2011 filmjei Mammut szemében

Már tavaly is főleg azt néztem, de idén még erősebben rátértem a Blu-rayre, így igencsak késve néztem meg az újdonságokat, az év első felében inkább a tavalyi vagy még régebbi filmek újranézésével voltam elfoglalva. De azóta felzárkóztam nagyjából az idei felhozatallal is, és a következők tetszettek a legjobban közülük.

1. Super 8 – Az volt a hírverés, hogy ez a modern idők Goonies-a, és ha azt nézzük, hogy a filmek egyre csak durvulnak, még akár bele is magyarázhatjuk, de számomra korántsem azt hozta. Ugyan korántsem egy gyerekkori kedvencem köszönt vissza kicsit másképp, egyáltalán nem bánom. Ráadásul a kisvárosokkal engem mindig meg lehetett venni, szóval egyből magába szippantott a film hangulata, és nem engedett, ebben persze segítettek a színészek is, Elle Fanning különösen kiváló volt. A szörnyike már tényleg csak hab volt a tortán. Egy szó, mint száz, simán az év filmje volt számomra elsőre, és újranézve is.

2. Sucker Punch – Egy igazi agymenés, nem vitás. No persze nem főleg ez a része emelte fel a második helyre, inkább az erős fantasy vonulat. Az elme szárnyal, mi meg kapjuk az arcunkba az áldást az elképesztő képsorok formájában. És persze mindezt csak fokozzák a jól választott dalbetétek és a főszereplők hozta erős eyecandy vonulat. Mivel rögtön a bővített verzióval kezdhettem, a – ha jól látom – közel 20 perccel rövidebb moziverzióra nem is pazaroltam az időt, inkább újranéztem megint a hosszabbat.

3. Scream 4 – A régi trilógia nagy kedvencem volt, így eléggé féltem tőle, hogy az új nem jön majd be, ezért húztam és húztam, csak most néztem meg év vége felé közeledvén. Amint az látható, a félelmeim alaptalanok voltak, nagyon jól sikerült az új felvonás is, megvolt minden, ami kellett, a visszaköszönő régi szereplők, a kikacsintások, a poénok, örülök, hogy dobogós helyre futhatott be.

4. Tucker and Dale Vs. Evil – Igaz, 2010-es a film, de tavaly csak fesztiválokon láthatták az ott lakók, nekünk tavasszal nyílt esélyünk erre, és én rögtön le is csaptam rá. Egyáltalán nem bántam meg, mert egy ritka jó horror-vígjátékot kaptam, amit mondhatni szinte végigfetrengtem a röhögéstől. Wash és számomra az Invasionből ismert Tyler Labine is nagyban közrejátszottak ezen élmény elérésében. Épphogy lecsúsztak a dobogóról, egész évben ott figyeltek, vacilláltam is, de Neve Campbell jobban tetszik.

5. Fast Five – Ejha, ez már a negyedik rész (nem, a második résszel semmi bajom nem volt), de gyorsan rohan az idő. Persze, a verdák sem álldogálnak, ahogy Vin Diesel és Rock sem, akik végre lezavartak egy hihető bunyót nekünk, szinte könnyes szemekkel néztem végig, olyan boldog voltam. Erre még rátettek egy lapáttal a nagy menekülő jelenetben, egyszóval újabb tetszetős darabot kapott a széria.

6. Captain America – The First Avenger – Szerintem ez a legjobb szuperhősös képregényfilm, amit eddig láttam. Nem azt mondom, nagyon szeretem Burton két régi Batmanjét is, de most lejjebb kerültek a képzeletbeli listámon. Chris Evansnek is sokkal jobban áll ez a szerep, mint az Emberi Fáklyáé. Kíváncsian várom, mit ad nekünk Whedon jövőre az Avengersszel, ami a Hobbit után a második legjobban várt 2012-es film.

7. Pirates of The Caribbean – On Stranger Tides – Újabb résszel érkezett egyik kedvenc kalandfilmünk és kalózunk is. Depp és Rush ismételten lubickoltak a szerepükben, és a szériába újonnan érkező Ian McShane sem okozott csalódást, ráadásul még sellőket is kaptunk. Ízig-vérig kalandfilm a negyedik rész is, és már alig várom, hogy a Fekete Gyöngy újabb kalandos útra keljen.

8. True Grit – Nagyon hangulatos western remake-et kaptunk, remélem, nem az utolsót, és a következő években is újra elővesznek egy-egy darabot a 60-as évekből. Az összes szereplő remekelt benne, Hailee Steinfeldet pedig jövőre meglátjuk, milyen lesz Júliaként.

9. Winnie The Pooh – Mindenki kedvenc mackója ismét visszatért, hogy mosolyt csaljon a gyerekek arcára, no meg persze azokéra, akik szeretik. Igaz ugyan, hogy a Malacka, a hős marad a favorit nálam, de ez a rész már erősen a közelébe került. A szinkronban nem Zooey énekel, ezért mindenképpen érdemes megnézni angolul is.

10. Sanctum – Szeretem a vizes filmeket, és a túlélőfilmeket is, ha a kettő együtt van, naná, hogy felkelti az érdeklődésemet, pláne, ha még egyik kedvenc rendezőm, Cameron keze is benne van. A hangulat megvan ezerrel, szép felvételeket is kapunk, megérdemli, hogy a listában szerepeljen, még ha csak a végére is fért fel.

Persze, ennél több film tetszett, de nem fértek fel a 10-es listára. Ilyenek pl. a fetrengős Your Highness, amely épphogy lecsúszott a listáról, a Drive Angry, melyben Fichtner lejátszott mindenkit, a Mechanic, mely ismét egy jól sikerült rimék lett, az új Conan film, ahol megtudtuk, hogy Momoa tényleg könyvhűbb Conan Arnie-nál, bár a film hangulata azért elmaradt a régiektől, és a Final Destination 5-ben is megint szurkolhattunk volna a halálnak, kár, hogy a végefelé elkezdtek sztorizni meg krimizni, ez lehúzta kissé.

Sajnos Jackie-től nem igazán jött be sem a Shaolin, sem az 1911, viszont Donnie Yen tökéletes volt a fiatalabb Guan tábornok szerepében a The Lost Bladesmanben, és Dong-gun Jang is nagyon jó volt a Warrior’s Wayben. A Rise of The Apes kiváló előzményfilm lehet egy új Majmok bolygója riméknek, a bűn rossz harmadik rész után sokkal jobban sikerült a Wrong Turn 4. része, és a Fright Night is megmutatta, hogy a horror műfajban is jön azért legalább egy jó újrafilm évente, még ha a többségüknek nem is sikerül elérniük a mércét.

