109 hozzászólás a “Itt a Prometheus trailere” bejegyzéshez

 1. Engem továbbra sem győzött meg, nagyon rövid és a zene se ütött, mármint nekem. Ami viszont tetszett, az a Prometheus felirat megjelenése, mert ha jól rémlik, az első Alien logója is így jelent meg a filmben.

 2. Apám kérdezi minek az előzmény? Miért nem előre haladnak?
  :)
  Az öreg most ideges. Amióta olvastuk kb.10éve az Idegenek a Földön trilógiát azóta várunk egy hasonló folytatást :D
  Steven perry for script-writer!!!

 3. Vééégre egy kis klasszikus hangulatú sci-fi. Remélem nem az a tipikus mai hülyeség lesz, hanem visszakanyarodik az old-schoolhoz.

 4. alien-ek végülis lesznek, xenomorph-ok nem ;)

  lehet velem van a baj, de a kamerásnak valahogy ‘jobb’ volt a hangulata részemről, gyorsabbnak tűnt, itt ráadásul a hang/zene is olyan halknak, lagymatagnak hangzik

 5. Kibírom, hogy nem nézem meg… kibírom, hogy nem nézem meg… kibírom, hogy nem nézem meg… kibírom, hogy nem nézem meg…

 6. Valaminek(xeno) kell lennie, mert ugye az 1 részben azok tojások már és nem kapszulák mint itt.

 7. Ütős trailer. Remélem, hogy tényleg a film is retro sci-fi hangulat lesz és nem megy el a hatásvadász akciós irányba. Mindenesetre a trailer bíztató :)

  A napokban tervezem újranézni az Alien filmeket :)

 8. Bástya, a Transformens is az Eredetet másolta, ez is az teszi és nem a “másolat” másolatát követi zenében :)

 9. Hát, nem dobtam hanyatt magam tőle. Kellemes sci-finek tűnik, bár van egy olyan érzésem, a habzó szájú Ridley Scott fanok kicsit többet látnak bele, mint kéne.

 10. A jövőre legjobban várt filmek közül ennek a bemutatója csigázott fel eddig a legjobban. Szerintem nem fogunk csalódni!

 11. Áh, ez kegyetlen jó lesz basszus… akkor nyugodtam meg teljesen mikor feltünt a Weyland-Yutani logó.:)

 12. Akit zavar a zene, az nézze meg az első Alien film (1979) trailerét, és fel fog fedezni egy-két érdekességet. Egyébként az ott egy Space Jockey fej meg a széke is látható, szóval Alien-előzmény film! :)

 13. zozó: hehe, tényleg nagyon hasonlít… szóval elég messze van a másolástól:)

  megnéztem vagy 5x a trailert és azt kell mondjam, talán még TDKR-nél is jobban várom. végülis kedvenc univerzumom, vagy mi:)

 14. TEASER!!!!

  Ennek a szónak a rinyálók nézzenek utána:)

  Amúgy én benne vagyok, hogy a végleges trailer borzalmas legyen, ha cserébe a film jó:)

 15. A zen, meg a hangulat jó, de ezt le kel szednem és kikockázni, mert a lényegi pillanatokból szar se látszik.

 16. Mikor elsőre megnéztem, csak a cím betűit figyeltem, ezt a megoldást az elsőben is nagyon bírtam. Kellemes volt, és nem mutatott többet, mint kell. A másik ami tetszett, hogy a monumentális jelenet is reális volt. Az emberek olyan tökéletesen eltörpültek, ahogy kell, ahogy esetlenül menekültek, az hihető volt, lásd a rosszat: Transformers.

 17. Érdekes, hogy az Alienben a rugalmatlan űrruhákban milyen nehézkesen mozogtak az LV-427 felszínén, itt meg testhezálló szkafanderben futnak gond nélkül a rájuk zuhanó űrhajó elől. Pedig ez játszódik előbb, tehát a technológiának fejletlenebbnek kéne lennie…

  Viszont látszani fog az idegen űrhajó teljes egészében! Bízom Ridley Scottban! Jó lesz ez!!! :-)

 18. st0nE: nagy összeget tennék rá hogy az az lesz:)

  egyébként ezekszerint lesznek földi jelenetek is? csak a havas hegycsúcsokból meg a vízesésből ítélve.

 19. Na, ennyi. A hosszú trailer-t már meg sem fogom nézni. De én pont azért, mert ez baromira betalált, és AKAROM MOST!!!

 20. Hm, úgy tűnik, hogy miután Reynolds kapitány elment New Yorkba író/nyomozónak, valakik felturbózták a Serenity-t plusz két hajtóművel, és elmentek alienek után kutatni…

 21. na.
  jó lesz ez. :) miért ne lenne trailer? a teaser nem ez, ez trailer. ha annyira titkolóznak a sztoriról, csak nem lövik el a csattanót – sem.

  amúgy kikockáztam, ne utáljatok, de ezt muszáj, hátha nem tűnt fel ez-az, vagy nem egyértelmű mindenkinek. szerintem a fontosabb részek:

  00:21 – hát, az nehezen az LV-426, a hegyekkel meg a jéggel, később a vízeséssel. egy másik idegen világ.

