A 12. körzet kiválasztottjai

Most, hogy már olvastam a könyvet, kicsit jobban várom a filmet. A másfajta narratíva miatt szerintem pont az fog javulni, ami nekem nem tetszett olvasás közben.

Amúgy egy viadal, tinikkel, életre-halálra, ha valakinek nem ugranak be az eddigi posztok.

The Hunger Games friss poszter

És hó, változtattak a hátizsákon, atyaég, ez a film tuti borzasztó!!4

11 hozzászólás a “A 12. körzet kiválasztottjai” bejegyzéshez

 1. Egy kérdés:
  Olvastam mar a Battle Royalt, nagyon bejött, erdemes ezt a könyvet is elolvasnom, vagy sok ujat nem fog adni? (ertsd lusta vagyok sok könyvet olvasni)
  Csak mert nagyon hasonlonak tünik nekem es lehet nem fog akkorat ütni, csak amcsisabb max.
  Köszi a valaszt, Human sorry ha kicsit off-os.

 2. Nekem eddig ez a poszter a legjobb(az eddigiek annyira nem jöttek be) Én is olvastam és nekem nagyon nagyon várós :)

 3. Trib: ez érzelmes, és sokkal több az alapozás. 2-3 óra alatt le lehet tudni, szóval kölcsönkérve simán megérheti.

 4. Érdekes, Katniss előtt a földön mintha a Battle Royal logó lenne. Nyilván nagyrészt kitakarva. De akkor is arra emlékeztet.

 5. Szerintem az egy Panem 12-es Körzet logo inkább, bár lehet h tévedek. Én nagyon nagyon várom, olvastam mindhárom kötetet, imádtam minden sorát, kissé be is fordultam a végére, mert elég nyomasztó úgy alapból az egész sztori. Bár nem tudom elképzelni, egy ennyire “véres-gyilkolós” könyvet, hogy tudnak leforgatni, úgy hogy a célközönség tinikből álljon… Remélem nem ezen fog elcsúszni a film, vért akarok látni:D
  A táska már be van sározva nem?:D Azért nem narancssárga:D Más tippem nincs, hogy ezen miért változtattak…

 6. Én is attól félek ,hogy a korhatár miatt elmegy a film és amugy a 12-es körzetnek a jele nem valami bányász csákja ? és ami elötte van nem a 11-es körzet földművelő jelképe ? :D de a film attól még várós :)

 7. Azért gondoltam, hogy a 12-es mert ők vannak a kivetítőn, de ha megnézed akkor mindegyik körzet jelképét ilyen “levélkoszorú” izé veszi körbe, szóval gyakorlatilag bármelyik lehet:)De szerintem akkor is a 12-es:D

 8. Még jó hogy változtattak a narratíván, mert a könyvhűség filmen nagyon laposra sikerült volna. Dolgozzanak csak meg a forgatókönyvírók a pénzükért, remélem elég merészek lesznek a Kapitólium világának ábrázolásakor.

  Kicsit olyannak kellene lennie, mint egy futurista Római Birodalom. Ami kecsegtető, hogy az első sminkek, díszletek alapján kicsit olyan is lesz, keveredve valamiféle posztmodern barokkal. Ha a viadal köré épülő intrikát jól szövik, hiszen szinte szabad kezet kaptak benne, ez akár egy jó film is lehet.

  A könyvek nálam elég közepesen teljesítettek, az írónő enyhén szólva nincs a dialógépítés csúcsán és bár cselekménye jó, szereplői érdekesek, fordulatai úgy laposak, ahogy vannak. Katniss ostobasága érzelmi kérdésekben legalább olyan idegesítő, mint túlélő ösztöne más helyzetekben.

  Tehát a könyv ad jó karaktereket (némelyiket csak skiccelve), jó alapsztorit, plasztikusan kezelhető háttérrel, de sajnos csenevész fordulatokkal.

  Filmen azonban ebből bármi lehet, a könyvek egysíkú elbeszélésmódja miatt sokkal több lehetőséget ad egy jobb mozira, mint bármelyik nyálba forgatott vámpírkötet.

 9. Ti milyen gyorsan olvastok? Csodálkoztam, hogy 2-3 óra alatt lehet végezni a könyvvel, ezért megnéztem, hogy milyen hosszú.

  ~300 oldal, akkor az 100-150 oldal óránként, 1.5 – 2.5 oldal percenként?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.