Testcsere (The Change-Up)

Vígjáték szinten szinte mindent kihoztak a témából itt is, kár, hogy ez nem egy többször nézhető klasszikust eredményezett, hanem csak egy fogyasztható filmet.

a Change-up férfiai

Miről van szó? A Testcsere cím alapján sejthető, hogy két barát egy szökőkútba hugyozás közben azt kívánja: bárcsak a másik életét élhetnék. Na jó, a cím alapján a hugyozást nem találtátok volna ki. Az egyikőjük kezdő színész, egész nap füvezik és nőket dönget, a másik pedig a a tüdejét kidolgozza az ügyvédi állásában, otthon pedig 3 gyerek és egy nem túl vidám asszony várja. Ez utóbbi nem derül ki első körben, ezért kívánja a füvezős a “boldog, mindene megvan” családi életet. Természetesen nem fenékig tejfel egyikőjük sorsa sem, erre gyorsan rádöbbennek szereplőink is. Elmúlik az irigység is pik-pak, sőt, kezdik tisztelni a másikat.

A poénok fő forrása természetesen az, hogy a másik élete mégsem olyan amilyennek képzelték, így elég furcsa helyzetekben találja magát a két főhős. Errefelé akad pár poén, de aztán beköszönt a giccs és a rutin az utolsó fél órára.

Az biztos, hogy a Ryan Reynolds és Jason Bateman elfogadhatóan oldja meg a rábízott feladatot. A nem túl bonyolult szerepükkel elbírnak. Egyikőjük sem az a nagy színész, ez tisztán látszik, amikor teljesen a másik a karaktert kéne hozniuk, de még belefér. A rutinjukkal simán kipörgetik a vicces részt. Azért voltak már jobb alakításaik. Mellesleg úgy tűnik a trailer újranézése után, hogy a szinkron kicsit gyengített az élményen.

Testcsere értékelés

Nem tagadom, röhögtem párszor, de ennek ellenére sem tudnám 6/10-nél feljebb pontozni. Talán eredeti hangon 7, majd meglátjuk pár év múlva, amikor esetleg újranézős kedvem lesz. Az érzelgős részek kifejezetten gyengék, a poénok néha nyögvenyelősek és erőltetettek, de azért szerencsére nem mind.

The Wilde a Change-Up-ban

Ami viszont durva, hogy R besorolás meg minden, szóval meztelenség is van simán, de azért a női főszereplők közül se Leslie Mann se Olivia Wilde nem villantott ténylegesen. Átvertek minket. Úgy tűnik a CGI segítéségét vetették be a meztelen területek megalkotásában. Mann bőre amúgy is túl sima volt, hiába van ott az arca ami a testdublőrt kizárná, a melle biztos nem valódi azokban a jelenetekben (ezzel viccelődik is egy interjúban), de hogy Wilde sem vállalta az a rövid bimbóvillantást, az szomorú. Ez utóbbi beismerten CGI volt, testszínű fehérneműre tettek bimbót. Pedig ebben a filmben nézett ki a legjobban mostanában.

20 hozzászólás a “Testcsere (The Change-Up)” bejegyzéshez

  1. Én ugyebár eredetiben néztem meg az unrated verziót, de nagyon elnyújtottnak éreztem, illetve gyakran nem is volt vicces.

    A szájba kaki pedig kifejezetten gusztustalan volt.

    Spoiler

    Arról nem is beszélve, hogy mutatják, hogy napokig készül az utolsó nagy tárgyalásra, majd egy egyszerű nagydumával és paraszt logikával lerendezi az egészet (nem mentek el, ezért akarják, srófold fel az árat).

    Spoiler vége

    Egynek elment, de nagyon nehezen, két részletben, kis pihenővel.

  2. Nem, csak azért írtam így, mert látom te moziba néztem, míg más forrásból már egy ideje elérhető a másik verzió. :D

  3. Külön műfaj lehetnének ezek a “testcserélős” filmek. Jópárat láttam már, mindegyiknek az volt a tanulsága, hogy a másik élete nem is olyan jó, örülj a sajátodnak, ne akarj más lenni (a Human által említett rutin). Tudtok valami olyan filmet, ami máshogy közelíti meg a témát, és nem az ezerszer látott tanulságot sulykolja?

  4. A Tökös Csajban a főhős tinilány az első pillanatoktól fogva utál Rob Schneider bőrében lenni.

  5. Én is unratedet néztem angolul, s bár tele van alpári humorral, mégis felröhögtem jónéhányszor a gép előtt ülve, ami nálam igen ritka. Olivia egyszerűen csudaszép volt végig, s bár tudtam hogy cgi-bimbó lesz, a – remélhetőleg saját – feneke meglepi volt. Reynolds még mindig jó komédiákban :)

  6. Nem tudom, én végigröhögtem a 3/4-ét, a végén pedig kellő mélységű volt a tanulság, szóval szerintem jó film volt. Ebben az évben ezt nem sok filmről mondhatni el.

  7. Szerintem 7/10 lesz neked is, ha majd megnézed angolul human! Én sem szoktam nyivákolni sokszor a gép előtt, de ez párszor kihozta belőlem.