Természetesen, mint minden évben, most is voltak csalódások is szép számmal, ezekre nem szívesen gondolok vissza, nem is vinném túlzásba a felsorolásukat, ami most eszembe jut, az Ironclad, a Fritt Vilt 3., az Apollo 18, a The Ward és az Unknown, ezek csak közepesen vagy még rosszabbul teljesítettek. No és persze voltak filmek, amiktől még annyit sem vártam, hogy csalódni tudjak.

Sajnos, mivel csúszásban vagyok, pár filmet még nem sikerült megnéznem, ilyenek pl. a Warrior és a Drive, utóbbiból még BD sincs. Ezek most már jövőre csúsznak át, pedig lehetséges, hogy esélyük lett volna a listába kerülni, de ez van.

Mivel sok régi kedvencet újranéztem, és az újak között is sok kedvemre való volt, én elég jó filmes évet zártam, és remélem, hogy a jövő év is hasonló lesz vagy még jobb. Nektek is azt kívánom, hogy minél több jó filmet láthassatok jövőre!

Mammut
írta
2011. 12. 29. 20:40
megjelenés
129
hozzászolás


129 hozzászólás a “2011 filmjei Mammut szemében” bejegyzéshez

 1. LOL Mammut, legjobb képregény film a Captain Amerika.:D
  2012 legjobban várt filmje egyébként nem a Hobbit, hanem a TDKR.
  Sanctum… hát ez is no comment, elég gyengusz lett, Cameron ide v oda.
  Scream 4 kb egy paródia lett, Jack Sparrow szintúgy gyenge.
  Vannak azért bőven jobb filmek is, mint ezek.:D

 2. Érdekes lista.
  Nálam az első három nem lenne benne a top10 ben. Viszont scream4 az év csalódása nálam. A listáról egyedül az amcsi kapcsi lenne benne a top10ben. A top10ból 6ot nem is láttam, annyira nem érdekel.

 3. “2012 legjobban várt filmje egyébként nem a Hobbit, hanem a TDKR.”

  Szerintem nem. Nálam a Dark Knightal leírta magát a denevér ember. Legjobban várt filmje az Avengers.

 4. “10. Sanctum – ezerrel, szép felvételeket is kapunk, megérdemli, hogy a listában szerepeljen, még ha csak a végére is fért fel.”

  és mi lett volna, ha 3D-ben látod. idén tán egy másik film volt, ahol megérte a 3D. de ahogy látom, te azt is 2d-ben láttad, ejnye.

 5. “2012 legjobban várt filmje egyébként nem a Hobbit, hanem a TDKR.”

  LOL, béle, a TDKR. röhög a vakbelem.

  “Vannak azért bőven jobb filmek is, mint ezek.:D”

  ja, most esik le. csak a koncepciót nem érted. nem voltak ezeknél jobb filmek. vagy te akarod megmondani, hogy mik tetszettek mammutnak? (ugye tudod, hogy ha te beírnád a top10-edet, jönne egy béle01 és szétröhögné magát, hogy milyen filmeket teszel bele.)

  idővel mindenki rájön, hogy miért érdekes toplistákat olvasgatni. írjanak minél többen, érdekel látni, hogy kinek mi és miért tetszik. de azt elvárni, hogy randomjózsi vagy mamut listája a tieddel egyezzen…, hol élsz?

 6. Hát…oké,hogy ízlések és pofonok na de azért kérem…10ből 5öt alig bírtam végig nézni,nem azért mert nem tetszett,hanem mert…….
  Mind1,de ide “are fucking kiddin’ me” meme jön.

 7. winnie:
  “és mi lett volna, ha 3D-ben látod. idén tán egy másik film volt, ahol megérte a 3D. de ahogy látom, te azt is 2d-ben láttad, ejnye.”

  akkor sosem kerülhetett volna a listára, mert sosem néztem volna végig, már a 3d tévétől is megfájdult a fejem

 8. Az első 5 nálam is benne van a top 10ben, a sorrenden nem gondolkodtam. 6-10-ig nem láttam még, de akkor ezen a “mintán” haladok végig.

  Mindig elfelejtem, h mammutra kell hallgatnom…

 9. A Tucker and Dale vs. Evil nekem egyáltalán nem tetszett, pedig Tudyk és Labine is erősen a kedvenc színészek között van számon tartva. Egyszerűen unalmas volt, nem kötött le, a képi világ se jött be igazán, karöltve a humorral együtt, ami talán megmenthette volna a filmet, ha nem lett volna botrányosan középszer.

  A Super 8 eszméletlenül bejött, a hype-ot én egy ügyes testcsellel kikerültem valahogy, így a Corvinban szervezett moziéjszakán nettó kettő perccel a kezdés előtt döntöttem el, hogy én erre akkor beülök, mert miért ne. Mivel nulla elvárással seggeltem be a filmre, nekem abszolút 2011 egyik legjobb filmélménye volt a dolog, nem úgy mint pár másik nézőtársamnak, akik úgy jöttek ki az egészről, hogy hát, így meg úgy többet vártak, meg nem erre számítottak. Szopó, szerintem a hype baszta el nekik az élményt.

  Sucker Punch: kevés dolgot bánok jobban filmek terén, minthogy erre rááldoztam egy nézést az életemből. Nem kötött le, idióta volt a sztori, nem akart összeállni nekem sehogy filmélménnyé a dolog. És ezen a sztripper outfitbe bújtatott harcos-amazon-ribanc-barbik se segítettek.

  2011 meglepetése volt nekem a Kung Fu Panda 2, meglepően tetszett a dolog, folytatások terén meg a Hangover második része annak ellenére is tetszett, hogy bőven alul tudta múlni az eredetit. A Transformer erős közepest hozott (ott én szoptam rá a trailerre, többet vártam), ott pöttyet húztam a szám.

  Az én filmje és egyben vígjátéka nálam a Paul, Simon Peggel és Nick Frosttal. Agymenés minden irányból, de a jó értelemben. Hajszállal volt csak élményben a Super 8 fölött, és bár elég nehéz is összehasonlítani a kettőt, mert elég eltérő műfaj, de ha fegyvert fognának a fejemhez, a Paulra böknék, szóval Paul.

