The Iron Lady-előzetes

A Margaret Thatcherről készített film, amiben Meryl Streep játssza a Vaslédit. Akciódús, pörgős trailer lett vazz. Egyelőre jónak tűnik, bár nem lép ki a hasonló filmek előzetesei által kitaposott útról.

human
írta
2011. 11. 14. 14:59
megjelenés
4
hozzászolás


4 hozzászólás a “The Iron Lady-előzetes” bejegyzéshez

  1. Streep újabb Oscar jelölése, remélem ha megnyeri már csak annyit mond “kösz!” és libben is tovább.

    Thatcher Britannia meghatározó politikusa volt ez tény, ahogy személyes teljesítményének nagysága is vitathatatlan. Más kérdés, hogy ő volt az Egyesült Királyság Ronald Reagan-je is, tehát elvakult, öntörvényű, konzervatív vezető, akinek a szociális érzékenysége nagyjából az abszolút nullával volt egyenlő.

    Hamar szimbólummá vált, ahogy ma is az.
    Szerintem elég félresikerült bálványa az angol konzervatívoknak (akár Reagan az amerikaiaknak), de ugye a politika nagy személyiségein nem mindig kérhető számon a realitásérzék, sokan saját elképzeléseiken sohasem képesek túllépni. Hiába cáfol politikájukra rá később bármilyen éles következmény, ahogy ez Angliában Thatcher végkorszakában és évekkel utána is tapasztalható volt.

    Ez persze már politika, csak valamennyire felbosszantott a trailer, remélem egyensúlyba hozzák majd a moziban a magasztalást a kárhoztatással. A Vaslady-nek mindkettőből igencsak kijár.

  2. Tökéletesen bele illik A királynő- A Király beszéde sorozatba. Egy kaptafára megy már sajnos, pedig mind három 3 nagyformátumú, a brit és a világtörténelmet befolyásoló személyiség volt.
    Nekem unalmas, pedig eddig mindkét filmet nagyot szerettem, de na… értitek. A változatosság gyönyörködtet.

  3. Már régóta kíváncsi vagyok, hogy egészen pontosan milyen tanácsokat adtak Thatcher-nek, hogy férfiasabban beszéljen.

    symor: Haha, hát elég sanszos, hogy idén sem marad oszkárjelölés nélkül… Az lenne már a 17. alkalom, vagy ilyesmi, de biztosan több, mint 15.

  4. Meryl Streep számomra azért érdekes, mert ált. játszik 4 rossz filmbej, aztán egy jóban, aztán megint 4 rosszban, stb. Ettől függetlenül ő maga jó színésznő még a vacak filmekben is, sőt, ha olyan lesz a Vaslady, mint amilyennek a trailer alapján tűnik, akkor kapja is meg a szobrocskát, kijárna már. Lassan egy életmű díj is : )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.