Your Highness

– I’m here to steal a beautiful virgin that looks just like her.

– And how do you plan to do that?

– Magic, motherfucker.

Azt hiszem a Magic arra is illik, hogy valaki a Your Highnessre pénzt adott. Nem azért, mert a Your Highness rossz, hiszen nem az, de eléggé rétegfilm ahhoz, hogy 50 milliót ne érje meg beleölni. Mégis megtették. Hozzátenném: szerencsére.

James Franco a Your Highnessben
Danny McBride a Your Highnessben

Komolyan mondom, olyan a film, mintha a Pineapple Express készítői szabadabb kezet kaptak volna, amivel nem kicsit éltek is. Néha úgy tűnik, mintha a stúdió csukott szemmel adott volna rá pénzt. Nem véletlenül említettem az Ananászt, a humor teljesen hasonló, így akinek az nem tetszett, nos az itt sem fog kacarászni. Főleg, hogy ezúttal egy fantasy-t szentségtelenítettek meg a betépett humorral.

A történet nem valami bonyolult: a király két fia a jobbképűbb elrabolt menyasszonyát akarja kiszabadítani a gonosz varázsló karmaiből. Van itt persze árulás, rengeteg kaland, egy levágott minótaurusz pöcs, és még a két testvér viszonya sem a legjobb, hiszen irigyek egymásra.

Az elszállt ötleteket főleg James Franco és Danny McBride adja elő, de azért Natalie Portman sem csak a popóját veti be, feldobni a filmet. Az egyedüli akiről tényleg negatívat lehetne írni a szereplők közül, az Zooey Deschanel. Tény, hogy a karaktere is nulla volt, de azért az előadása is.

Your Highness értékelés

Mázlim van, mert abba a halmazba esek, akiknek ez rohadtul bejött. Tudom, hogy kevesen vagyunk akik így vélekedünk, a filmet elnézve meg is értem miért, de olyan beszólásokkal és hülyeséggel volt teli a Your Highness, amire 8/10-et adok. Simán ott van a Pineapple Express és a Strange Wilderness mellett a helye.

54 hozzászólás a “Your Highness” bejegyzéshez

 1. A trailer hihetetlenül tetszett, de a rossz kritikák teljesen elvették a kedvem szóval inkább kihagytam. De ha te 8/10-et adtál rá, azt hiszem mégiscsak bepróbálom, elvégre a pineapple is tetszett. Te amúgy eredeti nyelven nézted, vagy szinkronosan? Bár gondolom hülye kérdés, úgyis az eredeti lesz a nyerő :)

 2. az értékelésnél mellé felhozott 2 filmet mind imádom.
  ezt meg nagyon nagyon nem. részemről az utóbbi idők legrosszabb filmje. dehát nem vagyunk egyformák.

 3. Egynek elment, de nem hinném, hogy többször megnézném a jövőben. Az Ananász E. 1000X jobb volt. Ott végig röhögtem az egészet.

 4. Nekem tetszett a film, bár kicsit úgy éreztem, hogy a trailerben ellőtték a poénok nagy részét sajnos. Mondjuk így is akadt olyan jelenet a filmben, amin nagyot röhögtem :P

 5. Tényleg az a típusú film, ami vagy tetszik valakinek, vagy nem. Én biztos, hogy soha az életben nem nézem meg megint.

 6. pár napja szedtem le, amikor jöttek a trailerek, nagyon megtetszett a sztori, viszont a negatív kritikák engem is lelomboztak kicsit. viszont – főként – natalie portman miatt feltétlen meg akartam nézni ;)

  azt hiszem ma-holnap sort kerítek rá! :)

 7. breakaway: respect. Minden szavaddal egyetértek. :)

  Ez a film nem más, mint egy fura “tákolmány”, ráadásul a rosszabb fajtából. Tényleg olyan, mintha beszívva írták volna… ez persze lehet poén, meg aranyos, meg elszállt, meg tudjaat*k*m még mi minden… de mindent egybevetve egy híg f*s, amihez számomra érthetetlen módon a nevét adta a Fekete Hattyú fantasztikus balerinája.