 10. az első 3 helyezetten is csodálkoztam, na de a captain amerika? mekkora hulladék az már, kérem……

 11. Tudom, hogy szubjektív ez a lista, de egy filmesblog szerkesztőjétől kicsit igényesebb listát vártam volna…

 12. Az “are you fucking kidding me?” meme tényleg helytálló ide :D
  Nem is akarok belekötni a listába, mert persze hogy szubjektív, de az a külön megemlített Wrong Turn 4 már nem hagy szó nélkül :D Olyan szinten tucat, gagyi, röhejes volt… bahh

 13. Egy idő után talán majd más is rájön, hogy miképpen kell nézni valaki 10-es listájára. Érdekes volt olvasni.

  [ egyébként Drive BD forrás: Drive 2011 Blu-ray 1080p AVC DTS-HD MA 5 1-HDCLUB | Ez legjobb tudásom szerint nem r5 ]

 14. Igaz, hogy rendesen megoszlott a vélemény rajta, de nálam a Driveal kezdődne a lista. Nem tudom, hogy fogsz viszonyulni hozzá Mammut, mert van aki elaludt rajta és van aki (mint én) az év filmjének tartják. Nem akarlak ezzel befolyásolni, hogy izgatottan várd vagy valami csak mondom. :)

  Legérdekesebb, hogy a top10-es filmek közül egyedül a Super8at láttam és az sem ütött akkorát, mint amennyire vártam (nem, nem arcon :)). Viszont látszik, hogy van még mit bepótolnom. Legalább tudok válogatni.

 15. Most megint eldöntöttem (mint már 4-5 éve mindig ilyenkor), hogy jövőre csinálok egy listát a megtekintett filmekkel, hogy év végén tudjak egy számadást végezni. Hány filmek néztem meg, mik tetszettek egy évben, stb. Aztán sosem jön össze. Ugyanúgy, ahogy a pontozni sem tudnám a filmeket. De jövőre tényleg megpróbálom. Igazán :)

  Így hirtelen két dolog jut eszembe. Egyrészt idén valahogy a legtöbb film amit nagyon vártam valamilyen szinten csalódást okozott, azt hiszem a túl nagy hype áldozatai lettek. Vagy csak már túl sok filmet láttunk? Nem tudom.

  Minden lista szubjektív. Ezen a listán sok a horror. Nem vagyok nagy kedvelője a múfajnak, szóval azokat nem is láttam. Az év bunyójelenete viszont tényleg a Diesel vs Rock lehet.

 16. “Tudom, hogy szubjektív ez a lista, de egy filmesblog szerkesztőjétől kicsit igényesebb listát vártam volna…”

  egy filmes blog kommentelőjétől igényesebb kommentet vártam volna. a te listádat látva, háááát…, no komment. de még szerencse, hogy te döntöd el, hogy mi igényes.

  ja, hogy mindegyik fenti filmet láttad? akkor meg pláne, minek sírni?

 17. 2. Sucker Punch?
  Ez komoly?
  Hihetetlen megkaptam eredetibe ezt is asszem 1 évig nézem mint a Brünot és majd végül meg se nézve elajándékozom a dvd-t valamelyik ellenségemnek.

 18. Super8,Fast Five,True Grit stimmel,a többi sztem más listára való nem az év legjobb filmjei közé.Captain Amerika a legjobb képregényfilm,háát legalább van 6-7 jobb képregényfilm,mint az.De ez csak az én véleményem.Amugy 2012 legjobban várt filmje nyilván a Prometheus :D

 19. Tudom szubjektív lista, meg ízlések és pofonok, vannak a listában érdekes helyezések, de a Sucker Punch életem egyik legrosszabb moziélménye volt és az elmúlt évek egyik legtrébb popcornmozija.

 20. számomra az év képregényfilmje az X-men, és szerintem ha megnézed majd a Drive-ot Mammut, akkor biztos hogy megváltozik a listád :)

 21. mióta bezárt a kossuth, nem is jártam moziban, indy 4-et láttam utoljára moziban, a bd képe szebb, itthon nincsenek tahók, a 3d meg nem izgat :)

 22. Hát érdekes egy lista azt meg kell hagyni. Super 8-al még csak-csak kibékül az ember, de a Sucker Punch a második!? Azt a filmet nekem három részletben sikerült megnézni, azt is három hét alatt. Irtó rossz film, mondjuk a zenék azok tényleg jók voltak.

  A többi is rezgőléces, de hát nincs mit tenni, listát állítani már csak ilyen, szubjektív.

  Az én listám mondjuk biztos, hogy Drive-val kezdődött volna, de ez az én véleményem:)

 23. Nekem is fura a lista (Capt.America nagyon nem tetszett pl.), de engem nem zavar.
  Ízlések és pofonok ugye… és minek erőltessem rá másra az én világomat..? :)

  A Sucker Punch viszont nekem nagyon bejött – nem is a kardózós jelenetek, hanem a rejtett szimbólumokkal átszőtt háttérvilág.
  + a soundtrack offkorsz.

 24. Jó dolog, hogy mindenki más és eltérő az ízlésünk. Egy általad leírt film sincs az én top10-es listámban.

 25. Az én 10-es listám:

  1. Warrior
  2. X-Men: First Class
  3. Midnight in Paris
  4. Tintin
  5. Drive
  6. Captain America
  7. Thor
  8. Your Highness
  9. 30 Minutes or Less
  10. Super 8

  Éppen hogy, de lecsúszott a Kung Fu Panda 2, amit jobb híján néztem csak meg, de pozitív csalódás ért, valamint a Limitless, amire nem is tudom hogyan, de rábukkantam, szerencsére meg is néztem.:)
  Valószínű, hogy a listán lenne a True Grit, de úgy emlékszem, hogy én tavaly láttam ezért, most kihagyom.
  Legnagyobb csalódás talán a Sucker Pounch és a Hesher volt idén.
  A jövő évi filmes termés pedig nagyon komoly lesz, nagyon nehéz eldönteni melyik cím a legvárósabb, mindenesetre TDKR, Avangers, Hobbit, Amazing Spider-man, Prometheus, World War Z, Skyfall, John Carter, Chronicle nagyon várós, talán (tuti) az idei, nem gyenge évnél is jobb lesz a 2012-es.

