A John Carter új előzetese

Nagyszabású sci-fi akció, ezzel állunk itt szemben. Edgar Rice Burroughs könyvein alapul, és a főszereplő John Cartert Taylor “Riggins” Kitsch alakítja.

Külön érekesség, hogy a Pixar rendezői mennyire szétszéledtek élőszereplős filmekbe. Idén jön még a Mission Impossible ugye Brad Birdtől, ezt pedig Andrew Stanton (Finding Nemo, Wall-E) rendezte.

HD a nagyoknak.

Update: a poszt frissítve lett a HD verziókkal.

human
írta
2011. 12. 01. 08:56
megjelenés
41
hozzászolás


41 hozzászólás a “A John Carter új előzetese” bejegyzéshez

 1. Nagyon meglepődnék, ha ez jó film lenne, már most zavar a látványvilág Disney-sége. A könyvekről sosem hallottam, szóval ne bántsatok, ha azok nagyon jól megírt dolgok, de így első ránézésre egy Skorpiókirályba oltott Baljós árnyak jutott róla eszembe :D

 2. Csak az emberiség egy része hiszi azt, ha valaki átkerül egy másik bolygóra, tuti be tud majd ott csajozni? :D

 3. Rita: Klónok támadása, nem Baljós árnyak – de valóban az! :) Lucas e regény világából merített ihletet (lopott? :P) a Geonosia megalkotásához.

 4. bírom amikor mai filmeket hoznak fel hasonlóságnak egy majdnem 100 éves regénynél :-) jó kis mese lesz ez, remélem sikeres és jön a többi rész

 5. bruti: Puff Daddy feat. Jimmy Page – Come with me (Godzilla OST)
  (Bár lehet hogy Puffiék is Zeppelinből sampléztak?)

  Bírom ezt a Taylor gyereket, a Wolverine-ban is tetszett mint Gambit, meglátjuk hogy bírkózik meg John Carterrel.

 6. sandor8206
  “bírom amikor mai filmeket hoznak fel hasonlóságnak egy majdnem 100 éves regénynél :-) jó kis mese lesz ez, remélem sikeres és jön a többi rész”

  Mennyire igazad van. A sok kommentbe inkább azt lehetne írni, hogy na igen ebből a történetből loptak a mai nagy rendezők, meg forgatókönyv írók. Nem pedig azzal jönni, hogy erre meg arra hasonlít. Az már más kérdés, ha vizuálisan hajaz korunk filmjeire. De a története 100-szor eredetibb, mint a legtöbb mai filmnek, tekintve hogy jóval hamarabb megszületett mint a legtöbb mai film.

  Na akkor a trailer-ről is pár gondolat. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de annyira kivagyok éhezve idegen bolygón játszódó filmekre, hogy marhára nem érdekel, hogy nem az én stílusom az ami a videó alapján eddig leszűrhető. Évente kapunk max 2-3 filmet, ami elrugaszkodik a földtől, és ráadásul elég ritkán kapunk tényleg jó filmet ebben a témában. Szóval az ember már-már az Asylum szintű művekre fanyalodik. Azokhoz képest pedig ez a film mindenképpen csak jobb lehet. Szóval én várom a filmet.

 7. Várom nagyon én is, de nem nagyon bírok napirendre térni a film címe felett, aki nem ismeri a karaktert annak ez bármi lehet. Az eredeti könyvcím 1000x jobb lett volna, vagy legalább John Carter of Mars. Olyan, mintha a címmel csak a rajongókat akarnák megfogni:).

 8. vááá,csak Rigginst látom benne, baromi zavaró.Várom,hogy mikor mondja már,hogy “texas forever”. Egyébként van egy érzésem,hogy kb Conan meg Prince of Persia szintjén fog mozogni a film.Nem látom,mért lenne jó :).

 9. Trailer nézés után a véleményem :Avatar + Csillagok háborúja+ Vadak ura= John Carter!

  Ettől függetlenül várós! :)Bírtam a srácot Gambitként!

