Top? Az én 2011-es listám

Ezúttal kicsit máshogy osztanám meg, hogy kilógjon a sima bejegyzésként írt posztok/listák közül. Igazán csak az első három filmet tettem sorba, a többi össze-vissza követi őket. Sajnos jó pár filmet nem láttam még tavalyról, így még szerintem is hiányos a lista, de hát ez van. Na kattints inkább, essünk túl rajta.

2011 A FILMBUZIN

És most?

human
írta
2012. 01. 02. 12:46
megjelenés
59
hozzászolás


59 hozzászólás a “Top? Az én 2011-es listám” bejegyzéshez

 1. nálam épphogy lecsúszott your highness a listáról, jó kis film volt :) viszont vicces, hogy a 30 minutes meg nem jött be, ilyenek ezek :)

  a warriort mindenképpen pótlom

 2. Én meg épp fordítva voltam velük… 30 minutes tetszett, de valahogy a your highness nekem eroltetett volt… ha nincs natalie vegig se nezem… :( Ennek ellenere van akinek tetszik… :)

 3. Ezzel valószínűleg egyedül vagyok, de a 30 minutes szerintem nem vígjáték. :) Vicces (próbál lenni), de nem röhögős film. (még “halkanröhögős” sem) Nekem.

 4. Nem sértés, nem baXogatás, semmi ilyesmi, csupán kíváncsiság, jobban mondva csodálkozás:

  Én ugyanis egyáltalán nem értem, mit látnak olyan sokan a Drive-ban. Egyszerűen fogalmam sincs.

 5. Leadfoot: Nem sértés, nem baXogatás, semmi ilyesmi: pár szász filmmel később már érteni fogod.

 6. Sajnálom, de a Driveról mindig az “odaszarjak a színház elé, ááá úgysem értenék” vicc jut eszembe.
  Warriort még pótolnom kell. True Grit-en beauldtam. Majmos meg a super8 tényleg jó volt. A két vígjáték elég közepes volt…

  Amúgy év utolsó napján néztem meg az Elite Squad2 c. filmet. Vicces… mennyi az esély, hogy az év utolsó napján fogom megnézni az év filmjét. Mert ez történt…

 7. A listával a your highness-t kivéve egyetértek, nem volt rossz de ennyire jó sem, valszeg your highness level was on top amikor láttad és azért ütött ekkorát, nekem helyette a crazy stupid love lett volna valahol ott.

 8. Leadfoot +1

  Én se értem, mármint, az egész film feelingje meg a zenéje is nagyon bejött, viszont olyan szinten nulla a sztori, hogy így (legalábbis nekem) nem lehet eladni egy filmet.

 9. már leszoktam a listákról, amiket a haverokkal egymásnak küldözgettünk régen. de tudom egy bloggernek kötelező gyártania ilyet. végülis volt a múlt évben pár film, ami tényleg listás. érdekes módon Humannal egyetértek a legjobb film helyezésével kapcsolatban. simán a Drive volt a nyertes. Nálam még olyan filmek játszanának a listán, ha lenne, mint a Stake Land, eszméletlenül rázta meg a zsánert. A Hannah és a London Boulevard is átlag felett érkezett. Animációs kategóriát a Rango vitte nálam és épp tegnap néztem meg a Blackthorne-t, ami simán az év westernje volt!

 10. Én még a listáról hiányoltam a Separation-t, nagyon bejött. Meg a The Sunset Limited is nagyon ott volt, HBO kamaradráma, vágható feszültségggel benne. Sokan oltják, de az év filmje a Tree of Life lett szerintem

 11. Úgy egy hete néztük meg a Crazy, Stupid, Love című filmet, és azonnal rákerestem utána, mit írtok itt kritikában, mert nagyon bejött mindkettőnknek. Nem egy tipikus romantikus. Ám ekkor meglepődve tapasztaltam, hogy nincs róla kritika filmbuzin! Nem tudom, hogy miért siklottatok át felette, de szerintem sürgősen pótolandó filmélmény 2011-ből, megkockáztatom, hogy a listát is befolyásolta volna (vagy az már túl sok Ryan Gosling lenne egyszerre? :) ).

