A legsötétebb óra (The Darkest Hour)

Haragszom erre a filmre. Nem azért, mert szar, hanem mert a közepességével keresztbe tett egy másiknak is. De ne szaladjunk a dolgok elébe, lássunk inkább egy fantasztikus képet. Vagyis izé.

A legsötétebb óra főbb szereplői

A lényeg, hogy a film első órája nagyon nem sötét, inkább marhajó. A probléma csak utána jön. A történet szerint idegenek szállják meg a bolygónkat. Nem minket akarnak lenyomni, de sajnos útban vagyunk így bizony elkezdenek hullani az emberek. Bár az egész földön zajlik az invázió, mi a moszkvai történéseket kapjuk. Pontosabban pár amerikai turista ott ragad, és próbálnak valami tervet követni, miután lezajlik a támadás első pár hulláma.

Konkrétan arról van szó, hogy 10 perc után a kihalt Moszkvában mászkálnak. És ez valami veszett jó. Nem a tipikus amerikai helyszínek, alig pár túlélő, ilyesmi. Posztapok rajongó részem itt még ujjongott. Aztán elkezdett szétesni az egész, pedig kicsit merészen bántak a főbb szereplőkkel is. Sajnos a végkifejletet, és az azt felvezető 20 percet ez sem tudja megmenteni. Vagy 5 pontot vesztett itt a Darkest Hour, amikor a hangulatos, bár nem túl eredeti építgetés után a forgatókönyvíró kifulladt.

A harag viszont onnan jön, hogy ezáltal a 28 héttel később által sugallt kihalt Oroszországos 28 hónappal később is hátrább csúszhatott az “el kell készíteni” listán. Rendben, itt nincsenek zombik meg mittomén, de az emberek utáni rész simán a 28 nappal később Londonját idézte valahogy.

A színészekről? Hát tették a dolgukat. Emile Hirsch szokás szerint jó, de a buta amerikai tiniket nem volt nehéz hozni a többieknek. Onnan már csak szurkolni kell, hogy melyikőjük haljon meg előbb.

A legsötétebb óra értékelés

Sajnos nem tudok 5/10-nél többet adni. Pedig olyan jól indult, így még szomorúbb volt a csalódás a végére.

16 hozzászólás a “A legsötétebb óra (The Darkest Hour)” bejegyzéshez

 1. Annyira várható volt, hogy valamit el fognak tolni. Az előzetes eleje túl jó volt,
  SPOILER
  de mikor elővették azt a buzi mikrohullámos szart, akkor átment idétlen ghostbustersbe.

 2. Ez a film annyira jó lehetne, ha nem lenne ennyire rövid, mert ez a 90 perc lófasz egy ilyen történetnek. Nagyon tetszett hogy végre nem az amcsiknál küzdenek (igaz a turisták amcsik). Az ufók támadása hirtelen jött és nem volt szarakodás, egyből ölték az embereket (bár erre a film hosszából számítani lehetett :D). A kietlen Moszkva hangulatos volt. A színészek szerintem is tették a dolgukat, nem volt velük probléma.
  Nálam 7/10-et kap.

  SPOILER!
  A végén mikor mennek a tengeralattjáróhoz és felborul a hajó, mindenki a vízbe esik, az egyik főszereplő csaj meg 1-2 kmre a városba, hát az meglehetősen wtf volt számomra :D.

 3. “SPOILER!
  A végén mikor mennek a tengeralattjáróhoz és felborul a hajó, mindenki a vízbe esik, az egyik főszereplő csaj meg 1-2 kmre a városba”

  Ezt a mondatot, hogy kell értelmezni mert nekem nem sikerült. A filmet még nem láttam.

 4. ProMixer, a szívemből beszéltél. Egy régi haverral alig vártuk már, hogy megjöjjön ez a film. Teljesen rá voltunk állva. Ahogy a cikk iró is írta, teljesen ugyanaz futott rajtunk is végig…Annyira jó is lehetett volna, de WDF lett ez a végére?