  00:25 – az szerintem W, Weyland logó a masinákon.

  00:27 – space jockey hajó folyosó, mint az elsőben, de szerintem nem AZ a hajó, csak ugyanolyan.

  00:31 – savas sisak

  00:34 – space jockey fej, de megint csak nem AZ, gondolom nem tették vissza, miután lenyesték. :)

  00:36 – Magneto facehugger embriót? vizsgál

  00:40 – vízesés, a nagy kerek valami épület, ez nem lehet az LV-426. aztán ketten lőnek, de mire?

  00:42 – valakinek savas? az arca, majd space jockey hajó űrtérkép, én nem ismertem fel rajta a Földet, nem tudom mit mutat.

  00:44 – fura torz fejű alak sisak nélkül, ugrik a szkafanderese. átalakulnak?

  00:45 – egy space jockey szék.

  a szöveg érthető, valamiben nagyot tévedtek és sajnálják és ajjaj. a sztori meg a látottak alapján nem az LV-426-on játszódik. érdekes lenne, miért mentek oda, hogyan találták meg a hajót, meg egyáltalán. szerintem összefüggés csak annyi lesz, hogy ez is egy olyan hajó, amihez Ripley-éket küldték. aztán meglátjuk, mit találnak. nem lepne meg, ha egyetlen túlélő sem maradna. :)

  Egyelőre nem látom azt a nyomasztó sivárságot, ami az első két részben annyira jó volt, ez a bolygó szinte szép, világos, fodros felhők meg ami kell. á, nagyon soká lesz még. :)

 22. Vagy a Foldon bar nem hinnem… Ha Vissza emlekeztek az LV-426 az elso 2 filmben egy csuma sotet kodos esos szurke bolygo volt 0.8 as grafitiyvel de gyer oxigen szintel. A 2. reszben Yutaniek pedig terraformaltak hogy lelegezhetove tegyek a legkort. A trailer ben meg egy viszonylag vilagos bolygon vagyunk… Az Ufo pedig valamitol lezuhan na de mitol?:D Mindenre valaszt fogunk kapi:D
  Giger Szerintem megint ki elte magat bar a trailerben nem sokat latunk ebbol (Max a Fej) Mivel a Film elozmenyfilmnek indult anno szerintem biztos hogy lesznek benne Alienek!
  Egy Biztos Ellen Ripley nem lessz:DDD

 23. Transformerses hajókürt a zenében??? Nem tudom sírjak e vagy nevessek. Komolyzenét is kéne néha hallgatni.
  Egyébként azt csellónak, vagy gordonkának hívják.

 24. Nekem nem hiányoznak a savas vérű, “pénisz-fejű” szörnyek, amiknek szaporodási ciklusa picinykét értelmetlen, de mindegy. Ezt inkább nem részletezem.
  A Prometheus legyen egy igazi sci-fi és én már nagyon elégedett leszek. A címe a görög mitológiára utal, Prométheuszra, aki ellopta az istenektől a tüzet és az embereknek adta.

 25. Hát, engem viszont így már annyira nagyon nem hoz lázba a film, tudván, hogy nem lesznek benne alienek… :(

 26. kukulkan
  Az eredeti alienből mára disneylandes látványosság lett, az összes képességét és az utolsó porcikáját is ismeri szinte mindenki, nem nagyon lehet megijedni tőle.

  Scott azért lép tovább és csinál valami újat, hogy megint megpróbálhassa sokkolni a nézőt. Csak támogatni tudom az elképzelését.

  Maga Giger is részt vesz a projektben, meg még egy rakás egyéb tehetséges ember, szóval várhatunk új, érdekes lényeket, remélhetőleg ugyanolyan jókat mint az eredeti…

 27. Hát igen, ez erősen várós. Bárcsak már holnap leshetném :( :D Valahol írták, hogy ezt a filmet még azok is moziban fogják lesni, akik egyébként nem nagyon járnak oda…Hát lehet ebben valami :) Már csak, ha a saját példámból is indulok ki :D Reméljük nem lesz vele semmi para.

  fun:
  Most, hogy nem lesznek Alienek, mit fognak kilőni az űrbe film végén?:'(

 28. No jó ilyen trailerre kelni még péntek hajnalban is!
  Látom megy a találgatás, én olvastam egy verziót még nagyon régen ami mindent lefed! Nem tudom hogy hiteles e de elég jól és logikusnak hangzik, és ez a vidi is hasonlót enged sejtetni, tehát lehet hogy SPOILER:

  Földön vagy valahol kutatgatnak/ találnak valamit, ami egy nagyon fejlett civilizációra utal, ami az emberiség fejlődésébe/létrejöttébe is beleszólt , ezt elkezdik nyomozgatni és távol az űrben találnak is nyomot, elindulnak oda (innen az they went looking for our beginning szöveg a trailerből), találkoznak az ALienből is ismert ormányos fazonokkal, akik tényleg nagyon fejlettek és szóba is állnak az emberekkel, de nem adnak át nekik mindent amit tudnak, viszont az expedíció tagjai közül valaki úgy dönt ellop ezt-azt ( innen a cím: mint ugye a mítosz szerint Prométeusz az istenektől a tüzet ellopta, itt valaki az idegenektől lop). Az idegenek berágnak és az emberek után indulnak, a már ismert xenomorphok pedig fegyverek hogy megállítsák/megbüntessék a szökevényeket…
  Aztán persze lehet hogy semmi nem igaz ebből, és csak kamu volt…