  A film egyébként olyan 3/10. 1 pont Francónak, mert őt örökké szeretni fogjuk, 1 pont Portmannak mert őt méginkább, meg egy pontot kisajtolok még magamból a… miért is? mondjuk mert “elfogadom” ezt az elszállt kreativitást.

  A Király!-ra (Micsoda magyar cím XD)pár hóap múlva már senki sem fog emlékezni. (Hál’Istennek)
  Az Ananász expressz fényévekkel jobb.

 8. Nekem oltárira bejön ez a fajta poénkodás, mint ami ebben a filmben volt. Jókat nevettem rajta, akárcsak McBride előző filmjén és a hülye sorozatán :)

 9. Baromi gyenge volt. A vicceket mind ellőtték a trailerben, a robot madár meg teljesen nem odavaló volt.

  5/10

 10. egyetértek; lehet kell hozzá némi elvontság, h ne szakadjon el a cérnád a cím kiírása után 10 perccel és tudj nevetni a poénokon, de én spec nem sajnáltam rá az időmet. Rengetegszer csúszott ki a számon, h ekkora állatságot, b**eg és társai de ez a fajta humor engem sokkal jobban szórakoztat, mint mondjuk a Bad Teacher vagy Heigl féle limonádé. Azt viszont végképp nem vágom, h jött ide a Transformers :D de felőlem abból is csinálhatnak egy ilyen sziporkázó paródiát, kajálnám

 11. én visítottam :D:D:D

  mikor felemeli a küklopsz fejet, és azt kiáltja: “fuckyeah” :D

  sok jó jelenet volt benne, főleg a szövegeken röhögtem, meg a minotaurusz-os rész is hatalmas :D

  – “Courtney, take my dick!”
  – “With pleasurem, sir!”

  :DDDD

 12. Hofi szavaival élve: Kell egy kis áramszünet, időnként mindenkinek! Erre pont KIRÁLY ez a film. Bűnös élvezet. Ennyi. :)

 13. Az volt a bajom, hogy a poénok többsége abból áll, hogy perverz káromkodások hangzanak el meg jelenetek és ezen kell röhögni, hát egészségére akinek tetszett.

  breakaway: igazad van, én sem nézem meg újra az tuti

 14. Ritán nem fejezek be filmet, még ha nem is tetszik, de ezt a 15. percnél offoltam.
  Valahogy ez nem jött be… pedig az Ananászt imádtam.

 15. McBride “ereklyéje” eszméletlen volt a filmben, amennyit azon a poénon röhögtem már megérte megnézni. El is küldtem a jelenetrészletet a görög ismerőseimnek, “nesze nektek mitológiaértelmezés” címén.

  Egyébként meg sajnos elég vontatott idétlenkedésre sikerült az egész, nagyobb tempón jobb lett volna.

 16. Még nem olvastam el se a kritikát, sem a kommenteket, de azt látom, hogy 8/10-et kapott tőled a film, és ennek nagyon örülök. Pár napja néztem meg a filmet, az imdb értékelés után semmi extrára nem számitottam, bár a filmet magát már vártam eléggé, mert éreztem, hogy ez nekem való lesz. És tényleg! Én nagyon jól szórakoztam, szerettem egyszerűen James Franco ultrafura málé-naiv butus karakterét főleg, de az egész film hangulatát is.
  Talán nem őrületes sziporkázós típusú film, inkább csak idióta humorral operál, de egy nagyon jó kalandfilm is mellette, sőt, mit nagyon jó, k*va jó. Nagyon nehéz szavakba öntenem ( :P ), de valamiért nagyon tetszett a film, na…

 17. Van benne pár dolog, nekem személy szerint ezek a nagyjából a 80-as évekbeli fantasy filmek megidézése tetszett, mittomén, Willow – Legend – Conan – Krull meg hasonlók voltak akkoriban. Semmi konkrét, csak a díszletek és jelmezek és a sztori sablonjai miatt volt egy ilyen benyomásom. Valószínűleg a készítők nagy része hozzám hasonlóan imádta ezeket kölyökkorában. Meglepő egyébként a kivitelezés színvonala, remek jelmezek, díszletek, CG hátterek és karakterek.