  Ahogy ProMixer írta, a hajóborulás után, mi is csak egymást kérdezgettük, hogy ez mi?? Hogy a f.ckba került oda a csaj????

  Annyira utálom, amikor egy remek ötletből nem sikerül kihozni a maximumot.

  Grat a cikkírónak, én is ezeket tudtam volna írni.

 5. Neha elhulve olvasom milyen ertekeleseket irtok.
  Ezt a filmet volt szerencsem angolul megnezni en evek ota nem lattam ennyire szar beszelgeteseket ennyire szar szineszi jatekot. A szineszek tettek a dolgukat? A szoke csaj aki probalt amerikainak hangazni es nagyon nem ment neki. Hihetetlen bugyuta szar szineszi jatek. Neha mar nevetseges gorcsoles hogy mit is kene most ereznem jatszanom. Emile baratunk is megaszarul jatszott. Az elso 10-15 perc utan mar ugy dontottem vigjatekken nezem es ezert nem jott ram az inger, hogy kimenjek.

  SPOILER!!:
  Na es az idetlen femes szinu koponyakrol mar nem is beszelnek mint foldonkivuli lenyekrol.

  Megabuntetes volt ez a film. ZS kategoria a javabol.

  Persze hozzateszem, hogy ez az egyeni velemenyem.

 6. Bandido:

  SPOILER!!!!!

  Úgy kell érteni, hogy kiúsztak, elkezdték keresni a csajt az meg fél perc múlva 1-2 km-ről adott jelet.

  Egyébként nekem az is wtf volt, hogy SZINTÉN SPOILER a támadás után pár nap múlva az orosz villanyszerelő már körbe is ketrecezte a lakásást. Belülről. Jó sok vasanyaga meg drótkerítése volt otthon…

  Az eleje felé jó volt, de nagyon gagyiba ment át. A lények meg szarul néztek ki, sőt inkább viccesen, amikor a vége felé látszott is belőlük valami.

 7. Választanom kellett a TINTIN és eközött – én ezt szerettem volna megtekinteni. Aztán látom, hogy elég rossz értékeléseket kapott, maradt hát a másik film, mert míg ez 5/10-en, addig az 8/10-en mozgott. És a TINTIN csalódás volt… milyen lehetett volna ez?
  Vannak már filmek, amik a sávszélességet sem érik meg? Sajnálom, az ötlet tényleg jónak látszott.

 8. Amíg a Half-Life 1-2-t nem filmesítik meg, addig ne is várjatok épkézláb scifit :P

 9. Nem vártam sokat, nem is csalódtam. A posztapok rajongó énemnek jól esett, kikapcsolt, élveztem. Bőven nem mestermű és nem tudom máshol hogy adják, de a pécsi cinema cityben csak 3D-ben ment, ami 100%-osan felesleges ehhez a filmhez… 7/10

 10. Nektek az nem volt baromi gáz, hogy a történet zajlik összesen talán 2-3 napig (lemennek a pincébe a bárban, feljönnek egy fél nap múlva, utána rohangálás), de már mindenkinek baromi nagy túlélői gyakorlata van, az orosz katonák már kis központot is berendeztek, felvértezett lovuk van, mindenkinek saját felszerelése, a villanyszerelő átépítette a lakását Faraday-kalitkává, lézerfegyvert is kifejlesztett, stb. De azt se értettem, hogy az épületek mi a fenétől lettek olyanok, mintha háború zajlott volna: az USA nagykövetségén pl. nem voltak ablakok, minden össze volt törve, egyáltalán nem csak a hamu volt. Szóval igencsak elrontották minden szempontból, na.

  A Világok harcához erősen hasonlított hangulatban, de minőségben is.

 11. bejött nekem is, igaz hogy a végére felhigult, de volt már rosszabb is :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.