 26. Mammut 10ese közül mindössze kettőt láttam, a Captain Amerikát és a Karib 4et. A képregényfilm 1nek elment, de az elején még tetszett is, de aztán a film vége felé elég gyér lett számomra. Az Ismeretlen vizeken egy rohadt nagy csalódás az első 3 rész után, ráadásul a 3D is szar volt, a legtöbb helyszín sötétben játszódott + a szemüveg is sötétít valamennyit.
  Drive Angry unalmas, 2 részletben néztem meg, de azért vannak jelenetei Nicnek és Fichtnernek :D
  Your Highness, Mechanic, Final Destination 5 > Jó filmek, utóbbiban durván bejöttek a balesetek 3D-ben.
  Drive – nagyon bejött, imádom Goslingot + zenék is jól eltaláltak.

  Human, nem lesz egy olyan post, ahova mindenki beírja a saját kis TOP-jait? Szeretem olvasni őket, bár szerintem ezzel még sokan mások is így vannak.

 27. akik nem olvassák ezt a blogot régebb óta még nem tudják hogy mammut pontozásai és listái invertálva vannak.

 28. Nálam idén ez a Top 10 úgy nagyjából:

  1. Drive
  2. Midnight in Paris
  3. Incendies
  4. Tangled
  5. Warrior
  6. The Way Back
  7. X-Men: First Class
  8. Blue Valentine
  9. Never Let Me Go
  10. Source Code

  Amik éppen hogy lemaradtak,az a Rise Of The Planet Apes, Trust, Crazy Stupid Love,The Lincoln Lawyer

 29. “érdekes” lista:) az én top tizes listámra ezekből talán a super8 kerülne fel csak. számomra is meglepő módon, de a captain america nekem is tetszett, még ha a tíz közé azért nem is férne be. a drive lett szerintem az év filmje.

 30. Mammut listája egyáltalán nem meglepő. Gyakorlatilag ő blogolta ide a Bruce Campbell életművet. Akinek a mindwarp 7 pontos élmény, az nem fogja hozni az imdb alapján elvárt sorrendet. :)

 31. Sucker Puch meg a Captain America elég WTF. én konkrétan mindkettőt végigunatkoztam, de a többi nagyjából tényleg jó film volt (:

 32. nekem is vissza kellett olvasnom h ez most a 10 legjobb v legrosszabb?!?!?!?! Hanna-Gyilkos természet? Drive?..ez európaiakat meg meg sem említsük……….fast five?? felröhögötem :D

 33. Mammut arra volnák kiváncsi, hogy ha szerinted a legjobb képregényfilm a Captain America, akkor mi a véleményed az
  X-Men First Class-ról? Kérdem ezt úgy, hogy nekem mind a kettő tetszett, de azért a Captain Americatól van sok jobb képregényfilm. A teljes X-Men széria és az új Batmanek simán verik szerintem.

 34. Ha “Mammut kedvencei 2011-ben” lenne a cím, senki nem hinné, hogy ez valami általános lista akar lenni.

  Sajnos csak párat láttam ezekből, így nem tudok egyebet hozzáfűzni.

 35. zsocso: sztem erősen közepes volt a first class, a burtonös utalást meg nem véletlenül tettem

 36. @ sQr`
  Én egy CHD-s 720-as release-t találtam. Az elnevezésben nem szerepel, hogy R5. Egyébként a HDBits-ről szoktam leszedni a filmeket, ott még nem szerepel semmilyen verzió, úgyhogy várok én is.

  Amúgy vannak itt érdekes hsz-ek. Én már azon is ráncolom a homlokom, ha valaki egy szar minőségű mozis release alapján formál véleményt egy filmről (amit nem ritkán a laptopján néz meg). De itt olyanokat is olvasni, hogy “x-et nem is láttam annyira nem érdekel”. Ez azért kemény.

 37. hehe, első blikkre, olvasva a filmcímeket én is azt hittem, hogy season-classic-shit az összeállítás témája :D

 38. tcs:

  “Az elnevezésben nem szerepel, hogy R5. ”

  ténylegesen nem is fog szerepelni egy bd rilíz nevében az r5, hiszen az dvd kategória, de ettől még lehet tudni, melyik területről származik a bd, no de ez már nagyon off

 39. Sok névvel egyetértek, ha nem is a helyezéssel, de az említésükkel mindenképp pl. Sucker Punch, Fast Five, Pirates4, Drive Angry…
  Ami viszont meglepett, hogy a listából kimaradt az a Rango. Nálam az év filmje, és azt gondoltam, hogy a sok kikacsintás, a sokszor szürreális képi világ és a spaghetti western stílus miatt itt lesz. Legalább említés szintjén.

 40. Mammut 2011. 12. 30. 0:54

  ritka unalmas világ lenne, ha mindenki listáján az imdb alapján elvárt sorrend lenne

  Na ez szép volt,gratula Mammut.

  Nagyon de nagyon tud idegesiteni az a tény mikor sok film kulturált hozzászóló fikázza a másik ember izlését. Ettől hülyét tudok kapni.

 41. Egy-két kivételtől eltekintve nálam ez akár “az év legszarabb filmjei” lista is lehetne, de hát ez már csak ilyen. :D
  Elég érdekes ízlésed van, főleg hogy igen nagy különbségek az itt felsorolt filmek között, értem ez alatt a minőséget.

 42. but who the f_ck is mammut?!
  most tényleg?? ez valami április tréfa??
  egy évben általában tényleg kb 10 maradandó alkotás készül…
  de hogy micimackó, sucker punch, fast five és depp kolléga negyedik továbbra-is-giccses kalózkodása legyen ebben a listában…
  pfff….
  elegem van ebből az oldalból…
  pá…

 43. Hát elég érdekes lista, de ez egy ember egyéni ízlése! Személy szerint hiányolom a Warriort az X-men-t és a Thor-t ami sokkalta jobb volt Amerika kapitánynál, hogy a Drive-ról ne is beszéljünk…

  1. Warrior
  2. Drive
  3. X-men: FC

  Boldog Újévet!

 44. Hunibacsi egyetértek veled!

  Elképesztő, hogy milyen burkolt fikahullám indult meg Mammut ellen, csak mert az ő ízlése MÁS mint a tiétek.

  Nézzetek már magatokba!

  Szégyen!