 12. Drive egyértelműen.
  Amit hiányolok a Limitless és a Source Code. Ezek hol botlottak meg nálatok?

 13. A lista korrektnek mondható számomra is, mondjuk a Fast Fiveot sürgősen levenném róla:) Valamint a Driveon meg a Warrioron kívül 3 év múlva egyik filmre se nagyon emlékeznék. Számomra a legkellemesebb meglepetés a Midnight in Paris volt.

 14. biutiful (itthon 2011-es), az élet fája, moneyball, szódával a rise of the planet of the apes, ezek jó filmek. a filmbuzi listája nálam most harmatgyenge lett… a drive egy póz, semmi több, a super 8 kopog az ürességtől, nem is értem mit keres itt. és ezzel nem szándékozom senki ízlését bántani, én így gondolom.

 15. Köszi a listát. :) A Majmos filmhez kell az előző rész vagy a nélkül is nézhető? Egyébként meglep, hogy egy ilyen tucat valaminek kinéző film sok 10es listán fent van. Asszem meglesem.

 16. Ilyen rossz év lett volna 2011 filmek tekintetében?
  Egy film se volt,amire azt mondtam volna,hogy de jó ezt még újranézem(talán esetleg a warrior meg a drive).A drive 3szori újranézés után(nagyon akartam szeretni,a hype is elkapott),rájöttem,hogy semmi extra nincs benne.Ryan Gosling meg a legtúlértékeltebb színész pillanatnyilag,annak ellenére,hogy nagyon kedvelem.
  Nem baj,majd 2012…..

 17. Én egy napon néztem meg a Drive-ot és a Warrior-t, és nálam a Warrior lett az év nyertese.

  Amik még listások lennének:
  Hanna
  Rango
  Limitless
  Rise of the Planet of the Apes
  Thor
  X-men: First Class
  Attack the Block
  True Grit (ha 2011-es filmnek vesszük)
  Super

 18. Na csak annyit akarok kinyögni h. f@sza a bejegyzés tördelése, eltérő a megszokottól, de jó irányban hajolt el. Szerintem érdemes volna elgondolkodni, hogy több ilyen elrendezésű post-ot közölsz (persze tudom, nem mindenütt volna a legmegfelelőbb).

 19. paff,nem kell hozzá egyik régi rész se,annyi h a régi első részre nem érted a “kikacsintást” ha nem láttad,de az egy 10 mp az egészből,és nem számít

  am lista nálam is kb így néz ki az idénről(talán még kicsit keverve mammut listájával),egyedül itt is a true grit ami nekem nem jött be vmiért

 20. Nekem a régebbi toplisták “kinézte” jobban tetszett. Amúgy fura, hogy idén nem került fel animációs film a listára. Wombo combon röhögtem. :D

 21. Annyit még had irjak, hogy sok filmnek nem volt itt kritikája, csak ma vagy 4-nek. Legutóbb a Buried. Vagy rosszul keresek? Tree of life? A többire nem emlexem.

 22. Human, Another Earth-re volt már időd? A lista amúgy jó, több film is elférhetett volna rajta :)

 23. Ebben a pillanatban fejeztem be a “The Skin I Live In” c. Almodóvar-t… elég pöpec! Nálam be is fért a 2011-es listába!

 24. Pocok, kösz az elite squad 2 tippet :D trailer alapján már töl…., khmmm, nézem is

 25. Paul,
  Moneyball,
  Happythankyoumoreplease,
  Red State,
  Rise of the planet of the Apes,
  Arthur,
  Super 8,
  50/50,
  Drive,
  Beginners

  Ez az én listám, sorrend nincs. Human vélemény? A te listád is bejön a 2 vígjáték kivételével, a Warrior-t pótlom!

 26. el tudtam olvasni, de ez nekem nem magyarázza meg, hogy egy 2007-es film miért is van egy 2011. filmjei listán, ha valaki 2011-ben látta először a pulp fiction-t akkor az az év filmje?

 27. Én abból indulok ki, hogy melyik 2011-es filmet tudtam újranézni. Így leszűkült a kör 3 címre:

  – X-Men: First Class
  – Drive
  – Transformers 3 (bevallom csak a látvány miatt néztem újra Blu-Rayben)

  A Warrior, a True Grit és a Biutiful is egy élmény volt számomra de nem tudnám újranézni.

