Hogy fér be a World War Z egy filmbe? Sehogy

Mint kiderült, a Paramount trilógiát tervez. Természetesen az első film is kerek egész lesz, viszont a könyvnek csak egy nagyon kis részét dolgozza fel ezek szerint:

United Nations employee Gerry Lane (Pitt), who traverses the world in a race against time to stop the Zombie pandemic that is toppling armies and governments and threatening to decimate humanity itself.

Röviden: Pitt az UN embereként próbálja megállítani a zombijárványt. Hiába na, egy “interjúkötethez” kell valami összefogó szálat csinálni pluszban.

A könyv amúgy zseniális (kijött már itthon is Zombieháború címmel, ami egy béna B-ponyvát sugall, közben meg…), letehetetlen és a többi. Hihetetlen, hogy ilyen nagy költségvetéssel megpróbálnak belőle blockbustert csinálni, ezért nem tudok ellenkezni a változtatásokkal. A regényt úgy kell elképzelni, mintha egy 2. világháborúról szóló interjúkötet lenne, túlélők felidézik hol voltak, mit csináltak, csak épp itt a megállíthatatlan zombik voltak az ellenfél. Tényleg egy Band of Brothers szerű sorozatban mutatna a legjobban, de nem lenne elég pénz hozzá, szóval egy trilógiával is kiegyezünk.

Most ide el lehetne sütni poénnak, hogy szerencsére nem a Walking Dead készítői ültek neki, mert akkor a 8 évad végére lenne ez első csúfos csata.

human
írta
2012. 01. 04. 04:13
megjelenés
21
hozzászolás


21 hozzászólás a “Hogy fér be a World War Z egy filmbe? Sehogy” bejegyzéshez

 1. Kb. sokszor kiolvastam a könyvet mióta megvan. És tényleg elég nehéz egy filmbe belepréselni a sok történetet.
  Kicsit csodálkozok azon hogy az infó szerinti 150millió dollár elég egy 3 részes blockbusterhez…
  Vagy csak egy filmnél lett ekkora a költségvetés???
  Mindegy várom nagyon a trailert már, de legfőképp a filmet :D

 2. Jó ötlet 3 filmet csinálni belőle, mert tényleg nem lehet a könyv tartalmát összesűríteni másfél/két órába.
  Viszont a költségvetés érdekes számomra. Zombifilmre még sosem költöttek 150 millát. Szerintem elég lenne 3 filmre is. Ugyebár kevésből is lehet kreatívat alkotni.

  Human
  Nem értek veled egyet a Walking Dead kapcsán. Bár tény hogy nem az akciókon van a hangsúly, de ha olvasod, vagy olvastad a képregényt akkor megérted hogy ott se a gyilokon/aprításon van a hangsúly.

 3. csak az a kis szépséghibája a dolognak, h teljesen másfajta zombik lesznek. persze tök felesleges ezen sírni, születtek már jó filmek a speed-zombis fajtából is, de ha a könyv cselekményét összeeresztjük a 10 másodperces inkubációs idővel és a rohangáló zombikkal, nem sok esélyt adok az emberiségnek. 3 résznyi esélyt meg végképp nem :)

 4. A Walking Dead képregény és a sorozat kb ellentétei egymásnak. Erősen kiváncsi lettem a könyvre.

 5. A könyv zseniális, én egyedül az elején említett “száraz adatokat” hiányolom belőle. A trilógiát meg jó ötletnek tartom és remélem minél több perspektíváját bemutatják a Háborúnak, akárcsak a könyvben.

 6. A könyv tényleg fantasztikus. A trilógiának örülök, mert elképzelni nem tudtam hogyan fogják megoldani egy max 120 perces filmben…

 7. Hm… tehát akkor… Nem ilyen fojtatásos lesz hanem mind 3 könyv más szemszögből mutatja be az eseményeket?

  Teszem azt 1 Brad a civil, 2 Mit csinál hadsereg? 3 meg mit csinál Chuck Norris? Kicsit nehéz elképzelni szóval nem tudom örüljek vagy szomorkodjak rajta. Mindenesetre nehéz elképzelni így elsőre…

 8. Ez lemaradt…

  Max úgy tudnám elképzelni hogy ilyen Gyűrűk ura szerűen véget ér valami jó résznél aztán fojtatódik tovább a következő filmben. De hogy 3 teljes értékű film lesz belőle az elsőre fura…

 9. csak arra utaltam, hogy nem 100% cliffhanger lesz, de persze a film vége valszeg az, hogy megállíthatatlan az egész

  olvastam a képregényt, legalábbis tovább mint ahol most jár a sorozat. Sőt, ha olvasod a junkiet, tudod mi a véleményem róla, viszont a poénokat annak ellenére is meg lehet ám pengetni :)

 10. csak azt nem értem, hogy mi értelme van egy pg13-as zombifilmet gyártani? nem ismerem a könyvet, ahogy kommentelnek róla csak jókat hallani, gondolom nem sima zombigyilok, de akkor is zombisfilm.

 11. a Walking Dead fricskáért kaptál egy egyetértő mosolyt cserébe tőlem :D
  a könyvet pedig már bezsákoltam, csak még van pár korábbi elmaradásom, de még a film előtt kiolvasom majd!