 45. Mammut: hidd el, én elsőre is megértettem, de látod, hogy többen nem. hülyebiztos címadással elkerülhetők a felesleges kommentek. mint ez. :)

  de hogy on is legyek végre: a Super8 beleférne az én listám végére is, jó kis film volt, kár, hogy az utolsó fél órája kapkodós zagyvaság lett. A Micimackó aranyos, tökéletes, de rövid és ha animáció, akkor pandás mese második része ugrik be.

  a Sucker Punch meg az év rejtélye nálam, nem tudok napirendre térni felette – vagy zseniális, vagy nagyon szar. szerintem inkább zseniális, de annyian mondják, hogy vacak, hogy kezdek kételkedni magamban.

  A Paul nagyon jó volt és emlékezetes, megnézném újra, a legtutibb meglepetést pedig a Cowboys vs Aliens okozta, azt hittem 20 percet bírok csak belőle, de egy teljesen korrekt és kicsit se kínos westernt raktak le ijesztő űrlényekkel és tuti akciókkal. még az érzelmes részeken sem feszengtem.

 46. A Drive Angry végül min csúszott el? Lehet, hogy csak a fekete humor miatt, de én kb egy lapon említeném a Tucker and Dale Vs. Evil-el.

 47. keihun: mivel megnézési sorrendben írtam a listát, először még rajta volt, de lecsúszott szépen lassan, ennyi :)

 48. Malachi:
  hiába pegg és frost, nekem nem jött be a paul tahó idegenje, angolul rogennel számomra nézhetetlen, magyarul már végignéztem, de úgy sem
  és craig sem a szívem csücske, hogy úgy mondjam, elkezdtem nézni cowboyt, de kikapcsoltam 10 percen belül, és soha nem akarom folytatni, hiába ford

 49. Semmilyen olyan 2011-es lista nem vehető komolyan, amin nem szerepel a Tree of Life.
  Az a film szinte mindenen túlmutat, ami Hollywood.

 50. Scream 4-et nem bírtam végignézni,mert mindig a Horrorra Akadva 1-2 jutott eszembe a Sikolyról… :/

 51. Tree of life?? Na neee….

  Semmitmondó, művészieskedő dögunalom 139 percben. Persze sznoboknak, meg azoknak, akik szerint nagyszerű, ha “mindenki azt lát bele a filmbe, amit akar” remek.

 52. szerintem a Tree of Life nem Hollywood, ezért itt nem is emlegetném.

  GR-44: nem mindenki keresi az akciót és a szórakozást, a nevetést a filmekben. van, aki éppen a gondolatébresztő mozikat kedveli. és attól még nem sznob.

 53. Huhh, érdekes lista. Nálam csak a Super 8 fért ebből bele a top10-be, dehát ízlések és pofonok… meg persze van, amit még nem láttam.

  1. Incedies
  2. X-Men: First Class
  3. The Debt (bár ez ugye hivatalosan 2010-es)
  4. Rise of the Planet of the Apes
  5. 30 Minutes or Less
  6. Super 8
  7. Warrior
  8. Drive
  9. Horrible Bosses
  10. The Lincoln Lawyer

 54. azt se tudom,van-e jó 10 idei film,annyira gyérek voltak nekem a felhozatalok,illetve csalódás, de kb ilyesmi lenne rangsor nélkül:
  Amin jól szórakoztam:
  Thor
  Super 8
  X-man: first class
  Horrible Bosses
  Trollhunterű
  Friends with Benefits
  Tintin

  csalódás az évben: Harry Potter,Captain America, Zöld Darázs,Sucker Punch, cowboys&aliens,your highness

  meglepetés: Planet of the Apes

  az év WTF-je: Tree of Life

  Bár sok filmet kihagytam amit pótolni akarok,és talán bement volna a “élveztem” kategóriába (Drive,Hanna,Melancholia,Midnight in Paris…),azért remélem jövőre jobb évünk lesz. Pl. volt idén egyáltalán jó sci-fi (ha mondjuk a super8-at nem vesszük)?

 55. Malachi:

  A gondolatébresztés nagyon jó, szerintem ez is egy film feladata. De mi köze ehhez, hogy élvezhetetlenre van vágva a film? Mi köze a dinoszauruszoknak Brad Pitthez? Mi köze az egész cselekménynek az evolúcióhoz, meg a valláshoz?

  Azért valamennyi tartalmat kellene adni a filmnek, az nem elég, ha valami metaforának látszik. Ez így szemfényvesztés.

 56. Tipikus fiús lista :D Nem is sokat láttam belőle, mert nem az én stílusom az akció filmek.
  Nálam így nézne ki a lista:

  1. Blue Valentine
  2. Hanna
  3. Tree of life
  4. Sikoly 4
  5. Midnight in paris
  6. Another earth
  7. Drive
  8. Welcome to the Rileys

  Többet fel se tudok sorolni, még rengeteg 2011 filmet szeretnék megnézni. Sherlock holmes, restless, tintin, crazy stupid love, one day, melankólia, martha marcy may marlene, margaret, my week with marilyn. Ezek után tuti megváltozna a listám
  A super 8-at már mióta meg akarom nézni, de soha nem visz rá lélek.

  Lány voltam. Cső

 57. egy olyan lista amin 2. helyen szerepel a sucker punch ami a filmkészítés talán legalja de még videójáték demonak is csak nehezen menne el,eleve komolyan vehetetlen.

 58. Azt hiszem a lista keszitoje 13 eves, vagy hmm… lelekben fiatal (ami persze remek dolog). Azert remelem Hollywood maradandobb dolgokat is adott a filmmuveszetnek iden mint a Scream 28-adik meg a Fast & Furious 73-adik resze, meg az a negyvideoklippes hogyishivjak. Csodalkozom a True Grit hogy kerult be a sok ragogumi koze.
  Ezzel egyutt – tiszteljuk egymas izleset, kinek ez jon be, kinek az.

 59. balinyul, roppant egyszerű, akkor ne vedd komolyan. Senki sem mondta, hogy ez abszolút Top10 2011-ben, ez egy egyéni és szuverén lista Mammut tollából.

  Döbbenetes, amit műveltek… bakker ez csak egy egyéni lista, mi a frászt kell ezen így kiakadni, sokan burkolva vagy épp teljesen nyiltan fikázzátok Mammutot, mert a tiétektől eltérő az ízlése. El vagyok képedve.