 29. star: mert ezeket nem törlik? A youtube ezer link simán kereshető ebben a pillatban, bárki megtalálja aki tud arról, hogy kijött a trailer. A probléma, hogy 1 hónap múlva a nagyja törölve lesz azoknak a videóknak, letiltott accountok és hasonlók miatt, copyright bullshit. Ugye nem várod, hogy naponta az összes videós posztot újranézzem és javítsam a közben törölt anyagokat, hogy 1 hét múlva is nézhetőek legyenek (vagy ugye szarhatnék bele mint sok blog, megy 2 napig aztán kalapkabát). inkább a hivatalos források, és többnyire az inda (pedig hidd el, unalmas feltölteni és várni, hogy feldolgozzák), aki nem töröl egyelőre.

  Ezt már többször leírtam.

 30. nem szeretem a horrorokat (sőt utálom őket), de különös mód Alien1-2-3at meg eredeti Thinget megtudtam nézni és nagyon tetszettek! várós a trailer alapján, remélem több történet lesz benne mint akció, imádom az ilyen “meséket” :)
  egyébként tuti befutó jövőre ezzel az ’emberiség kialakulása’ szállal

  + nekem van egy elméletem lehet, hogy hülyeség, de mivan ha igazából ez ugy prequel, hogy a jövőben játszódik? ez megmagyarázná a szkaffandert, meg azt, hogy ez nem a weyland-yutani (vmi 3ágú nyíl a jelük a trailerben levő cégnek) na és itt jön a totál találgatás, hogy vajon féreglyuk szerűséggel visszamentek az időben, vagy az teljessen totál más űrhajó az első részben… vagy lehet nem is Prometheusnak hívják ezt az űrhajót hanem vmi más neve van, csak ezt a címet adták neki
  ui.:szerintem mindenki meghal :D

 31. Lehet, hogy csak én vagyok ezzel így de ez a hajókürt szerű valami meg ez a zene? (zaj) iszonyatosan szar.
  Még a trailer hangulatát is lerontja.

 32. Lopnak,nyúlnak?

  Mit akartok látni, több mint 100 évnyi filmezés után?
  Ha a történelem ismétli önmagát, akkor a filmgyártás nem?

  Nekem piszkosul tetszett, ahogy felidézi a 30 évvel ezelőtti ALIEN bemutatót (zene,szöveg, képvágás).

  Arról nem is beszélve, hogy a régi design, és díszletek között egy ‘modern’ film fog játszódni.
  Baromira el van találva itt minden…..és tudatosan.

  Már csak abban reménykedek, hogy tényleg a régi sci-fi hangulatot fogja idézni. Engem nem zavar, h nincsenek benne Alienek, bár hiányozna, ha nem és méltatnák őket semmire a filmben, de ezt nem nézem ki Ridley Scott-ból.

 33. Nálam ez a legjobban várt film a jövő év igen erős felhozatal közül. Az is óriási plusz, hogy nem a már lejáratott és 1000* látott Alienekhez nyúlnak, hanem megpróbálnak vmi újat is nyújtani. A mai világban ez nagy szó. Ha meg a pár hsz-el előttem leírt sztori igaz, akkor még jobb lesz mint sejtettem eddig. Ez nagyon nagy lesz!

 34. nyamm nyamm, végre lesz értelme a 2012es évnek (plusz a világvége ugye XD)!

  megnéztem az apple in day 1-2-3… videókat, hát fényez rendesen Ridley bácsi (bár ez az iylen videóknál elvárható), de talán neki még el is hiszem amit mond. ;)

 35. Amikor feljön az a bizonyos szék amit az Alien-ben már láthattunk akkor jobbra figyeljétek ott áll egy emberszerű magas lény!

 36. berczoo – nahát, igazad van. láttam először is, de elsiklottam felette, azt hittem egy tag a kutatók közül, viszont jobban megnézve az nem ember. túl nagy és a ruhája/bőre is fura. állat, ezt jól kiszúrtad!

 37. Amúgy nem inkább annak köszönhető a szkafanderek fejletlensége, hogy ez itt egy expedíció az emberi civilizáció eredetének felkutatására, míg az első alien legénysége egy mezei olajfinomító hajó legénysége volt – gondolom nekik (előbbiekkel ellentétben) nem feltétlen jár state-of-the-art felszerelés… :)

 38. Humannál a pont jútúb ügyben. Bevallom, én onnan raktam egyet ki, viszont egy ilyen filmes blogon szerintem elvárás lehet, hogy 1 hónap múlva is megnézhető legyen, amit az ember kirak, szóval így ez a szükséges rossz kategória.