 12. De várom ! Bemutató idejéről semmi info ?
  A három rész már reális bár a tuti mindenképp a mini sorozat sok pénzből lenne…

 13. “. A trilógiának örülök, mert elképzelni nem tudtam hogyan fogják megoldani egy max 120 perces filmben…”

  nem a könyvet fogják feldolgozni. eleve teljesen másról szól a film, mint a könyv. a 2-3. rész pedig folytatás lesz. nem a könyvet szedik három felé.

 14. Azért annyira nem fog másról szólni a film “based on” lesz az igaz de már a forgatási helyszíneken látszott hogy pl benne lesz azt Izraeli önkarantén, A nagy pánik, Meg Kijev kiürítése. Szóval nem 100%-ban de azért merítenek majd a könyvből. A keret valószínűleg azért hasonló lesz.

 15. Kíváncsi leszek a filmre és nagyon várom már. Csak az a gond, hogy csak decemberre várható :( Lehet, hogy hamarabb elolvasom a könyvet, mint, hogy a filmet látni fogom.

 16. Én megvettem a könyvet, elolvastam, és nem tetszett. Ez eddig oké, de őszintén szólva egyáltalán nem értem, hogy másoknak, nektek mi tetszett benne ennyire. Akció nemigen van benne, az interjúalanyokkal nem tudok azonosulni, 3 oldal múlva úgyis eltűnnek a színből, meg úgy az egész unalmas.

  Valaki magyarázza meg, mert őszintén hülyének érzem magam.

 17. A könyv marha jó. Ez tény.

  Viszont a film kissé bukásszagú… Egyrészt túl magas a költségvetés zombifilmhez képest, ha 150-et bevallanak, akkor olyan 200 felett lehet mindennel együtt, ezt visszatermelni is szép eredmény,nemhogy kihozni nyereségesre, ami ugye legalább 400 millió körül lenne…

  Gyenge csapat készítette a filmet, sok fake és kamu információval, sok ember becsapásával pl itt magyarországon is. Statiszta voltam, de szívtunk eleget abban a néhány hétben, csesztek ránk, inkább rabszolgák voltunk, mint emberek. Egyre szarabb kaja jött, ahogy fogyott a pénz, orditoztak kiabáltak. Pitt mester cseszett az egészre, ha kibújt akkor mindenki őt ajnározta, holott körülötte csak jobb színészek voltak. sokan még meg sem kapták a pénzüket, volt egy csak aki letolatta a haját, extra cash járt volna neki, semmi..

  Várpalotán kb 2000 embert szivattak meg, berendelték őket szereplőválogatásra szeptember elején, kamu fotózást tartottak, meg valós adatfelvételt csináltak. Most alakult egy csoport akik illegális adatkezelés és személyes adattal visszaélés miatt beperli a stábot… (vagy 300 ember akar perelni) egy Várpalotai ügyvéd viszi a dolgot, ha jól tudom februártól.

  Aztán bekamuzták, hogy Várpalotán a volt alumíniumkohóban forgatnak majd, még a polgármestert is megszivatták, tárgyaltak a szakszervezetesekkel, szóval áll a bál most miattuk a környéken, jogi útra terelődött a dolog, hogy összejöttek lassan a feljelentések.

 18. Én a könyv alapján csak egy áldokumentumfilmet tudok elképzelni hiteles megfilmesítésnek. Teljes jeleneteket fényképekből felépítve, vagy “korabeli” videófelvételek alapján, flashbackek dögivel. A keret meg amolyan “ül a riportalany a kamerával szemben és mesél”.
  Ha jól van megcsinálva, üthet.

  Sok a fake infó a film körül, nagyon titokban akarják tartani, mi is lesz valójában. Ha egy szimpla akció-horror lenne, azt minek titkolni?

 19. Nem tudom, de én örülök neki, hogy lesz, mert benne leszek. ^_^ A forgatás alatt pedig nekem sikerült egyedül autogramot szereznem Pitt-től. :))) [Beelőztem a szekusát egy lépcsőn felmenet! xD]

 20. No, én most értem végére a könyvnek. Szerintem durván jó, szinte bibliaként funkcionál.

  Itt nem kellett senkivel sem azonosulni, nem az volt a lényeg, hanem az, hogy úgy a társadalom egésze miként reagálta le az egészet. Eszméletlen durva történések vannak benne, amit nagy valószínűséggel a való életben is megvalósulnának. Nagyjából a katonák f*szságaira gondolok, meg persze a Nagy Tervre. Az író tényleg majdnem mindenre gondolt és majdnem egy túlélő howto-t rakott le elénk. Voltak persze picit “érdektelenebb” sztorik, de én akkor is imádtam minden oldalát. Bár remélem hamarosan kiadják a “jelentést” is, de végül is a nagy Terv részletes leírásán is órákat nyammognék.

  Egyébként én már olvasás közben elkezdtem azon gondolkodni, ha tényleg megtörténne a dolog, akkor mit tennék, hová menekülnék, stb.

  Biztos ami biztos. :D€

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.