28 hozzászólás a “Mindenki zombi akar lenni” bejegyzéshez

 1. Amikor délben voltam még nem voltak ennyien! Kb 10 perc alatt bejutottam és 1 óra alatt letudtuk az egészet.

 2. Hát nem tudom, én most értem vissza, és a legtöbb időt az utazás vette el (~40 perc). Most délután már nem sokan voltak, egyből kaptuk a lapot és rá 10 percre már jöttünk ki. De az tény, hogy sok embert keresnek, és még többen jelentkeznek. És ez még csak az első nap ugye.

 3. Mennyit fizetnek egy mezei statisztának? :) Szerintetek munka mellett van esély bekerülni?

 4. Gabba: Szerintem ez nem fizetős, vagy igen? Így elnézve biztos sok embert keresnek, meg hát az emberek örülnek, hogy benne lehetnek egy hálivudi filmben.

 5. Aki volt, az léci írja már el, hogy miből áll egy ilyen statisztaválogatás? Jó lenne elmenni egy ilyenre, csak sajnos messze van. :(

 6. LAckas: Kaptál egy papírt, arra ment a neved, korod, magasságod, súlyod, cipőméreted, telefonszámod, stb…
  Egyéb kérdésként nyelvismeret, harcművészeti tapasztalat, katonai tapasztalat, táncismeret, vasipari ismeretek (hogy ez mire kellett :D), pesti vagy vagy sem, illetve októberben mennyire érsz majd rá.
  Aztán néhány fénykép és ennyi volt. Kb 10 perc alatt megvolt minden és a sor is szépen haladt, csak sokan jöttek egyszerre..

 7. Ha Pesten élnék én is mennék, de sajnos (vagyis csak ezért sajnos, egyébként meg nem élnék Pesten még egyszer) már nem aktuális a lakhely.
  Anno (2005) az Eragon forgatásán (Celldömölk/Sághegy) voltam statiszta.

 8. Félhivatalos forrásból a mezei statiszta 7000-et kap/nap, a kiemelt statiszta (amit majd az okosabbak megmondanak, hogy mi fán terem) 14-et.

  Gabba: necces lehet, mert esti forgatások lesznek, tehát délután 5-6-tól – ami mondjuk akár jó is lehet munka után – reggelig, – ami meg már kevésbé. :) Egy forgatási nap ha jól tudom ~12 óra.

 9. A statiszta meló ha rendes nagyfilm mindig fizetős. A 7000 pontosnak hangzik. Az Asterix és Obelix légiósai is ennyit kaptak. Persze ha kiemelt statiszta vagy ez duplázódhat, aztán vannak még fejjebb. Ezeket általában már ott a forgatáson válogatják ki kinézet meg viselkedés alapján.

 10. Hát meló mellett ezt azért necces bevállalni, több filmben is voltam statiszta, és volt, hogy reggeltől estig több mint 14 órában forgattunk és végül az anyag bele se került a filmbe. :)
  amúgy ilyen 5-10 ezer forint / nap.
  Sok szerencsét és jó szórakozást aki jelentkezik és aki bejut. :)

 11. Mit takar a kiemelt statiszta?

  Teszem azt a sima stat a háttélben támolyog kiemelt meg az akit közelről mutatnak vagy megtámadja valamelyik főbb karaktert? :)

 12. Én kb. egy órás sorban állás után jutottam be és 10 perc alatt sikerült a fényképeket és a jelentkezési lapot leadni. Kicsit leégtem, de szerintem megérte várakozni.

 13. Tudja valaki tutira, hogy meddig lehet még jelentkezni? Elvileg még két napig tart. Szívesen felugrok ezért, de potyára azért nincs kedvem utazgatni :P

 14. Szerintem minden nagyobb helyszínen felvesznek legalább ennyi embert. Gondolom kell a tömegjelenetkehez meg nem csak zombik hanem civilek is lesznek sok jelenetben.

  A Yonkersi csatát biztos máshol fogják forgatni. Sztem utcai jeleneteket meg egyeken 1-2 dolgot vesznek fel.

 15. Általában 10 óra az alap forgatás és az 7000 + a túlóra. voltam Asterixben meg a Strike Back-ben is, ott is így működött. :)

 16. Szép dolog a statisztálás, de ennyitől ne higgyétek magatokat színésznek. Csak szórakozzatok egy jót. :D Ennyi az egész.

 17. Ha nem jut semmi ez is megteszi.Többször is statisztáltam és kb a harmadik alkalom után már egy percet nem dolgoztam.Sajnos a társaság nagyon lehangoló,de amit elvárnak azért jól fizetnek.Akinek van agya az nagyon tudja lógni ezt a munkát.Könyv és zenelejátszó viszont elengedhetetlen volt…meg persze valami plusz kaja.Akik mennek azoknak sok sikert.A kiemeltre meg gyakran lehet jelentkezni.Kb annyi hogy közelebb vagy a színészhez és mondjuk átnyújtasz neki egy poharat.

