Barátság extrákkal (Friends With Benefits)

A film, amit Aston Kutcher kinyírt. Azért merem ezzel kezdeni, mert a Friends With Benefits nagyon hasonló a Kutcher és Portman főszereplésével készült No Strings Attachedhez, csak épp sokkal jobb annál, viszont egy éven belül kettő ebből sok. És sajnos a Strings előzött a mozikban.

A két barát, akik extráznak nem sokkal ezután

A történet már a címből egyértelmű. Bizony, ez egy olyan film, amiben a férfi-nő barátság szexuális töltetével foglalkoznak. Avagy a két főszereplő jóbarát, aztán egyik este elhatározzák, hogy hiányzik nekik a szex, és különben is, az csak egy sport, szóval nyugodtan csinálhatják egymással, nem lesznek szerelmesek. Ajaj, gondolom a fordulat kitalálhatatlan mindenki számára.

Igazából nincs baj a film kiszámíthatóságával, hiszen a két főszereplő egész kellemesen játszik, a kliséket kicsit máshogy használó forgatókönyv pedig 60 percen át nyugodtan repíti a történetet. Hülyünek, szexelnek, New Yorkban lógnak. Az egész onnan esik szét, amikor a kötelező drámát beleerőltetik a barátságba. Biztos az az extra.

Egyikőjüknek sem ez élete alakítása, de Mila Kunis és Justin Timaberlake erre a szerepre nagyon jó volt. Jobb mint a Kutcher & Portman páros a hasonló témájú No Strings-ben. Mondjuk erről az is tehet, hogy az utóbbi sokkal inkább kommerzre volt szabva. A Friends With Benefits próbál megtartani egy kicsit az indie komédiák hangulatából, sikeresen, mielőtt lefutja a kötelező köröket az utolsó 30 percében.

Tudjátok mi volt a film legnagyobb baja? Hogy a romantikus bonyodalommal nem elégedtek meg, be kellett csempészni egy kicsi alzheimert is apai ágon. Jaj, látjuk, hogy miért ilyen elzárkózó a főszereplő, nem kell ennyire sulykolni kedves filmkészítők. Hogy a másik “barát” anyját ne is említsük, aki szintén nagyon okosakat mondhat, mielőtt jön a végső grandiózus jelenet. Hiába na, gondolom feltűnt, hogy a klisés utolsó 30 perc nem tetszett annyira.

Barátság extrákkal értékelés

A hibák ellenére is baromi jól szórakoztam. Szerethető film, de azért sikerült a 7/10 tartományba leküzdenie magát, ennek ellenére simán felülemelkedik a mozikba kerülő romantikus szirupok többségén. Ez mondjuk azok szegénységi bizonyítványa is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.