Roger Ebert’s Top 20 of 2011

Az egyik legismertebb kritikus idei toplistája. A Separation nagyon feltört az utóbbi hetekben pár listán, érdemes odafigyelni rá. És khm is van. Érvelések a helyezésekhez az alábbi linken.

 1. A Separation
 2. Shame
 3. The Tree of Life
 4. Hugo
 5. Take Shelter
 6. Kinyarwanda
 7. Drive
 8. Midnight in Paris
 9. Le Havre
 10. The Artist
 11. Melancholia
 12. Terri
 13. The Descendants
 14. Margaret
 15. Martha Marcy May Marlene
 16. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II
 17. Trust
 18. Life, Above All
 19. The Mill and the Cross
 20. Another Earth

Minimum pár ötletet még adhat, hogy mit kéne bepótolni idén. Már ha elérhető kézzel vagy lábbal.

human
írta
2011. 12. 21. 04:27
megjelenés
12
hozzászolás


12 hozzászólás a “Roger Ebert’s Top 20 of 2011” bejegyzéshez

 1. Ez is azt bizonyítja, hogy a kritikusok mennyire nem azt nézik, mint az átlag mozinézők. Engem idén pl. csak két filmnek sikerült meglepnie, a Super 8-nak és a Sikoly 4-nek, ez utóbbit tuti feltettem volna a listára, míg a Harry Pottert azonnal kihúznám.

 2. zsocso: Pontosan az ilyen felfogás miatt nem hozzák be az év legjobb filmjeinek nagy részét. Helyettük csak olyan ipari hulladékokat hoznak el a vidéki városokba, mint a Battleship, vagy a Transformers.

 3. Ezért hívják őket kritikusoknak és ezért nem vagytok ti azok! Persze könnyebb egyből fikázni látatlanul. No, mindegy.
  Szerintem egész pofás lista, elég sokat még nem láttam, amit viszont igen, azok megérdemlik a helyezésüket. Bár egy Warrior meg egy Win Win elfért volna.

 4. A tree of life nagyon hullámzó színvonalú film.Jellemző magára a filmélményre,hogy van benne egy apró jelenet ahol még én is elérzékenyültem(életemben másodszor vagy harmadszor volt ilyen film megtekintése közben), a végén majdnem kikapcsoltam,annyira nem tetszett.

 5. “Persze könnyebb egyből fikázni látatlanul. No, mindegy.”

  Megvallom őszintén nem igazán ismerem Roger Ebertet, de nem ő volt az, aki előállt valami olyasmivel, hogy a játékok mennyire nem tudnak, és soha nem is fognak tudni filmhez hasonlatos élményt nyújtani? Meg hogy az nem művészet?
  Aztán később elismerte, hogy igazából fogalma se nagyon nincs arról, milyenek a játékok, főleg manapság. Ez csak erről jutot eszembe, elnézést az OFF-ért, de gondoltam beszúrom ide ezt a kis történetet.

  Na de, amiről szó van, az ez a lista. Amire nem lehet rosszat mondani, lévén ez teljesen szubjektív dolog, mindenkinek más tetszik. Talán egy nagyon picit van csak “kritikus vagyok, így komolytalan film nem kelülhet fel egyáltalán” szaga a dolognak, de szerintem joga van az uraságnak olyan listát összeállítani, amilyet akar. És legalább megint eszembe juttatta, hogy a Drive-ot meg kéne már néznem:)

 6. 107 filmet láttam idén.
  a listából 8 tartozik ebbe a körbe.
  *sigh*
  költözni kellene.
  tippnek jó volt, tree of life ügyben egyetértek evil-el.

 7. Potter rákerült, ez kellemes meglepetés. Abszolút megérdemelt, hogy szerepel a listán, csak a kritikusok általában más filmeket tartanak jónak, ezért meglepő, de remek! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.