  Aztán, miket olvastam még, no lássuk csak:

  Először is továbbra is fenntartom a véleményemet, hogy ez nem trailer, hanem teaser. Alig lépi túl az egy percet, ez nálam kategorikusan besorolja a teaserekhez. Egyébként, ha egyáltalán nem lesz több mozgóanyag már belőle (ugye ezt senki nem gondolja komolyan?) az se feltétlenül negatívum, rosszabb lenne, ha 4 hónap múlva kapnánk egy olyan 3 perces trailert, ami szépen elmeséli az egész sztorit, minden fordulattal együtt (azért hál’ istennek erre se látok sokkal több esélyt).

  Aztán, a bolygók kérdésében szerény véleményem, hogy simán el tudom képzelni, hogy az LV-426-ra zuttyan le a hajó a lezuhanós jeleneteknél. A havas meg egyéb tájakhoz meg nem biztos, hogy a Földre kell mennünk, lehet akár virtuális valóság is. De valószínűbb, hogy leszünk kicsit a Földön, v vmi Földszerű bolygón is.

  Amennyit eddig láttam a díszletekből, a modernségük egyelőre azért nem zavar, mert ugye az Alien filmben a hajó, amin voltak az egy leszolgált régi teherhajó volt, valószínüleg több, mint 100 éve róhatta már a csillagokat. Így egy 50 évvel korábbi űrjármű is hathat modernebbnek, főleg, hogyha ez valami jól pénzelt Weyland expedíció szuperhightech vacka. Ennek ellenére amikor muatták a hajót azokkal a hajtóművekkel, valahogy én nem éreztem eléggé az Alien feelinget a dizájnban. De ettől eltekintve nekem amit eddig láttunk, abban nincs dizájnkifogásom.

  Én ezután a TEASER után bizakodva várom a filmet:)

 39. >> vargatom: “Az eredeti alienből mára disneylandes látványosság lett, az összes képességét és az utolsó porcikáját is ismeri szinte mindenki, nem nagyon lehet megijedni tőle.” << Jó, de pont ezért lett volna jó végre egy _minőségi_ alien-film, mert az AvP filmekkel anno nagyon eltolták a dolgot. Plusz a másik dolog, hogy hónapokig úgy volt beharangozva a projekt, hogy ez egy alien prequel film lesz, ezért is pörögtem rá teljesen a témára. Számomra ezért is baromi nagy csalódás, hogy nem lesznek benne a kedvenc lényeim (Scott nyilatkozata alapján). Amúgy az Alienben látott "Space Jokey" mellkasán emlékeim szerint egy bazi nagy lyuk tátongott, szóval el nem tudom képzelni, hogy lesz az alien-téma kikerülve. Én mindig is úgy képzeltem, hogy azért zuhant le a hajó az LV-426-ra, mert az alienek megfertőzték a hajó legénységét...

 40. Szerintem max egy cameo erejéig de tuti felbukkannak a szörnyek. A trailer meg bazi ütős lett. Nálam a legvárósabb 2012 ben. Aztán Hobbit, meg Batman.

 41. 2 film lesz 2012-ben, a Prometheus és a Hobbit! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

 42. DeadMan: én azért is tippelek a Földre, mert IMDb szerint itt találnak valamilyen nyomot, amit követve indulnak el az űrben. Persze ettől függetlenül lehet másik bolygó is.

  Egyébként most kapcsolok, hogy Charlize Theron fog feszes szkafanderben (meg reméljük anélkül is) flangálni OMG!
  http://noob.hu/2011/12/23/prometheus-tlr1.jpg

 43. Jah igen és még annyit hogy Michael Fassbender üt szőkén :D
  Charlize Theron meg hát *o*

 44. akik az űrruhák és a fejlett technológia miatt rinyálnak – a hatvanas évekbeli forma-1es pilótáknak (akik mögött nagy pénzek vannak) is faszán pengébb ruhája van, mint egy mai átlagos kamionsofőrnek, aki ércet, szenet vagy tökömtudja mit szállít

 45. 1 alien biztos ,hogy lesz benne ami a space junkie-ból kitört.
  És ha jól látom és hallom 37 ms-nél egy alien farkat lehet látni a nő mögött elsuhanni az ablakban.

 46. Jobban megnéztem mégsem ,de attól még biztosan lesz benne még ha nem is a megszokott formájában.

 47. Ritkán nézek trailereket, ezt most muszáj volt. az étvágyat meghozta, innentől semmit nem akarok tudni a filmről, egy kockát se nézek belőle, míg be nem ülök a moziterembe.

 48. kukulkan

  A legjobban még mindig az ismeretlentől lehet félni, márpedig a klasszikus alienről mára már mindent tudunk. És ez messze nem is csak a kinézetét jelenti, hanem a képességeit is – nem véletlen hogy a vérgagyi AvP filmekben két perc alatt lezavarták az arctámadós-kikelős dolgokat, elvégre már csak simán kötelező körnek számítottak.
  Scott bevalottan azt akarja hogy a szar is vigyázzban álljon a nézőkben. Ehhez az kell hogy teljesen váratlan dolgok történjenek néha, ahhoz meg valami újra van szüksége a régi alien helyett. Én speciel bízom benne hogy így harminc év után elő tudnak állni valami újjal.