 28. atkakukac

  Én is ma délután néztem meg a The Skin I Live In-t, és tényleg nem rossz. Kicsit talán lehetett volna rövidebb, de nem rossz kis dráma, néhol kicsit beteg :)

  Another Earth szintén nem rég volt meg. A poszter és az alaptéma olyan szintű átb@szás, hogy csak na, mert szinte zéró a sci-fi, és inkább művészies dráma, de egyébként úgy rendben van.

  Somewhere-t még pótolnom kell, de a Super8 kellemes kis popcorn volt, és a gyerekek tényleg nagyon jól játszottak.

  Warrior is jó volt, de most HD-ben újranézős lesz asszem… Elsőre nekem olyan 8 pontos volt kb.

  Drive pedig hát. Felnőtt fejjel és egy kis élettapasztalattal érteni kellene, hogy miről szól. A látszólagos üresség mögött durván ott vannak legalapabb emberi dolgok: szeretet, megbecsülés, gondoskodás, óvás, hűség és stb… Nem a konkrét sztori a lényeg a filmben, hanem ami mögötte van.

 29. Hál’Istennek, azért sokan látták úgy, hogy a Drive 2011. legtúlértékeltebb filmje.
  Illetve az is egyértelművé teszi, hogy mennyire gyenge volt az idei év, hogy a Fast Five, illetve Your Highness egyáltalán felkerülhet bárkinek a Top 10-es listájára…

  De mint már sokszor kifejtettem, ez ugye egy szubjektív oldal. Ami Human-nek tetszik, nem biztos, hogy másnak is kell hogy tetsszen.

 30. Csak azért is leírom:

  A Tree of Life nélkül nincs 2011-es toplista.

  Ami van, az maximum a “Pár film, ami tetszett nekem tavaly.” A különbség az, mielőtt valaki értetlenkedni kezd, hogy amint filmeket (de bármit) összehasonlítunk, kellenek összehasonlítási SZEMPONTOK. Az meg nem mindent felülíró szempont, hogy nekem mennyire jött be. Bár az egyik legfontosabb, nyilván.

  Amúgy a Tree of Life-tól eltekintve, Your Highness és Fast Five? Akkor már Amerikai Pite és Halálos Fegyver. Ez a bekezdés például szubjektív volt.

  Végül a Planet of Apes és Super 8 margójára: ilyen az, amikor valakinek megvan minden esélye arra, hogy maradandót alkosson, de csak korrekt biztonsági játékra hajtott, vagy csak arra futotta.

 31. “miért ne lehetne akár a ponyvaregény is?” Milyen igaz. Nálam pl. minden évben – ’95 óta – az.

 32. Az szerintem is kijelenthető, hogy gyenge év volt. A Drive, Tree of Live és Warrior hagyott bennem egyedül nyomot. És még a három kiemeltem közül is kettőnél megértem miért támadják(ettől függetlenül számomra ezek a filmek működtek). Tropa de Elite folytatást,meg Another Earth-öt sztem. pótolom.

 33. Souvarov: nem akarlak nagyon megingatni küldetésedben, de az ilyen kommentek szerintem ártanak a tree of life hírének.

 34. Nekem is a Drive volt idén a legjobb, második meg talán a True Grit.
  Viszont a Fast Five szerintem iszonyat béna és erőltetetten kemény akart lenni.

 35. Nekem ezek:
  Drive
  Super 8
  Paul
  X-men first class
  Rise of planet of the apes

  Warrior sajna kimaradt

 36. hát idén elég sok filmmel lemaradtam és sok nem is igazán hozott lázba, de majd idén :)
  amiket megnéztem azok közül akadt pár igazi meglepetés is, mint a crazy stupid love, amit bevallom őszintén csak emma stone miatt néztem meg, erre meg teljesen lekötött a film ami nekem egy kicsit prűdebb californication-ra hajazott. azt meg sajnáltam h a szinkron eltűnt pár poén. ja és itt is volt skarlát betű akárcsak az easy a-ban, és itt is jól sült el.

