Végső állomás 5. (Final Destination 5)

Annyira sok szót nem is érné meg vesztegetni rá, majd talán ti. Sajnos a Final Destination 5. része erőteljesen csalódás lett. Nem azért, mert a rész eleji baleset borzasztóan gyengén volt megcsinálva, ezt a 3. rész óta megszoktuk. Akkor miért?

A Final Destination 5 főszereplői egy busz mellett

Az ugye adott, hogy ez a filmsorozat olyan emberekről szól, főleg fiatal szépekről, akik egy látomás miatt megúsznak valami tömegkatasztrófát. A Halál jön behajtani rajtuk az extra napokat, amiket élhettek. A Végső állomások lényegét az adta, hogy a főszereplők miképp is távoznak el az élők közül.

Mindegyik részben ugyanúgy ráébrednek hőseink, hogy mi történik velük, aztán blabla, teljesen egy séma. A baj nem ezzel van, hanem hogy már azok a halálesetek sem igazán kreatívak, ahol 4-5 véletlent összeeszkábálva kinyírja őket a kaszás. Eltűnt az “ilyen nincs” hatás. Emiatt csalódtam. Plusz idén még a lányok sem voltak benne szépek, nincs zöld ruhadarabos.

A két értékelhető dolog a filmben az utolsó 5 perc, meg a szemműtét. Ez utóbbit ellőtte a trailer is, nem tekinthetem spoilernek, de az szinte fájt, volt hatása. Persze a nagyobb csattanóra sok minden utalt közben is, az egyik nyomot kifejezetten az arcunkba tolták sokszor, de páran tuti meglepődtek. Nem mondom, szép húzás, nem akarnék belekötni, de nem tudja annyira felhúzni a filmet.

Sajnos az egyik kifejezetten jó ötletet, normális csavart (szintén előtték a trailerben, pedig a film utolsó harmadát vezette fel) pedig nem tudták rendesen kiaknázni. Egy monológ lesz belőle, meg egy semmilyen tetőpont.

Végső állomás 5. értékelés

Nem azt mondom, hogy bánom a megtekintését, egy közepest kihozott, de azért mással is el tudtam volna ütni ezt a kb. 90 percet.

4 hozzászólás a “Végső állomás 5. (Final Destination 5)” bejegyzéshez

  1. Eszméletlen jó rész volt, úgymond nagyon geci, mocsok módon szívatta a halálra jelölteket. 3D-ben is nagyon jól kijöttek a poénok, és pozitív volt, hogy nem csak a klasszikus balesetes, minden úgy csöppen, gurul dolgot vették elő, hanem mintha direkt szórakoztak volna a nézővel, hanem más volt a koncepció, mindenki bepakoltak a halálcsapdába, hogy megússza 10-szer, de 11-edjáre már nem ússza meg a halált. A közepén a változtatás a szabályokon, retcon szagú, de ugyancsak jó trükk, feldobta a halál, halál, halál monotóniát, de tény, hogy nem tudták jól megjátszani. Tony Todd egy mocskos nagy zseni.

    Ja, és a végecsavar, mármint nem a legvége, hanem a vége előtti, a fő csavar, zseniális. Totális sokk.

    8/10.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.