  A másik meg hogy a trailer után mégis mi más lehet ez szerinted, ha nem Alien prequel?? Ott az idegen űrhajó, a space jockey széke a kukkerrel, le se tagadhatnák a kettő közötti kapcsolatot :) Maximum nem úgy lesz prequel hogy most valaki mások kergetőznek az alienekkel…

  (amúgy arra vagyok még nagyon kiváncsi, hogy a királynős-bolytársadalmas vonalat megtartja-e Scott, mivel azt Cameron nélküle találta ki és sokat szelidített az eredeti idegen elborultságán – viszont civilben a két rendező nagy haver…)

 49. Az Space Jockey? Az egy ember. Remélhetőleg nem a legrosszabb spórolós megoldást választják, mint a Star Trekben: kicsit zöld vagy sárga a bőrszíne egy statisztának és máris idegen lény?! (Vagy gyomorrontott szereplő!:)) Ha így lesz bekaphatják! Ez méltatlan lenne az opushoz!

 50. Nagyon adja a hangulatot a trailer. Igazi old scholl, komolyan vett sci-fi lesz a trailer alapján. Alienes látvány, hangok, zene, hangulat meg van.
  Reméljük nem rontják el a filmet, mert ugye sajna PG-13-as lesz és ez engem kcsit aggaszt.
  Az pedig, hgoy nem lesznek xenok benne külön pozitívum. Miért is lenne jó az unalomig ismert dolgokat ismételni?
  Másik, hogy tudomásom szerint nem prequel, hanem egy külön történet, mely az Alien univerzumban játszódik és magyarázatot adhat sok dologra mely az Alien film óta birizgálja a fanok agysejtjeit. (Ki a space jockey, honnan származnak az alienek stb.)
  Prequel akkor lenne, ha az első filmhez vezető közvetlen eseményeket mutatnák be. Aztán ki tudja, elég nagy a rejtély a film körül még most is. Többezren találgatnak a világban, mert semmit sem tudni tulajdonképpen. :)

 51. Ha még 10x elmondják (tényleg mondtak ilyet? forrás??), hogy xeno-k nem lesznek benne, akkor sem fogom nekik elhinni! Valami cameo-szinten 100%, hogy bekerülnek!

  Egyébként meg azt is mondják, hogy ez nem prequel, nekem ennek ellenére annak tűnik. Meg hát az is, szerintem ez csak marketing fogás:)

  Még azt is meg merem kockáztatni, hogy a teaser elején az a kis üzenet a “segélykérés” részlete akarhat lenni, ami aztán majd elindítja a Nostromo-t végzetes útján.

 52. DeadMan: kattints a címkére, legutóbb maga Scott nyilatkozta, ha már forrás kell ennyit megtehettél volna előtte.

  Azért hangoztatják, hogy nem 100% prequel, mert valószínűleg nem az, pedig úgy sokkal könnyebb lenne eladni ám. “Alien: prometheus” sokkal márkásabb név, mint csak simán a Prometheus.

 53. >> vargatom: “(amúgy arra vagyok még nagyon kiváncsi, hogy a királynős-bolytársadalmas vonalat megtartja-e Scott, mivel azt Cameron nélküle találta ki és sokat szelidített az eredeti idegen elborultságán – viszont civilben a két rendező nagy haver…)” << Hmmm, ezt nem is tudtam. Már hogy Cameron találta ki a királynős felállást. Pedig nekem teljesen úgy rémlett, hogy már az Alienben volt rá némi utalás (valamelyik kivágott jelenetben, amikor Ripley megtalálja az idegen "fészkét" az oda begyűjtött, "feltapasztott" félholt emberekkel), hogy az az idegen - lévén egyedüli egyedként a hajón - éppen átalakulni készült (ti. királynővé). Vagy a regénnyel keverem? Egyébként én anno az Aliens után úgy képzeltem, hogy a Space Jockey-ból egy királynő kelt ki, és az rakta teli tojásokkal a lezuhant hajót. :)

 54. nem tudom ez konkrétan mikor fog játszódni (gondolom legfelljebb 2100 körül, de sanszosabb, még korábban) – én azon parázok, hogy remélem a nyolcadik utashoz megfelelően illesztik, mivel igen nagy űr van a között, hogy most egy high-tech expedíciót küldenek oda, és a között, hogy x évvel később pedig csak egy teherhajót mernek, mintha nem tudnának nagyon semmit az egészről – botrányos bodycount kell az ilyesmihez asszem

 55. Nem akarok hülyeségeket beszélni, de legutóbb azt olvastam, hogy a Prometheus egy két részből álló Alien előzményfilm lesz, amiről Ridley Scott azt nyilatkozta, hogy a végén valami nagy csattanó lesz, amivel kapcsolódni fog az első Alien filmhez. Ha a “két rész” teória igaz, akkor ebben az első részben, akár mindenki meg is halhat, vagy akár mindenki túlélheti, mert a lényeg csak a második részben fog kiderülni. Lehet, hogy a folytatásban lesz egy új mentő csapat, vagy arra tévedt újabb lények, vagy Han Solo-ba botlanak, aki éppen xenomorphokat csempészik át a galaxison keresztül és azok elszabadulnak :). Sok minden lehetséges.
  Mindenesetre a második résznek is elég frappánsnak kell lennie majd ahhoz, hogy ne lehessen kikövetkeztetni az egész történet az elsőből, illetve a 79-es Alien filmből.

