John Holmes, Sherlock McClane

Végre itt a várva várt Die Hard folyatás. Ezúttal John McClane fiatalkori kalandjait látjuk, a 1890-es években, hiszen “Túl öregek vagyunk ehhez a szarhoz” szlogennel kiszállt Bruce. Jahogy keverem a Halálos fegyverrel, és amúgy is mi van?

Az van, hogy a Sherlock Holmes 2. Árnyjáték fogyasztható akciófilm lett. Nem krimi, ahhoz semmi köze, de látványos jelenetekkel most is dugig van. Konkrétan már az előzetesben is belengetett menekülés az erdőben az besza-behu, mehet a Heat/Mátrix 2 autópálya mellé, annyira fasza lett az a 10-20 perc.

A főbb kritikánk itt olvasható a filmről, csak én is akartam pár sort, mert baromi jól szórakoztam rajta. Persze minden több, csak a nyomozás kevesebb, de ha ezen túltesszünk magunkat, és a bűnügyeket meghagyjuk a BBC zseniális sorozatának, akkor a Robert Downey Jr. & Jude Law duója egy elég jó buddy akciófilmet tesz le elénk ismét.

15 hozzászólás a “John Holmes, Sherlock McClane” bejegyzéshez

 1. Teljesen egyetértek, agyatlan akciófilmnek kiváló, aki a nyomozós sherlockot kedveli annak meg ott van a bbc-s sorozat.

 2. Vehetjük úgy hogy a nyomozáson már átesett Holmes, mikor az elején villantotta a “pókhálóját”, és egy jó kis pörgős, látványos, remek hajszát forgattak második résznek. Nade, mit is hiányolt mindenki az első részből? “Még több akció” – pipa; “Még több Holmes-féle agyalás és megfigyelésekből összerakott részletek” – pipa; “Több buddy-poén” – done.
  Moriarty-ban csalódtam, nem volt elég elvetemült a fizimiskája egy ilyen volumenű tervhez. (A színészre gondolok, igen) Viszont aki a jobbkezét játszotta, az nagyon megfogott, jó karakter, jó alakítás.

  Akarok egy harmadik részt :)

 3. Semmilyen érdemét nem elvitatva a filmnek, továbbra sem értem, miért kell odaírni, hogy Sherlock Holmes. Az első résznél sem értettem. Olyan érzést kelt bennem az egész, mintha a Tróját nevezték volna el Iliásznak.

 4. Szerintem elég jó film lett.Jude Law még mindig tökéletes Watson,Downey-ról meg nem is érdemes beszélni annyira megy neki ez a szerep is.Nekem a Moriarty-t alakító Jared Harris-el sem volt semmi gondom.Az erdös rész,meg a bunyók hihetetlen látványosak voltak.Erös 8as a film.

 5. Human, arc vagy, ez a poszt feldobta a reggelemet! Alig várom, hogy lássam a filmet én is.

 6. Az első résszel ellentétben számomra ez egy kalap sz*r volt. Én Sherlockot nyomozásért nézek, és nem olyan jelenetekért, hogy Moriarty emberei nagypapával szétlövik a fél vonatot. A lassítások meg a tipikus Ritchie-s montázsok viszont ütöttek. Amúgy “mindenki” megnyugodhat, lesz harmadik rész.

 7. Én szombaton láttam de meg kell állapítanom, hogy a bbc-s sorozat messze felülmúlja ezt a filmet! Az igazi nyomozás. Ez csak akciófilm. De szórakoztató és Downey&Law nagyon jók együtt a filmvásznon, egy percig se éreztem, hogy eltékozolt idő lett volna az a másfél óra.

  Azért 7-nél nem adnék rá többet…

 8. Én egy 8ast dobnék rá, eredeti hanggal még erősíthet rajta. Negatívumnak tényleg Moriartyt lehetne felhozni,nem volt rossz, de a BBC Sherlockban lévőtől messze volt. A slow-motion (igaz nekem gyengém) meg mellé a vágás nálam utóbbi évek legjobbja, az erdőben menekülés tényleg hatalmas volt. Buddy-poénok nagyon jók, meg Zimmer is kitett magáért, jó lett a soundtrack.

 9. Megnéztem. Végre.

  A 8 pont részemről is áll a filmnek.
  Az első is jó volt, a folytatás is méltó lett hozzá. A Richie gyerek újra kitett magáért.
  Én is kiemelném az erdős jelenetet, über volt.
  Ami részemről negatívumnak felhozható, az az, hogy kicsit több megoldást adhattak volna a nézőnek.
  No, a lényeg, hogy jöhet a 3. rész. Remélem valamelyik klasszikust is előhalásszák ötletadónak majd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.