  A listájával egyébként én sem értek egyet, de elfogadom, hogy neki ezek tetszettek… most mi történne ha TI IS elfogadnátok? Attól nektek még lehet egyni 2011-es TOP listátok.

  Komolyan ezt sohasem fogom felfogni :(

 60. Electro
  Nem volt celom barki foldbedongolese… ugy gondolom h az iro fiatal azert jonnek be neki ezek a filmek, nyilvan nem a Black Swant meg a Warriort fogja eroltetni (tudom a BS 2010-es). Nem esetem a fenti 10 film, de attol meg ez lehet barki top 10 listaja.

 61. Ez csak valami evvegi trefa lehet! Mint a Watts a Eurosporton. A True Grit-en es a Super8-on kivul ertekelhetetlen szemet az osszes. Nem az a baj, hogy rossz az izlesed, hanem az, hogy filmes blogot engednek szerkeszteni ilyen izlessel.
  Komolyan azt hittem amikor olvastam a listat, hogy a vegen oda lesz irva, hogy JOL ATVERTELEK, CSAK VICCELTEM vagy valami… de sajnos nem! Atyauristen!

 62. envolnekaz 2011. 12. 30. 17:47 – Jól van látom te sem fogod fel hogy ez nem az oldal főszerkesztőjének listája… És ha az is lenne, ez teljesen szubjektív lista. Milyen idióta emberek vannak basszus

 63. Az én top tízem:

  1. Transzformerszek 3 nagon jó filmforgatókönyvet nem tudom mirt szólják le az emberek szerintem ez a töklketes fílm
  2. Jak és jil. haha én nagyon sokat nevettem rajta legjobb wígjáték éwek óta
  3. Singham – http://www.youtube.com/watch?v=h0D6i2lQEtI míndenkki nézze megg. atomfilm.
  4. Sucker puncs – jók bbennek a nőek
  6. S.oS Love. a magyar fílmek mindíg is jóak woltak ez meg kiemelkedik
  7. titanik. nagyon szíp romatnikus film.
  8. kék törpikék – hókuspók nagyón vicces,,
  9. karibi tengeri kalózok 4
  10. family guy – pítör nagyon vicces hihi

 64. GR-44:
  Akkor röviden, hogy mi baja az általad (a film terén értelmezve) sznobnak titulált embereknek az átlagos hollywoodi mozikkal, és miért szeretik a Tree of Life-ot:

  A mozgókép, a film nem csak adathordozó. A film forma és nyelv, saját akarata és törvényei vannak. Ugyanúgy, mint mondjuk a márványnak a szobrászatban, vagy a betonnak, téglának az építészetben.
  A steril, személytelen, történeteket kívülről mesélő filmek rossz filmek. Lehetnek szép mesék, izgalmas eposzok, de nem jó filmek.
  A Tree of Life nem ilyen. A filmmel, mint emberi formanyelvvel találkozhatsz benne, igazi művészi alkotás. Az, hogy sajnos nem tudod átlátni, nem tudod befogadni, az a te hiányosságod. Sajnálom, de így van. Nem kell szeretni, de ócsárolni óriási butaság.

 65. Ööö…sztem is nézhetetlen lett a Tree of Life.Nem tudom átlátni,nem tudom befogadni,és ez az elsö Brad Pitt film amit nem bírtam,és nem is akarok végignézni.

 66. A tree of life néhol zseniális,néhol nézhetetlen.Amit ki kell emelni,hogy a jó részei nagyon(nagyon!) jók.Aki ezt nem látja az egyszerűen nem érti a filmet,és ez nem a film hibája(gondolom ők azok akik értik a sucker punch-ot).A másik vicces dolog,az hogy hogy véditek mammutot.Én megértem,hogy valaki a valóvilágot meg a barátok köztöt nézi,aztán ezt közli is,de akkor ha én közlöm,hogy ezek nem annyira minőségi dolgok,akkor ne legyen már az a válasz,hogy
  ez egy szubjektív vélemény,és ezért nem lehet bírálni.

 67. evil9 ha valaki leírja a véleményét azzal az ég világon semmi baj nincsen. Hisz erre vannak a fórumok, és nem is azzal volt itt (legalábbis részemről) a baj, hogy ellent mondanak Mammut listájának (ahogy korábban említettem többnyire én sem értek egyet a listájával) inkább arra reagáltam, hogy egyesek már magát Mammutot minősítették az ízlése miatt. Na ez az amit én személy szerint mindig is utáltam. Mammut a listájával sem nem személyeskedett, se nem bántott meg senkit, ez az ő véleménye az ő ízlése, milyen jogon hülyézik le illetve minősítik negatívan őt itt egyesek??

 68. Mammut: említetted, hogy bluray minőségben nézel filmeket.
  Hogy szerzed be a lemezeket?
  megveszed/letöltöd/kölcsönzöd/egyéb?

  Nem a tárcádban akarok turkálni csak ugye a bluray lemezek elég drágák és nem állok anyagilag úgy hogy finanszírozni tudjam a kiadásokat. De szeretnék találni alternatívákat arra, hogy orvosoljam a problémát.

  Köszönöm előre is a segítségedet!

 69. ungarosaurus:

  most már nem olyan drágák alapban, főleg a boxsetek (a band of brothers fémtokos bd uk-ből olcsóbb volt, mint itthon a dvd), de amazonon nem kell sokat várni a nagyobb áresésekre sem, és vannak jó akciók is
  és bár zavvi-n én nem nagyon szoktam vásárolni, de sokan mások igen, és ott is szoktak lenni jó árak, ott találni még magyar vonatkozást is némely filmnél, ha arra van szükség, persze, kevés ilyen van, a cseheknél lehet még körülnézni, náluk gyakoribb a magyar hang, de ezt már nem tudom, én nem szeretem, ha nem angol a borító és/vagy a lemezszitázás, szóval neked kell utánanézned a boltoknak
  az itthoni árakat hagyjuk…

 70. “A tree of life néhol zseniális,néhol nézhetetlen.Amit ki kell emelni,hogy a jó részei nagyon(nagyon!) jók.Aki ezt nem látja az egyszerűen nem érti a filmet,és ez nem a film hibája(gondolom ők azok akik értik a sucker punch-ot)”
  Én speciel azt sem értem,és attól függetlenül,hogy Snyder eddigi filmjei nagyon tetszettek,ezt 1 hulladéknak tartom.

