Idegen arcok (Attack The Block)

Hogy jár egy űrlény, ha pár fiatal bűnözőpalánta közé zuhan le Angliában? És hogy járnak a bűnözőpalánták, ha a rossz űrlényt gyakják le? Ezt tudhatjuk meg ebből a filmből.

Ezek nem idegen arcok

Valójában az egész film olyan, mint a Misfits-Skins sorozatok. És ezt nem csak a szleng miatt mondom, hanem mert a pénz is kevés volt a kidolgozásra, így tényleg egy tv-filmhez van inkább közelebb az Attack The Block. Ennek ellenére elég szórakoztató lett.

Az biztos, hogy horrorfilmnek nulla. És erről nem is a költségvetés tehet. A világító fogsorú majomszerű lényekkel még gyenge kidolgozottságuk ellenére is lehetne ijesztgetni, de inkább a poénkodás útján haladnak az Idegen arcok. Konkrétan a főszereplő fiatalok mindent a humorral oldanak fel, ezáltal kinyírva a feszültség morzsáját is. Épp belerázódnál a kocsi mögött bujkáló lény által teremtett félős hangulatba, erre hőseink nevetséges arcot vágnak és sikítozva elrohannak. Mindezt mielőtt visszavágnának, hiszen Mózes a tömb kemény legénye, kicsiny csapatának vezetője, meg kell védelmezze területét, “hazáját”.

Úgy tűnt valami mélyebb tartalmat is akartak a szörnyek mellé, a felnőttek és gyerekek közötti idegenkedés feloldásával – Angliában borzasztó a kiskorúbűnözés –, a helyzetük megértésével, de nem lett túl erős ez a szál. Szerencsére?

Idegen arcok értékelés

Sajnos lehetett volna jobb, de akadt pár kellően vicces pillanat, ami miatt egy percre nem bánom meg, hogy megnéztem. 6/10-et minimum adnék, hiszen a főszereplő csapat közötti kémia nagyon működött, pár poén is ült (a kocsi telefonon felvezetése :), a film többi része már kevésbé.

3 hozzászólás a “Idegen arcok (Attack The Block)” bejegyzéshez

  1. Tökéletes értékelés, pontszámilag is. Nézhető egyszer, főleg a brit hangulatú filmek rajongóinak ajánlott, mert az árad belőle ezerrel, még szinkronnal is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.