  Meg 1-2 poén is tetszett, nagyrészt ami a trailerekben már szerepelt, a többségük viszont tényleg gázos. Nagyon béna a film, pedig lehetett volna tök jó is ezekből az alapokból…

 18. Szerintem is rettentő gyenge volt pedig a trailer alapján nagy reményeket fűztem hozzá. Egyedül Natalie segge miatt érte meg.

 19. Nekem hihetetlenül bejött! Vicces és persze kicsit beteg, nem tudom, nekem valahogy a Trópusi Vihar jutott róla azonnal az eszembe, azt a filmet is vagy szeretni v utálni lehet!
  Respect Franco&Mcbridge!

 20. (Halkan megjegyzem hogy ugye régen is alkalmaztak testdublőröket amikor a szereplő háttal állt és/vagy nem látszott a feje, ma meg már triviális 2D meló CG-ben kicserélni akár a komplett fejét is; ugye az első ilyen eset még a Jurassic Parkban volt tizenakárhány éve, amikor a kamerába néző kaszkadőr csajra húzták rá a kislány arcát… szóval az ott vagy Natalie hátsója, vagy nem, de nem akarok nagyon illúziókat rombolni :)

 21. én is ennyit adtam rá, nagyon bejött, és nem volt gondom az őrült szemű zooey-val sem :) viszont pineapple rogen miatt automatikusan 0/10 nálam

 22. Human: ha tényleg az övé, az csak még jobb, de sztem Natalie-t nem pont a feneke miatt szereti a nép, nem? ;)

  (mondjuk ezek után elég nehéz lesz újranézni a Leont…)

 23. Én személy szerint HUMAN kritikáiban sosem csalódok, csak nagy ritkán, mint Amerika Kapitány esetében, de most ennél is egyetértek. Engem végig lekötött a film, tömény baromság az egész, többet nem is érdemes belelátni. Az ilyen nem mindenkinek jön be, de azért jó kis fantasy paródia ez, benne van minden ami kell ehhez. :D Nálam egy 7/10.

 24. nekem vegyesek voltak az érzéseim a film alatt,egyik pillanatban untam,másik pillanatban meg szakadtam,szal sztem van benne kettősség (vagy én vagyok csak túlzottan a 2 tábor,utálat és imádat közt)
  amin csodálkoztam,h arra gondoltam egy ilyen stílusú filmre nem áldoznak sok pénzt,de a varázslatok mégis egészen jól néztek ki (tudom nem ezen van hangsúly de feltűnt h jó)
  zooey-t sajnálom h keveset szerepelt és ha ott volt akkor se nyújt semmi érdekeset
  ellenben portman,eddig is odavoltam érte,most se változott a vélemény

  és még nem láttam a másik 2 filmet,ha hasonló(többek szerint itt sokkal jobb is) akkor azt is meg kéne néznem

 25. Én úgy voltam vele mint “khaos”
  Egyik pillanatban csak néztem, hogy mi ez a vacak a másikban meg jókat röhögtem a poénokon. Az a robotmadár akármire is utalt állatira idegesítő volt. Csak rontott a film élvezeti értékén. Másra nem volt jó.

 26. Nekem az tetszett nagyon, hogy a varázsló mekkora nerd volt. Egy elkényeztetett kisgyerek. Nagyon jópofa film, tényleg a Pineapple Express rokona. Aki bírja ezeket a színészeket, nem fog csalódni, aki nem, igen, de az talán eleve nem is nézi meg.

 27. Többet vártam, de összességében tetszett. Természetesen eredeti nyelven, kikacsintások nagy részét értve. Pineapple azért picivel nagyobb réteget célzott meg, ez fantasy nerdeknek szólt, aki nem látott pár régebbi fantasy klasszikust az nem fog érteni sok dolgot.

 28. 8/10 kb nálam is, bár én egy elvetemült kockabulin néztem meg egy jó kis DnD kalandozásra bemelegítésképp, ez lehet dobott az élményen :D

 29. A legjobb részeket sajnos előtték a trailerben, ezért a film szerintem elég lapos volt, pedig a pinapple expresst sokszor láttam és tök szeretem. nekem csalódás volt:/

 30. Számomra borzasztó volt,a trailer jobb volt, sőt a trailerben a poénok jobban ütöttek,mint a filmben beágyazva…nagyon gyengus volt, még egy horrorra akadva 2-n is többet röhögök,pedig hát az a szint…dehát ízlések..

