30 Minutes or Less

Amikor a Koszarúslányok körülvesznek, amikor Eddie Murphy ismét egy közepes vígjátékban tűnhet fel, amikor rég láttunk Danny “Kenny Powers” McBrideot sokat a képernyőn (a Your Higness az semmi egy évre), akkor jöhet kurvajó 30 Minutes or Less.

30 minutes or less pár pillanata
30 minutes or less pár pillanata30 minutes or less pár pillanata

Ruben Fleischer (Zombieland) rendezője ment még egy kört Jesse Eisenberggel, és miért ne tette volna? A black listről érkező forgatókönyvbe simán illett főszereplőnek a srác. De akkor sincs harag, ha az ő remek alakítása nem fekszik, hiszen ott van mellé Aziz Ansari, mert a buddy cop rutinra pörög a film, csak épp szerencsétlen fiatal felnőttekkel. És ha ez nem lenne elég, akkor jön Danny McBride és Nick Swardson ellopni a showt.

A történet? Két idióta naplopó (McBride & Swardson) kiötli, hogy elteszik az egyikőjük lottónyertes faterját láb alól, és megöröklik a zsét, amiből szoláriumot nyitnak, de az csak egy fedőszerv lesz a kurvaüzletüknek. Ehhez felfogadnak egy profit, viszont előre kell fizetni, 100 lepedőt méghozzá, így kell nekik egy balek, aki kirabol számukra egy bankot, mert “a pénzes gondolkodásúak nem csinálnak semmit maguk”. Itt jön a képbe az Eisenberg & Ansari duó, hiszen az előbbi pizzafutár egy “30 percen belül legkésőbb” cégnél, így könnyű a világ végére kihívni. Mivel motiválják? Egy bombát erősítenek rá. Ennyit már a trailer is elárul, de nem is ez a lényeg.

Igazából ebből a Coen tesók keze alatt egy fekete humorú, komor komédia született volna, hiszen a témában az is benne van, de erről szó sincs szerencsére. Egy szabadszájú, elmeroggyant vígjátékot kapunk. Bár van benne tanulság is, de nem sok, nem erőltették. Inkább felkavarja a két amatőr a bankot, annyira hülyén rabolják ki, és ez még csak a kezdet. Egyszerűen nem lehet igazán jól érzékeltetni, hogy a filmben levő idiótákat mennyire csak a lendület viszi előre. Olyanok mint egy lavina, szóval a természetesen feltűnő bonyodalmakhoz érve sem tudnak fékezni, arccal előre veszik inkább az akadályt.

Ez volt az a film, aminek rosszkedvűen ültem neki, és még utána is percekig vigyorogtam. Rövid, így a 80 perces játékidő alatt nem igazán ülhet le egy percre sem.

30 minutes or less értékelés

Nem lehet mindig az finomabb humorral jönni (bár ezt pár komédiasorozat képviseli csak mostanában), viszont az egyszerűbből a 30 minutes simán a jobbat hozta. Akinek feküdt a Zombieland, a Your Higness, a Tropic Thunder, a Lethal Weapon, az ne túlzott elvárásokkal, de mindeképp adjon ennek esélyt. Nekem 8/10 volt simán.

24 hozzászólás a “30 Minutes or Less” bejegyzéshez

 1. Ja, tényleg jó volt.

  Anzari szerepe kivételesen nem volt annyira tenyérbemászó/ütnivaló.

  Sandraaaaaaaaaaaaa!!!:D

  És ugye mindenkinek megvolt a stáblista utáni jelenet?:)

 2. “Akinek feküdt a Zombieland, a Your Higness, a Tropic Thunder, a Lethal Weapon…”
  Ebből három klasszikus és zseniális, egy azonban sehogy sem illik a többi közé: Your Highness! Idegesítően szar volt.
  Ezt azonban nem fogom kihagyni!

