16 hozzászólás a “Sorsvonalak avagy Thelomeris-előzetes” bejegyzéshez

 1. YEAH!

  Erről már évekkel ezelőtt olvastam a Cinema-ban, hogy szeretnék megcsinálni, egy-két látványterv volt, ilyen ceruzás rajzok.
  De hogy Mark Hamill is szerepel benne, azt nem tudtam.
  Nagyon-nagyon várós!!!

 2. Én úgy tudom, Luke mint narrátor fog szerepelni (ő hallható a trailerben is), és úgy tűnik, alkalmazza a para nevetését, amit az animációs Batman-sorozat Jokereként fejlesztett tökélyre:). Amúgy talán ő a csuklyás arc a videó végén… A látványvilág amúgy nekem faszának tűnik, hiába köszön vissza a Blade Runner, a Dark City meg a Metropolis is egyszerre, nagyon kíváncsi lennék egy magyar sci-fi-re. Inkább ilyesmire legyen lóvé, mint Sas Tamás 3D-s S.O.S. Szerelem 2 című marhaságára. A trailerben pedig újabb példát láthatunk a “mögötte a kamera” beállításra!:))

 3. Legjobban a gázmaszkos snitt tetszett, mert olyan maszkom nekem is van( bár már rohad). Alapvetően örülnék ha jó lenne.

 4. nekem tetszik, biztos, hogy megnézem. Max csalódok, de nem azért, mert magyar, az amcsik is vágtak már haza jó pár potenciális filmet.

 5. Reméljük jó lesz. :)

  A CGI játékhoz/animációs filmhez jó lenne, élőszereplőshöz viszont kicsit gyenge, de ha jó filmet készítenek, akkor ez legyen a legnagyobb baj. :D

 6. A trailer alapján egyáltalán nem kezdtem el várni a filmet. Persze örülök, hogy a művészfilmek, meg a romantikus vígjátékok mellett végre valami újjal is megpróbálkoznak. De egyenlőre nekem úgy tűnik, hogy ez sem lesz egy nagy közönség kedvenc film. A látványvilág eléggé közepesnek hat. Ez mondjuk nem is akkora gond. A nagy szuperprodukciók is inkább a sztorit erőltetnék, nem pedig a látványvilágot. Viszont úgy tűnik, hogy nem lesz egy túlságosan eseménydús film. Legalábbis a videó alapján. A trailer megnézése után olyan érzésem támadt, hogy ez csak egy újabb elvont művészfilm, modernebb külsőbe csomagolva.

 7. Mindenképpen várós, drukkolok, hogy jó film legyen, a képi világ bár valóban, nem tűnik annyira eredetinek, megkapó.

 8. Nulla állami pénz van benne. Szponzorok segítették a film megvalósulását. Érdekel mit hoznak ki a történetből.

 9. Az előzetesben a 47-48. másodpercnél az Erzsébet-híd budai hídfőjének látszik (a Gellért szobor felől nézve) az a híd, amin az autók jönnek-mennek :)

 10. Szerintem nagyon jó, plusz a történetleírás is érdekes. Kíváncsian várom én is.
  Frehley: egy régebbi interjúban mondta a producer, hogy szándékosan nem adnak neveket a karaktereknek, egy régi (2007-es?) interjúban viszont három főbb karakterről picit többet megtudunk (Dörner György, Kerekes József, Bárd Noémi Polli) itt: http://sorsvonalak.network.hu/video/klubvideok/sorsvonalakforgatas_es_tortenet Jelen esetben citizen 9 = 9-es számú polgár.

  Beala: az a vicces, hogy így is van, a Trickorn oldalán (http://www.trickorn.com/) van egy rész ahol 1-2 jelenet effektezés előtti és utáni verzióját mutatják (benne a fehér vonalat ide-oda lehet húzni a kurzorral) és a hidas is köztük van, mely ha jól látom tényleg az Erzsébet-híd :)

 11. Várom nagyon, azzal nincs is gond, de vajon ez mennyire végleges látvány? Mert a CGI-re még azt mondom, h elmegy, viszont az élőszereplős részek annyira kiugranak belőle, h szinte zavaró, de minimum azokat a home-made rajongói youtube-filmeket idézik inkább, mintsem mozis produkciót… Meg talán az a 24fps vs. 30fps dolog is előjön, hogy olyan túl valóságosak a felvételek (mintha egy barátokközt jelenet lenne), hiányzik az a megszokott mozis-hatás…

 12. Nem ez az első próbálkozás ami a magyar sci-fiket illeti.
  2 egész estés alkotás is született évtizedekkel ezelőtt!
  1969- Fejér Lajos- Az idő ablaka
  1985- Rajnai András- Gyémántpiramis

  Mind a kettőn a királyi tévé kotlik és szinte lehetetlen megszerezni.
  A Gyémántpiramist viszont volt szerencsém látni. Egy régi ismerősöm megtalálta VHS kazettán. Az első Star Treck színvonalat simán üti!
  Volt még 2 sci-fi sorozatunk amit a filmmúzeum egy időben rendszeresen sugárzott:
  A Pirs kapitány ami egy gagyi volt-gyakorlatilag mesefilm és volt még Várkonyi András -A Feladat 3 részes sci-fije ami egy jó stori, jó történet színvonalas film effektek, viszont a történet nagyon vontatott.
  Ezt a sorozatot esetleg újra fel lehetne dolgozni. Szerintem nem lenne egy horribilis összeg, csak jó rendezés kérdése az egész!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.