Röviden: Rossz tanár (Bad Teacher)

Rossz film? A TV Set és a Dewey Cox rendezője, és a Year One írói összejöttek, hogy lemásolják a Bad Santa-t, csak épp a cinizmust hagyták el valahol. És Cameron Diaz jól tud kinézni. Ez a film rövid jellemzése.

Cameron Diaz kidobósozik a Bad Teacherben

A probléma ott van, hogy a főhős egy borzasztó liba, így egyszer nem jut eszünkbe, hogy igazán érdekeljen minket a sorsa. Az egész film alatt pénzhajhász, és épp új cicikre gyűjt, hogy azzal fogjon majd egy gazdag férjet magának. Hiába na, ki akar törni a tanárság mocskából, így bizony tojik is a diákjaira. Visszatérő poén, hogy egyáltalán nem emlékszik a tanítványok neveire. Ennyire negatív karakterről nyilván mindenki tudja, hogy egy vígjátékban merre fejlődhet, helló csöpögés és centire kiszámítható fordulatok.

Tipikusan felejthető vígjáték. Főleg ha belegondolunk, hogy jelenleg a Förtelmes főnökök is megy még a mozikban. Igazából nem lehet ajánlani, tényleg egy higított Bad Santa volt, annak minden pozitívuma nélkül, de azért bevallhatom, hogy 1-2 poénon mosolyogtam. Bár ezeket azt hiszem a trailerben is bemutatták. 5/10, kihagyható, de ha véletlen megnézed akkor sem fogod tépni a hajad, hogy mi volt ez az oltári szar. Arra ott vannak a Katherine Heigl “vígjátékok”.

16 hozzászólás a “Röviden: Rossz tanár (Bad Teacher)” bejegyzéshez

  1. Totál egyetértek! Jason Segel volt aki szerintem tényleg vicces volt a filmben, de neki meg alig volt szerepe…

  2. hát én ezt még segel miatt sem bírtam végignézni, úgyhogy átpörgettem. de ha keveset szerepelt, akkor lényegében mindegy is.

  3. Én úgy neki sem kezdek egy filmnek, hogy utálom a főkaraktert.
    Úgy voltam vele, hogy na, még vicces is lehet. Aztán megláttam az első 5 percet… most nekem tényleg azért kéne izgulnom, hogy happy end legyen? Ez most komoly?

  4. Ha a világ összes vígjátékát vesszük alapul, akkor tényleg nem egy nagy eresztés.
    De ha csak a 2011-es vígjátékokat nézzük, akkor már nem ilyen rossz a helyzet.

    Azok a vígjátékok, amik jobban tetszettek idén, mint a rossz tanár:

    Förtelmes főnökök
    Paul
    Másnaposok 2 (bár ebben nagyot csalódtam, az önismétlés miatt, de azért még mindig jobb, mint a Rossz tanár)

    Azok a vígjátékok, amik kevésbé tetszettek, mint a Rossz tanár:

    A gondozoo
    Mr. Popper pingvinjei
    Elhajlási engedély
    Koszorúslányok
    A dilemma
    Kellékfeleség

    Nem pontoznám a filmet, de amint látszik is, többségben vannak azok az idei vígjátékok, amiket még a Rossz tanárnál is szánalmasabbnak tartok.

    Ron
    “csakhogy miért ne lenne más? Mert hogy mindig van.”

    Tegyük fel, hogy leülök filmet nézni, azzal az egy feltétellel, hogy a filmnek ideinek kell lennie. Máris nem hangzik olyan hülyén az a mondat, hogy “Egynek jó ez… nem gáz ha nincs más!”. Alig van idén értékelhető film.

  5. Bad teacher, bad film. Így érzek én is. Sivár volt a főkarakter motivációja (nagyobb cicik, ó, egek! :P )a személyisége meg kanál vízben megfojtós. Regénybe se jönnek be az ilyen pofák, filmben se drukkolok nekik. Még jó, hogy nem moziban néztem, sajnáltam volna rá a pénzt.

  6. A film mélypontja számomra Timberlake szinkronizált dala volt.

    Diaz karakterének személyisége nekem bejött, de nem volt elég kidolgozott, ráadásul a szinkronos verzióban mintha kevesebb lett volna a csúnya szó a trailerhez képest, vagy nem voltak olyan csúnyák, nem tudom.

    A hepiend meg elég tré volt, kár, hogy azt már nem mutatták, ami az életben ezután jön: a pénzéhes, felszínes lotyó három hét után megcsalja az új pasiját egy ronda, pattanásos újgazdag fiúcskával.

    Én 4 pontot adnék.

  7. Pont tegnap néztem meg otthon, és nagyon nagyon bosszantott. Baromi gyenge film lett. Gyakorlatilag a karakter jellemfejlődése egyenlő a nullával. Poént elvétve találni, s ami volt azt ellőtték a trailerben. A főszereplőt egy kicsit se lehet kedvelni (de egy szemernyit se), Timberlake egy nagy nulla, a kis vörös meg idegesítő. Jason Segel meg hozza a szokásos szerethető laza magabiztos mammut szerepét.

  8. Habár a film nem volt valami erős, mégis megjegyezném: szerintem Diaz-nak sokkal jobban áll egy ilyen szerep mint a fültől-fülig érős mosolygós buta szőkekislány szerepei eddig. Egyetlen filmje amiben tudtam végig szeretni az a Maszk volt.

  9. hát..a főbb karakterek jól hozták az idegesítő paraszt szerepét. Tényleg felejthető, én ugyan nem láttam az eredeti trailert, de pár mondaton szétszakadtam a röhögéstől :)
    Film után pár órával azon gondolkodtam, h egy ilyen nő hogy a francba tud kikötni tanári melónál? Ruhákból, magazinokból, mentalitásból, pénzéhségből ítélve sztem nem az volt az álma h tanári diplomája legyen:D vagy lehet h már annyira előreszaladtunk a korban, h bárki az utcáról beülhet egy tanterembe :)) nomindegy, már ebből a szempontból szétesett az egész koncepció

  10. “És Cameron Diaz jól tud kinézni.”
    Nem.

    És igen, ez a “szar” kategória, felesleges is megkülönböztetni a Heigl filmektől. A legnagyobb hiba talán, hogy van az ilyen szutykokra kereslet.

  11. Hát én nem tudom ti hol éltek de szerintem ez egy kibaszott jó film.Végig röhögtem azt egészet.Pedig én nem szeretem Cameron Diaz-t, de szerintem kibaszott jól nyomta.
    Annak meg nem is engednék filmet nézni aki más véleménye miatt nem megy egy el egy filmre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.