 31. Na igen, teljesen igaza van a szerkesztő úrnak,ki adott erre ennyi pénzt nem tudom,kicsit ugyanazt éreztem mint az Idiocracy (Hülyék paradicsoma)esetében hogy kinek ért ez ennyit. Na jó ez azért kategóriákkal igényesebb film.
  Mostanában eléggé rákattantak a “geek-filmekre”.Ez is az volt.A fantasy-t szerető kockafejek és a “magasan repülni szeretők” erre a legjobb közönség szerintem, de nekik is készült.
  Danny McBrideot az Agyő Nagyő-ben láttam először, és nagyon találó volt, ahogy itt is…igazi f.sz fej:)
  James Franco önmaga paródiája néhol. Natalie kisasszony meg úgy látszik lazítani akart egy kicsit, most megteheti:))
  a casting miatt gondolom hogy ez a film működik, mert a “kakás-pisás” poénok már kicsit avittak, de mint említettem a célközönség ezt nem fogja kinőni, mert jó társ a lazításhoz.
  Jó persze, egy nagy hülyeség a film, de tényleg működött…

 32. Tegnap megnéztem, ez azért nagyon messze állt az Ananász Expressz poénjaitól. Abba leginkább zöld poénok és gengszter film alürök figurázása volt a lényeg, ebbe inkább ilyen irigy hónaljmirigy féle buzulós f*szságok tömkelege. Volt egy két jó, de minek kell bele ennyi b*zi poén? Komolyan az írók tuti ott ültek már a csigadelekkel teli hamus fölött és már csak mondták na akkor ez itt f*szt akar szopni, az a heréjét simogattatná, az bele van zúgva a haverjába stb. Ez már annyira fárasztó volt, hogy tényleg le is csapja az egy-két jól sikerült joke hangulatát, hogy “jaj, nemááá’,,! Magában a fantasyben, viszont voltak jó ötletek. Egyébként mint mondom, nagyon egysíkú.

 33. Nem tudom, mi a baj ezzel a filmmel, nekem bejött. Jaja hát szó ami szó, a poénok 70%-át láthattuk, de sztem így is ütött. Hozzátenném, én eredeti nyelven néztem. Sztem szinkronnal élvezhetetlen, bele se nézek úgy. Nálam 7 és 8 pont között ingázik a film, de szórakoztatott, és ez a lényeg.

 34. Én sokat nem röhögtem rajta,de valamiért bejött(lehet,hogy annyira szar,hogy már jó?).Azt,hogy tetszett le fogom tagadni,de Portman….hogy lehet ennyire jó csaj?

 35. A trailer alapján nagyon várós volt a film, de végignézve kiderült, hogy a trailerben minden jó poént ellőttek. Ráadásul biztos velem van a gond, de míg a trailerben tetszettek, az adott jelenetben már nem nevettem rajtuk. Pedig az alapötlet egész jó.
  James Franco miatt azért adok rá 5/10et :P

 36. 8/10 erre?
  atyaúristen

  ….
  ……
  ………
  Human, néha komolyan csalódom benned… De végül is szubjektív kinek mi tetszik…

 37. Az év legjobban várt filmje volt számomra…ehhez képest hihetetlenül nagyot csalódtam. Konkrétan az összes poént ellőtték a trailerben, szóval akit érdekel a film, az ne nézze meg a trailert!
  Amúgy az ötlet szerintem nagyon ott van, és a humora is bejött többnyire, de az előzetes alapján többet vártam:-/

 38. felmerülő kvízkérdés a randomstuffon fellelhető magyar szinkronos trailerhez:

  Natalie Portman tanga helyett mért kapott normál fehérneműt az ominózus jelenetében?? (1:01 környéke)

 39. human
  addig eljutottam h cgi, csak így a kiverős meg szopjad poén után nem értettem h egy tanga már mért is zavarja őket
  de akkor inkább utána nézek h mi minden nem fér bele a pg13ba még, hamár ez se mutatható

 40. Humanhoz csatlakozom, valahol 7,5/10-re tenném, nekem bejött, vicces volt, látványos, jó színészi játékkal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.