  8. Hát ez valami borzalmas volt, tényleg.
    Kínomban nevettem a filmen, de szerintem nem ez volt a cél.

    Egyébként a CGI-meztelenség a mozis trükktechnika purgatóriuma. Azt sem értem milyen színésznő az olyan, aki annyira sem ad magára, hogy ha már mutatnak belőle valamit az legyen az igazi?!

    Mi több Wilde-nak már láthattuk a melleit filmen (és nem csak a bimbót), akkor meg mit játssza az eszét?!

    Íme 13 eredeti meztelenségében, amikor még a legkevésbé sem volt pixelve :), hogy elvegye a keserű ízt, amit a technikai fejlődés manapság korrektnek tart:
    http://www.videosurf.com/video/olivia-wilde-shows-her-breasts-to-with-emile-hirsch-in-bed-full-clip-72429019

  9. Szerintem ezek a filmek nem testcserések, hanem agy csere.
    Ilyen volt az ÁL/ARC is, meg akármelyik.

  10. SPOILER

    2 hete láttam, nem is nagyon emlékszem rá. De az csak nekem volt furcsa, hogy Reynolds egy nagy nőcsábásznak van beállítva, holott egy erősen bruttósított nőt sikerült csak leakasztania? Vagy a többiről lemaradtam?:D

  11. Nekem bejött, világot tényleg nem váltotta meg és volt benne olyan rész bőven ami nekem már sok volt. 7/10

  12. Többé-kevésbé egyetértek Human kritikájával, mint általában, de én még a 6/10-et is erősnek érzem, ez nálam max 5. Bírom az alpári humort, de a terhes nős jelenet, meg a szájbakaki szerintem túl erős volt az alapfelálláshoz.
    Olivia gyönyörű, mint mindig, ráadásul pont a Cowboys & Aliens után néztem, úgyhogy addigra már kicsit túl is csordult a mérce :)
    Leslie Mann alapból nagyon aranyos, de nála pölö zavart, hogy ennyire fotósoppolták a bőrét, ennél azért megviseltebb szokott lenni, a karakter itt meg amúgy is azt kívánta volna.

    Reynoldsot csípem, megnézném szinte bármiben, viszont ennek a Bateman-csókának nem tudom, ki tolja ennyire a szekerét, annyira semmilyen, hogy csak na.

  13. Könnyed esti filmnek néztem, arra jó volt. Túl sokat már nem tudnak kihozni az ilyen csere filmekből.

    A sokat emlegetett “itt repül a kaki, ki tudja hol áll meg” undorító volt, nőként meg hidegen hagy, kinek volt CGI csecse, kinek nem :D (Ki tudja, ilyenkor a szerződésben mennyi nulla kerekedik még oda, ha valaki bevállalja eredeti tartozékkal a jelenetet. Lehetséges, szerkesztéssel jobban megéri.)

  14. Elég fáradtan (másnaposan), egy olyan filmet akartam, amin nem kell gondolkodni, de azért van benne pár poén. Ezt a nem túl nagy elvárást teljesítette, de semmi több: 6/10

    Már csak azért is, mert elég lerágott csont már ez a testcserés alapötlet, volt már anya-lánya, pasi-csaj, bár 2 pasival lehet, ez volt az első.

    Szeretem amúgy az alpári poénokat (olyan FamilyGuy félét), de azért itt volt 1-2 amin még én is csak néztem (vagy inkább nem néztem).
    * * * SPOILER – a kaki, a terhes csaj, a “cancer list”, a feleség fosása… – SPOILER VÉGE * * *
    Ettől függetlenül jó néhány poén és jelenet van, ami miatt ki lehet azt a 2 órát bírni. Főleg Olivia, aki kegyetlenül jól néz ki (a CGI melleket inkább nem is kommentálom, vagy mutassa meg, vagy inkább ne legyen semmi).

  15. Fantasztikus, hogy mekkora traumát jelent egy-egy fake-cici. XDDD
    Egyébként lehet, hogy bevállalták volna, csak a megfelelő összeg hiányzott. :P Mégsem mutogathatja az ember lánya csak úgy ingyen a kebleit… :D

  16. Nálam 7-7.5/10, pont azt nyújtotta amit kb. vártam tőle, se többet se kevesebbet.

    SPOILER:
    a szájbafosás az mondjuk tényleg túlzás volt már, illetve a nyitott ajtónál szarás is kissé erőltetett volt

  17. Én elég jól szoktam bírni a borzalmakat a vásznon, de ennél a filmnél többször eltakartam a szemem. A “lornó” jelenetnél például, hiába volt nagyon vicces a mindig crazy eyed Craig Bierko, vagy a Tatianásnál. Korábban írta valaki, hogy a látottak alapján nem érteni, mitől olyan nagy nőcsábász a hapi, mikor a legnyomasztóbb, legbetegebb szexuális kicsapongások érdeklik, apparently.
    Reynolds irritál, de itt (is) pont azt a douchebag-et kellett hoznia, amilyen szerintem valójában is lehet. Azért néha egész jól elcsípte Bateman jellegzetességeit.
    Bateman meg nálam olyan színész, aki még egy amúgy szar filmet is élvezhetővé tesz a puszta jelenlétével. (Hála az Arrested Developmentnek ez a faszi már bármit csinálhat, nálam nem fogja elásni magát).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.