 56. Az első az Alien előzménye a második pedig az Aliens-ből kimaradt a hajó újbóli megtalálása Riply érkezése közötti történéseket öleli majd fel.

 57. Az elso filmbol kivagott jelenetekben az derult ki, hogy Dallasbol es Brettbol kezdett tojast csinalni a leny. Mondom, ez sokkal elborultabb verzio lett volna ;) de mivel kivagtak, ezert Cameron behozhatta a kiralynos otletet.

  Ket prequel filmrol meg utoljara vagy egy eve volt szo, ennek elso korben nem lesz folytatasa. Persze ha eleg sikeres lesz…

 58. Elég gyilkos lesz a felhozatal 2012-ben – Men In Black 3, Hobbit, TDKR, Prometheus, American Reunion, Wrath Of Titans… meg még kitudja miket hagytam ki.. kemény : )

 59. vargatom: Ilyenről sem a könyvben, sem az Alien DC verziójában sszó sincs… Ezt honnan vetted?

 60. jaja,nem tojást csinált, de begubózta őket a könyvben ha jól emlékszem, és Ripley megkönyörült egy lángszóróval.

 61. A konyvben ( ami a forgatokonyvbol keszult) ugyanaz a szohasznalat volt az idegen hajon talalt tojasokra es a felig atalakult Brettre. Plusz a Dvd kiadas werkfilmjein is errol beszelnek.

  A lenyeg az hogy Scotteknal meg szo se volt kiralynorol, azt Cameron adta hozza a mitologiahoz.

 62. Hát, itt van előttem a könyv és a hajóban tojásnak, illetve ovoidnak nevezi az író, míg Dallas és Bret testét tartalmazó dolgot pedig gubónak, melyet úgy szőtt a lény. Arról pedig, hogy tojássá alakítani Dallast és Bretet egy fikarcnyi szó nincs sehol.

 63. Ha jól tudom, a királynőt Cameron tervezte.

  A bolygó, ahol ez az űrhajó lezuhant valószínű nem az LV-426. Felszíne tele volt hegyes kő képződményekkel, ennek szinte sima a felszíne az űrhajós résznél.

 64. ALIEN: Spoiler gyanús:

  Nekem az az elméletem, hogy ez az LV-426, csak volt egy kis incidens és teljesen lepusztult valamitől és az Alien-ben már úgy nézett ki, ahogy…

 65. Megkerestem a könyvben a vonatkozó részt…

  “Dallas megint beszélni próbált, de nem tudott. Fejével jobb felé intett. Ripley arra fordította a lámpáját. Valamivel feljebb még egy gubó függött. Anyagában és színében különbözött a másiktól. Kisebb volt, és sötétebb, a selyem kemény, fényes kagylóvá szikkadt. Olyan volt – bár Ripley ezt nem tudhatta -, mint az üres urna, amit a roncsban találtak. – Az volt Brett.”

  Persze azt nem lehet tudni, hogy Foster mennyit tett hozzá a forgatókönyvhöz, de mivel Scott meg a többiek is sokat emlegették a werkfilmekben hogy a kivágott részben a félig tojássá alakult Brett és Dallas szerepel, ezért szerintem elég egyértelmű a helyzet.
  Meg egyébként is, mi másért gubózta volna be őket a lény? Olyan hülye hogy királnyő nélkül is automatikusan cselekszik?

 66. Sziasztok.

  Vargaton, a sima “harcos” alien nem hülye, csupán az ösztön vezérli.Meg lehet figyelni, hogy itt a földön is, királynő nélkül is ugyan úgy dolgoznak.Ez van beléjük kódolva.Nem tudnak másként viselkedni.VISZONT.Engem anno nagyon megfogott ez a tojássá alakítás.Gondoljunk bele, láthatjuk, hogy a tojások nagyon is szerves anyagból vannak, mintha vastag bőrből lennének.Így nagyon izgalmasnak tűnik az az elképzelés, hogy egy sima harcos királynő nélkül is képes tojásokat rakni.Persze hosszabb folyamat, de képes rá.Így még az alien univerzumba is ílleszkedik.Persze az is nagyon finom, hogy eltekintünk a Cameronos elképzeléstől, és az alien ténylegesen szerves anyagobkól (ez esetben emberekből) készíti a tojásokat.Amúgy még az is nagyon érdekel, hogy valójában mivel táplálkozhatott az idegen, mivel ugye Ash említi, hogy megváltoztatta táplálkozási szokásait.
  És visszatérve a Prometheusra.Nagyon érdekel az a hatalmas emberefejet ábrázoló szobor, és a keskenyebb, hosszabb tojások származása, és funkciója.

