Az igazság ára (The Lincoln Lawyer)

Ezzel a filmmel az a baj, hogy a rengetegnél is több ügyvédes sorozat kicsit kinyírta. Pedig a klasszikus krimiket idézte, ahol olvasol ezerrel, hogy a rejtély teljes megoldását megtudd végre. Nem hiába, egy Michael Connelly regényből készült.

Maga a Lincoln Lawyer személyesen a kocsinál

Ami szomorú, hogy a film történetéről rengeteget elárult az előzetese. Egy csavaros krimi, amit ügyvédes köntösbe bújtattak; kicsit alamuszi, de azért normális védővel a főszerepben. Ennyit elég tudni azoknak, akik kimaradtak eddig a trailerből. Konkrétan a film első óráját nyírták ott ki 2 percben…

Az biztos, hogy a film castingosa kitett magáért. Matthew McConaughey visszatalált a gyökereihez, a védenc szerepére választott Ryan Phillippe pedig tökéletesen hozta amit neki ott kellett. Utóbbi szerepére hirtelen nem is tudnék mondani jobb nevet. Hogy melléjük Marisa Tomei, William H. Macy és Bryan Cranston asszisztált, az már csak külön öröm. Szerintem az ügyészséget képviselő Josh Lucas is kiemelhető lenne, ha nem lett volna ennyire elnyomva az ő oldala.

Negatívum, hogy Az igazság ára a közepén szétesik kicsit. Nem tudom jobban leírni, olyan, mintha onnan kivágtak volna vagy 20 percet, hogy fogyaszthatóbb legyen. Szerencsére a darabosság után talpra áll a történet, a végére megnyugtatóan összeszedi magát a film.

A rendezéssel és a fényképezéssel nincsenek komolyabb bajok. Semmilyen díjat nem fog nyerni sehol, de a rengeteg közeli beállítás hatott. A már említett alakításokat pont jól emelte ki, hiába volt “in your face” néha. A karakter volt olyan, azt kellett hangsúlyozni, a harsányságát, a keménységét, az italos megzuhanását és a többit.

Az igazság ára értékelés

Mint említettem, hiába jó krimi/ügyvédes, az utóbbi évek tévés felhozatala rendesen elvesz az éléből. Itt külön poén, hogy mint olvastam, sorozat lesz belőle. A formula adott, a Lincoln hátsó ülésén berendezett iroda pedig kellően “különleges” egy sorozat alapmotívumának. Maga a film 7/10. Kicsit visszanyúlt a régi időkbe, a jelenben nincs annyira sok hely a hozzá hasonlóknak, és sikeresen helyt állt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.