 71. namost ha valaki megért és élvez egy olyan filmet, amit más nem ért, nézhetetlennek tart, akkor az biztos, hogy a film hibája? akkor aki érti az mindjárt sznob? ha én nem tudok megoldani egy kétismeretlenes egyenletet, akkor a feladat szar és aki meg tudja oldani az hülye?
  :D
  (ez oda-vissza igaz – sucker/tree)

  amúgy meg ha én nem értek valamit egy filmben, minimum, hogy utánanézek a neten, nem egyből szarozok.nekem sem volt világos az élet fájában a párhuzam a bibliai jób történetével ezért utánanéztem és egy hangos “jaaaaaaa, vagy úúúúúgy”-al világosabbá vált.
  próbáljátok már tolerálni más ízlését, bármennyire is nem egyezik a tiétekkel. lehet, hogy egyszer mammut is megcsömörlik ezektől a filmektől és rájön, hogy hollywoodon kívül is van élet. apropó hollywood…mindenki azon sír, hogy mekkora filmes válság van, elfogyott woodban az ötlet, de szinte kivétel nélkül amerikai filmek vannak a listákon, abból is a nagy blockbusterek.nekem pl. sokkal jobban tetszett a “felperzselt föld” c. kanadai film, mint bármelyik amerikai rágógumi.(bár 2010-es, idén láttam)
  asszem január 1-től elkezdem felírni egy cetlire a látott filmeket, a rossebb se tudja ezt fejben tartani már :DDD

 72. Kedves Mammut!

  Nem akarlak megbántani, de ez a lista egyszerűen egy vicc. Nagyrésze inkább az Arany Málnára esélyes, nem pedig a legjobb filmek közé. Azért, ezeknél voltak idén sokkal job filmek, nem is kevés, edpig gyenge év volt ez is.

  Pl.:
  Az igazság ára pl. jó volt idén. Vagy ha képregényfilm, akkor meg már jobb volt a Thor, bár az sem egy nagy valami.

  Karib 4? – Kevés rosszabb filmet vetítettek idén a mozik.

  Pl. ha már popcorn, akkor miért nincs M:I-4 GP?

  Szóval…

  Egyes fiam, leülhetsz. :)

 73. És megint személyeskedés. :( ehh Zoli, nem hallottál egyéni ízlésről? Neked biztosan jól esik ha valaki meg a te ízlésedet fikázza le.

  m minnifield ezt én is írhattam volna, teljesen egyetértek.

 74. m minnifield:
  írtam már ide is jó pár nem hollywoodi filmről, szóval már nem fogok semmire sem rájönni :) de igaz, én főleg skandináv és ázsiai filmeket szoktam nézni, az angolok általában túl fakó képűek az én ízlésvilágomnak, a franciák és olaszok meg… de hagyjuk a nemzeteket

  hogy miért nincsenek ilyen filmek a fenti 10-es listán? ez nagyon egyszerű, egészen véletlenül azért, mert nem jöttek be annyira, hogy felkerülhessenek rá, még az ázsiaiak is túldrámáztak idén mindent, letargia a köbön, csupa francos drámát fogtam ki, mikor évek óta kerülöm a drámákat

  idén én is listát vezettem a látott filmekről, szóval relatíve könnyű dolgom volt a toplistával :) így csak ajánlani tudom a dolgot

 75. Amerika kapitány a leghitványabb képregényfilm ami csak létezhet.Tűzre való, még a Sikoltó városnál is tréhányabb.
  Nálam ezek voltak a best offok:
  Drive
  Warrior
  Mission impossible 4
  Fast5
  Planet of the apes
  + jóindulattal: Final destination.
  Többi nagy pofáraesés volt.
  Legrosszabbak:
  Super8
  Amerika kapitány
  Contagion
  Priest
  Ezeken küzdöttem az álommal.

 76. mammut: oké :)

  amúgy akinek nem tetszik a lista, fogj fel úgy, hogy mik a meszire elkerülendő filmek :DDD
  különben meg nem is szeretem a toplistákat, max egy olyan listát látnék szívesen, hogy mely filmek tetszettek az idén, helyezés nélkül. pl. a majmok bolygója tetszett, meg az előbb említett felperszelt föld, de összehasonlítani nem tudnám, alma-körte…

  holnaptól indul a jegyzetfüzet project :D

  BÚÉK!
  gyűlölünk mindenkit!
  :)

 77. m minnifield:
  “max egy olyan listát látnék szívesen, hogy mely filmek tetszettek az idén, helyezés nélkül”

  felejtsd el a listán a számokat, és olvasd hozzá a következő két bekezdést is, nagyjából ezt kapod, igaz, hogy egy harmadik bekezdést is simán írhattam volna, de túlzásokba sem kell esni :)

 78. A Sucker punch egy jó film,csak meg kell érteni a mondanivalóját.Ahányszor megnézem annál jobb,mindig találok benne valami újat.
  Az is igaz aki csukott szemmel él annak nem fog tetszeni.

 79. steven 295, elmondanád légy szíves, hogy mi a sucker punch mondanivalója? És itt most nem az ilyen tarantinot-meg-kell-érteni-közben-fingom-nincs-miről-szól-a-film szintű érvelésre vagyok kíváncsi.

 80. Ez igazából nem nekem kell elmondanom neked.

  Számomra az volt hogy ha mindenkit elveszítesz és mindent,akkor sem vethetsz véget életednek.Mert még mindig segíthetsz másnak hogy ő neki megadasson az ami neked nem,ezt teszi egy angyal.Harcolj valakiért ha már magadért nem tudsz.

  Én nekem az év filmje,és ezt azért mondom mert a nézése közben nem tudtam mindent a helyére rakni,csak pár napi gondolkodás után.Szeretek agyalni egy filmen,én a hatása alá kerültem.

 81. Mi egy viszonylag szűk kis filmimádó közönség vagyunk, akik olvasgatják napról-napra egymás véleményét, és szerintem az ízlésünk is közelebb áll egymáshoz, mint úgy általában a nagyközönségé.

  Jó lenne, ha leállnánk azzal lassan, hogy egymás véleményét kérdőjelezzük meg, és inkább a jó oldalát néznénk pl. egy ilyen listának.