 67. Elnézést, kihagytam a lényeget. “hogy itt a földön is a méhek, hangyák, királynő nélkül is ugyan úgy dolgoznak”

 68. Macready
  Ha egy kicsit is belegondolsz, akkor egyértelmű hogy a harcos/dolgozó is képes kell legyen valahogy tojásokat előállítani. Nem lehet arra építeni egy ilyen faj túlélését, hogy mindig lesz egy királynő is velük. Egy magányosan kikelő lény enélkül a képesség nélkül nem tudna elkezdeni szaporodni, hacsak nem tud valami teljes átalakulásos fejlődéssel saját magából királynőt csinálni – de még akkor is csak egy helyben ülne a lerakott tojásokkal és várná a palimadarakat, az meg nem elég biztos módszer.
  Egyébként a könyv változatokban hoznak erre is rovaros párhuzamot – a méheknél vagy hangyáknál a kiválasztott lárvát speciális táplálékkal alakítják a dolgozók királynővé még az átalakulás előtt, ha elpusztulna az előző vagy ha új bolyt akarnak alapítani.

  A “királynő” dolgot mondjuk erősen idézőjelbe kéne tenni, abból a szempontból hogy az alienek csak nem ivarosan szaporodnak már… tehát hogy egy rakás dolgozónak meg kellene termékenyítenie a királynőt :)) a tojásrakáshoz, ahogy az a rovaroknál történik. Erre csak akkor lenne szükség, ha a faj számára fontos lenne a génállomány keverése és megújítása, az egyre életképesebb mutációk megjelenése.

  Az alien viszont, amennyire Scotték és a későbbi rendezők elképzelését követni lehet, teljesen máshogy működik. Nincs neme, ezért is lett Giger lénye androgün, férfi és női nemi jellegekkel; és nincs változatosság sem, egy “fészekalj” csupa tök egyforma lényből áll. Ráadásul bármilyen nemű áldozatot fel tud használni a keltetéshez, így a film a férfi nézőket is megfoghatta a megerőszakolásos motívummal. Szóval a “királynő” az alieneknél igazából csak egy hatékonyabb, gyorsabb módja a tojások gyártásának, mindenféle zsákmányállatok átalakításához képest.
  Az evolúciót meg, ha van olyan náluk egyáltalán, akkor megoldják máshogy – az Alien 3 azt sugallta, hogy a gazdatest génanyagát használják fel, a kutyaszerű aliennel. Ismeretlen ökoszisztémában a lenyúlás mindig sokkal gyorsabb módszer az alkalmazkodásra, mint a véletlenszerű mutációkkal kísérletezés. Annyit meg hozzá tud tenni a kapott génanyaghoz a savas vérével meg egyéb finomságaival, hogy akkor is elég erős legyen ha nem pont a domináns fajt használta elsőre.

  Persze nyilván sokkal hatékonyabb lenne a tojás forma nélkül az életciklusuk, de ezt megint csak alárendelték a filmnek :)
  Így a többszöri átalakulással egy megfoghatatlan, ismeretlen és emiatt még sokkal rémisztőbb szörnyeteg lett belőle.
  Annak idején, amikor még csak a moziban lehetett a lényt látni, sok néző esküdni mert volna arra hogy minden megjelenésekor teljesen máshogy nézett ki és a mérete is más volt. Pedig Brett levadászásától kezdve végig ugyanazt a formát használták, csak ennyire jól működött hogy mindig csak keveset mutattak belőle, és az előtte látott jelenetekben gondosan felépítették a kiismerhetetlenségét :)

  (Aztán a Thingben lényegében ezt vitték tovább, facehugger nélkül is bármikor bárkiből szörny lehetett, és minden megjelenési formája tényleg teljesen más volt… És ezzel szépen behozták a paranoiát és bizalmatlanságot is.)

  Igazából azért írtam csak be ezeket, mert a Prometheus kapcsán ezeken gondolkodtam, hogy Scott vajon mennyit vesz akkor át a többi szerző és rendező elképzeléseiből. Persze minél többet magyaráz meg, annál kevésbé lesz félelmetes a film…

 69. A The Thinget nem emlegetném egy lapon az Aliennel.Főleg a hasonlat nem megfelelő, mivel a Dolog maga egy fertőzés, ami képes élőlényeket megemészteni, majd lemásolni.Vagy akár sejtszinten szépen lassan átalakítani az ember.A paranoia pont azért alakult ki, mivel maga a Dolog úgy viselkedett, és nézett ki, mint egykori áldozata.Úgy beszélt, mozgott, stb.Szóval itt az utánzás volt a fő paranoia forrás.Amúgy mindkét filmben az a dicséretes, hogy nem mutattak sokat.És pont ettől lett érdekes az idegen.Ja és még valamitől.Kézzelfogható, valóban létező anyagokból készültek, és nem CGI-al.Ami szerintem mára kiölte a félelmet, és a fantáziát a folytatásokból.

  Még visszatérve a tojásrakásra.Ugye említetted, hogy nem fog várni az áldozatokra, holott konkrétan ezt tehették a tojások jó ideje.Hisz íjrák is a könyvben, hogy jó ideje itt lehet az “Űrutazó”.Azóta pedig nem találtak más áldozatot.A tojásokat sem védte egy lény sem.Valószínűleg addigra éhenhalt, vagy ilyesmi.Így maradtak a tojások, és a várakozás.És még valami.Ha valóban képes lenne minden egyes harcos alien a királynővé (vagy hasonlóvá) alakulásra, akkor ezt miéert nem tették meg később?Úgy több ezer tojást képesek lehettek volna létrehozni.

