Oscart Potternek?

30 másodperces reklámspotban emlékeztetik az akadémiát arra, hogy lezárult ez a rengeteg tinit a jó helyen megérintő sorozat. Bekerül a 10 legjobb film közé? Valamelyik alakítás legalább kap elismerést? Emma Watson, Oscar díjas színhaha. Nem rá céloztam.

human
írta
2011. 11. 10. 03:33
megjelenés
8
hozzászolás


8 hozzászólás a “Oscart Potternek?” bejegyzéshez

 1. Szerintem majd’ minden technikai kategóriában kap jelölést, és remélhetőleg Alan Rickman is kap majd egyet. És van egy olyan érzésem, hogy befér majd a Legjobb film jelöltjei közé is, de csak nézettség növelés miatt. Nyerni nyerhet, ez 100%. :)
  Úgy gondolom, hogy van esély néhány díj elnyerésére.
  Gondolok itt például a Legjobb jelmez és Legjobb díszlet díjára. Ugyanaz a gárda vitte végig mind a nyolc filmet, szinte minden filmért jelölték őket, de még nem kapták meg. Nagyon valószínű, hogy most nyernek.
  Alexandre Desplat idén már megkapta a Zeneszerzők Akadémiájának díját a Harry Potter utolsó részének zenéjéért. Sanszos, hogy az Oscart is bezsebeli majd.
  Az operatőri munka is esélyes, szintén azért, mert elég sokszor jelölték ebben a kategóriában a filmet, de még nem kapott díjat érte. Viszont, itt befigyelhet még Spielberg lovas filmje is.
  A vágás kategória is esélyes, hiszen a Herceg meséje zseniálisan lett megvágva, és gyakorlatilag ez a jelenet az, ami elviszi a filmet a hátán, és veled marad még azután is, hogy kiléptél moziból, és itthon ezen jár még az agyad.
  Spec. effektek/hang/hangvágás…nem tudom, egyre talán van esély itt is a háromból. :)
  Sajnos, bármennyire is szeretném, Alan Rickman győzelmére nagyon kicsi esélyt látok mellékszereplő kategóriában, de jelölésre elég nagy az esély, hiszen nem csak az utolsó filmben nyújtott alakítást kell figyelni az esetében, hanem az elmúlt 10 évét is, tekintve, hogy egy írás alatt álló karaktert úgy tudott megformálni, hogy teljesen hitelesen futott ki vele oda a történet, ahová. :)

  Bárhogy is nézem, három díj majdnem biztos, de a többi felsoroltra is elég nagy az esély. Az általam felsorolt utolsó négy kategóriát kivéve. :(

 2. Pedig, Swarm, elég erősen kampányolnak a jelölése mellett. Talán még erősebben, mint a Legjobb film jelöléséért. Ráadásul, a kritikusok és el voltak ragadtatva az alakításától, és azt mondták, nagyon nagy esélye van a jelölésre. Bár, kétlem, hogy Rickman azt akarná, hogy a Potter miatt ismerjék el. Bár, ő már örökre Piton marad. Túl jól sikerült az alakítása.

 3. burke: Rickman imádja a Harry Pottert – nem PR-ból, hanem jó eséllyel valójában, ahogy nyilatkozik róla, ahogy beszél róla, ahogy néhány interjúban fejből idéz a könyvekből (!) ez egyértelműen kitűnik. Nem hiszem, hogy “ne akarná”, hogy a Potter-filmek miatt ismerjék el, sőt, ismerve a hozzáállását, szerintem az egyik álma teljesülne vele.

 4. NightBagoly: nekem az egyik legutolsó infóm az volt róla, hogy nincs oda a HP-ért, mert ő inkább színházi ember, és többször is le akarta adni a szerepet. De akkor ez csak pletyka! :) Nem mellesleg, a te magyarázatod alapján már érhető, hogy miért úgy alakította Pitont, ahogy. Iszonyat jó karakter, és mikor olvastam a könyveket, pont úgy képzeltem el Pitont, mint őt, pedig előtte csak egy-két filmben láttam, nagyon régen. De aztán jött az első film előzetese, bevágták a profot, én meg felsikítottam, hogy ez tényleg ő! :D Pont olyan volt, mint elképzeltem.
  Szóval akkor, hajrá Alan!

 5. Egy Rowling interjúban úgy olvastam, hogy Rickmannek már a legelején elmondta Snape sztorijának az alakulását és a miérteket a jobb alakítás miatt, ezért is tartja nagyra mint színészt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.