 3. esőember, tudod, ízlések, nekem meg a tropic thunder a minősíthetetlen szar, a másik 3 meg jó film

  am este megnéztem, egész kellemes 80 perc volt, bár elbírt volna még kicsit több poént is

  am a stáblista utáni jelenetet megint csak most néztem h van, mert itt írták.. mostanában mindig megszívom mert nem várok és csak kommentből értesülök róla h van (kivétel marvel ahol már megszoktam)
  múltkor majmok bolygójáról is csak itt szereztem tudomást

 4. pont most akartam nekiállni, de így már mindenképp bevállalom :))

  a stáblista utáni jelenetre meg már rutinból rápörgetek, még, ha nincs akkor is, hátha mégis lesz :)

 5. Hát ember, ez mocskosul szar volt… Azt hiszem Danny McBride-os filmet a büdös életben többet nem akarok látni.
  A YH-t sem lehetett végignézni, egyszerűen szánalmasak a poénok.
  Erre részemről kijár egy -8 pont.

 6. Vilidzs Pipöl: de ha oda van írva mire hasonlít a humora, még főszereplő is ugyanaz, akkor miért is kínoztad magad vele?

 7. cikk után néztem meg, betartottam amit kértél, hogy ne legyenek nagy elvárásaim, sajnos ennek ellenére nem lett jobb kedvem, végig kiszámítható maradt, mármint a várható poénok szépen be voltak ütemezve, ebből a lagymatag tempóból egyszer sem sikerült kilépniük. Igazi jó arcok és még kedvelem is őket, de ez nem érte meg a nettó 80 percet, címsor utáni jelent mondjuk fasza volt! 5-ös, leülhet.

 8. Ettől a gárdától ezt vártam, és nem is okozott csalódást. A paki csaj meg pluszpont, nagyon csini, mondjuk az életkorán utólag behaltam. Egy tízest simán letagadhatna…

 9. hát kellett neki úgy 30 perc (vagy kevesebb muhaha), hogy beinduljon, de utána már nem volt rossz, egyszer simán nézhető szerintem, többször meg majd az igazi rajongók ;)

 10. human: mert 95%-ban megegyezik az izlésünk, amire Te/Ti azt mondjátok, hogy jó, azt én is annak találom.

  De ez a maradék 5%-ba tartozik :)

 11. Mondjuk számomra csak az nem volt világos, hogy 30percen belül ígérik a pizzát, a rendeléstől számítva.
  Namost azt még ki kell sütni, be kell csomagolni, stb.
  Mégis csak onnantól indította az órát 30perces visszaszámlálással, hogy a kocsiba beült, pedig addigra már jóval kevesebb idő áll rendelkezésre.

 12. Nekem a Your Highness nem jött be, ettől az Ansari gyerektől meg kitör a frász, szóval kihagyós lesz. Nálam az év vígjátéka egyébként a Flypaper.

 13. Rég szenvedtem utoljára ennyit egy ilyen rövid filmen. Minden fél órára jutott egy poén, azaz volt benne összesen kettő.

 14. Kifejezetten élvezhető vígjáték, eszelős poénokkal. Én gyakorlatilag szétröhögtem magam. Kicsit talán lassan indul be, de utána teljesen felpörög és nem ül le az utolsó másodpercig. Persze akinek nem jönnek be az ilyen poénok (töketlenkedés, kissé klisészerű félreértések), annak néha idegesítő lehet. Ansari nagyot alakított, szerintem nem “tenyérbemászó”. Nálam is 8/10.

 15. nem sajnáltam, h olyan húdekevés poén volt benne. Én inkább a szituációkon vigyorogtam sokat. Végülis akik nem tudták megszokni a Zombieland, Tropic Thunder, Pineapple Express, Your Highness féle poénokat/stílust, azoknak nem is fog tetszeni. Meghát akik nem bírják Eisenberget, azoknak pláne nem :D sztem semmi baj nincs azzal a sráccal, én vmiért bírom :D

 16. Nem volt annyira rossz film,bár nem nevezném kifejezetten vígjátéknak.Poént nagyon keveset találni benne.Ami nagyon tetszett,hogy Mcbride kifejezetten jól alakította szerepét.Eisenberg viszont rémesen gyenge.Flypaper jobban tetszett,bár egyiktöl sem vágtam magam hanyatt.max 6/10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.