Röviden: Frászkarika (Fright Night)

Ilyen egy jó tinihorror? Nem azt mondom, hogy az összes klisét elkerüli, de nincs erdőbe félmeztelenül berohanó szőke benne, ahogy “mi ez a zaj, megnézem” sem nagyon akadt. Ehelyett mi volt?

A Firght Night főszereplői

Az, hogy 5 perc alatt bekerültünk az események sűrűjébe. A trailer elárulta, hogy a srác szomszédjába vámpír költözik, ez lesz az események elindítója, de basszus, ez a filmben is kiderül villámgyorsan. Nem megy el 1 óra az építkezéssel és a lassú felfedezéssel, elég gyorsan megkapjuk a sűrűjét. Ez csak a Frászkarika végére nyomja rá a bélyegét, mert a 2 órás játékidő egy kicsit túl sok így.

Ami biztos, hogy nem vehető komolyan a film, félni nem igazán lehet rajta, viszont szórakoztató. Áll a horror-vígjáték besorolás, a téma miatt, de inkább az utóbbi dominál, csak nem hascsapkodósan, hanem magát parodizáló önreflekciósan. Kiemelni mindenképp Colin Farrell-t kéne még, hiszen remekelt a vámpír szerepében. 7/10 simán.

3 hozzászólás a “Röviden: Frászkarika (Fright Night)” bejegyzéshez

  1. Tíz perce fejeztem be, de még mindig vigyorgok rajta:D Kategóriájában szerintem remek film, szórakoztató és tényleg nem az a tipikus klisés, persze nem is hű de eredeti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.