 10. hát mer a Marson kisebb a gravitáció azér!
  hozzájuk képest azért is tűnik erősebbnek a Földön felnőtt Carter. ez olyan mint amikor a Superman idejött a Földre, aki saját bolygóján átlagosnak tűnt, itt meg szuperhősnek.
  tiszta logikus! :)

 11. Jó lesz ez, szépen hozza a könyvben szereplő dolgokat. Ahogy látom, a legtöbb hozzászóló láthatóan igen fiatal, és lila gőze sincs róla ki a fene Edgar Rice Burroughs. Anno a Tarzan sorozat és a Mars hercegnője alapműnek számított.

 12. Nekem tisztára olyan érzés így előzetes után, mintha a Flash Gordont elegyítették volna a He-Mannel.

  Jobb lett volna kicsit kevesebb Jar-Jar lényt odafabrikálni, de persze ezen ne múljon mert érdekesnek látszik :)

 13. az első kommenttel maximálisan egyetértek, legalábbis ami a látványvilág/megvalósítás Disney-ségét illeti. ennyire talán még sosem éreztem azt, hogy ebből milyen jó film lehetne, ha nem a Disney csinálná. persze meglephetnek, de így előzetes alapján egy hatalmas kapufát látok. kár lenne.

 14. spike0007: jaja, tök jó felsoroltad, hogy mik merítettek az 1910 körül megjelent regényből :)

 15. Az előző trailert a zene adta el, ezt sajnos még az sem. A látvánnyal az a nagy bajom van, hogy olyan, mintha már 233x láttam volna ugyanezt. Annyira elcsépelt ez az animációs feeling, főként azért, mert már 15 éve ugyanígy néz ki minden, ami CGI. Komolyan mondom, jobban örülnék, ha stop motion-nel készült volna a film. VAGY: Akkor azt mondanám rendben van, ha az egész animációs lenne.

  A Wolverine-szereplők annó nevetségeset alakítottak (főleg a csaj a halálos lövés után, mikor benyögi, hogy “FÁZOM!”), nem látom, itt miért kellene jobbnak lenniük…

  Én sem olvastam a könyvet, biztos baromira jó és szép, de ha már 120-an feldolgozták valamilyen szinten a látványvilágát, akkor nem kéne a filmfeldolgozáson egy picikét változtatni?Mindenesetre kezd körvonalazódni, Andrew Stanton szerint hogyan kell elkölteni 250 millió dollárt…

 16. human: ja, egy száz éves regény, eredetibb bárminél, akkor a belőle készült film csak jó lehet.
  Őőő. Az oroszlán, a boszorkány meg a ruhásszekrény megvolt? A világért se szeretnék előre oltani, de morgolódni se én fogok a premier után, amikor (ha esetleg) kiderül, hogy mégse ugorja meg a magas szintet, ahova márketing alapján belőtted.
  Ne legyen igazam.

 17. gabro ne legyél már fogyatékos, human és sokan mások is arra céloznak, hogy ne azért oltsunk már egy film látványvilágát, mert olyan mint xy filmé…nem arra, hogy ez egy 100 éves sztori=jó film…nem hiszem el, hogy ezt magyarázni kell

 18. gabro: a film lehet szar, de azért oltani, hogy hasonlít valamire, amikor csak megcsinálták könyvhűen esetleg a jelenetet, amit Lucas már lenyúlt.

  Egyáltalán nem lőttem be magasra, de sorold a fantasztikus filmeket amik idegen bolygókon játszódnak alienekkel. Ugye, hogy nincs sok, ezért alapból város.

  Például szerintem sem 100 a CGI, ezért való osztásba nem is szólnék, de hogy hasonlít xy-ra, az nem a legjobb oltás.

 19. Nem hallottam John Carterről,de a marsi “szuperképesség” jól hangzik.A látványvilág számomra is egy kicsit túlspirázott.

  A hősi beszéd végén azt vártam,hogy:”For tonight we dine in Hell!”,de nem jött be.Helyett jött a tipikus:”We will end it”

 20. Hétvégére előveszem a könyveket és rutinszerűen újfent kiolvasom őket. Anno sok ismerősnek ajánlottam a könyvet, hogy olvassák el, de nem nagyon akarózott nekik. Remélem jó lesz a film és az orruk alá tudom dörgölni, hogy mit hagytak ki.