  Szóval ez egy végtelen vitát eredményezhet, ami nem is probléma.Kedvelem ezeket az eszmefuttatásokat.És engem nagyon is megfogott ez az “emberekből készült tojások” téma.Fantáziadús, stb.Csak egy bökkenő van.Ha valóban így hoz létre tojásokat az idegen, akkor hogyan szaporodik?Mert akkor konkrétan csak facehuggerek jönnek létre, és a petéket nincs kibe rakni, ha a tojásokat meg emberekből, állatokból készítik.

 70. És megint elfelejtettem valamit. :D
  A The Thing ugye egy novellából készült.Szóval már csak ezért is egy önálló, egyedi sztori. (és még mielőtt valaki azzal jönne, hogy a The Thing a régi The thing from another world című film feldolgozása, az nézzen utánna, mennyi a hasonlóság a két film között.Carpenter, és alkotók is elmondták az extrákban, hogy a novellához jóvalta több köze van, mint a régi filmhez.)
  Na elnézést még egyszer a pótlásért:)

 71. Az elhagyatott űrhajón csak tojások voltak, ez tény – de a fene tudja hogy mi lett azzal a lénnyel aki a tojásokat rakta, és hogy egyedül volt-e vagy volt egy komplett boly is körülötte. Eleve azt se tudjuk, hogy mióta van ott az a hajó, és teljesen átkutatni se volt lehetősége a Nostromo legénységének. Lehet hogy egy szomszéd szobában ott alukált egy királynő meg pár tucat ivadéka újabb prédákra várva, csak soha senki nem jutott el odáig.

  Alapvetően a lények társadalma a három Alien film alapján úgy működik, hogy a királynő helyhez kötve rakja a tojásokat tömegével, a kifejlett dolgozó/harcos egyedek meg eljárnak begyűjteni a gazdatesteket, aztán begubózzák őket a tojások körül.
  Ha meg egy magányos és elszigetelt egyed kezd bolyt alapítani, akkor először a gazdatesteket alakítja át tojásokká, és aztán azokból keltet ki egy speciális facehuggert, ami királynő embriót hordoz. Az Alien 3-hoz direkt emiatt csináltak egy spéci változatot a kis rohadékból. Vagy az is lehet, hogy idővel az egyik dolgozó alakul át királynővé.

  Az Aliensben meg kábé az történhetettt, hogy először a családtagok hazavitték Newt bepetézett faterját a kolóniára. Ott kikelt az első lény, akinek fogalma se volt arról hogy van még a bolygón több száz tojás az idegen hajóroncsban. Helyette fogócskázott a telepesekkel, elcipelt párat közülük a terraformáló erőműbe begubózni és kikeltetett belőlük egy királynőt; aztán utána csapatban dolgozva gyűjtötték be a többi százegynéhány telepest.

  Aztán a harmadik filmben egy spéci facehugger is feljutott a Sulacóra és az petézett Ripleybe, a kutyából/ökörből kikelt harcos meg első körben minden potenciális veszélyforrást kinyírt, amíg a királynő veszélyeztetett volt (tehát a kikelése előtt).

  Aztán persze ennek a fele belemagyarázás a különféle dramaturgiai elvárások miatt, vagy mert a Fox fejesei fejezték be a vágást… :)

 72. A Thinges párhuzam meg igazából tényleg inkább fordítva működik – a novella volt előbb, aztán az Alien is merített belőle rendesen. Viszont a Carpenter-féle film meg tutira részben az Alien sikere miatt jöhetett létre, és az is biztos hogy a rendező látta azt a filmet (elvégre a sztorit író Shusett nagy spanja volt hiszen közösen csinálták a hetvenes években a Dark Star című low-budget filmet)

 73. Így van.Biztosan látta, hisz beszél is arról az extrákban, hogy ő mást akart, mint amit Scott összehozott az idegen megformálásánál.Nem akart jelmezbe bújtatott embert, inkább valami eredetibbet.A siker biztosan motiválta a producereket.Nekem a The Thing jobban tetszik valamiért.A paranoia, és a fantáziadúsabb idegen lény végett.

 74. Igazából ha csak az Alient nézzük, akkor vannak a tojások, amiket lerakott egy királynő.Majd abból kikelt az arctámadó, végül az belepetézett Kane-be, majd végül kikelt egy Alien harcos.Aki reflexből elkezdte össze szedni a hajó legénységét.(egy más részét pedig felzabálni).Amúgy mostanában néztem meg pár kivágott jelenetet.(amik még az extrákban sem voltak benne).Mint pl egy nagyon érdekes (és egyben nevetséges) jelenetet, ahol az Alien megközelíti Lambertet (ez a része elég vicces sajnos) És elkezdi méregetni.Így páran felvetették, ami nekem is eszembejutott, hogy az Alien mielőtt megölte Lambertet, esetleg pározhatott vele.(mivel ugye egyes gének emberi gének, így a párzás utáni vágy is benne van).De jó dolog, hogy egy ember elméjének szüleményéről ennyit lehet beszélgetni:)Nem tudom Vargatom, mennyire vagy otthon a The Thingben, de majd elemezhetnénk azt is :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.