Röviden: Csizmás, a kandúr (Puss in Boots)

Elmondom hol rontották el ezt a filmet: kevés benne a macskaság. Arra gondolok, hogy ritkán lefetyel, játszik, terelődik el a figyelme gyorsan, ilyesmik. Macska dolgok. Míg ezeket ellövik 10-10 másodpercekben, a katasztrofális tánca a gLitter Box bárban az bizony el van húzva, és hát meg kell ismételniük a film végén is.

A történet az égig érő paszuly körül bonyolódik, de nem annyira egyszerű, hiszen még egy záptojás is van benne, meg flashback Puss in Boots gyerekéveire, amint épp no homo szereti fogadott tesóját. Kár, hogy nem közelíti meg a Shrek első részét. Nagyon gyerekfilm, 2D történettel 3D-ben. Ennek ellenére a Csizmás kandúr továbbra is kedvelhető, volt pár remek megmozdulása, csak hát kicsit elveszett a sok unalmasabb részletben.

A magyar címtől a pontozásnál tekintsünk el, de még így is csak 6/10-et tudok adni. Sokkal inkább a Kung-Fu Panda 2 az ajánlott a gyerekanimációsok között idénről.

8 hozzászólás a “Röviden: Csizmás, a kandúr (Puss in Boots)” bejegyzéshez

 1. zátojás :)

  Én is így pontoztam a tegnapi megnézést követően. Kevés volt a számomra mosolyt érő poén. Persze ez a mögöttem ülő tíz éves csoport szórakozását nem zavarta :)

  Boldog új évet! :)

 2. Nem vágom, ezzel a magyar címmel most mi a baj. Amúgy a filmet még nem láttam, de nem csodálom, hogy kevés poénról írtok, mert szerintem a Shrek sorozatból az első volt a legjobb és utána folyamatosan gyengült a széria. Kivéve a két minifilmet, na azok sokkal jobbak voltak bármely résznél : )

 3. Szerintem nagyon is macskás volt. Sok olyan macskaszokást beleraktak a filmbe ami az igazi macskák sajátja.
  SPOILER ON
  – “mosakszik” ( amikor tömlöcbe vetik )
  – meg lehet hülyíteni a fénnyel
  – köhög a szőrtől amit lenyel “mosakodás” közben
  – “ajándékot” visz a gazdának ( döglött madár )
  SPOILER OFF

  Ha összevetjük gyermekkorom Csizmás Kandúrjával ( pár éve kijött DVD-n ) amiben egyébként Miyazaki Hayao animátorként dolgozott, abban semmi ilyen macskás dolog nem volt. Rajzoltak egy emberi testet, és macskafejet rajzoltak rá. Ennyi. Persze én azt is nagyon szerettem.

 4. Jó volt! :)Nekem olyan egy szinten mozgott a Kung-Fu Panda 2-vel. A Riónál és a Verdák 2-nél meg sokkal jobb volt. Ajánlom kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

 5. Szerintem bennem van a hiba, de én képtelen vagyok végignézni ezeket a digitális rajzfilmeket. Se nem viccesek, se nem gyereknek se felnőttnek nem valóak. Túlságosan politikailag korrektek akarnak lenni (Itt értem az utóbbi 10 év összes digitális animációját), így mindenkit megfogni egyszerre. Nyilván ez a cél, de engem abszolut nem köt le. Az első Shrekken elröhögcséltem, tényleg bejött, kicsit visszafogottnak éreztem, több felnőtt poén elfért volna… Utána már csak a szenvedés, ugyanaz pepitában. De ugyanígy vagyok a Toy Story-val is, ami abszolut nem gyerekfilm szerintem, vagy a többi digitális animációs filmmel. Persze húúú a pandának még a dns lánca is látszik olyan éles a kép, meg kidolgozott, és haaaa milyen látvány, de engem valahol a Hihetetlen családnál elhagyott ez a fajta technika. Plasztiknak hat.

  Persze ez szigorúan az én véleményen, no offenze :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.