 21. Én csak attól félek hogy az előző trailerből hogy tűnt 2 síkon megy a film és túl sok rész fog a földön játszódni.

 22. Már előre látom, hogy el van qrva a film. Whoola mi a túró a trailerben? Palotapincsi? Tarkasék meg úgy néznek ki, mint valami gizda zöld csápos lények. Emlékezetem szernt szép fejlett izomkötegek voltak rajtuk, nem ilyen kis nyeszlettek voltak. És Whoola sem zsebkutya volt. Amúgy magával a látványvilággal nem lenne bajom, de mint minden WD filmnél, itt is az alapoknál cseszik el az egészet. :-( Eddig várós volt, de innentől lehet, hogy kihagyom :-( Bennem más kép él a Mars lakóiról a könyvek alapján. :-(

 23. with: szivemből szólsz. A Barsoom-regények igazi kemény, tökös, kaszabolós történetek. Hangulatban szerintem a Conan-novellákhoz állnak legközelebb, csak épp sci-fi környezetben. Mikor először meghallottam hogy Disney már húztam a számat, hogy mit akarnak ezek ezzel a regénnyel, de egy kicsit reménykedtem. De ahogy most elnézem ez a Barsoom nem az a Barsoom lesz. Ettől függetlenül még lehet szórakoztató.
  De amikor Whoolát megláttam a trailerben felröhögtem, hogy na ne. :)

 24. ha valaki olvasta a könyvet annak biztosan über királyul tetszeni fog.aki meg nem olvasta és prédikál a z mehet a p………

 25. Hát a véleményem szerint,aki nem olvasta a könyvet,az sokat vesztett vele!Nagyon jó!Aki nem ismeri az keveset olvas ebben a műfajban/szegénységi bizonyítvány/,ugyanis alapmű!Legtöbb fantasy,és sci-fi író etalonja!A trailer is jó,de vannak fent tartásaim a karakterekkel kapcsolatban!James Cameron Avatar-ja,sok ötletet átvett a könyvből!Ha a történetet nem ferdítik el,mint azt a legtöbb filmben teszik,akkor nagy film lesz!Megnéztem a legutóbbi filmet aminek ez volt az alapja,az eredeti könyvcímmel,hát siralmas volt!A neveken kívül semmi sem klappolt!

 26. PAISZ: pedig a te szöveged szóközhiányán is látszik pár dolog, mielőtt leszólod a többieket.

 27. Én kiskoromban ezeket a könyveket elolvasva szerettem meg az olvasást, és a fantasy illetve sci-fi művajt. Ráadásul az amerikaiak azon kevés nemzeti írójukat akik nagyobbat alkottak, elég nagyra tartják, és mivel rövidebb múltú kultúrájuk végett kevesebbel is rendelkeznek, igyekszenek is megóvni ezen illetők műveit, nem ledegradálni őket, talán így lesz ez a filmes verzió kapcsán is. E. R. Burroughs az írója a történetnek amit ezúttal megfilmesítenek, az ő műve a Tarzan-sorozat is. Bár én is tartok tőle persze, hogy csalódni fogok, de azt hiszem mindent meg fognak tenni érte, hogy ez a film megfelelő minőségű legyen.
  Hozzá kell tennem persze, hogy az eredeti alkotás mai szemmel nézve nem egy vérkomoly mű -bár én mindmáig szívesen olvasgatom-, kifinomult ízlésű és már temérdek ilyen témájú alkotást látott emberek számára nem feltétlenül hatalmas durranás, inkább a fiatalabb korosztály számára való. Persze azért valószínűleg elég látványos lesz a film, nomeg az eredeti sztori eléggé kaszabolós, erőszakos sok helyen, szinte vérgőzös, teli intrikával, a WD feldolgozásában talán inkább mese lesz, mint egy igaz romantikában gazdag és az emberi értékeket kiemelő, ám mégis harcokban és intrikában gazdag, haldokló világon játszódó fantasy/kalandfilm.
  Ami engem illet, én biztosan ott leszek a mozivetítéseknél az elsők között!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.