 18. Na most értem haza a válogatásról. Fél 11 után értem oda, beálltam a sor végére, ami. kb a feljáróig ért, de gyorsan haladt. A szervezők ásványvizet osztottak a sorban állóknak, rendesek voltak. Kb 30-40 perc után bejutottam, ott ki kellett tölteni egy adatlapot. Amit kérdeztek ezen: név, telszám, magasság, súly, fej-, nyak-, konfekció-, lábméret, a fej-nyak-konfekciót üresen hagytam, de sokan mások is, a szervezők azt mondták ez nem baj. Továbbá kérdezték a tapasztalatokat: katonai, harcművészeti, vasipari, tánc vagy ilyesmi tapasztalatok. Továbbá idegen nyelv ismeretet (azt mondták, ha valaki még iskolában tanult oroszt, azt mindenképpen írjuk be, mert az elég). Valamint megkérdezték hogy októberben folyamatosan vagy alkalmaként érsz-e rá, és hogy vidéki vagy pesti vagy-e. Majd egy fickó elmondta, hogy a zombik és (még) nem zombik közti összecsapásokhoz, menekülésekhez keresnek embereket. Főként éjszakai forgatások, de lesz pár nappali, de azok is hajnali kezdettel. Továbbá akit beválogatnak annak lesz ruhapróba meg zombi mozgás oktatás :) Aztán még egy kis sorbaállás a fényképezéshez. Be kell állni egy magasságmérő tábla elé (ilyen csíkozott tábla) magad elé fogod a sorszámot és 2 db kép készül (egy fektetett és álló). Nem szabad mosolyogni, le kell tenni táskát, napszemüveget, a lányoknak ki kell engedni a haját. Aztán mehetsz isten hírével. Az egész egy óra alatt megvolt, szóval nem kell megijedni a sortól, gyorsan halad az, profin szervezték.

 19. Jó lehetett. Ha nem lenne helyhez kötött munkám tuti jelentkeznék én is. Ha valakit majd felvesznek írja már meg az élményit, hogy mit és hol forgattak.

  “.Kb annyi hogy közelebb vagy a színészhez és mondjuk átnyújtasz neki egy poharat.”

  Joey Triviani erre mondta hogy “Látjátok? ott álok XY mellett. Filmsztár vagyok!” A Következő jelenetben… “látjátok azt a letakart hullát? Na az én vagyok. :) “

 20. Én is pont 1 órája végeztem, egyedül a kinti sorban állás ami necces mert iszonyat meleg van és összesen 2 helyen van csak árnyék sorban állás közben és kb minden nyílásomból folyt a víz, de bent se sokkal jobb a helyzet :D egyedül ami zavart hogy az is a folyamatos ráérést húzta alá aki nem is ér rá folyamatosan….mit meg nem tesznek az emberek csak hogy bekerülhessenek, fotózkodás is remek volt, a tükörbe se nézhettem meg magam, a szemeim is pirosak voltak a homlokomról lefolyó izzadságtól, úgyhogy remek képek készülhettek rólam és esküszöm megeszem a kalapomat ha szeptember elején vagy közepén felhívnak hogy menjek, főleg hogy legalább már 2000-en jelentkeztek ha nem többen meg ugyebár a fentebb említett problémám és még holnap is van kaszting.

 21. én bementem leültettek vártam 7-8 percet (ezalatt kitöltöttem amit adtak) aztán szövegeltek nekünk 5 percet aztán lefotóztak az volt a sorral együtt 3 perc vagy annyi se aztán kisétáltam és mentem haza:D ez délután 2 körül volt 25.én. az út nekem is kb 2x 45 perc volt. ha felvesznek már örülök mert mint élmény maradandó lesz:) ha nem fizetnek az sem érdekel. amúgy azt mondták fegyvereseket is kiválasztanak közülünk szóval van remény hogy lövöldözhetünk kamu csúzlival…ahogy olvasom csak nekem volt olyan mákom hogy csak átsuhantam az épületen mint egy tornádó és mégis mindent lerendeztem amit kellett. bocsi :) na pacsi!

 22. Talán a válogatás 2. v 3. napján érdemes menni, mert mi ma voltunk (2. nap) és nem voltak már olyan sokan. És nagyon gyorsan lepörgetik a dolgokat szerencsére.

 23. Azt mondták, hogy a túlórát is fizetik és akinek kell, mert nem tud időben a forgalom vagy közlekedés miatt eljutni a forgatásra, annak taxit küldenek, persze csak Pesten.

 24. Előfordult valakivel, hogy a fényképkészítésnél a magad elé tartandó számok elé és mögé, odabiggyesztettek egy M meg egy R betűt?
  Pl.: M7887R

  Mert egyik ismerősömmel ez történt.
  Vajon mit jelenthet, mire számíthat valakinek ötlet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.