 37. Szerintem minden film rendben van human listáján, egyedül Az élet fáját hiányoltam.

  Az meg vicces, hogy valaki írta itt kommentben, hogy bealudta a True Grit-en mikor az év egyik legjobbja. De hát, ízlések és pofonok. Ez van.

 38. Az én listám:

  The Sunset Limited
  The Art of Getting By
  I Am Number Four
  Super 8
  X-men

  Sajnos elég sok film kimaradt, pl. a True Grit, meg a Warrior is még vissza van, de sokat várok tőlük. :)

  A Drive viszont az én szememben az év legtúlértékeltebb filmje, nulla sztorival, nulla karakterekkel, és csupán egy-két emlékezetes jelenettel.

 39. Megnéztem a Warrior-t és nálam ezennel az az év leg túlértékeltebb filmje… nekem nem jött be, legalább is semmiképp sem 10/9.

  Szerintem azok értetlenkednek a Drive “túlértékeltségén” akik már csak akkor jutottak hozzá amikor már minden kritika az egegbe magasztalta és úgy ültek be a moziba, hogy most akkor agy-szem-fül orgazmusuk lesz. De nem lett mert ez nem olyan film.

  Nagyon kíváncsi lennék, hogy ha a túlértékeltezők úgy látták volna, hogy előtte egy szót sem hallanak róla akkor mi lett volna a véleményük. Biztos, hogy nem mindegyiküknek változott volna meg a véleménye, de néhányuknak szerintem igen.

  Még egy dolgon hagy értetlenkedjek, miért került rá az I am Number Four sokak listájára. Én még lehet, hogy az idei negatív top 10-be is beleraktam volna. (Ja és X-men First Class, dettó! Pillangó lány.. pff!)

 40. a Warrior-t még nem láttam sajnos, egyébként ilyesmi filmeket vártam a listádra – viszont ez a két “vígjáték” részemről borzalmas csalódás, primitívek de végtelenül.

 41. Számomra is érthetetlen hogy a Your Highness miért/hogy került fel a listára. Ha úgy füves filmként gondol rá az ember akkor oké, betépve lehet élvezni, de egyébként nagyon nehéz. Többi filmet el tudom fogadni.

  Saját listámon szintén fent lenne a Drive, egyszerűen imádtam a fílingjét – egy kritikát sem olvastam mielőtt megnéztem volna, nem voltak elvárásaim, és nagyon kellemes filmes élmény volt.
  Akinek nem jönne át: ülj be egy kocsiba, told fel ezerrel ezt a zenét és menj:
  http://www.youtube.com/watch?v=MV_3Dpw-BRY
  Valami ilyesmi a film is. Történnek a dolgok, nem magyarázkodik, nem próbál okos lenni, folyik a medrében. Egy zárkózott férfi aki saját szabályai szerint él, egy elcseszett család, fasza zene és pontosan a kelleténél kicsit kevesebb dialógus, ami megadja a fílinget :)

  A listámon ott lenne az X-men, illetve a Midnight in Paris (szintén fantasztikus zene és aranyos történet, bár a tanulság kicsit tényleg szájbarágós, de ettől el lehet tekinteni)

  The Guard-nak voltak jó pillanatai.

  Attack the Block is tetszett, talán a szöveg miatt (pont azért néztem angolul mert itt azt írtátok).

  30 minutes-t még nem láttam, ezek után megnézem, bár mindig rettegek a 80 perces filmektől.

  Ha régebbi filmet írunk, akkor én csak idén jutottam el Amelié csodálatos életéhez, és mit ne mondjak, újra és újra szerelmes lettem Audrey Tautou-ba :)

  Have fun in 2012 tutúúúúúúúú!

 42. Számomra ezek voltak a legjobb filmek idén, amik most eszembe jutnak:
  Warrior, Separation, Drive, Tree of life, 50/50, The Help, Rise of the planet Apes, X-men: First class, The Skin I love in és mondjuk a Crazy, Stupid Love.

 43. Egen, human ízlése kb én ízlésem. Megnézem a Somewhere-t!
  Warrior, Drive, Fast 5 nálam a top 3, sorrendben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.