Hugo másodszor

Scorsese 3D-s filmje kapott egy újabb trailert is a poszter mellé. Most is vasárnap délutáni matinának tűnik, vagy már lehet, hogy el kéne menni rá a moziba? Rendesen mesélik a történetet ezúttal, de úgy tűnik ez lett a jobb trailer.

HD a nagyoknak.

human
írta
2011. 10. 25. 04:46
megjelenés
1
hozzászolás


Egy hozzászólás a(z) “Hugo másodszor” bejegyzéshez

  1. A Hugo trailerekkel az a gond, hogy teljesen félreviszik a leendő nézőt.

    Sajnos a film legnagyobb hibája a forgatókönyv. Egyszerűen nem áll össze egésszé, nem tudja megteremteni azt a fajta feelinget, amelyre szükség lett volna ahhoz, hogy igazi homázs filmmé váljon. A kissrác karaktere lóg a levegőben, csupán a szereplőket köti össze, de ennyiben ki is merül, a bábú úgy ahogy van felesleges, persze megvan a mondanivalója és a mögöttes gondolatok, de a film mégsem tud úgy működni, hogy visszaadja a régi mozis érzés, hogy emléket állítson az egyik legnagyobbnak, Melies-nek. Nem Kingsley-n múlik, sőt a színészeken egyáltalán nem. Még az az idióta Borat is tud játszani – ezen marhára meglepődtem mondjuk. A látvány tökéletes, a túnusok lágyak és elringatnak, minden a helyén van, de sajnos a forgatókönyv széttördeli a cselekményt, teljesen felesleges jelenetek, pl a homázs az óratoronyban a mutatón nem kellenének bele.

    Sokkal több, sokkal jobb lehetett volna ez a film, egy új “Cinema Paradiso” vagy akár egy “The Purple Rose of Cairo”, de valahol félresiklott, elmarad a katarzis a végén, valami bennszorul, annak ellenére, hogy szinte minden együtt volt a sikerhez, kivége a főszereplő fiú cselekményszálának jelentős részét…

    Nem kalandfilm, nem misztikus film, mint amit a trailerek ígérnek, egy homázs akar lenni a mozi, a némafilm felé, de nem jön át. (Azt kell mondanom, hogy pl idiótasága ellenére a Be Kind Rewind sokkal jobban sikerült abban a tekintetben, hogy az együtt filmnézésnek, a moziknak, a közös élménynek emléket állítson.)

    Nem rossz film, abszolut nem rossz, de sokkal jobb lehetett volna egy normális forgatókönyvvel. Hosszú és néhol zavaros, nem egy könnyes szórakozás.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.