  Szerintem is röhejes ez a lista, mármint én ezekből esetleg 1-2 filmet raktam volna fel a sajátomra, de ennek semmi jelentősége a többség számára, gondolom titeket is hidegen hagy úgy általában az én ízlésem. Azt viszont biztos szívesen veszitek, ha van 1-2 jó filmtippem, vagy eszetekbe juttatok egy filmet, ami elsuhant mellettetek. Mint ahogy Mammut tette ezt velem most.A jó az egész listában számomra, hogy eszembe jutott, hogy meg akartam már rég nézni a Tucker and Dale-t, aztán a kommenteket olvasgatva jól befolyásolódtam egy nem megnézés irányába, utána rájöttem, hogy esetleg mégis.

  Tehát köszi a listát Mammut, köszi a kommenteket, Mammut köszönheti a sok tippet, hogy ne mulassza el a Drive megnézését, mert egy igen jó darabot hagyna ki.

  BUÉK

 82. jani: Ott nem a mondanivaló a lényeg, hanem az elmesélés módja. Ez pedig valakinek tetszett és valakinek nem.

 83. Supul_et_Flow:
  Na végre valaki! Ezt akár én is írhattam volna, engem is sokszor bánt, amikor egy ilyen “kis közösség”-ben is megy az egymás zrikálása. Számomra nincs rossz film. Vagy tetszik, vagy nem, de nem fikázom, ezzel megbántanék valakit, akinek esetleg tetszett. RESPECT!!!

  Mammut: ez egy teljesen okés lista, ha érdekel a véleményem. Talán tényleg a Sucker Punch egy kicsi kérdőjel, de nem érdekes. Ez a TE listád!

 84. nekem idén három film tetszett kb: A Tucker and Dale vs. Evil,a MI:4 valamit a Fast Five. Jack Sparrow és a Transformers 3 túl lett spilázva, a Super8al meg csak az az egy problémám van, hogy kb az összes gyerekszereplő irritáló volt, és a 10. percnél aludtam el, majd a soundtracknél ébredtem fel. másodszorra végignézve, számomra az elmúlt 1-2 év legszarabb filmje.

 85. kommentár nélkül, röviden, tömören nekem ennyi:

  10. Crazy, Stupid, Love (2011)
  09. The Fighter (2010)
  08. Moneyball (2011)
  07. One Day (2011)
  06. Shutter Island (2010)
  05. The Lincoln Lawyer (2011)
  04. Source Code (2011)
  03. Thor (2011)
  02. The Tree of Life (2011)
  01. Warrior (2011)

  Futottak még:
  127 Hours (2010)
  Limitless (2011)
  Fast Five (2011)
  Horrible Bosses (2011)
  Life In A Day (2011)
  Rise of The Planet of the Apes (2011)
  The Help (2011)
  Bridesmaids (2011)
  Transformers: Dark of the Moon (2011)
  Margin Call (2011)
  Tangled (2010)
  The Next Three Days (2010)
  Conviction (2010)
  Ayrton Senna: Beyond The Speed Of Sound (2010)

 86. Na ezért szeretem ezeket az évvégi összefoglalókat..Sucker Punchról nem is hallottam, este megnéztem, és azóta is az államat keresgélem.

 87. Hello.Zoli vagyok…és buzi…mozibuzi:) egész életemet végig kisérik a filmek,jók és rosszabbak…A keresztlányom például imádja az ‘Alvin és a mókusokat…’hm…van ilyen…nem vagyunk egyformák..egy dolog számit….A Szeretet a Filmek iránti határtalan szeretet…ez számit csak..legyen nagyon jó és boldog filmes Újév….
  /Mammut! a Drive!-ot mindenképp nézd meg,vagy gyülölöd vagy imádod….én az utóbbi…/

 88. Nagy kár, hogy ennyire ritkán írsz, de mindig felcsillan olyankor a szemem :) Na, de… a Chillerama-t nem láttad vagy hogy a …ba maradt le erről? :)

 89. best of 2011

  1. Hanna
  2. priest
  3. kill the irishman
  4. the mechanic
  5. the eagle
  6. sucker punch
  7. red riding hood
  8. cowboys & aliens
  9. conan the barbarian
  10. source code

  shitlist 2011

  1. i am number four
  2. the zookeeper
  3. kung fu panda 2
  4. harry potter part 238.
  5. bad teacher
  6. twilight movie
  7. s.o.s love
  8. your highness
  9. melancholia
  10. paul

  a best of-omban van ami csak a hangulatnak, vagy a képi világnak szólt mielőtt elindulna a kötözködés, tehettem ezt annak fényében, hogy nagyon gáz év volt a 2011. reméljük a legjobbakat 2012-re BÚÉK mindenkinek!

 90. Nekem még a kommentjeimet is letörli a (nem írok jelzőt) Human, ez a mammut meg felrakhatja ezt a listát is ide…
  2011 legjobb filmje a The Tournament, 10/10

 91. human: Nem trollkodás, vélemény nyilvánítás. Azt tudom, hogy felesleges, nem is szoktam általában hozzászólni semmilyen cikkhez sem, de a fenti listát látva előbújt belőlem a kisördög, és nem bírtam megállni.

 92. Nem értem miért kell publikálni az olyan hozzászólásokat, amelyek nem bírnak építő jelleggel? Bár láttam mindegyik filmet,nagyjából 1 darab lenne a közelébe az én listámnak. Mégse jövök ide és írok ilyen jellegű kommenteket: “húú,ez egy shitlist;ilyen ízléssel hogy lehet élni,stb…” Egyszerűen tudomásul veszem,hogy ahány ember,annyi féle ízlés.

 93. Az én

  Hit list:

  Warrior
  Drive
  Fast5
  Ez a 3 volt, ami magasan a többi fölé emelkedett.
  X-Men
  127óra
  Bridesmaids
  Crazy Stupid love
  Source Code
  Rise of The Planet of the Apes
  30 minutes or less

  Futottak még:
  Harry Potter utolsó rész 2. fele, The Lincoln Lawyer, Horrible bosses, Friends with benefits, Final Destination, Hangover 2, Super 8, 50/50, 2010-es filmek: Eredet, Viharsziget, Tucker and Dale vs. Evil, Cedar Rapids

  Shit list:
  Hanna, I am number four, Captain America, Cowboys and Aliens,Contagion, Paranormal Activity 3, idén néztem meg az utolsó léghajlító c. filmet, bár ne tettem volna, Frászkarika (ez legalább annyira nevetséges volt,mint amennyire fájdalmas), Twilight

  Wish list:
  Batman!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.