nem halt meg.Nem úgy van, hogy amikor AK a Shield-ben van meglátogatja őt a jelenben? Öreg és azzal a csajjal él akivel AK akart randit(filmben)
  Csak nem így halt meg h leesett a vonatról..”

  Amiről te beszélsz az az Ultimates-féle Bucky, ami nem az eredeti Marvel univerzum hanem egy korszerüsitett alternativ (innen ered a néger Fury is, poén hogy Sam Jacksonról mintázták, és poénkodnak is vele az egyik kötetben). Ebben az univerzumban kapta el és vette el Bucky (aki csak egy fotos volt) a Gail nevű nem katona bigét, akit a kapitány farkallt (ebben az univerzumban igy született a vörös koponya). Mikor a kapitány feltámadt, szembesülnie kellett vele hogy Bucky meg Gail házasok és vannak onokák meg minden.
  Az eredeti Bucky egy jofej sidekick srácnak volt beállitva, aki azután tért vissza az original univerzumba, hgoy a kapitányt megorvlőtték és meghalt. Itt meséli hogy ő volt az akinek a keze könyékig járt a véres náci torkokban, miközben a kapitány egy tiszta propagandafigura kellett hogy maradjon. Őt is jégbefagyva találták, egy karját elvesztette, az oroszok Winter Soldiert csináltak belőle, aztán Rogers halála után teljesen átveszi Amerika kapitány szerepét. Miután Rogers feltámadt, még együtt harcoltak a Siege-ben Asgardnál, de ezután Rogers visszavonult, igy jelenleg Bucky az egyetlen létező Amerika kapitány, már a 616os univerzumban. A film ezt még viheti tovább, hogy ő is jégbefagyott a lezuhanásakor, és már benne is volt valami szer.

 39. SPOILER
  Jólvanna még csak kezdő fan vagyok és igazából az 5 évados pókember meséből indultam ki :D Majd van az új Avengers mese abba meg úgy volt, hogy Bucky-val együtt robban fel a gép(amibe volt AK a legvégén) AK meg lezuhan a vízbe.

 40. SPOILER SPOILER SPOILER

  yosha:
  “igy jelenleg Bucky az egyetlen létező Amerika kapitány, már a 616os univerzumban”

  Sajnos azóta Bucky-t megölte Sin, Vörös Koponya lánya, s már újra Rogers lett Amerika Kapitány.

 41. Tegnap láttam a filmet! Nagyon jó kis film lett! 9/10! A Thor szintjén van kb. A film végi Avengers jelenet pedig odaver! Ha kijön a rendes trailer sztem csak lesünk majd! :D Nálam a legvárósabb film lett a The Avengers!

 42. yosha

  Úristen, ezt nem akartam. Bocsánatot kérek, azt hittem (tudom, hinni a templomban kell) hogy már azt is elolvastad. :(
  Elnézést kérek, nem szándákoztan elrontani az élményt. :(

 43. SPOILERES!

  Human, szerintem te másik filmre ültél be véletlenül, lehet, hogy a Green Lanternre akartál ennyit adni, na az gyalázatra sikeredett. Nálam a 8-as Thor után ez egy 9-es volt. Süci jól leírta, hogy mik voltak nagyon hangulatosak.

  Azt mondod, alig volt akció, kis rövidkék voltak csak…a börtönszabadítósnál mentél ki pisilni, vagy mondjuk a végén levő negyedórás harcnál? Brutálisan jó karakterfejlődést láthattunk Evanstől, emellé ennyi tökéletesen elég is volt. Szinkronról nem tudok mit mondani, angolon voltunk, felirat nélkülin. Sok köcsög külföldi meg tanulhatna egy kis illemet, csak ők pofázták végig a filmet.

 44. markopolo: khm, izé, ott írom, hogy a trailerben mutatott akciók nagyja a filmben is annyi. Ezen kívül azt írtam, hoyg a film első felében nincs akció, amit nem igazán rengettél meg a két példáddal. Értem, hogy belém akartál kötni (ahelyett, hogy csak simán leírtad volna neked miért tetszett jobban, ezzel esetleg más kedvét is meghozva), mert kevesebb pontot adtam mint szerinted járt, de kicsit mellé ment.

 45. “Nálam a 8-as Thor után ez egy 9-es volt. ”

  hogy lenne már 8-as meg 9-es. egyáltalán nem avgy képben.

 46. thomas815

  Semmi baj, nem vagyok spoilerérzékeny, sőt igen sokszor kutatom a bajt.

  Evans karakterfejlődéséről annyit hogy a film első feléig tényleg jó, aztán mindezt azért hogy a második felében egy sima katonát játtszon kainek néha visszaköszönnek a film első felében ejtett párbeszédjeinek mondatai.
  Eredeti hanggal a Koponya király, az sokat dob.

  Amugy láttam itt posztokat Avengers forgatásrol ,amin pár lerombolt épületdíszlet van. Azóta van még pár kép, főleg Evansrol korszerüsitett jelmezben, ahogy harcot forgatnak.

 47. Az eleje jól indul, aztán egy lagymatag második féllel igen csak közepes az eredmény. A Thor ettől szerintem sokkal jobb volt. Rogers figurája is olyan semmilyen. Az akciók elmennek, de az a klip jellegű itt is jártunk, ott is jártunk felsorolás lehetett volna részletesebb is. Olyan volt, mintha film közepén egy trailer lett volna. A Hydra meg felmutathatott volna többet is, mert kb. arra votlak jók, hogy úgy aprítsák őket, mint a szalmabábukat. Az egészben a legjobb Stark figurája volt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.