10 hozzászólás a “Tinker, Tailor, Soldier, Spy sokadszorra” bejegyzéshez

 1. A fejtegetésem a regények ismerőseinek szól, de egyébként NEM SPOILERES, mivel Karla nem egy fordulat szereplője, hanem egy adott karakter. Egyébként sem láttam a kikerült stáblistában ki fogja játszani, ezért ebben a filmben talán még meg sem jelenik.

  Szívesen elbeszélgetnék Le Carréval arról, hogy folytassa a Karla-trilógiát. Persze nem úgy, hogy az utolsó e témájú regényéhez írjon folytatást, hanem, hogy más megközelítésből idézze fel az eseményeket.

  Írja meg Karla pályaregényét, amíg megteheti, akár egy új trilógiában. Érdekes lenne, mert bár a Tinker, Tailor, Soldier, Spy és két folytatása inkább szól Smiley-ról (itt Oldman játssza) mint ellenlábasáról a kémfőnök Karláról, mégsem Smiley-ról nevezték el a könyvciklust. Karla mindvégig egy zseniális árnyalak, igazából mindvégig kibontatlan. A regényekből megismerjük a kérlelhetetlenségét, a veszélyességét, de igazából sohasem állunk vele szembe, valódi természete csupán más szereplők elképzelése. Csak a csodálatosan egyszerű, mégis sokrétű Smiley és környezete ad teljes képet magáról.

  A regényfolyam legelterjedtebb elnevezése mégsem Smiley-trilógia, hanem Karla-trilógia. Ez az ellenlábas igazán izgató a kémirodalom kedvelői számára. Le Carré emiatt is bemutathatná egy új könyvben (vagy többen) Karla történetét. Nem lehetett Karlának egyszerű gyerekként túlélnie a honvédő háborút, majd a nagyhatalmi helyezkedést mely minduntalan a Szovjetuniót jellemezte. Érdekes egy élet és karrier lehetett az övé, aki talán csak emiatt vált egy szükségszerű szörnyeteggé, gyilkossá.

  Ha folytatják a filmeket, ha nem mindenképp ajánlom Le Carré könyvsorozatát, elsősorban komoly irodalom kedvelőknek.

 2. Sőt, szerintem a narrátor még rontott is a trailer összképén..biztos az amcsiknak készült:)

 3. NEM hozzák be ?
  Remélem tévedsz :D ( már bocsánat ), vagy ha mégsem, akkor remélem változik a helyzet

 4. port.hu-n fent van a magyar premier, de AZT********************* tényleg ez lesz a magyar címe? Suszter, szabó, baka, kém? :DDDDDD év vicce

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.